II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
witam serdecznie w srode mam USG doplerowskie będziemy wiedzieć czy wszystko jest na swoim miejscu i czy wszystko gra z moim malenstwem . Coraz wiecej maly się kreci i kopie ze az boli . Coraz częściej już chciala bym postawić łóżeczko i wszystko co dla małego ale musze jeszcze poczekać bo w niemczech prawdopodobnie dostane duza pomoc w zakupie mebelkow i wyprawki dla malenstwa i powiedziała mi kobietka ze mam poczekac do poczatku listopada . Zobaczymy co bedzie i tak w pazdzierniku jade na groby rodziców wiec bede miala zajęcie . Pozdrowionka i życze miłego wieczorka
-
Dziewczyny ost miałam problem z bólem nerki, mój prywatny lekarz dał mi wtedy 8tab Prenatal uro care to brałam przez 8 dni chociaż wyniki moczu były ost ok. ale dziś czuje troszkę ból lekki drugiej nerki, mam całe opakowanie Prenatal z zurawina bo kupiłam na zaś, myslicie zeby zaczac brac i skonczyc całe opakowanie? do swojego lekarza ide dopiero 11, ale w czwartek planuje iść pierwszy raz tak na wszelki wypadek też na NFZ bo mam tam kartę ale nie chodziłam nigdy. czytam w internecie różne rzeczy i tylko nastraszona chodzę jak tylko mnie w brzuchu zaboli, w krzyżu itd...
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja obudzilam sie chora chociaż wczoraj wypilam 2 litry herbaty z cytryna i miodem do tego prawie cała główkę czosnku bo czułam ze coś mnie bierze to obudzilam sie bardziej chora niż jak sie kladlam spać dziś idę do mojego gin na 18.20 może on coś mi poDpowie a póki co może wy miacie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie głownie katar i bol gardła ?
-
Miriam na katar polecam też inhalacje wodą z solą i mi pomogło leżenie i syrop z cebuli i czosnku oraz apteczny dla kobiet w ciąży Prenalen;)
Lula_w zacznę brać ten prenatal z żurawiną ale do lekarza pójdę jeszcze w czwartek. dziś rano spanikowałam bólem w krzyżu no i wiem, że bóle w bokach w brzuchu są normalne ale jak je mam to już sama nie wiem co myśleć.
-
nick nieaktualny
-
;oniqa wrote:ale piękinie słoneczko grzeje wiedziało kiedy wyjśc za chmurek, dzisiaj akurat obchodzimy 2 rocznice ślubu tylko jeden minus mąż dzisiaj wyjechał na delegacje i będzie dopiero w czwartek.
Wszystkiego najlepszego do złotych godów a nawet po;);oniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak więc my już po wizycie. Synuś waży 446.34 g wszystko jest w pożądku idzie książkowo.Moje łożysko nadal nisko lekarz powiedział że już raczej się nie podniesie taka moja uroda. Szyjka ok.Z tego co sie orientuje to przyniskim łożysku jest cesarka,zobaczymy jak to będzie.Najważniejsze że synek zdrowy.Buty na obcasie hmmm wytrzymałam 20min w sobotę ale to był obcas ok 6-7cm.Ja praktycznie od początku ciąży w płaskim albo koturny tak mi najwygodniej
Matylda36, ;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Dziewczyny a czy Wy chodzicie w butach na obcasie? Wiadomo nie cały czas ale np. w niedzielę,do znajomych? chodzi mi o wygodne buty a nie szpilki 12cm:)
Szpile uwielbiam
I jeżeli mam ochotę oraz możliwość to jak najbardziej nakładam - oczywiście nie są to kilkugodzinne maratony, ale np. spotkanie ze znajomymi. -
;oniqa wrote:ale piękinie słoneczko grzeje wiedziało kiedy wyjśc za chmurek, dzisiaj akurat obchodzimy 2 rocznice ślubu tylko jeden minus mąż dzisiaj wyjechał na delegacje i będzie dopiero w czwartek.
;oniqa lubi tę wiadomość