X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chciałabym, aby się zmówili i poszli na piwko- przyjamniej by wypoczął. Ale niestety wiem, że biedaczek pracuje ciężko:/ I tym bardziej, dobija mnie świadomość, że ja leżę i nic nie robię....no ale mus. Dziś byłam u gina i dostałam l4 leżące. Skurcze są rzadziej, o szyjce nic mi nie mówił, ale powtórzył parę razy, że mam się oszczędzać i dużo odpoczywać... Zatem to właśnie robię. Choć nie wiem, jak można robic mniej nic nie robiąc...:O

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:05

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    oj chciałabym, aby się zmówili i poszli na piwko- przyjamniej by wypoczął. Ale niestety wiem, że biedaczek pracuje ciężko:/ I tym bardziej, dobija mnie świadomość, że ja leżę i nic nie robię....no ale mus. Dziś byłam u gina i dostałam l4 leżące. Skurcze są rzadziej, o szyjce nic mi nie mówił, ale powtórzył parę razy, że mam się oszczędzać i dużo odpoczywać... Zatem to właśnie robię. Choć nie wiem, jak można robic mniej nic nie robiąc...:O
    Kochana odpoczywaj dużo ja dzisiaj pochodziłam po sklepach z mama i też mnie podbrzusze boleć zaczęło ale ja dzisiaj tylko na kromce chleba teraz zjadłam i jest lepiej chyba dzidzia domagała sie juz jedzenia :) i jeszcze zafundowałam sobie szklaneczke piwka karmi odnośnie mojej rocznicy mam nadzieje że nie zaszkodzi :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka, mam te same odczucia, że ja leżę, bo leżę od początku ciąży,a mój mąż ciężko pracuje i jeszcze musi o mnie dbać. Na szczęście jak musi wyjechać to ma się kto mną zająć. Ja też trochę zdalnie małe projekty robię, ale i tak mam straszne wyrzuty, bo lubię pracować i być niezależna. Ale zdaję sobie sprawę, że musimy się oboje poświęcić, abyśmy mieli to dzieciątko.

Perełka lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Perełko z jakiego powodu dostałaś l4 leżące? Z powodu skurczy i twardnienia brzucha?
    W zasadzie tak- jak byłam ostatnio na wizycie to miałam twardy brzuch, także gin czuł to i wiadział. Dziś już taki nie był, gin zbadał mnie i powiedział, ze mam się oszczędzać. Mam nadzieję , że on dmucha na zimne. Generalnie nie czuję się źle.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka oszczędzaj się dobro dziecka teraz najważniejsze i nie przejmuj się że nic nie robisz nie ma sensu.
    Byłam dzisiaj na przymiarce sukienki ślubnej:) jeszcze się nie chwaliłam ale 5.10 wychodzę za mąż:) nareszcie:P po 6 latach. Ale miałam też dziś smutniejsze przeżycie:(. Przed wizytą u krawcowej musiałam zakupić biustonosz specjalnie na ślub:P i jak zaczęłam mierzyć to sie załamałam. z mojego i tak ogromnego 75I nagle zrobiło się 75K :( Przeraziłam się co będzie potem jak zacznie się karmienie itd a pozatym gdzie tam ten 40 tydzień:O

;oniqa, Lula_w lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia GRATULACJE!!!!! A biustem się nie przejmuj ;-) Przynajmniej do momentu zakończenia karmienia, później może sam wróci do normy.

magdziunia111123 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia serdeczne gratulacje :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratulacje.Mój biust też ma mega rozmiary.Po karmieniu pewnie wróci do normy tylko trzeba bedzie o niego bardziej dbać

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dołączam się do gratulacji;)
    ja wychodzę za mąż 14.10 ale tylko ślub cywilny bo od marca już zaplanowany kościelny na kolejny rok;)

;oniqa, magdziunia111123 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Perełka oszczędzaj się dobro dziecka teraz najważniejsze i nie przejmuj się że nic nie robisz nie ma sensu.
    Byłam dzisiaj na przymiarce sukienki ślubnej:) jeszcze się nie chwaliłam ale 5.10 wychodzę za mąż:) nareszcie:P po 6 latach. Ale miałam też dziś smutniejsze przeżycie:(. Przed wizytą u krawcowej musiałam zakupić biustonosz specjalnie na ślub:P i jak zaczęłam mierzyć to sie załamałam. z mojego i tak ogromnego 75I nagle zrobiło się 75K :( Przeraziłam się co będzie potem jak zacznie się karmienie itd a pozatym gdzie tam ten 40 tydzień:O

Spróbuj znaleźć staniki Freya Deco - idealne ślubne rozwiązanie - rewelacyjnie trzyma bez ramiączek nawet największe biusty. Tanie nie są - ja zapłaciłam za swój 219,- ale sprawdził się super.

A tak normalnie to jakiej marki staniki nosisz?

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje :) ja tez idę 5 na wesele tez do Magdy :) i tez w ciazy hihi :) może to do Ciebie hihi

Wysłany: 25 września 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że wróci do normy ale rozmiar nawet mnie przeraził a myślałam że zahartowana jestem:P Fifi zawsze nosze Dalia biustonosze są cudowne cenowo to tak 140 w górę tym razem wybrałam taki za 180 ale babka w sklepie tak mnie pamięta i tak szczerze gratulowała ślubu i ciąży że opuściła do 140:) trzeba mieć znajomośći:P Co do staników bez ramiączek to nie mam zaufania przy takim ciężarze to tym bardziej:P. Paula my też cywilny:) Nie chcieliśmy narazie kościelnego może kiedyś a teraz śliczny cywilny i małe przyjęcie weselne po wszystkim. Mam nadzieje ze na moich szpilach wytrzymam chociaż troche:) ale baleriny też są w zapasie:P Miriam zapraszam:P będziesz kolejną ciężarówką u nas. Tyle nas będzie że śmiałam się z moim że wystarczy piccolo i napoje bezalkoholowe ewentualnie coś dla babci:P

Miriam lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny , miłego dnia życze ;)

kurcze dziś obudziłam się z bólem biodra no masakra , mam wrażenie ze zaraz biodro mi wyskoczy

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu u mnie biodro się odzywa średnio co 2-3 dni

relg3e5ejwatx9hx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam nigdy problemów z biodrami a jak śpię na boku jednym lub drugim to po czasie boli a na plecach znów oddechu brak. Współczuję tym dziewczynom, które mają nakaz leżenia. Ciekawe jak będzie w III trymestrze, aż boję się pomyśleć :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Mam nadzieje że wróci do normy ale rozmiar nawet mnie przeraził a myślałam że zahartowana jestem:P Fifi zawsze nosze Dalia biustonosze są cudowne cenowo to tak 140 w górę tym razem wybrałam taki za 180 ale babka w sklepie tak mnie pamięta i tak szczerze gratulowała ślubu i ciąży że opuściła do 140:) trzeba mieć znajomośći:P Co do staników bez ramiączek to nie mam zaufania przy takim ciężarze to tym bardziej:P. Paula my też cywilny:) Nie chcieliśmy narazie kościelnego może kiedyś a teraz śliczny cywilny i małe przyjęcie weselne po wszystkim. Mam nadzieje ze na moich szpilach wytrzymam chociaż troche:) ale baleriny też są w zapasie:P Miriam zapraszam:P będziesz kolejną ciężarówką u nas. Tyle nas będzie że śmiałam się z moim że wystarczy piccolo i napoje bezalkoholowe ewentualnie coś dla babci:P

Wypróbuj kiedyś staników Ewy Michalak - odkąd 3 lata temu się na nie natknęłam tak nie kupuje już żadnych innych.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png

Wysłany: 25 września 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Wypróbuj kiedyś staników Ewy Michalak - odkąd 3 lata temu się na nie natknęłam tak nie kupuje już żadnych innych.

Fifi kiedyś poszukam choć szczerze mówiąc wątpie że gdzieś znajdę ze stanikami w takich rozmiarach( mało pod biustem miska ogromna) w moich okolicach bardzo ciężko jak wchodze i pytam w jakimś sklepie zazwyczaj spotykam się ze spojrzeniem jak na kosmite. też macie taki problem ze stanikami?

jd7r1di.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- gratulacje :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Fifi kiedyś poszukam choć szczerze mówiąc wątpie że gdzieś znajdę ze stanikami w takich rozmiarach( mało pod biustem miska ogromna) w moich okolicach bardzo ciężko jak wchodze i pytam w jakimś sklepie zazwyczaj spotykam się ze spojrzeniem jak na kosmite. też macie taki problem ze stanikami?

Kochana ona je sama szyje i nie ma dla niej rozmiaru z kosmosu :D
    Kobitka znalazła lukę na rynku, zaczęła projektować kroje odpowiednie i dla małych biustów i dla tych mega wielgachnych, w ciągu kilku lat drogą pantoflową jest o niej już całkiem głośno.
    Z tego co czytam na forach to staniki z tej małej kilkuosobowej firmy zamawiają dziewczyny nawet z Brazylii ! a w sklepach o jej staniki raczej ciężko :/
    Jeździ po większych miastach do sklepów znanych z dostępności dużej rozmiarówki, robi w nich eventy uświadamiające, dobiera kroje i rozmiary.
    Jeżeli ktoś ma rzeczywiście ekstremalny rozmiar to szyje go na zamówienie.
    Tabela rozmiarów tych staników to od 60 do 105 w obwodzie, miseczki od A do L !!!!

Ja standardowo nosiłam 75E, pół roku przed ciążą schudłam i spadłam do rozmiaru 70DD a teraz wskoczyłam na 75F i pewnie niedługo będzie G :/
    Do sklepów z bielizną w celu kupienia stanika nawet nie wchodzę ;) Ani one nie utrzymują biustu, ani go nie formują ... taki stanik fruwa po plecach jak chce, a sam wygląd to nie wszystko.
    Wypróbowałam też staniki firmy Comexim - też ok, jednak do effuniaków jestem już bardzo przyzwyczajona.

Świetnym forum dla dużobiuściastych mających problemy z doborem stanika i rozmiaru, ze znalezieniem sklepu z dużymi rozmiarami jest balkonetka.pl

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ