Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka no właśnie nic nie zalecili oprócz odpoczynku... przez 3 dni 24/h miałam dożylnie podawany fenoterol teraz znowu powróciłam do duphastonu i nie wiem czy przypadkiem nie poprosić lekarza o receptę na ten fenoterol..... Jutro coś będę wiedzieć bo idę do swojego lekarza :)

Sla.s mnie własnie w ogóle brzuch nie boli...albo mam taki próg bólu, że nie czuję a brzuch twardy często mam... może i to krwawienie przez ten brzuch było.... sama już nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2013, 08:49

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na twardnienie mam aspargin biorę go bardzo sporadycznie.Jeśli już twardnieje to chwilkę potrwa i przestaje nie ma bóli ani krwawienia wiec nic zlego sie nie dzieje

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia mam to samo i to nie oznacza, że coś się dzieje nie tak jak powinno.
    Dopiero trzeba się zaczac martwić kiedy ból jest silny lub dochodzi do tego plamienie lub krwawienie. Ja na co dzien mam do brania nospe forte na noc i na rano i jest OK. I kiedyś stawiał się dużo częściej niż 3 razy teraz biore nospe regularnie i mam jej nie odstawiać. :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia brzucha po 20 tyg powinny być co jakiś czas i trwać od kilku sek do kilu min... Ale jak twardnienia są częstsze i trwają dłużej...
    i czujesz ciągnięcie w dole brzucha tak jakby chciał ci spać to już nie jest to ok.

Formalnie na początek lekarze mówią o odpoczynku ,magnez co najmiej 3 razy dziennie... zwykłej czyli 3 x 300mg... + w razie mocnego twardnienia nos-pe.

Jak nie działają te metody ,to wówczas lekarze z reguły przepisują fenetrol.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nieśmiało sie witam z wami :) I trymestr już prawie za mną uf jak dobrze :)

pillow, juicca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Miriam. :)

lalita ja na początku ciazy brałam duphaston, póżniej dostałam nospe i mam brać to biore :) A "ciągnięcia" czuje tylko wtedy kiedy nadchodzi dzień spodziewanej @ i mówią, że to jak najbardziej normalne.

Miriam lubi tę wiadomość

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od jakiegoś czasu mam takie twardnienie brzucha i to bardzo odczuwalne :/
    Brzuch tak dziwnie boli i mam wrażenie, że zaraz spadnie w dół, albo że kamieni się najadłam :/
    We wtorek będę miała usg połówkowe to się muszę o to dopytać swojego lekarza.
    Póki co łykam sobie magnez, który raczej nie zaszkodzi niczemu.

Dziewczyny a jak to jest z rutinoscorbinem? Można go codziennie łykać?

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi rutonoscorbin można brac, ja brałam rano i wieczorem codziennie ale 1 tabletkę ;)

• juicca Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) mi tez lekarz powiedział ze rutinoscorbin moge brać dziennie a jak miałam krwiaka to nawet 2razy po 2 zeby uszczelnić naczynia krwionośne ;) Dziewczyny dziś poczułam bardzo delikatne łaskotanie w brzuszku w pierwszej ciazy poczułam w 17 tyg a jutro zaczynamy 16 tydz ,

Miriam, haybeauti, Blondi22 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziś podczas spokojnego siedzenia w kościele poczułam delikatne puknięcie i 2 dni temu to samo ale to nie było w dole brzucha tylko tak wyżej. czy to możliwe aby takie odczucie dawało dziecko?

Lalita2710, magdziunia111123, Blondi22 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22, myślę, że jak najbardziej puknięcie może być znaką od dziecka...pytanie tylko w jakim miejscu to czujesz? BO macica rozrasta się stopniowo i do pępka sięga gdzieś koło 20 tygodnia ( chyba),także jak czułaś to nad pępkiem to mogą być niestety jelita albo coś innego, bo dziecka jeszcze w tym miejscu może nie być. U mnie na przykład odczucia mam poniżej pępka jeszcze. Ale coraz wyżej je czuje:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy czułam w 18 tygodniu mimo że to moja 1 ciąża:)
    Jeśli się nie ma dużego brzucha mało tkanki tłuszczowej idzie wyczuć ruchy:)

dqprepoku4out2uw.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy otyła nie byłam ale krągłosci mam, mimo, że w ciąży dopiero 1 kg na plusie to brzuch mam spory. to uczucie było tak na wysokości pępka 2 dni temu a dziś poniżej pępka z lewego boku bardziej. ale nie robie złudzeń, że to już dziecko chociaż bardzo na to czekam...

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22, tutaj wklejam link, który pokazuje jak macica się rozrasta w kolejnych tygodniach
    http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=31

Także mniej więcej w tych miejscach powinno czuć się ruchy:)
    Pozdrawiam

Blondi22 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka dziękuję;)

Perełka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:02

Perełka, Selena lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się doczekać kiedy ja poczuje ruchy. troszkę wam zazdroszczę:)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:) Przeżyłam wczoraj swój panieński zorganizowały go moje przyjaciółki:) Uśmiałam się bo mały zaczynał kopać jak tylko zapadła chwila ciszy wśród tego naszego babskiego gadania. Jak chciały poczućjak kopie tak się uspokoił na pare godzin i zaczął kopać dopiero jak weszłam sobie do swojego łóżeczka. Mimo że byłam bardzo zmęczona to tak szalał ze nie mogłam zasnąć:).
    Ja pierwsze ruchy też poczułam bardzo szybko mimo ze mam mała nadwagę i tłuszczyku na brzuszku w sumie trochę jest. To były właśnie takie delikatne puknięcia i spokój raz na jakiś czas sie powtarzało, teraz mały buszuje jak tylko usiądę i chyba lubi jak gotuje bo wtedy też kopie.
    Pierwsze puknięcia poczułam całkiem w dole brzucha przy pęcherzu ale miejsce w którym się je czuje zalezy od tego jak maleństwo jest ułożone. Paula22 spróbuj zjeść coś słodkiego i położyć się na boczku poczekaj jakiś czas i jeśli poczujesz takie puknięcia to możesz być pewna ze to Twoja kruszynka:)

;oniqa, paula22, haybeauti, Blondi22 lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko każde ciało jest inne
    ja swoje 1 ruchy czułam niedaleko pępka trochę poniżej po lewej ,wszystko zależy od ułożenia maluszka:))

dqprepoku4out2uw.png

• Perełka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Perełko każde ciało jest inne
    ja swoje 1 ruchy czułam niedaleko pępka trochę poniżej po lewej ,wszystko zależy od ułożenia maluszka:))
    ..i od ułożenia macicy;P Wiadomo, że maluszek się przemieszcza, ale tylko w jej obszarze, zatem ruchy można czuć tak, gdzie ona się znajduje:) Zapewne jest tak, że macica rośnie inaczej i dlatego pewnie są rozbieżności w tych odczuciach- proponuje zapytać gina, powinien pokazać gdzie można je wyczuć, bo gin wie dokąd sięga nasze dno macicy.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ