Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi to teraz leżeć i nic nie robić odpoczywaj. U mnie łożysko jest też nisko ale chyba nie jest przodujące.Już bliżej niż dalej uważaj na siebie a pulpecik niech rośnie

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Gorzej ma się sprawa z łożyskiem :( Niestety - centralne przodowanie łożyska :/ I nie wygląda na to, żeby miało się tu cokolwiek zmienić.
    Zalecony jak najmniejszy wysiłek a przy jakichkolwiek nawet mega małych plamieniach od razu do szpitala i absolutnie nie dać się odesłać bez dokładnego badania usg oceniającego łożysko i dziecko.
    Blondi22 wrote:
    ja np łozysko mam tak jak w pierwszej ciazy na sciane tylnej ale czasami podbrzusze zaboli a od jakiegos tyg tak mnie w lewej pachwinie boli ze czasami ledwo chodze a z lózka musze sie czołgac he . ale to pewnie wiezadla bo dzidzia jest nisko

Ja na odpisie mam:
    Lokalizacja łożyska: Przednia ściana wysoko, Stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma I

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łożysko jest dokładne takie jak tu na zdjęciu przedstawiającym łożysko całkowicie przodujące

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ciaza-lozysko-przodujace-to-nie-powod-do-paniki_37041.html

Do kolejnej wizyty będę się oszczędzała, jak najwięcej leżała i unikała jakiegokolwiek wysiłku - nic innego mi nie pozostaje.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi najważniejsze to musisz zachować spokoj. Leż i odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze, musi być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Warszawianek i z okolic
    http://klubkangura.com.pl/warszawa-7-13-pazdziernika-tydzien-bliskosci

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi83 napewno będzie dobrze grunt to się oszczędzaj :) Najważniejsza Ty i dziecko.
    Dziś już 2 października, też macie odczucie że żyjecie od wizyty do wizyty. Ja kolejną ma 19 października. Czas jakoś zaczął szybciej leciec. Dobrze w sumie już bym chciała tulic synka, to moja pierwsza ciążą więc jestem mega podekscytowana a zarazem przerażona ;)
    Pozdrawiam

82dox1hp47sulw8a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny powoli do Was zaglądam i podczytuję :) jestem chyba na 90 stronie, bo pewnie znajdę w Waszych postach większość odpowiedzi na moje pytania, ktore są i ktore się pojawią. Powoli kończę I trymestr. Co prawda w stresie,obciążona wadą macicy (dwurożność)i po ostatniej wizycie i badaniach prenatalnych, słabych wynikach moczu i brązowym śluzie z większą - podwójna dawką duphastonu, L4 i nakazem oszczędzania się, ale też z nadzieją, że wszystko będzie dobrze.
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za piękne rosnięcie wszystkich brzuszków :)

relgh371zv6v421k.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanko do tych bardziej doświadczonych! zaczełam II trymestr i wiem, że powinnam zwracać uwagę na to co jem.
    Straszną mam ochotę na wszystko co kwaśne (ogórki kiszone,kiszoną kapustę małosolne itp.)i co w occie. W ciągu dnia potrafię zjeść 3 ogórki kiszone albo w occie i do objadu kiszoną kapustę. Czy powinnam się z tym opamiętać :) czy mogę jakoś zaszkodzić maleństwu?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja na odpisie mam:
    Lokalizacja łożyska: Przednia ściana wysoko, Stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma I
    ja też mam stopien dojrzałosci łożyska I

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Fifi83 napewno będzie dobrze grunt to się oszczędzaj :) Najważniejsza Ty i dziecko.
    Dziś już 2 października, też macie odczucie że żyjecie od wizyty do wizyty. Ja kolejną ma 19 października. Czas jakoś zaczął szybciej leciec. Dobrze w sumie już bym chciała tulic synka, to moja pierwsza ciążą więc jestem mega podekscytowana a zarazem przerażona ;)
    Pozdrawiam
    No muszę przyznać, że ja też żyję od wizyty do wizyty...za tydzień mam badanie 3D i już nie mogę się doczekać....

kotek27 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Pozdrawiam
    ja ostatnio miałam usg a teraz 8 października wizyta u gin to posłucham serduszka Izuni

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Czesc dziewczyny powoli do Was zaglądam i podczytuję :) jestem chyba na 90 stronie, bo pewnie znajdę w Waszych postach większość odpowiedzi na moje pytania, ktore są i ktore się pojawią. Powoli kończę I trymestr. Co prawda w stresie,obciążona wadą macicy (dwurożność)i po ostatniej wizycie i badaniach prenatalnych, słabych wynikach moczu i brązowym śluzie z większą - podwójna dawką duphastonu, L4 i nakazem oszczędzania się, ale też z nadzieją, że wszystko będzie dobrze.
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za piękne rosnięcie wszystkich brzuszków :)
    ja tez zanim weszłam w II trymestr to przeczytałam wszystkie poprzednie posty, co nie było łatwe:P Ale mnóstwo przydatnych informaji tam jest. Teraz zaczynam już podczytywać III powoli, bo dziewczyny w tym wątku dużoooo piszą i nie będzie łatwo to nadrobic;P A warto poczytać:) Zdrówka dla Ciebie i Maleństwa:)

Natalia lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja też mam stopien dojrzałosci łożyska I
    No czyli prawidłowo. I stopień po 20tyg do III trymestru :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zyję od wizyty do wizyty. Każda kolejna z dobrymi wieściami daje mi nadzieję, że tę ciążę donoszę szczęśliwie i za parę miesięcy będę cieszyć się maluszkiem na świecie :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    No czyli prawidłowo. I stopień po 20tyg do III trymestru :)
    o to nawet nie wiedziałam ;)

w pierwszej ciazy mialam stopien O w 25tyg

a.png
    a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    dziewczyny mam pytanko do tych bardziej doświadczonych! zaczełam II trymestr i wiem, że powinnam zwracać uwagę na to co jem.
    Straszną mam ochotę na wszystko co kwaśne (ogórki kiszone,kiszoną kapustę małosolne itp.)i co w occie. W ciągu dnia potrafię zjeść 3 ogórki kiszone albo w occie i do objadu kiszoną kapustę. Czy powinnam się z tym opamiętać :) czy mogę jakoś zaszkodzić maleństwu?

Zaszkodzić nie zaszkodzi. Ja też dużo jadłam ogórki , kapusta (w formie bigosu ,lub łazanki)

Wszystko zależy od twojego organizmu. Bo tak ogórki zawierają dużo soli więc trzeba uważać ,żeby sobie wody w organizmie nie zatrzymała.
    Kapusta i dania z kapusty są bardzo wzdęciowe ,więc mogą pojawić się większe wzdęcia.

Możesz wszystko jeść ,ale wiadomo w granicach normy.

To jest tak samo ze słodyczami (ja przez pierwsze 2 trymestry sporadycznie) A teraz od 3 tygodni ,wiecznie bym coś szmała :D
    Ale akurat mi waga nie skaczę.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • agaciaz Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Kwaśne możesz jeść, uważałabym tylko na ocet, bo on nie jest zbyt zdrowy. Ja w ogóle nic w occie nie jem.

haybeauti lubi tę wiadomość

20121212580114.png
    lcvo2ph.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciaz ale czas leci już niedługo koniec ciazy u ciebie a pamietam jak sie staralas ;)

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą szałwią w ciąży? zamierzam tylko płukać dziąsła ale co strona w internecie to inna opinia:| dziś juz wyczytałam tez o ziołach w kuchni, że wiele jest niewskazanych, no zwariować idzie;/

lprktv73nye615w2.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula płukać możesz bez problemu- byle by nie nie pić :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ