X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli są aż takie wymioty lekarz sam powinien zaproponować lek jest wiele bezpiecznych w ciąży.A jeśli chodzi o uczelnie myślę że są tam sami dorośli ludzie i zrozumieją jeśli kilka razy opuścisz zajęcia jeśli powiedz jaka sytuacja że tak cię męczą te wimioty no i w dniach wizyt

JulitQa lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur ja jak byłam po zabiegu łyzeczkowabia to dostałam L4 z pracy i to samo L4 pokazałam na uczelni i było wszystko usprawiedliwione :) więc powinno to przejść wykładowcy tez ludzie powinni zrozumieć :)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Paula , to nie wiem :( ja nigdy wcześniej nie miewałam żadnych tym podobnych objawów. Właściwie zawsze byłam raczej okazem zdrowia, a w ciąży za to wszystko się do mnie przyplątało grrr :/
    Madzia dzięki na pewno zapytam o te leki. Co do uczelni to chyba się krępuję, jakoś nie mam ochoty chodzić i reklamować się z brzuchem i usprawiedliwiać, że jestem biedna w ciąży i się źle czuję itp. wolałabym czuć się jak milion dolarów i do samego końca chodzić na zajęcia. Termin mam akurat niedługo po sesji, więc potem przeniosę się za zaoczne i będzie już łatwiej z organizacją. Liczę oczywiście na to, że tak jak napisałaś na uczelni są sami dorośli ludzie i okażą mi odrobinę zrozumienia... bo nasłuchałam się oczywiście różnych historii. Moi wykładowcy to w 95% emerytowani wojskowi i kompletnie nie wiem jak zareagują.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, Miriam - dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak zakładam i dostanę odpowiednie usprawiedliwienie no i akceptację w oczach wykładowców.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Lula, Miriam - dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak zakładam i dostanę odpowiednie usprawiedliwienie no i akceptację w oczach wykładowców.

na uczelni też pracują ludzie więc powinni zrozumieć drugiego człowieka jeśli sami chcą aby ich rozumiano.
    co do mojej męczarni z tym żołądkiem to dzis mam dośc... nie spałam od 1 w nocy i do teraz czuje się źle bardzo...

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Tak właściwie Blondi to Iza przyszło jako "podoba mi się to imie" czy coś u Was oznacza? :)
    Mojemu mezowi bardzo sie spodobało. na poczatku miała być Natalia ale Izabella jest jeszcze ladniejsze ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Mam pytanie do przyszłych mam ciągle wymiotujących :( i mam studiujących...
    Ja jestem właśnie taką mamą, która od jakiegoś 6 tygodnia niestety wymiotuje codziennie. W drugim semestrze polepszyło się o tyle, że zwracam niemal wyłącznie rano i to tak 1-2 razy i później mam już spokój, późnym wieczorem tylko zgaga/mdłości. Bywają jednak takie dni jak dziś, że jest 12 a ja mam już za sobą jakieś 6-7 wizyt w toalecie :(
    Problem w tym, że od poniedziałku zaczynam rok akademicki i nie mam pojęcia jak sobie poradzę właśnie z takimi "akcjami". Czy któraś z was ma jakiś na prawdę sprawdzony sposób na poranne wymioty (niee nie mam na myśli imbiru i migdałów i innych tym podobnych - to juz mam dawno za sobą ;/) - np. jakiś lek ? Brałam na początku ciąży torecan , ale wtedy wymiotowałam po 15 razy dziennie, więc zupełnie bez porównania, chodzi mi o coś co pozwoli mi funkcjonować szczególnie rano na zajęciach. Później zazwyczaj czuję się już bez zarzutu. Z góry dziękuję za pomoc !!!
    ja zawsze z rana piłam miete albo jak czułam że bede miała mdłosci i pomagało.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio meczy zgaga;/ tak jak w poprzedniej cizy bedzie mnie pewnie meczyc do konca ;/

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zgaga też męczy i to bardzo. ost miałam taką, że zwymiotowałam aż tym kwasem;/

lprktv73nye615w2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś u ginekologa. Wyniki cytologii OK. Szyjka OK. Brzuszek mięciutki OK. Mam brać dalej Femibion, mogę odstawić nospę i brać tylko jak zacznie pobolewać. Luteiny brać nie muszę. Jak ginekolog mnie badała to mały ją ukopał po paluchach haha. Przyjaciółka się śmiała, że Mikołaj się oburzył w stylu: Gdzie te paluchy mi tu kobieto wpychasz!?. Najważniejsze, że z Mikołajem jest wszystko dobrze, ze mną tak samo. Tyłozgięcia macicy już nie mam. Tak więc oby tak zostało do końca ciąży! :)

Miriam, paula22, Marysia0312, Lula_w, Blondi22 lubią tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy robiłas kiedyś jakieś badania? Bo ja miałam też swojego czasu takie objawy od żołądka ból mi promieniował na cały brzuch.Zrobiłam gastroskopię i okazało się że mam na żołądku jakieś malutki nadżerki niczym nie grożące ale to one dają tak popalić.Zmieniłam wtedy dietę i musiałam na jakiś czas ze słodyczy zrezygnować.Minęło kilka lat i ja mam spokój

relg3e5ejwatx9hx.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) mam małe pytanko czy można jeść orzechy włoskie w ciazy bo szukałam na necie i są rozbieżne informacje...

Sla.s cieszę się ze wszystko w porządku ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz ochote to jedz, tylko nie kilogramami :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ;) no oczywiście w granicach normy ;)

Paula_29 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    mnie zgaga też męczy i to bardzo. ost miałam taką, że zwymiotowałam aż tym kwasem;/
    u mnie najgorzej jak zlapie mnie przed spaniem na wieczór to wtedy okropnie sie mecze i ułozyc sie nie moge

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Izabela bardzo ładne imię. Bardzo mi się podoba :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem w szpitalu właśnie położyli mnie na odddzial z maluszkiem niby wszystko ok a te skurcze to najprawdopodobniej reakcja na ostawienie duphastonu dostałam nospe w kroplowce i luteine dopochwowo leże na obserwacji :(

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ