Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli są aż takie wymioty lekarz sam powinien zaproponować lek jest wiele bezpiecznych w ciąży.A jeśli chodzi o uczelnie myślę że są tam sami dorośli ludzie i zrozumieją jeśli kilka razy opuścisz zajęcia jeśli powiedz jaka sytuacja że tak cię męczą te wimioty no i w dniach wizyt

JulitQa lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur ja jak byłam po zabiegu łyzeczkowabia to dostałam L4 z pracy i to samo L4 pokazałam na uczelni i było wszystko usprawiedliwione :) więc powinno to przejść wykładowcy tez ludzie powinni zrozumieć :)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Paula , to nie wiem :( ja nigdy wcześniej nie miewałam żadnych tym podobnych objawów. Właściwie zawsze byłam raczej okazem zdrowia, a w ciąży za to wszystko się do mnie przyplątało grrr :/
    Madzia dzięki na pewno zapytam o te leki. Co do uczelni to chyba się krępuję, jakoś nie mam ochoty chodzić i reklamować się z brzuchem i usprawiedliwiać, że jestem biedna w ciąży i się źle czuję itp. wolałabym czuć się jak milion dolarów i do samego końca chodzić na zajęcia. Termin mam akurat niedługo po sesji, więc potem przeniosę się za zaoczne i będzie już łatwiej z organizacją. Liczę oczywiście na to, że tak jak napisałaś na uczelni są sami dorośli ludzie i okażą mi odrobinę zrozumienia... bo nasłuchałam się oczywiście różnych historii. Moi wykładowcy to w 95% emerytowani wojskowi i kompletnie nie wiem jak zareagują.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, Miriam - dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak zakładam i dostanę odpowiednie usprawiedliwienie no i akceptację w oczach wykładowców.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Lula, Miriam - dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak zakładam i dostanę odpowiednie usprawiedliwienie no i akceptację w oczach wykładowców.

na uczelni też pracują ludzie więc powinni zrozumieć drugiego człowieka jeśli sami chcą aby ich rozumiano.
    co do mojej męczarni z tym żołądkiem to dzis mam dośc... nie spałam od 1 w nocy i do teraz czuje się źle bardzo...

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Tak właściwie Blondi to Iza przyszło jako "podoba mi się to imie" czy coś u Was oznacza? :)
    Mojemu mezowi bardzo sie spodobało. na poczatku miała być Natalia ale Izabella jest jeszcze ladniejsze ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Mam pytanie do przyszłych mam ciągle wymiotujących :( i mam studiujących...
    Ja jestem właśnie taką mamą, która od jakiegoś 6 tygodnia niestety wymiotuje codziennie. W drugim semestrze polepszyło się o tyle, że zwracam niemal wyłącznie rano i to tak 1-2 razy i później mam już spokój, późnym wieczorem tylko zgaga/mdłości. Bywają jednak takie dni jak dziś, że jest 12 a ja mam już za sobą jakieś 6-7 wizyt w toalecie :(
    Problem w tym, że od poniedziałku zaczynam rok akademicki i nie mam pojęcia jak sobie poradzę właśnie z takimi "akcjami". Czy któraś z was ma jakiś na prawdę sprawdzony sposób na poranne wymioty (niee nie mam na myśli imbiru i migdałów i innych tym podobnych - to juz mam dawno za sobą ;/) - np. jakiś lek ? Brałam na początku ciąży torecan , ale wtedy wymiotowałam po 15 razy dziennie, więc zupełnie bez porównania, chodzi mi o coś co pozwoli mi funkcjonować szczególnie rano na zajęciach. Później zazwyczaj czuję się już bez zarzutu. Z góry dziękuję za pomoc !!!
    ja zawsze z rana piłam miete albo jak czułam że bede miała mdłosci i pomagało.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio meczy zgaga;/ tak jak w poprzedniej cizy bedzie mnie pewnie meczyc do konca ;/

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zgaga też męczy i to bardzo. ost miałam taką, że zwymiotowałam aż tym kwasem;/

lprktv73nye615w2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś u ginekologa. Wyniki cytologii OK. Szyjka OK. Brzuszek mięciutki OK. Mam brać dalej Femibion, mogę odstawić nospę i brać tylko jak zacznie pobolewać. Luteiny brać nie muszę. Jak ginekolog mnie badała to mały ją ukopał po paluchach haha. Przyjaciółka się śmiała, że Mikołaj się oburzył w stylu: Gdzie te paluchy mi tu kobieto wpychasz!?. Najważniejsze, że z Mikołajem jest wszystko dobrze, ze mną tak samo. Tyłozgięcia macicy już nie mam. Tak więc oby tak zostało do końca ciąży! :)

Miriam, paula22, Marysia0312, Lula_w, Blondi22 lubią tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy robiłas kiedyś jakieś badania? Bo ja miałam też swojego czasu takie objawy od żołądka ból mi promieniował na cały brzuch.Zrobiłam gastroskopię i okazało się że mam na żołądku jakieś malutki nadżerki niczym nie grożące ale to one dają tak popalić.Zmieniłam wtedy dietę i musiałam na jakiś czas ze słodyczy zrezygnować.Minęło kilka lat i ja mam spokój

relg3e5ejwatx9hx.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) mam małe pytanko czy można jeść orzechy włoskie w ciazy bo szukałam na necie i są rozbieżne informacje...

Sla.s cieszę się ze wszystko w porządku ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz ochote to jedz, tylko nie kilogramami :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ;) no oczywiście w granicach normy ;)

Paula_29 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    mnie zgaga też męczy i to bardzo. ost miałam taką, że zwymiotowałam aż tym kwasem;/
    u mnie najgorzej jak zlapie mnie przed spaniem na wieczór to wtedy okropnie sie mecze i ułozyc sie nie moge

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Izabela bardzo ładne imię. Bardzo mi się podoba :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem w szpitalu właśnie położyli mnie na odddzial z maluszkiem niby wszystko ok a te skurcze to najprawdopodobniej reakcja na ostawienie duphastonu dostałam nospe w kroplowce i luteine dopochwowo leże na obserwacji :(

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ