X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:02

• paula22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja miałam to szczęście że trafiłam na dobrą lekarkę, jest delikatna i rzeczowa. Z tym krwawieniem po badaniach to ja miałam za każdym razem u lekarzy prywatnych, płaciłam 150 za wizytę i byłam olewana. Na początku wzbraniałam się przed wizytami na NFZ, ale jak zaczęli mnie zlewać prywatnie to na polecenie mojej koleżanki zapisałam się do mojej obecnej prowadzącej i jak dotąd nie żałuję tego. Mam nadzieję, że będzie tak do końca :)
    no to dobrze, że sa też fajni lekarze na nfz;)
    ja jeszcze na takiego nie trafiłam więc będe na razie do prywatnego chodzić i na nfz do tej lekarki pójdę za miesiąc i zobaczę jakie teraz będzie mieć podejście bo może akurat humoru nie miała. no nie wiem sama.

lprktv73nye615w2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:02

• paula22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Dzielna jesteś :) Ja to bym raczej już nie poszła :) Grunt że masz zaufanego prowadzącego, a inne konsultacje nie zaszkodzą :)

no własnie sobie też tak pomyslałam, że dodatkowo czemu nie;) zobacze jeszcze raz;)
    bo gdyby miała moją ciąże prowadzić to bym podziękowała;)
    na razie wyczekuje ruchów maleństwa z niecierpliwością;)

lprktv73nye615w2.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki jestem po "połówkowym" Z dzieciątkiem wszystko dobrze, wymiary ok, jest zdrowe,to najważniejsze;) a w dodatku potwierdziło się, że to dziewczynka!!!;);)

MamaMadzia, Asi, Ancia77, Lula_w, aiwlys, paula22, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola witaj w klubie :) gratuluje dziewuszki i trzymam za Was mooocno kciuki :*

milola86 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za brednie że tyłozgięciu nie będzie się mieć dzieci to moja 2 ciąza:))w tyłozgięciu.Takich konowałów to bym zatłukła normalnie własnymi rękami

Matylda36 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola dobrze, że wszystko ok! To najważniejsze <3 a w prezencie potwierdzono jeszcze płeć więc naprawdę super! Rośnijcie teraz zdrowo.
    Ja "połówkowe" prenatalne mam w poniedziałek i też chciałabym usłyszeć, że wszystko jest OK! I może już w 100% będą mogli powiedzieć, że chłopiec? <3 Trzymajcie kciuki! :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia też wiem, że to brednie bo jakos latami się nie starałam a jestem w ciąży;)

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagadają takich głupot a potem my kobitki się martwimy.Mój synuś z dnia na dzień zaczął kopać tak że już przez brzuch czuję że to on i nie mam wątpliwości fajne uczucie;):):):)

Perełka, paula22 lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś wchodzę w II trymestr i postanowiłam się przywitać z wami.
    CZEŚĆ WAM

Lalita2710, Blondi22 lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy ;) wiadomo już co tam w brzuszku siedzi?

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Nagadają takich głupot a potem my kobitki się martwimy.Mój synuś z dnia na dzień zaczął kopać tak że już przez brzuch czuję że to on i nie mam wątpliwości fajne uczucie;):):):)

ja dziś rano jak leżałam po 6 poczułam dwa razy jakby mnie w brzuchu coś puknęło ale nie mam pewności czy to dzidziuś... ;)

lprktv73nye615w2.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny :) ja po tygodniowej kuracji w szpitalu dochodzę do siebie :) w niedziele obudziłam się cała zakrwawiona, brzuch twrdy jak skała-przerażenia nie potrafię opisać .... szybko w samochód, izba przyjęć, oczekiwanie czy z dzidzią ok i wreszcie dzwięk serduszka, potwerdzenie lekarza, że wszytko dobrze- łożysko ok, dziecko w porządku i tydzień obserwacji w szpitalu.
    Skąd krwawienie- nie wiadomo, ale nie chcę już tego przeżywać nigdy wiecej i nikomu nie życzę.
    A najlepsze jest to, że z chłopaka zrobiła się dziewczynka ! :D sZOK! Miał być Kubś, będzie Ola :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c nie chcę nawet myśleć co przeżywałaś. Najważniejsze, że wszystko skończyło sie dobrze i oby już tak pozostało do rozwiązania w terminie.
    No to nieźle Cię dzidziuś, a raczej lekarz urządził z tą płcią. To masz niespodziankę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 19:23

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c strach pomyśleć , co czułaś- oby juz nic więcej się takiego nie przydarzyło. A lekarze nie mają żadnych podejrzeń skąd ta krew i dlaczego?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzą, nie widzą przyczyny. Szyjka ok, łożysko ok. Coś wspomnieli o pękniętym naczynku, ale jak to w szpitalu 10 lekarzy i każdy ma inną teorię lub w ogóle nie ma...
    Mam jeszcze pytanko czy macie odczucie twardego brzucha? Bierzecie jakieś leki?

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się z tym męczę już jakiś czas- dostałam tylko magnez do brania i przykaz leżenia i nie przeciążania się. Ostatnio to pomagało- miałam dwa- trzy skurcze dziennie. Lekarz mówił, ze to ok. Ale skurcz sam mija po parudziesięciu sekundach. Ale dziś miałam tych skurczy sześć i zaczęłam się baczniej obserwować. Mój gin kazał mi zwrócić uwagę na regularność. BO według niego- dwa trzy i krótkotrwające sa nieszkodliwe. Ale jak będa częstsze i regularne, to mam iść do szpitala. Także mierzę czas, ale regularności nie ma na szczęście. Sama nie wiem, co można z tym więcej zrobić.... A Tobie co zalecili Moni_c ?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni mi w szpitalu powiedzieli, że po 20tyg macica zaczyna się stawiać i za każdym tyg to się nasila (stawianie macicy) ponieważ macica przygotowywuje się do porodu i to normalne, póki nie ma krawienia, a brzuch przy twardnieniu nie boli to wszystko jest OK. Brać magnez i wypoczywać :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    witamy ;) wiadomo już co tam w brzuszku siedzi?
    Nie jeszcze nie.9 pazdziernika mam wizyte wiec moze wtedy.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ