Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:02

• paula22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja miałam to szczęście że trafiłam na dobrą lekarkę, jest delikatna i rzeczowa. Z tym krwawieniem po badaniach to ja miałam za każdym razem u lekarzy prywatnych, płaciłam 150 za wizytę i byłam olewana. Na początku wzbraniałam się przed wizytami na NFZ, ale jak zaczęli mnie zlewać prywatnie to na polecenie mojej koleżanki zapisałam się do mojej obecnej prowadzącej i jak dotąd nie żałuję tego. Mam nadzieję, że będzie tak do końca :)
    no to dobrze, że sa też fajni lekarze na nfz;)
    ja jeszcze na takiego nie trafiłam więc będe na razie do prywatnego chodzić i na nfz do tej lekarki pójdę za miesiąc i zobaczę jakie teraz będzie mieć podejście bo może akurat humoru nie miała. no nie wiem sama.

lprktv73nye615w2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:02

• paula22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Dzielna jesteś :) Ja to bym raczej już nie poszła :) Grunt że masz zaufanego prowadzącego, a inne konsultacje nie zaszkodzą :)

no własnie sobie też tak pomyslałam, że dodatkowo czemu nie;) zobacze jeszcze raz;)
    bo gdyby miała moją ciąże prowadzić to bym podziękowała;)
    na razie wyczekuje ruchów maleństwa z niecierpliwością;)

lprktv73nye615w2.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki jestem po "połówkowym" Z dzieciątkiem wszystko dobrze, wymiary ok, jest zdrowe,to najważniejsze;) a w dodatku potwierdziło się, że to dziewczynka!!!;);)

MamaMadzia, Asi, Ancia77, Lula_w, aiwlys, paula22, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola witaj w klubie :) gratuluje dziewuszki i trzymam za Was mooocno kciuki :*

milola86 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za brednie że tyłozgięciu nie będzie się mieć dzieci to moja 2 ciąza:))w tyłozgięciu.Takich konowałów to bym zatłukła normalnie własnymi rękami

Matylda36 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola dobrze, że wszystko ok! To najważniejsze <3 a w prezencie potwierdzono jeszcze płeć więc naprawdę super! Rośnijcie teraz zdrowo.
    Ja "połówkowe" prenatalne mam w poniedziałek i też chciałabym usłyszeć, że wszystko jest OK! I może już w 100% będą mogli powiedzieć, że chłopiec? <3 Trzymajcie kciuki! :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia też wiem, że to brednie bo jakos latami się nie starałam a jestem w ciąży;)

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagadają takich głupot a potem my kobitki się martwimy.Mój synuś z dnia na dzień zaczął kopać tak że już przez brzuch czuję że to on i nie mam wątpliwości fajne uczucie;):):):)

Perełka, paula22 lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś wchodzę w II trymestr i postanowiłam się przywitać z wami.
    CZEŚĆ WAM

Lalita2710, Blondi22 lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy ;) wiadomo już co tam w brzuszku siedzi?

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Nagadają takich głupot a potem my kobitki się martwimy.Mój synuś z dnia na dzień zaczął kopać tak że już przez brzuch czuję że to on i nie mam wątpliwości fajne uczucie;):):):)

ja dziś rano jak leżałam po 6 poczułam dwa razy jakby mnie w brzuchu coś puknęło ale nie mam pewności czy to dzidziuś... ;)

lprktv73nye615w2.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny :) ja po tygodniowej kuracji w szpitalu dochodzę do siebie :) w niedziele obudziłam się cała zakrwawiona, brzuch twrdy jak skała-przerażenia nie potrafię opisać .... szybko w samochód, izba przyjęć, oczekiwanie czy z dzidzią ok i wreszcie dzwięk serduszka, potwerdzenie lekarza, że wszytko dobrze- łożysko ok, dziecko w porządku i tydzień obserwacji w szpitalu.
    Skąd krwawienie- nie wiadomo, ale nie chcę już tego przeżywać nigdy wiecej i nikomu nie życzę.
    A najlepsze jest to, że z chłopaka zrobiła się dziewczynka ! :D sZOK! Miał być Kubś, będzie Ola :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c nie chcę nawet myśleć co przeżywałaś. Najważniejsze, że wszystko skończyło sie dobrze i oby już tak pozostało do rozwiązania w terminie.
    No to nieźle Cię dzidziuś, a raczej lekarz urządził z tą płcią. To masz niespodziankę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 19:23

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c strach pomyśleć , co czułaś- oby juz nic więcej się takiego nie przydarzyło. A lekarze nie mają żadnych podejrzeń skąd ta krew i dlaczego?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzą, nie widzą przyczyny. Szyjka ok, łożysko ok. Coś wspomnieli o pękniętym naczynku, ale jak to w szpitalu 10 lekarzy i każdy ma inną teorię lub w ogóle nie ma...
    Mam jeszcze pytanko czy macie odczucie twardego brzucha? Bierzecie jakieś leki?

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się z tym męczę już jakiś czas- dostałam tylko magnez do brania i przykaz leżenia i nie przeciążania się. Ostatnio to pomagało- miałam dwa- trzy skurcze dziennie. Lekarz mówił, ze to ok. Ale skurcz sam mija po parudziesięciu sekundach. Ale dziś miałam tych skurczy sześć i zaczęłam się baczniej obserwować. Mój gin kazał mi zwrócić uwagę na regularność. BO według niego- dwa trzy i krótkotrwające sa nieszkodliwe. Ale jak będa częstsze i regularne, to mam iść do szpitala. Także mierzę czas, ale regularności nie ma na szczęście. Sama nie wiem, co można z tym więcej zrobić.... A Tobie co zalecili Moni_c ?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni mi w szpitalu powiedzieli, że po 20tyg macica zaczyna się stawiać i za każdym tyg to się nasila (stawianie macicy) ponieważ macica przygotowywuje się do porodu i to normalne, póki nie ma krawienia, a brzuch przy twardnieniu nie boli to wszystko jest OK. Brać magnez i wypoczywać :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    witamy ;) wiadomo już co tam w brzuszku siedzi?
    Nie jeszcze nie.9 pazdziernika mam wizyte wiec moze wtedy.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ