II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Perełka no właśnie nic nie zalecili oprócz odpoczynku... przez 3 dni 24/h miałam dożylnie podawany fenoterol teraz znowu powróciłam do duphastonu i nie wiem czy przypadkiem nie poprosić lekarza o receptę na ten fenoterol..... Jutro coś będę wiedzieć bo idę do swojego lekarza
Sla.s mnie własnie w ogóle brzuch nie boli...albo mam taki próg bólu, że nie czuję a brzuch twardy często mam... może i to krwawienie przez ten brzuch było.... sama już nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2013, 08:49
-
nick nieaktualnymadzia mam to samo i to nie oznacza, że coś się dzieje nie tak jak powinno.
Dopiero trzeba się zaczac martwić kiedy ból jest silny lub dochodzi do tego plamienie lub krwawienie. Ja na co dzien mam do brania nospe forte na noc i na rano i jest OK. I kiedyś stawiał się dużo częściej niż 3 razy teraz biore nospe regularnie i mam jej nie odstawiać. -
Twardnienia brzucha po 20 tyg powinny być co jakiś czas i trwać od kilku sek do kilu min... Ale jak twardnienia są częstsze i trwają dłużej...
i czujesz ciągnięcie w dole brzucha tak jakby chciał ci spać to już nie jest to ok.
Formalnie na początek lekarze mówią o odpoczynku ,magnez co najmiej 3 razy dziennie... zwykłej czyli 3 x 300mg... + w razie mocnego twardnienia nos-pe.
Jak nie działają te metody ,to wówczas lekarze z reguły przepisują fenetrol.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Właśnie od jakiegoś czasu mam takie twardnienie brzucha i to bardzo odczuwalne
Brzuch tak dziwnie boli i mam wrażenie, że zaraz spadnie w dół, albo że kamieni się najadłam
We wtorek będę miała usg połówkowe to się muszę o to dopytać swojego lekarza.
Póki co łykam sobie magnez, który raczej nie zaszkodzi niczemu.
Dziewczyny a jak to jest z rutinoscorbinem? Można go codziennie łykać? -
nick nieaktualny
-
Hej mi tez lekarz powiedział ze rutinoscorbin moge brać dziennie a jak miałam krwiaka to nawet 2razy po 2 zeby uszczelnić naczynia krwionośne Dziewczyny dziś poczułam bardzo delikatne łaskotanie w brzuszku w pierwszej ciazy poczułam w 17 tyg a jutro zaczynamy 16 tydz ,
Miriam, haybeauti, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny dziś podczas spokojnego siedzenia w kościele poczułam delikatne puknięcie i 2 dni temu to samo ale to nie było w dole brzucha tylko tak wyżej. czy to możliwe aby takie odczucie dawało dziecko?
Lalita2710, magdziunia111123, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
paula22, myślę, że jak najbardziej puknięcie może być znaką od dziecka...pytanie tylko w jakim miejscu to czujesz? BO macica rozrasta się stopniowo i do pępka sięga gdzieś koło 20 tygodnia ( chyba),także jak czułaś to nad pępkiem to mogą być niestety jelita albo coś innego, bo dziecka jeszcze w tym miejscu może nie być. U mnie na przykład odczucia mam poniżej pępka jeszcze. Ale coraz wyżej je czuje:)
-
ja nigdy otyła nie byłam ale krągłosci mam, mimo, że w ciąży dopiero 1 kg na plusie to brzuch mam spory. to uczucie było tak na wysokości pępka 2 dni temu a dziś poniżej pępka z lewego boku bardziej. ale nie robie złudzeń, że to już dziecko chociaż bardzo na to czekam...
-
Cześć dziewczynki:) Przeżyłam wczoraj swój panieński zorganizowały go moje przyjaciółki:) Uśmiałam się bo mały zaczynał kopać jak tylko zapadła chwila ciszy wśród tego naszego babskiego gadania. Jak chciały poczućjak kopie tak się uspokoił na pare godzin i zaczął kopać dopiero jak weszłam sobie do swojego łóżeczka. Mimo że byłam bardzo zmęczona to tak szalał ze nie mogłam zasnąć.
Ja pierwsze ruchy też poczułam bardzo szybko mimo ze mam mała nadwagę i tłuszczyku na brzuszku w sumie trochę jest. To były właśnie takie delikatne puknięcia i spokój raz na jakiś czas sie powtarzało, teraz mały buszuje jak tylko usiądę i chyba lubi jak gotuje bo wtedy też kopie.
Pierwsze puknięcia poczułam całkiem w dole brzucha przy pęcherzu ale miejsce w którym się je czuje zalezy od tego jak maleństwo jest ułożone. Paula22 spróbuj zjeść coś słodkiego i położyć się na boczku poczekaj jakiś czas i jeśli poczujesz takie puknięcia to możesz być pewna ze to Twoja kruszynka:);oniqa, paula22, haybeauti, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Perełko każde ciało jest inne
ja swoje 1 ruchy czułam niedaleko pępka trochę poniżej po lewej ,wszystko zależy od ułożenia maluszka:))