Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my idziemy w piątek na połówkowe;) odliczam dni, mam nadzieję że maleństwo zdrowe i liczę że dowiemy się ostatecznie:córeczka czy synek;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My połówkowe mamy za tydzień we wtorek - też już nie mogę się doczekać :)

Milola idziemy łeb w łeb ;) dzień różnicy do wyznaczonego terminu porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 14:30

milola86 lubi tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:05

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie w srode mam USG doplerowskie będziemy wiedzieć czy wszystko jest na swoim miejscu i czy wszystko gra z moim malenstwem . Coraz wiecej maly się kreci i kopie ze az boli . Coraz częściej już chciala bym postawić łóżeczko i wszystko co dla małego ale musze jeszcze poczekać bo w niemczech prawdopodobnie dostane duza pomoc w zakupie mebelkow i wyprawki dla malenstwa i powiedziała mi kobietka ze mam poczekac do poczatku listopada . Zobaczymy co bedzie i tak w pazdzierniku jade na groby rodziców wiec bede miala zajęcie . Pozdrowionka i życze miłego wieczorka

relgh3714gqvyz0c.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ost miałam problem z bólem nerki, mój prywatny lekarz dał mi wtedy 8tab Prenatal uro care to brałam przez 8 dni chociaż wyniki moczu były ost ok. ale dziś czuje troszkę ból lekki drugiej nerki, mam całe opakowanie Prenatal z zurawina bo kupiłam na zaś, myslicie zeby zaczac brac i skonczyc całe opakowanie? do swojego lekarza ide dopiero 11, ale w czwartek planuje iść pierwszy raz tak na wszelki wypadek też na NFZ bo mam tam kartę ale nie chodziłam nigdy. czytam w internecie różne rzeczy i tylko nastraszona chodzę jak tylko mnie w brzuchu zaboli, w krzyżu itd... :|

lprktv73nye615w2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja obudzilam sie chora chociaż wczoraj wypilam 2 litry herbaty z cytryna i miodem do tego prawie cała główkę czosnku bo czułam ze coś mnie bierze to obudzilam sie bardziej chora niż jak sie kladlam spać dziś idę do mojego gin na 18.20 może on coś mi poDpowie a póki co może wy miacie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie głownie katar i bol gardła ?

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Miriam lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam na katar polecam też inhalacje wodą z solą i mi pomogło leżenie i syrop z cebuli i czosnku oraz apteczny dla kobiet w ciąży Prenalen;)

Lula_w zacznę brać ten prenatal z żurawiną ale do lekarza pójdę jeszcze w czwartek. dziś rano spanikowałam bólem w krzyżu no i wiem, że bóle w bokach w brzuchu są normalne ale jak je mam to już sama nie wiem co myśleć.

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z masłem i miodem fuuj ale spróbuje dzięki :)

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piękinie słoneczko grzeje wiedziało kiedy wyjśc za chmurek, dzisiaj akurat obchodzimy 2 rocznice ślubu :) tylko jeden minus mąż dzisiaj wyjechał na delegacje i będzie dopiero w czwartek.

Marysia0312 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

;oniqa lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ale piękinie słoneczko grzeje wiedziało kiedy wyjśc za chmurek, dzisiaj akurat obchodzimy 2 rocznice ślubu :) tylko jeden minus mąż dzisiaj wyjechał na delegacje i będzie dopiero w czwartek.

Wszystkiego najlepszego do złotych godów a nawet po;)

;oniqa lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy chodzicie w butach na obcasie? Wiadomo nie cały czas ale np. w niedzielę,do znajomych? chodzi mi o wygodne buty a nie szpilki 12cm:)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc my już po wizycie. Synuś waży 446.34 g ;);) wszystko jest w pożądku idzie książkowo.Moje łożysko nadal nisko lekarz powiedział że już raczej się nie podniesie taka moja uroda. Szyjka ok.Z tego co sie orientuje to przyniskim łożysku jest cesarka,zobaczymy jak to będzie.Najważniejsze że synek zdrowy.Buty na obcasie hmmm wytrzymałam 20min w sobotę ale to był obcas ok 6-7cm.Ja praktycznie od początku ciąży w płaskim albo koturny tak mi najwygodniej

Matylda36, ;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny a czy Wy chodzicie w butach na obcasie? Wiadomo nie cały czas ale np. w niedzielę,do znajomych? chodzi mi o wygodne buty a nie szpilki 12cm:)

Szpile uwielbiam :D
    I jeżeli mam ochotę oraz możliwość to jak najbardziej nakładam - oczywiście nie są to kilkugodzinne maratony, ale np. spotkanie ze znajomymi.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    heh, mój M też akurat dziś wyjechał w delegację i wraca w czwartek....także wiem, co czujesz kochana i wiem, jak to jest z tymi mężowymi delegacjami. W czwartek sobie nadrobicie ;) pozdrawiam

;oniqa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też dzisiaj bladym świtem poleciał w delegację, ale wraca jutro. Czyżby nasi mężowe zmówili się czy w tej samej firmie pracują, ha ha :-D

;oniqa lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Matylda36, Ilona lubią tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ