II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Oja tak synuś wczoraj tak szalał że aż na wymioty mnie brało ale na weselu wykołysał się całą noc i dziś śpi.Nawet się nie spodziewałam że tak dobrze będę się czuła wytańczyłam się do samego końca.Aż maż był w szoku i mnie stopował czasami że muszę odpocząć;p.Nogi mnie nie bolą wiec dobrze działa na mnie ciąża.Dzieki za życzonka
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
;oniqa wrote:Witajcie dziewczyny znalazłam fajny artykuł na temat jak walczyc z przeziębieniem w ciąży może komuś sie przyda
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie/2011/jak-leczyc-przeziebienie-w-ciazy.aspx
w tym czasie jesień/zima na pewno się przyda;);oniqa lubi tę wiadomość
-
Ja rzadko choruję, ale w ciąży może być różnie, dlatego profilaktycznie na razie codziennie piję herbatkę z cytrynką i miodem i jem owoce z dużą ilością witaminy C. Zobaczymy czy się uchronię przed przeziębieniem.
Co do ruchów dzidziusia, to jest naprawdę wspaniałe uczucie i dopiero te ruchy spowodowały, że przestałam się tak stresować w tej ciąży i wciąż myśleć czy dzidzia ma się dobrze. Przynajmniej mi jest łatwiej.Lalita2710 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Ja rzadko choruję, ale w ciąży może być różnie, dlatego profilaktycznie na razie codziennie piję herbatkę z cytrynką i miodem i jem owoce z dużą ilością witaminy C. Zobaczymy czy się uchronię przed przeziębieniem.
Co do ruchów dzidziusia, to jest naprawdę wspaniałe uczucie i dopiero te ruchy spowodowały, że przestałam się tak stresować w tej ciąży i wciąż myśleć czy dzidzia ma się dobrze. Przynajmniej mi jest łatwiej.
no mnie także będzie łatwiej kiedy poczuje już ruchy;)
a teraz myśli krążą ciągle -
Matylda36 wrote:Ja rzadko choruję, ale w ciąży może być różnie, dlatego profilaktycznie na razie codziennie piję herbatkę z cytrynką i miodem i jem owoce z dużą ilością witaminy C. Zobaczymy czy się uchronię przed przeziębieniem.
Co do ruchów dzidziusia, to jest naprawdę wspaniałe uczucie i dopiero te ruchy spowodowały, że przestałam się tak stresować w tej ciąży i wciąż myśleć czy dzidzia ma się dobrze. Przynajmniej mi jest łatwiej. -
nick nieaktualnyJa zauważyłam, że jak leżę i dość głośno muzyka gra (miałam taką syt wczoraj) Maluszek się kręci i kopie Chyba woli muzykę od ciszy Oczywiście ruszy zaczynam czuć coraz mocniej z każdym dniem. A szczególnie teraz kiedy tylko mam leżeć i odpoczywać to ma pole do popisu.
-
nick nieaktualnyMadzia spał bo go kołysałaś tańcząc, a ja leżę ciągle więc kokopał sobie Zreszta zauważyłam, że jak kładę się spać to wtedy szaleje, w dzień przeważnie śpi. I jeszcze jedno.. jak kłade ręke na brzuch a Maluszek nie śpi to odczuwam lekkie pukania pod ręką !
Iwo123 lubi tę wiadomość
-
Widzę dziewczynki że suwaczki wam rosną))
Nie dawno były 8-12 tydzień ,a tu już od 18 w górę
Etap ruchów dzidziusia jest super;)
Mój ma już mało miejsca = ogólnie mam malutki brzusio ,ale prawidłowy pani dr mi mówi. I Jeszcze czuję rozciskanie wsadzanie nóżek w żebra ,to troszke mniej przyjemne i uciskanie głowy na pęcherz ,bo akurat mój synuś od 22 tygodnia do teraz jest główcią w dół cały czas:))
Teraz poleci jak z górki.
Dbajcie teraz o siebie bo brzydka pogoda... żeby się nie przeziębić , w kolejkach jak ktoś kaszle to odejdźcie niech ta osoba przejdzie... itd -
mi się strasznie czas dłuży, mam wrażenie, że w tej ciąży to z rok juz jestem, no ale to przez to ciągłe leżenie i brak ruchu.
niby nie choruję, ale ciąża, zmiana klimatu, poza tym jestem cały czas w domu i jeżdżę tylko na wizyty, a w szpitalach, gabinetach różni ludzie są, więc pewnie szybko coś złapięMama najcudowniejszych skarbów