Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    No i jestem w szpitalu właśnie położyli mnie na odddzial z maluszkiem niby wszystko ok a te skurcze to najprawdopodobniej reakcja na ostawienie duphastonu dostałam nospe w kroplowce i luteine dopochwowo leże na obserwacji :(
    Trzymaj się Miriam! Będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarską
    ja duphaston brałam do 27 tygodnia 3x1. Odstawiałam zmniejszając stopniowo dawkę - tydzień 2x1 i tydzień 1x1.

Miriam lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez odstawialam stopniowo i ostatnia tabletkę brałam we wtorek dlatego podejrzewają ze to reakcja na odstawienie bo pierwszy skurcz dostałam w nocy z środy na czwartek no narazie leże spać nie mogę :( martwię sie zobaczymy co będzie ..., będzie dobrze musi byc dobrze ....

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze będzie miriam najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy;):) poobserwują i wypuszczą was do domciu

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Asi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam trzymaj się i staraj się nie denerwować . Będzie dobrze ! Innej opcji nie ma :) Trzymam za Was kciuki

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Lula_w Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

• Natalia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wykupujecie dalej abonament premium? Mi sie dzisiaj skonczył, nie moge wpisać wagi i nic nie widac na sledzeniu ciazy. Czy warto kupowac i prowadzić to całą ciążę?

relgh371zv6v421k.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie kupuję . Teraz jestem pod opieką lekarza a inne informacje np.co tygodniowe informacje można znaleźć przez internet :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jesteśmy z Tobą. Dobrze, że jesteś pod opieką. Kurczę, szybko Ci ten duphaston zaczął odstawiać. Mi trzech lekarzy szpitalnych mówiło, że odstawiają duphaston w okolicach 22 tygodnia, bo najbezpieczniej według nich, a wcześniej ewentualnie zmniejszają dawkę.
    Co lekarz to inna teoria.
    Najważniejsze, że w porę znalazłaś się w szpitalu.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Tez odstawialam stopniowo i ostatnia tabletkę brałam we wtorek dlatego podejrzewają ze to reakcja na odstawienie bo pierwszy skurcz dostałam w nocy z środy na czwartek no narazie leże spać nie mogę :( martwię sie zobaczymy co będzie ..., będzie dobrze musi byc dobrze ....
    ja miałam bardzo długo bóle podbrzusza , od samego początku ciąży gdzieś do 2giego trymestru. Dlatego lekarka cały czas przepisywała mi jeszcze ten duphaston, bo mówiła że on ma też takie działanie że wycisza te bóle i tak zostałam z nim do 27 tygodnia , a i tak strasznie bałam się go odstawić.
    Może ci go z powrotem przywrócą. Bierzesz magnez? - ja zauważyłam że właśnie chyba branie magnezu pomogło mi na bóle podbrzusza, bo piłam wtedy dużo wody mineralnej wapniowo-magnezowej. Potem zrobiłam badanie poziomu magnezu z krwii, był blisko dolenje granicy normy - dostałam od lekarki magne B6 3x2. Na skurcze macicy własnie też magnez pomaga. Może też powinnaś brać jak już cię wypuszczą ze szpitala.
    Trzymam kciuki, jesteś na pewno pod dobrą opieką.
    Mi ginekolodzy zgodnie mówili, że duphaston powinno się brać do min. 18 tygodnia - 20 tygodnia ciąży - wtedy gdy łożysko w pełni przejmuje funkcje utrzymania ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 08:48

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam luteine i jakoś w okolicach 17 tygodnia zaczęłam stopniowo odstawiać

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam będzie dobrze, trzymam za Was kciuki.
    Ja odstawiłam duphaston w 12 tygodniu, też się strasznie bałam ale na szczęście było wszystko ok.

Natalia ja nie wykupuję tego abonamentu premium, co tygodniowe informacje można znaleźć w internecie.

Dziewczyny mam do Was pytanko czy podczas twardnienia brzucha, boli was brzuch? i w którym miejscu macie twardnienie.
    Bo ja chyba nie umiem odróżnić czy to jelita czy macica o_O i nie mam żadnych bóli.. Jak wstaje rano mam twardy brzuch na dole, tak bardzo nisko...

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Iwo123 lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Iwo123 lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    u mnie najgorzej jak zlapie mnie przed spaniem na wieczór to wtedy okropnie sie mecze i ułozyc sie nie moge

no mnie własnie najbardziej przed snem męczy i nigdy nic nawet w tv nie mogę przejrzeć dłużej czy cokolwiek zrobić bo staram się szybko iść spać też aby nie czuć

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam głowa do góry ja też leżałam w szpitalu w poprzedni weekend i wszystko jest OK. Poleżysz, odpoczniesz i będzie dobrze! Trzymam za Was kciuki <3

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    No i jestem w szpitalu właśnie położyli mnie na odddzial z maluszkiem niby wszystko ok a te skurcze to najprawdopodobniej reakcja na ostawienie duphastonu dostałam nospe w kroplowce i luteine dopochwowo leże na obserwacji :(
    Trzymaj się Miriam. jesteśmy z Tobą. najważniejsze byś się nie denerwowała, wiem że łatwo mówić ale musisz dla maluszka się postarać. Spróbuj poszukać łóżeczka, wózka, popatrz na internecie jak urządzone są pokoje dla maluchów itp.
    Nie wiem czy jesteś wierząca. pomodlę się za was i wszystko będzie dobrze. musi być nie ma innej opcji.
    Zobaczysz jeszcze się spotkamy na kawie z maluchami i będziemy miło wspominały czas na ovu. :) a raczej na soczku bo nie wiem czy karmiąc maluchy można pić kawę :)
    trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 09:23

magdalena lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakiej firmy magnez polecacie?

relg3e5ejn8hl19k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magne b6

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane dajcie tyle wiary i nadzieji <3 duphaston odstawilismy wcześnie bo było wszystko ładnie magnez brałam asmag forte więc już sama nie wiem czy to przypadkiem nie moje przewrazliwurnie :( dzwonilam do mojego gin co mi podają i czy mam to brać oczywiście najpierw padło zdanie na Praskim jesteś a ja ze nie w Piasecznie oczywiście pytanie dlaczego do niego na Praski nie przyjechałam zamirowalo mnie w sumie nie myślałam ze mnie zostawia więc jechalam najbliżej gdzie było a nie na drugi koniec miasta leki które mi podają są ok ma konsultować sie z nimi telefonicznie mój gin twierdzi ze to raczej nie od odstawienia dupka tylko raczej od tego mojego kaszlu dostaje tych boleści brzucha i skurczy i tak sie zastanawiam ze on chyba ma racje bo nasila sie to w nocy kiedy najbardziej sie dusze ....

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ