II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi22 wrote:ja to najlepiej jak gdzies pojedziemy to pare minut i zarasz szukam gdzies toalety [/QUOT
oj, to ja też tak mam, ze gdzie nie pojde to od razu siusiu się chce. DOmyślam się, że to Maleństwo, ale dla pewności robiłam badanie moczu, bo dość często czuję potrzebę oddawania moczu. ALe jak zaczyna Maleństwo pląsać to od razu czuję , że chce siusiu:P więc to pewnie On:) -
nick nieaktualnypaula22 wrote:sls.s to w skończonym 22 tyg już tak mocno czujesz ruchy?
Niesamowicie je czuje i na pewno są to ruchy Maluszka
Może też dlatego, że jestem szczupłą osobą i w ogóle nie widać po mnie, że to już 6 miesiąc, a po drugie Mikołaj leży na przedniej ścianie więc też czuje to znacznie mocniej
-
Miriam wrote:No i jestem w szpitalu właśnie położyli mnie na odddzial z maluszkiem niby wszystko ok a te skurcze to najprawdopodobniej reakcja na ostawienie duphastonu dostałam nospe w kroplowce i luteine dopochwowo leże na obserwacji
-
paula22 wrote:Kocur to rzeczywiście szybko czujesz już nawet takie mega kopniaki;)
ja z 2 dni temu jak spałam nagle sie obudziłam po 1 i poczułam cos podobnego do dziś ale tylko raz bo tak chciało mi się siusiu, że wstałam do łazienki i potem po położeniu się już zasnęłam ale tłumaczyłam sobie, że może zaspana byłam czy coś. ale dziś to już na pewno wiem, że to to;) -
nick nieaktualny
-
tak jakby naciągała Ci się skóra czy takie ciągnięcia przypominające bóle podczas okresu? Bo takie a'la bóle też miewałam dość często. Na razie nic nie czuję od jakiegoś tygodnia. Ginekolog mówił mi, że to praca macicy- rozciąga się
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie lepiej przenieśli mnie na odddzial polozniczy bo ginekologie zamykają na weekend a patologi ciazy tu w tym szpitalu nie ma lekarze mówią ze już jest ok w sumie brzuch mnie już nie boli dostaje luteine cały czas i nospe mam leżeć i spacerować do łazienki więc w sumie mogli by mnie wypuścić do domu tam tak samo mogę brać te leki i leżeć .... Na sali jestem z małym Leszkiem dziś o 13:39 kończy 5 dni i jego mama jest cudny i prawie nie płacze więc sie wyspalam
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Kocur wrote:Wcześnie- a dodam, ze to moja pierwsza ciąża i sama byłam bardzo zaskoczona- to pewnie ze względu na ułożenie malucha, który wypycha i rozpycha się na samym dole brzuszka, chyba jest bardzo ciekawy świata ale niech tak w brzuchu jeszcze sobie te 4-5 miesięcy posiedzi Odkąd poczułam ruchy bardzo często siusiam o czym już wspominałam, a w nocy wstaję nawet 3-4 razy. Także Twoje nocne wstawanie też pewni wiąże się z nocnymi chałturkami Twojego maluszka hehe I powiem Ci że pierwsze ruchy poczułam w czasie kąpieli jakoś o 2.30 w środku nocy (obudziłam się i nagle zapragnęłam wziąć ciepłą kąpiel ;p) - myślę, że dzieciaczki w nocy są wyjątkowo aktywne
wczoraj wieczorem jak oglądałam film z przyszłym tatusiem leżąc to mały dał o sobie znać ale delikatnie;) dziś na razie cisza;)
ja w nocy wstaje minimum 2 razy na siusiu;)