Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chciałabym, aby się zmówili i poszli na piwko- przyjamniej by wypoczął. Ale niestety wiem, że biedaczek pracuje ciężko:/ I tym bardziej, dobija mnie świadomość, że ja leżę i nic nie robię....no ale mus. Dziś byłam u gina i dostałam l4 leżące. Skurcze są rzadziej, o szyjce nic mi nie mówił, ale powtórzył parę razy, że mam się oszczędzać i dużo odpoczywać... Zatem to właśnie robię. Choć nie wiem, jak można robic mniej nic nie robiąc...:O

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:05

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    oj chciałabym, aby się zmówili i poszli na piwko- przyjamniej by wypoczął. Ale niestety wiem, że biedaczek pracuje ciężko:/ I tym bardziej, dobija mnie świadomość, że ja leżę i nic nie robię....no ale mus. Dziś byłam u gina i dostałam l4 leżące. Skurcze są rzadziej, o szyjce nic mi nie mówił, ale powtórzył parę razy, że mam się oszczędzać i dużo odpoczywać... Zatem to właśnie robię. Choć nie wiem, jak można robic mniej nic nie robiąc...:O
    Kochana odpoczywaj dużo ja dzisiaj pochodziłam po sklepach z mama i też mnie podbrzusze boleć zaczęło ale ja dzisiaj tylko na kromce chleba teraz zjadłam i jest lepiej chyba dzidzia domagała sie juz jedzenia :) i jeszcze zafundowałam sobie szklaneczke piwka karmi odnośnie mojej rocznicy mam nadzieje że nie zaszkodzi :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka, mam te same odczucia, że ja leżę, bo leżę od początku ciąży,a mój mąż ciężko pracuje i jeszcze musi o mnie dbać. Na szczęście jak musi wyjechać to ma się kto mną zająć. Ja też trochę zdalnie małe projekty robię, ale i tak mam straszne wyrzuty, bo lubię pracować i być niezależna. Ale zdaję sobie sprawę, że musimy się oboje poświęcić, abyśmy mieli to dzieciątko.

Perełka lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Perełko z jakiego powodu dostałaś l4 leżące? Z powodu skurczy i twardnienia brzucha?
    W zasadzie tak- jak byłam ostatnio na wizycie to miałam twardy brzuch, także gin czuł to i wiadział. Dziś już taki nie był, gin zbadał mnie i powiedział, ze mam się oszczędzać. Mam nadzieję , że on dmucha na zimne. Generalnie nie czuję się źle.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka oszczędzaj się dobro dziecka teraz najważniejsze i nie przejmuj się że nic nie robisz nie ma sensu.
    Byłam dzisiaj na przymiarce sukienki ślubnej:) jeszcze się nie chwaliłam ale 5.10 wychodzę za mąż:) nareszcie:P po 6 latach. Ale miałam też dziś smutniejsze przeżycie:(. Przed wizytą u krawcowej musiałam zakupić biustonosz specjalnie na ślub:P i jak zaczęłam mierzyć to sie załamałam. z mojego i tak ogromnego 75I nagle zrobiło się 75K :( Przeraziłam się co będzie potem jak zacznie się karmienie itd a pozatym gdzie tam ten 40 tydzień:O

;oniqa, Lula_w lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia GRATULACJE!!!!! A biustem się nie przejmuj ;-) Przynajmniej do momentu zakończenia karmienia, później może sam wróci do normy.

magdziunia111123 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia serdeczne gratulacje :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratulacje.Mój biust też ma mega rozmiary.Po karmieniu pewnie wróci do normy tylko trzeba bedzie o niego bardziej dbać

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dołączam się do gratulacji;)
    ja wychodzę za mąż 14.10 ale tylko ślub cywilny bo od marca już zaplanowany kościelny na kolejny rok;)

;oniqa, magdziunia111123 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Perełka oszczędzaj się dobro dziecka teraz najważniejsze i nie przejmuj się że nic nie robisz nie ma sensu.
    Byłam dzisiaj na przymiarce sukienki ślubnej:) jeszcze się nie chwaliłam ale 5.10 wychodzę za mąż:) nareszcie:P po 6 latach. Ale miałam też dziś smutniejsze przeżycie:(. Przed wizytą u krawcowej musiałam zakupić biustonosz specjalnie na ślub:P i jak zaczęłam mierzyć to sie załamałam. z mojego i tak ogromnego 75I nagle zrobiło się 75K :( Przeraziłam się co będzie potem jak zacznie się karmienie itd a pozatym gdzie tam ten 40 tydzień:O

Spróbuj znaleźć staniki Freya Deco - idealne ślubne rozwiązanie - rewelacyjnie trzyma bez ramiączek nawet największe biusty. Tanie nie są - ja zapłaciłam za swój 219,- ale sprawdził się super.

A tak normalnie to jakiej marki staniki nosisz?

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje :) ja tez idę 5 na wesele tez do Magdy :) i tez w ciazy hihi :) może to do Ciebie hihi

Wysłany: 25 września 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że wróci do normy ale rozmiar nawet mnie przeraził a myślałam że zahartowana jestem:P Fifi zawsze nosze Dalia biustonosze są cudowne cenowo to tak 140 w górę tym razem wybrałam taki za 180 ale babka w sklepie tak mnie pamięta i tak szczerze gratulowała ślubu i ciąży że opuściła do 140:) trzeba mieć znajomośći:P Co do staników bez ramiączek to nie mam zaufania przy takim ciężarze to tym bardziej:P. Paula my też cywilny:) Nie chcieliśmy narazie kościelnego może kiedyś a teraz śliczny cywilny i małe przyjęcie weselne po wszystkim. Mam nadzieje ze na moich szpilach wytrzymam chociaż troche:) ale baleriny też są w zapasie:P Miriam zapraszam:P będziesz kolejną ciężarówką u nas. Tyle nas będzie że śmiałam się z moim że wystarczy piccolo i napoje bezalkoholowe ewentualnie coś dla babci:P

Miriam lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny , miłego dnia życze ;)

kurcze dziś obudziłam się z bólem biodra no masakra , mam wrażenie ze zaraz biodro mi wyskoczy

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu u mnie biodro się odzywa średnio co 2-3 dni

relg3e5ejwatx9hx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam nigdy problemów z biodrami a jak śpię na boku jednym lub drugim to po czasie boli a na plecach znów oddechu brak. Współczuję tym dziewczynom, które mają nakaz leżenia. Ciekawe jak będzie w III trymestrze, aż boję się pomyśleć :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Mam nadzieje że wróci do normy ale rozmiar nawet mnie przeraził a myślałam że zahartowana jestem:P Fifi zawsze nosze Dalia biustonosze są cudowne cenowo to tak 140 w górę tym razem wybrałam taki za 180 ale babka w sklepie tak mnie pamięta i tak szczerze gratulowała ślubu i ciąży że opuściła do 140:) trzeba mieć znajomośći:P Co do staników bez ramiączek to nie mam zaufania przy takim ciężarze to tym bardziej:P. Paula my też cywilny:) Nie chcieliśmy narazie kościelnego może kiedyś a teraz śliczny cywilny i małe przyjęcie weselne po wszystkim. Mam nadzieje ze na moich szpilach wytrzymam chociaż troche:) ale baleriny też są w zapasie:P Miriam zapraszam:P będziesz kolejną ciężarówką u nas. Tyle nas będzie że śmiałam się z moim że wystarczy piccolo i napoje bezalkoholowe ewentualnie coś dla babci:P

Wypróbuj kiedyś staników Ewy Michalak - odkąd 3 lata temu się na nie natknęłam tak nie kupuje już żadnych innych.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png

Wysłany: 25 września 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Wypróbuj kiedyś staników Ewy Michalak - odkąd 3 lata temu się na nie natknęłam tak nie kupuje już żadnych innych.

Fifi kiedyś poszukam choć szczerze mówiąc wątpie że gdzieś znajdę ze stanikami w takich rozmiarach( mało pod biustem miska ogromna) w moich okolicach bardzo ciężko jak wchodze i pytam w jakimś sklepie zazwyczaj spotykam się ze spojrzeniem jak na kosmite. też macie taki problem ze stanikami?

jd7r1di.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- gratulacje :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Fifi kiedyś poszukam choć szczerze mówiąc wątpie że gdzieś znajdę ze stanikami w takich rozmiarach( mało pod biustem miska ogromna) w moich okolicach bardzo ciężko jak wchodze i pytam w jakimś sklepie zazwyczaj spotykam się ze spojrzeniem jak na kosmite. też macie taki problem ze stanikami?

Kochana ona je sama szyje i nie ma dla niej rozmiaru z kosmosu :D
    Kobitka znalazła lukę na rynku, zaczęła projektować kroje odpowiednie i dla małych biustów i dla tych mega wielgachnych, w ciągu kilku lat drogą pantoflową jest o niej już całkiem głośno.
    Z tego co czytam na forach to staniki z tej małej kilkuosobowej firmy zamawiają dziewczyny nawet z Brazylii ! a w sklepach o jej staniki raczej ciężko :/
    Jeździ po większych miastach do sklepów znanych z dostępności dużej rozmiarówki, robi w nich eventy uświadamiające, dobiera kroje i rozmiary.
    Jeżeli ktoś ma rzeczywiście ekstremalny rozmiar to szyje go na zamówienie.
    Tabela rozmiarów tych staników to od 60 do 105 w obwodzie, miseczki od A do L !!!!

Ja standardowo nosiłam 75E, pół roku przed ciążą schudłam i spadłam do rozmiaru 70DD a teraz wskoczyłam na 75F i pewnie niedługo będzie G :/
    Do sklepów z bielizną w celu kupienia stanika nawet nie wchodzę ;) Ani one nie utrzymują biustu, ani go nie formują ... taki stanik fruwa po plecach jak chce, a sam wygląd to nie wszystko.
    Wypróbowałam też staniki firmy Comexim - też ok, jednak do effuniaków jestem już bardzo przyzwyczajona.

Świetnym forum dla dużobiuściastych mających problemy z doborem stanika i rozmiaru, ze znalezieniem sklepu z dużymi rozmiarami jest balkonetka.pl

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ