Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego czuję głównie wieczorem jak się położę do łóżka na plecach i wyprostuje nogi. Wtedy raz po prawej raz po lewej stronie czasami na środku brzuszka a raczej podbrzusza...tak na wysokości hmm pomiędzy pępkiem a majtkami:) Ruchy pierwsze poczułam już 15 i 1 dniu.

• juicca Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Perełko każde ciało jest inne
    ja swoje 1 ruchy czułam niedaleko pępka trochę poniżej po lewej ,wszystko zależy od ułożenia maluszka:))
    ja poczułam poniżej pępka po prawej stronie ;) takie łaskotki hii

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję już od tygodnia takie łaskotanie ale tylko jak siedzę jak idę spać to chyba malutka idzie razem ze mną spać bo jest wówczas spokojna ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami to było tak że poczułam tak jakoś na początku 15tygodnia takie właśnie bulgotania ale to na pewno nie były jelita.A potem bardzo długo nie mogłam nic wyczuć jak macica podnosila się do góry i od jakoś 2 tygodni czuje lekkie kopniaki;)dobrze ze lekkie bo mój syn kopie wtedy kiedy jest pora spania;):) i po sniadaniu

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na porządne ruchy - mam nadzieje że się szybko doczekam. Pierwszych kilka ruchów poczułam już w 15 tygodniu, a teraz cisza, tylko lekkie przelewanie w brzuchu wieczorem :((
    Pozdrawiam mamuśki!

82dox1hp47sulw8a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja od wczorajszego puknięcia 2 razy pod rząd poniżej pępka po lewej stronie nic nie czuje jeszcze ale czekam cierpliwie;) mój prywatny gin powiedział,że gdzieś w 20 tyg a u lekarki jak ost byłam to pytała czy już czuje i, że jak nie to jeszcze mam na to z 2 tyg.

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mogę sie doczekać aż poczuje coś :) kurde od wczoraj znowu poniewa mnie podbrzusze zastanawiam sie czy to normalne czy mam zacząć sie bać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was drogie Panie. Dziś dowiedziałem się, że w 100% jestem chłopcem! <3
    Oto mój domek w 22tygodniu:
    9072b6bb1bd7455am.jpg
    Ważę już 423 gramy, wszystko ze mną OK. Nie widać u mnie żadnych wad wrodzonych oraz chorób. Sprawidzili mi wszystkie narządy które pracują prawidłowo i nic nie odbiega od normy. Serduszko mi bije 147/min! Jestem zdrowy i lubie się wiercić w mamy brzuszku :)
    A to moja piękna buźka:
    aaee87231e88f470m.jpg
    Ps. Moja mamusia nigdy nie była szczęśliwsza! :)

Perełka, Perełka, ;oniqa, Lula_w, Miriam, Ancia77, pillow, kotek27, sylvia, Selena, Mikusia2, kaaasiaczek_, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:02

Miriam lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula po 20 tyg twardnienia są bardziej normalne niż do 20 tygodnia.

Ale trzeba o nich mówić ,bo wszystko zależy na ile co i jak twardnieje...

Ja dziś kiepsko się czuję boli mnie coś żołądek nie wiem czy to po porannym pączku czy co... :((

Mam nadzieję że tylko mały się źle ułożył i wciąż mnie uciska nóżkami...
    I że to nie wstęp do jakiegoś zatrucia;/

Lula_w lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• paula22 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie dopadło chyba jakieś zapalenie dziąsła bo po prawej stronie u góry mam jakby lekko zaognione i jak zaglądałam to nie jest różowe tylko trochę białe sie zrobiło. znacie jakieś domowe sposoby bezpieczne w ciąży?
    dodam, że zapalenia jamy ustnej pojawiają się u mnie co jakiś czas ale w ciąży pierwszy raz mam.

lprktv73nye615w2.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zaczęło mnie pobolewać w dole brzucha a bardziej po lewej stronie - tam najczesciej znajduje sie dzidzius... wizyte mam dopiero we wtorek... mam nadzieje ze to nic groznego...

relgg7rfroacrbi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam jutro o 17 a tez mnie od 2 godz.poboluje brzuch...w zasadzie to wydaje mi sie ze przez jakies wzdecia bo mam gazy straszne. Sylvia my wszystkie jestesmy jakies przewrazliwione na tym forum:) Jestem dobrej mysli ze to nic złego!

sylvia lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny mnie dopadło chyba jakieś zapalenie dziąsła bo po prawej stronie u góry mam jakby lekko zaognione i jak zaglądałam to nie jest różowe tylko trochę białe sie zrobiło. znacie jakieś domowe sposoby bezpieczne w ciąży?
    dodam, że zapalenia jamy ustnej pojawiają się u mnie co jakiś czas ale w ciąży pierwszy raz mam.

polecam płukanie szałwią jamy ustnej :) to chyba afta i maść sachol też możesz stosować w ciąży ;)

Miriam lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście przeszło , czuję się już ok. Może ten pączek mi zaszkodził..

Silvia to odpoczywaj dużooo... i poczekaj ,a jak coś się będzie działo... to najwyżej do szpitala. Ale bóle w czasie od 15-19 tygodnia są normalne wszystko się rozciąga powoli...

sylvia lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najukochańszy synuś dziś szaleje i ciągle się kręci. Tak bardzo jeszcze tego nie odczuwałam jak dziś! :) Nawet babcie dziś kopnął :D

Miriam lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bóle podbrzusza. Jednak nie są to takie typowe bóle miesiączkowe ,skurcze . Ból jest bardzo nisko i odczuwam go kiedy wstaje lub chodzę ,kiedy podnoszę nogi do góry . Do tego krzyż . Byłam z tym u mojego ginekologa na oddziale przed planowaną wizytą ,zbadał mnie dokładnie ,zrobił mi USG dopochwowe i przez brzuch. Łożysko mam nisko ale poza tym nic niepokojącego się nie dzieje . Ponadto powiedział ,że niestety czasami tak bywa,że ciężarne mogą męczyć bóle nawet całą ciążę .I chyba ja jestem wlaśnie takim przypadkiem. Z łóżka wstaje jak starsza Pani :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi jeśli miałaś dokładne badania to możliwe, że faktycznie wszystko jest dobrze. Chociaż taki ból jest naprawde dziwny. Hm. może skoro masz nisko łożysko to styka Ci się szyjką? Ja będąc na prenatalnych badaniach usłyszałam że łożysko mam ładnie wysoko i nie styka się z szyjką więc nie powinnam odczuwać niepokojących bóli.

WCHODZIMY DZIŚ W 6 MIESIĄC <3

Blondi22 lubi tę wiadomość

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ