X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam bedzie dobrze ;)

a.png
    a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    No i jestem w szpitalu właśnie położyli mnie na odddzial z maluszkiem niby wszystko ok a te skurcze to najprawdopodobniej reakcja na ostawienie duphastonu dostałam nospe w kroplowce i luteine dopochwowo leże na obserwacji :(
    Miriam mi lekarz odstawił luteinę w 16 tygodniu i niedługo później zaczełam odczuwać skurcze- twardnienie brzucha. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, ze wszystko jest dobrze i prawdopodobnie to może być reakcja po odstawieniu ale równie normalne skurcze macicy. Od tamtej pory biorę magnez ale nie codziennie tylko doraźnie no i np. kiedy odkurzam lub wykonuję jakieś bardziej męczące zajęcia i łapią mnei skurcze to odpoczywam. Nie denerwuj się na zapas. Myślę, ze to na pewno nic poważnego. Ciężarówki zatrzymują b. często na obserwację i to wcale nie oznacza, że z dzidziusiem jest coś nie tak. Tylko spokój może Ci pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:15

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur: dziewczyny mają rację, to samo L4 powinno Ci wystarczyć na uczelni co w pracy bo wykładowcy go nie zabierają, nawet jeśli wyskoczysz z zajęć na 2h powinno być Ci to usprawiedliwione jeśli je pokażesz. Jedynie chyba potrzebują L4 w dziekanacie jeśli nie stawiłabyś się na egzaminie semestralnym bo wtedy muszą mieć podkładkę że przywracają Ci pierwszy termin egzaminu ale to skrajny przypadek i raczej mało prawdopodobne że Cię to spotka. (nie jestem też pewna bo ja dawno po studiach i mogę nie pamiętać lub mogło się zmienić) Chyba że będziesz wtedy na porodówce bo pisałaś że Ci się terminy sesji i porodu prawie zbiegają :-).
    Miriam, też brałam duphaston ale jego odstawienie nie wpłynęło na mnie właściwie wcale poza pogorszeniem się stanu cery. Jak go brałam miałam spokój z wykwitami :-) Będzie dobrze, z dzidzią ok więc to najważniejsze. Myślałam że duphaston to bardziej na krwawienia a na skurcze to zwykle nospe kazali brać
    Co do magnezu to nie biorę bo mam witaminy całościowe dla kobiet ciężarnych a i tak biorę je co drugi dzień bo jem dość sporo owoców, warzyw i soki piję więc nie chcę przedobrzyć, zwłaszcza z wit A która w nadmiarze może być szkodliwa a ostatnio marchewki wcinam

Kocur lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dziewczyny a jakiej firmy magnez polecacie?

ja biorę Chela-Mag B6 z Olimpu. :) 1 tabl. dziennie, bo dawka magnezu jest spora. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    ja biorę Chela-Mag B6 z Olimpu. :) 1 tabl. dziennie, bo dawka magnezu jest spora. ;)
    mój magnez ma 500mg i jak powiedziałam lekarzowi, że biorę 1 tabl. to powiedział, że nie ma sensu- mam brać min. 4 na dzień

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM polecam dodatkowo magnez w odstępie czasu bo w tych witamich na pewno wiecej żelaza jest niż magnezu. Przynajmniej u mnie w witaminach tak jest,że ilośc tego mg jest wręcz znikoma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 14:27

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wszystkie tutaj jestesmy z Toba i Twoim maleństwem, 3mamy za Was kciuki;)

Dziewczyny czy te początkowe ruchy dziecka są częste i duzo ich?
    bo własnie siedzę sobie i czytam Wasze posty i 2 razy w odstępie minuty w dole brzucha jakby mi ryba się obróciła a drugi raz jakby bąbelki puszczała;)

Perełka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    mój magnez ma 500mg i jak powiedziałam lekarzowi, że biorę 1 tabl. to powiedział, że nie ma sensu- mam brać min. 4 na dzień

to sporo musisz przyjmować, mnie nic w sumie nie powiedział. tylko, że mam przyjmować jak do tej pory, więc tak przyjmuje. a masz jakieś bóle brzucha czy coś? bo ja dodatkowo przyjmuje luteinę dopochwowo, ale nie wiem czy to ma coś wspólnego. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to poczułaś ruchy maleństwa.Czy jest ich dużo zależy od dnia jednego dnia może szaleć drugiego ułoży się tak że nic nie czujemy.Jeszcze mają dużo miejsca na te akrobacje a my czujemy mała ich część na razie

relg3e5ejwatx9hx.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam twardnienia brzucha... przyjmuję tez no spe, dupfaston no i magnez... :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia ucieszyły mnie te ruchy ale teraz to będe wyczekiwać kolejnych aby nie mysleć czy coś jest nie tak, my juz chyba tak mamy, że się martwimy na zapas;)

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 na pewno to ruchy dziecka z dnia na dzien beda bardziej wyrazniejsze i czestrze ;)
    moja mała szaleje w brzuchu że nie raz to cały sie rusza a najgorsze jest dostac kopniaka w pecherz ;D

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja już chciałabym czuć to codziennie i często ale wiem, że muszę być cierpliwa;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi wiem o czym mówisz ja przez te kopniaki dziś budziłam się aż w nocy bo w momencie mi się siku zachciewało :)
    Paula też na początku jak przestawał się Mały ruszać obawiałam się czy jest ok. I czasami nie odczuwałam tego 2 dni. A dziś Mikołaj wariuje, kopie, kręci się, pcha się :D

• paula22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe co ile ja teraz będę odczuwac te ruchy bo troche jestem panikarą;)
    sls.s to w skończonym 22 tyg już tak mocno czujesz ruchy?:)

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja dość wcześnie poczułam ruchy i na początku nie były zbyt częste. Bywało tak, że miałam nawet 1-2 dni przerwy i to było takie odczucie bąbelków, pływania... teraz podobnie jak u Blondi mój maluch szaleje okrutnie :) Zazwyczaj rano i wieczorem, ale np. wczoraj miałam wrażenie, że niemal cały dzień dawał mi się we znaki :) Ruchy czuję niemal wyłącznie jak siedzę lub leżę. Zauważyłam też, że najbardziej aktywny jest w samym dole brzucha tam gdzie skóra jest najbardziej naciągnięta, ale dzięki temu mogę sobie poobserwować czasem bąble na ciele hehe ;)
    I POTWIERDZAM - NIE MA NIC GORSZEGO NIŻ AKTYWNOŚĆ PRZY PĘCHERZU - ja chyba maksymalnie mogę wytrzymać 45 minut bez toalety i to ledwo lewo, a jak dostanę takiego kopniaczka, któego poczuję muszę od razu szybko szybko :/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Blondi wiem o czym mówisz ja przez te kopniaki dziś budziłam się aż w nocy bo w momencie mi się siku zachciewało :)
    Paula też na początku jak przestawał się Mały ruszać obawiałam się czy jest ok. I czasami nie odczuwałam tego 2 dni. A dziś Mikołaj wariuje, kopie, kręci się, pcha się :D
    he u mnie nieraz taki jest dzien ze cały czas czuje mała na pecherzu i musze latac to toalety a prawie nic nie robie. Lubi sie znecać nad mamusia ;)
    ale nisko jest ułozona i moze dlatego

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Paula ja dość wcześnie poczułam ruchy i na początku nie były zbyt częste. Bywało tak, że miałam nawet 1-2 dni przerwy i to było takie odczucie bąbelków, pływania... teraz podobnie jak u Blondi mój maluch szaleje okrutnie :) Zazwyczaj rano i wieczorem, ale np. wczoraj miałam wrażenie, że niemal cały dzień dawał mi się we znaki :) Ruchy czuję niemal wyłącznie jak siedzę lub leżę. Zauważyłam też, że najbardziej aktywny jest w samym dole brzucha tam gdzie skóra jest najbardziej naciągnięta, ale dzięki temu mogę sobie poobserwować czasem bąble na ciele hehe ;)
    I POTWIERDZAM - NIE MA NIC GORSZEGO NIŻ AKTYWNOŚĆ PRZY PĘCHERZU - ja chyba maksymalnie mogę wytrzymać 45 minut bez toalety i to ledwo lewo, a jak dostanę takiego kopniaczka, któego poczuję muszę od razu szybko szybko :/
    ja to najlepiej jak gdzies pojedziemy to pare minut i zarasz szukam gdzies toalety ;)

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    No i jestem w szpitalu właśnie położyli mnie na odddzial z maluszkiem niby wszystko ok a te skurcze to najprawdopodobniej reakcja na ostawienie duphastonu dostałam nospe w kroplowce i luteine dopochwowo leże na obserwacji :(
    Miriam na pewno wszystko będzie dobrze , i wyjdziesz nie długo ze szpitala, odpoczywaj dużo <3

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur to rzeczywiście szybko czujesz już nawet takie mega kopniaki;)
    ja z 2 dni temu jak spałam nagle sie obudziłam po 1 i poczułam cos podobnego do dziś ale tylko raz bo tak chciało mi się siusiu, że wstałam do łazienki i potem po położeniu się już zasnęłam ale tłumaczyłam sobie, że może zaspana byłam czy coś. ale dziś to już na pewno wiem, że to to;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 16:06

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ