Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o magnez mi lekarz zalecił 3 razy dziennie Filomag B6 :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez w razie czego kazała brać Filomag B6

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja to najlepiej jak gdzies pojedziemy to pare minut i zarasz szukam gdzies toalety ;)[/QUOT
    oj, to ja też tak mam, ze gdzie nie pojde to od razu siusiu się chce. DOmyślam się, że to Maleństwo, ale dla pewności robiłam badanie moczu, bo dość często czuję potrzebę oddawania moczu. ALe jak zaczyna Maleństwo pląsać to od razu czuję , że chce siusiu:P więc to pewnie On:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    sls.s to w skończonym 22 tyg już tak mocno czujesz ruchy?:)

Niesamowicie je czuje i na pewno są to ruchy Maluszka <3
    Może też dlatego, że jestem szczupłą osobą i w ogóle nie widać po mnie, że to już 6 miesiąc, a po drugie Mikołaj leży na przedniej ścianie więc też czuje to znacznie mocniej :)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

milola86, ;oniqa, Kocur, michaela, pillow, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    No i jestem w szpitalu właśnie położyli mnie na odddzial z maluszkiem niby wszystko ok a te skurcze to najprawdopodobniej reakcja na ostawienie duphastonu dostałam nospe w kroplowce i luteine dopochwowo leże na obserwacji :(
    Kochana trzymaj sie tam napewno wszystko będzie ok , zdrowia życze dla Ciebie i Maluszka :) :*

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały od wczoraj jakoś mało daje znaki o sobie i się trochę martwię...

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIRIAM A CO TAM U CIEBIE! DAJ ZNAĆ !

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Kocur to rzeczywiście szybko czujesz już nawet takie mega kopniaki;)
    ja z 2 dni temu jak spałam nagle sie obudziłam po 1 i poczułam cos podobnego do dziś ale tylko raz bo tak chciało mi się siusiu, że wstałam do łazienki i potem po położeniu się już zasnęłam ale tłumaczyłam sobie, że może zaspana byłam czy coś. ale dziś to już na pewno wiem, że to to;)
    Wcześnie- a dodam, ze to moja pierwsza ciąża i sama byłam bardzo zaskoczona- to pewnie ze względu na ułożenie malucha, który wypycha i rozpycha się na samym dole brzuszka, chyba jest bardzo ciekawy świata ;) ale niech tak w brzuchu jeszcze sobie te 4-5 miesięcy posiedzi ;) Odkąd poczułam ruchy bardzo często siusiam o czym już wspominałam, a w nocy wstaję nawet 3-4 razy. Także Twoje nocne wstawanie też pewni wiąże się z nocnymi chałturkami Twojego maluszka hehe :D I powiem Ci że pierwsze ruchy poczułam w czasie kąpieli jakoś o 2.30 w środku nocy (obudziłam się i nagle zapragnęłam wziąć ciepłą kąpiel ;p) - myślę, że dzieciaczki w nocy są wyjątkowo aktywne ;D

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie...czasami czuję po bokach brzuszka jakby ciągniecia- takie dziwne uczucie - w zasadzie to nie jest ból ale boje sie ze cos moze byc nie tak. Tez tak macie?

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to normalne rozciąga się macica;)i więzadła nie zbyt przyjemne ale przejdzie

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jakby naciągała Ci się skóra czy takie ciągnięcia przypominające bóle podczas okresu? Bo takie a'la bóle też miewałam dość często. Na razie nic nie czuję od jakiegoś tygodnia. Ginekolog mówił mi, że to praca macicy- rozciąga się :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Madzia za odp. - jestem panikarą wiec wole sie upewnić:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lepiej przenieśli mnie na odddzial polozniczy bo ginekologie zamykają na weekend a patologi ciazy tu w tym szpitalu nie ma lekarze mówią ze już jest ok w sumie brzuch mnie już nie boli dostaje luteine cały czas i nospe mam leżeć i spacerować do łazienki więc w sumie mogli by mnie wypuścić do domu tam tak samo mogę brać te leki i leżeć .... Na sali jestem z małym Leszkiem dziś o 13:39 kończy 5 dni i jego mama jest cudny i prawie nie płacze więc sie wyspalam :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie pewnie w poniedziałek wyjedziesz do domu;););) A w domu wiesz leżenie spacerek na siusiu i to by było na tyle.Oszczędzamy się ;);););););)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Wcześnie- a dodam, ze to moja pierwsza ciąża i sama byłam bardzo zaskoczona- to pewnie ze względu na ułożenie malucha, który wypycha i rozpycha się na samym dole brzuszka, chyba jest bardzo ciekawy świata ;) ale niech tak w brzuchu jeszcze sobie te 4-5 miesięcy posiedzi ;) Odkąd poczułam ruchy bardzo często siusiam o czym już wspominałam, a w nocy wstaję nawet 3-4 razy. Także Twoje nocne wstawanie też pewni wiąże się z nocnymi chałturkami Twojego maluszka hehe :D I powiem Ci że pierwsze ruchy poczułam w czasie kąpieli jakoś o 2.30 w środku nocy (obudziłam się i nagle zapragnęłam wziąć ciepłą kąpiel ;p) - myślę, że dzieciaczki w nocy są wyjątkowo aktywne ;D

wczoraj wieczorem jak oglądałam film z przyszłym tatusiem leżąc to mały dał o sobie znać ale delikatnie;) dziś na razie cisza;)
    ja w nocy wstaje minimum 2 razy na siusiu;)

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze swoim pogadałam żeby matki nie stresował i zaczął się ruszać :P:P:p

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia napij się coli, albo zjedz czekoladę - u mnie chyba działa ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel właśnie jem pustki w szafkach.Miałam z mężem jechać na zakupy ale musiał do pracy pojechać

relg3e5ejwatx9hx.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ