X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi to teraz leżeć i nic nie robić odpoczywaj. U mnie łożysko jest też nisko ale chyba nie jest przodujące.Już bliżej niż dalej uważaj na siebie a pulpecik niech rośnie

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Gorzej ma się sprawa z łożyskiem :( Niestety - centralne przodowanie łożyska :/ I nie wygląda na to, żeby miało się tu cokolwiek zmienić.
    Zalecony jak najmniejszy wysiłek a przy jakichkolwiek nawet mega małych plamieniach od razu do szpitala i absolutnie nie dać się odesłać bez dokładnego badania usg oceniającego łożysko i dziecko.
    Blondi22 wrote:
    ja np łozysko mam tak jak w pierwszej ciazy na sciane tylnej ale czasami podbrzusze zaboli a od jakiegos tyg tak mnie w lewej pachwinie boli ze czasami ledwo chodze a z lózka musze sie czołgac he . ale to pewnie wiezadla bo dzidzia jest nisko

Ja na odpisie mam:
    Lokalizacja łożyska: Przednia ściana wysoko, Stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma I

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łożysko jest dokładne takie jak tu na zdjęciu przedstawiającym łożysko całkowicie przodujące

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ciaza-lozysko-przodujace-to-nie-powod-do-paniki_37041.html

Do kolejnej wizyty będę się oszczędzała, jak najwięcej leżała i unikała jakiegokolwiek wysiłku - nic innego mi nie pozostaje.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi najważniejsze to musisz zachować spokoj. Leż i odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze, musi być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Warszawianek i z okolic
    http://klubkangura.com.pl/warszawa-7-13-pazdziernika-tydzien-bliskosci

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi83 napewno będzie dobrze grunt to się oszczędzaj :) Najważniejsza Ty i dziecko.
    Dziś już 2 października, też macie odczucie że żyjecie od wizyty do wizyty. Ja kolejną ma 19 października. Czas jakoś zaczął szybciej leciec. Dobrze w sumie już bym chciała tulic synka, to moja pierwsza ciążą więc jestem mega podekscytowana a zarazem przerażona ;)
    Pozdrawiam

82dox1hp47sulw8a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny powoli do Was zaglądam i podczytuję :) jestem chyba na 90 stronie, bo pewnie znajdę w Waszych postach większość odpowiedzi na moje pytania, ktore są i ktore się pojawią. Powoli kończę I trymestr. Co prawda w stresie,obciążona wadą macicy (dwurożność)i po ostatniej wizycie i badaniach prenatalnych, słabych wynikach moczu i brązowym śluzie z większą - podwójna dawką duphastonu, L4 i nakazem oszczędzania się, ale też z nadzieją, że wszystko będzie dobrze.
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za piękne rosnięcie wszystkich brzuszków :)

relgh371zv6v421k.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanko do tych bardziej doświadczonych! zaczełam II trymestr i wiem, że powinnam zwracać uwagę na to co jem.
    Straszną mam ochotę na wszystko co kwaśne (ogórki kiszone,kiszoną kapustę małosolne itp.)i co w occie. W ciągu dnia potrafię zjeść 3 ogórki kiszone albo w occie i do objadu kiszoną kapustę. Czy powinnam się z tym opamiętać :) czy mogę jakoś zaszkodzić maleństwu?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja na odpisie mam:
    Lokalizacja łożyska: Przednia ściana wysoko, Stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma I
    ja też mam stopien dojrzałosci łożyska I

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Fifi83 napewno będzie dobrze grunt to się oszczędzaj :) Najważniejsza Ty i dziecko.
    Dziś już 2 października, też macie odczucie że żyjecie od wizyty do wizyty. Ja kolejną ma 19 października. Czas jakoś zaczął szybciej leciec. Dobrze w sumie już bym chciała tulic synka, to moja pierwsza ciążą więc jestem mega podekscytowana a zarazem przerażona ;)
    Pozdrawiam
    No muszę przyznać, że ja też żyję od wizyty do wizyty...za tydzień mam badanie 3D i już nie mogę się doczekać....

kotek27 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Pozdrawiam
    ja ostatnio miałam usg a teraz 8 października wizyta u gin to posłucham serduszka Izuni

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Czesc dziewczyny powoli do Was zaglądam i podczytuję :) jestem chyba na 90 stronie, bo pewnie znajdę w Waszych postach większość odpowiedzi na moje pytania, ktore są i ktore się pojawią. Powoli kończę I trymestr. Co prawda w stresie,obciążona wadą macicy (dwurożność)i po ostatniej wizycie i badaniach prenatalnych, słabych wynikach moczu i brązowym śluzie z większą - podwójna dawką duphastonu, L4 i nakazem oszczędzania się, ale też z nadzieją, że wszystko będzie dobrze.
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za piękne rosnięcie wszystkich brzuszków :)
    ja tez zanim weszłam w II trymestr to przeczytałam wszystkie poprzednie posty, co nie było łatwe:P Ale mnóstwo przydatnych informaji tam jest. Teraz zaczynam już podczytywać III powoli, bo dziewczyny w tym wątku dużoooo piszą i nie będzie łatwo to nadrobic;P A warto poczytać:) Zdrówka dla Ciebie i Maleństwa:)

Natalia lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja też mam stopien dojrzałosci łożyska I
    No czyli prawidłowo. I stopień po 20tyg do III trymestru :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zyję od wizyty do wizyty. Każda kolejna z dobrymi wieściami daje mi nadzieję, że tę ciążę donoszę szczęśliwie i za parę miesięcy będę cieszyć się maluszkiem na świecie :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    No czyli prawidłowo. I stopień po 20tyg do III trymestru :)
    o to nawet nie wiedziałam ;)

w pierwszej ciazy mialam stopien O w 25tyg

a.png
    a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    dziewczyny mam pytanko do tych bardziej doświadczonych! zaczełam II trymestr i wiem, że powinnam zwracać uwagę na to co jem.
    Straszną mam ochotę na wszystko co kwaśne (ogórki kiszone,kiszoną kapustę małosolne itp.)i co w occie. W ciągu dnia potrafię zjeść 3 ogórki kiszone albo w occie i do objadu kiszoną kapustę. Czy powinnam się z tym opamiętać :) czy mogę jakoś zaszkodzić maleństwu?

Zaszkodzić nie zaszkodzi. Ja też dużo jadłam ogórki , kapusta (w formie bigosu ,lub łazanki)

Wszystko zależy od twojego organizmu. Bo tak ogórki zawierają dużo soli więc trzeba uważać ,żeby sobie wody w organizmie nie zatrzymała.
    Kapusta i dania z kapusty są bardzo wzdęciowe ,więc mogą pojawić się większe wzdęcia.

Możesz wszystko jeść ,ale wiadomo w granicach normy.

To jest tak samo ze słodyczami (ja przez pierwsze 2 trymestry sporadycznie) A teraz od 3 tygodni ,wiecznie bym coś szmała :D
    Ale akurat mi waga nie skaczę.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • agaciaz Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Kwaśne możesz jeść, uważałabym tylko na ocet, bo on nie jest zbyt zdrowy. Ja w ogóle nic w occie nie jem.

haybeauti lubi tę wiadomość

20121212580114.png
    lcvo2ph.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciaz ale czas leci już niedługo koniec ciazy u ciebie a pamietam jak sie staralas ;)

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą szałwią w ciąży? zamierzam tylko płukać dziąsła ale co strona w internecie to inna opinia:| dziś juz wyczytałam tez o ziołach w kuchni, że wiele jest niewskazanych, no zwariować idzie;/

lprktv73nye615w2.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula płukać możesz bez problemu- byle by nie nie pić :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ