II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
oj chciałabym, aby się zmówili i poszli na piwko- przyjamniej by wypoczął. Ale niestety wiem, że biedaczek pracuje ciężko:/ I tym bardziej, dobija mnie świadomość, że ja leżę i nic nie robię....no ale mus. Dziś byłam u gina i dostałam l4 leżące. Skurcze są rzadziej, o szyjce nic mi nie mówił, ale powtórzył parę razy, że mam się oszczędzać i dużo odpoczywać... Zatem to właśnie robię. Choć nie wiem, jak można robic mniej nic nie robiąc...
-
Perełka wrote:oj chciałabym, aby się zmówili i poszli na piwko- przyjamniej by wypoczął. Ale niestety wiem, że biedaczek pracuje ciężko:/ I tym bardziej, dobija mnie świadomość, że ja leżę i nic nie robię....no ale mus. Dziś byłam u gina i dostałam l4 leżące. Skurcze są rzadziej, o szyjce nic mi nie mówił, ale powtórzył parę razy, że mam się oszczędzać i dużo odpoczywać... Zatem to właśnie robię. Choć nie wiem, jak można robic mniej nic nie robiąc...
-
Perełka, mam te same odczucia, że ja leżę, bo leżę od początku ciąży,a mój mąż ciężko pracuje i jeszcze musi o mnie dbać. Na szczęście jak musi wyjechać to ma się kto mną zająć. Ja też trochę zdalnie małe projekty robię, ale i tak mam straszne wyrzuty, bo lubię pracować i być niezależna. Ale zdaję sobie sprawę, że musimy się oboje poświęcić, abyśmy mieli to dzieciątko.
Perełka lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Lula_w wrote:Perełko z jakiego powodu dostałaś l4 leżące? Z powodu skurczy i twardnienia brzucha?
-
Perełka oszczędzaj się dobro dziecka teraz najważniejsze i nie przejmuj się że nic nie robisz nie ma sensu.
Byłam dzisiaj na przymiarce sukienki ślubnej:) jeszcze się nie chwaliłam ale 5.10 wychodzę za mąż nareszcie:P po 6 latach. Ale miałam też dziś smutniejsze przeżycie:(. Przed wizytą u krawcowej musiałam zakupić biustonosz specjalnie na ślub:P i jak zaczęłam mierzyć to sie załamałam. z mojego i tak ogromnego 75I nagle zrobiło się 75K Przeraziłam się co będzie potem jak zacznie się karmienie itd a pozatym gdzie tam ten 40 tydzień;oniqa, Lula_w lubią tę wiadomość
-
magdziunia111123 wrote:Perełka oszczędzaj się dobro dziecka teraz najważniejsze i nie przejmuj się że nic nie robisz nie ma sensu.
Byłam dzisiaj na przymiarce sukienki ślubnej:) jeszcze się nie chwaliłam ale 5.10 wychodzę za mąż nareszcie:P po 6 latach. Ale miałam też dziś smutniejsze przeżycie:(. Przed wizytą u krawcowej musiałam zakupić biustonosz specjalnie na ślub:P i jak zaczęłam mierzyć to sie załamałam. z mojego i tak ogromnego 75I nagle zrobiło się 75K Przeraziłam się co będzie potem jak zacznie się karmienie itd a pozatym gdzie tam ten 40 tydzień
Spróbuj znaleźć staniki Freya Deco - idealne ślubne rozwiązanie - rewelacyjnie trzyma bez ramiączek nawet największe biusty. Tanie nie są - ja zapłaciłam za swój 219,- ale sprawdził się super.
A tak normalnie to jakiej marki staniki nosisz?
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieje że wróci do normy ale rozmiar nawet mnie przeraził a myślałam że zahartowana jestem:P Fifi zawsze nosze Dalia biustonosze są cudowne cenowo to tak 140 w górę tym razem wybrałam taki za 180 ale babka w sklepie tak mnie pamięta i tak szczerze gratulowała ślubu i ciąży że opuściła do 140:) trzeba mieć znajomośći:P Co do staników bez ramiączek to nie mam zaufania przy takim ciężarze to tym bardziej:P. Paula my też cywilny:) Nie chcieliśmy narazie kościelnego może kiedyś a teraz śliczny cywilny i małe przyjęcie weselne po wszystkim. Mam nadzieje ze na moich szpilach wytrzymam chociaż troche:) ale baleriny też są w zapasie:P Miriam zapraszam:P będziesz kolejną ciężarówką u nas. Tyle nas będzie że śmiałam się z moim że wystarczy piccolo i napoje bezalkoholowe ewentualnie coś dla babci:P
Miriam lubi tę wiadomość
-
magdziunia111123 wrote:Mam nadzieje że wróci do normy ale rozmiar nawet mnie przeraził a myślałam że zahartowana jestem:P Fifi zawsze nosze Dalia biustonosze są cudowne cenowo to tak 140 w górę tym razem wybrałam taki za 180 ale babka w sklepie tak mnie pamięta i tak szczerze gratulowała ślubu i ciąży że opuściła do 140:) trzeba mieć znajomośći:P Co do staników bez ramiączek to nie mam zaufania przy takim ciężarze to tym bardziej:P. Paula my też cywilny:) Nie chcieliśmy narazie kościelnego może kiedyś a teraz śliczny cywilny i małe przyjęcie weselne po wszystkim. Mam nadzieje ze na moich szpilach wytrzymam chociaż troche:) ale baleriny też są w zapasie:P Miriam zapraszam:P będziesz kolejną ciężarówką u nas. Tyle nas będzie że śmiałam się z moim że wystarczy piccolo i napoje bezalkoholowe ewentualnie coś dla babci:P
Wypróbuj kiedyś staników Ewy Michalak - odkąd 3 lata temu się na nie natknęłam tak nie kupuje już żadnych innych.
-
fifi83 wrote:Wypróbuj kiedyś staników Ewy Michalak - odkąd 3 lata temu się na nie natknęłam tak nie kupuje już żadnych innych.
Fifi kiedyś poszukam choć szczerze mówiąc wątpie że gdzieś znajdę ze stanikami w takich rozmiarach( mało pod biustem miska ogromna) w moich okolicach bardzo ciężko jak wchodze i pytam w jakimś sklepie zazwyczaj spotykam się ze spojrzeniem jak na kosmite. też macie taki problem ze stanikami? -
magdziunia111123 wrote:Fifi kiedyś poszukam choć szczerze mówiąc wątpie że gdzieś znajdę ze stanikami w takich rozmiarach( mało pod biustem miska ogromna) w moich okolicach bardzo ciężko jak wchodze i pytam w jakimś sklepie zazwyczaj spotykam się ze spojrzeniem jak na kosmite. też macie taki problem ze stanikami?
Kochana ona je sama szyje i nie ma dla niej rozmiaru z kosmosu
Kobitka znalazła lukę na rynku, zaczęła projektować kroje odpowiednie i dla małych biustów i dla tych mega wielgachnych, w ciągu kilku lat drogą pantoflową jest o niej już całkiem głośno.
Z tego co czytam na forach to staniki z tej małej kilkuosobowej firmy zamawiają dziewczyny nawet z Brazylii ! a w sklepach o jej staniki raczej ciężko
Jeździ po większych miastach do sklepów znanych z dostępności dużej rozmiarówki, robi w nich eventy uświadamiające, dobiera kroje i rozmiary.
Jeżeli ktoś ma rzeczywiście ekstremalny rozmiar to szyje go na zamówienie.
Tabela rozmiarów tych staników to od 60 do 105 w obwodzie, miseczki od A do L !!!!
Ja standardowo nosiłam 75E, pół roku przed ciążą schudłam i spadłam do rozmiaru 70DD a teraz wskoczyłam na 75F i pewnie niedługo będzie G
Do sklepów z bielizną w celu kupienia stanika nawet nie wchodzę Ani one nie utrzymują biustu, ani go nie formują ... taki stanik fruwa po plecach jak chce, a sam wygląd to nie wszystko.
Wypróbowałam też staniki firmy Comexim - też ok, jednak do effuniaków jestem już bardzo przyzwyczajona.
Świetnym forum dla dużobiuściastych mających problemy z doborem stanika i rozmiaru, ze znalezieniem sklepu z dużymi rozmiarami jest balkonetka.pl