II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
fifi83 wrote:Mnie chyba zaczyna przeziębienie brać
Czym tu się ratować żeby mnie nie rozłożyło???
Fifi mnie też dopadło przeziębienie dzwoniłam do mojego ginka, zalecił mi calcium sandoz pomarańczowe dwa razy dziennie, tantum verde i w przypadku bólu głowy paracetamol. Dodatkowo dużo herbaty z miodem i cytryną i leżenie w ciepłym łóżku Stosuję się do wszystkiego Warto zapytać lekarza prowadzącego - ja do mojego ze wszystkim uderzam
Córci podobają się chyba słodkości i relaks w łóżku bo cały czas daje o sobie znać. Dosłownie tańczy w brzuszku nie czuć aż tak mocnych kopniaków ale widać jak porusza kolankiem lub tyłeczkiem bo robią się pagórki na brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 22:06
-
Witamy wszystkich;-) my juz po ślubie i po weselu. Całą trójeczką zadowoleni . Małemu napewno zasmakowało jedzonko i zadowolony jak rodzice tańcowali a długo buszowaliśmy na parkiecie.
Dziewczynki napinanie się brzucha jest normalne. Jeśli trwa dłużej niż kilka sekund i boli wtedy lepiej iść do lekarza sprawdzić. Ale ogólnie nie ma się czym martwić mimo że jest to dość nieprzyjemne.
U nas zaczynają się powoli mało przyjemne kopniaki:-P ale mamusia się cieszy jak tylko mały da znać o sobie, w nocy grzecznie śpi a całymi dniami szaleje:-*Matylda36, Kocur, Perełka, juicca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
;oniqa wrote:Witaj ja byłam powiem szczerze że mi sie podobało było kilka rzeczy które pokrywały się z mamo to ja ale mi sie wydaje że warto iśc z upominków dostajesz taka mase do odbicia rączki bądź nózki dzidziusia , wkładki laktacyjne, smoczek uspokajający, próbki kremów, ulotki z rabatami, proszki próbki i póxniej wypełniasz taka karteczke z imieniem i nazwiskiem i wrzycasz do takiej kuli na koniec są losowane różne nagrody
-
haybeauti ja poczułam niedawno te pierwsze ruchy;) sa delikatne i przyjemne, czuć je tylko w trakcie spoczynku jak siedzisz lub leżysz;)
to jakby malutka rybka sie kręciła w dole brzucha, raz te ruchy są mocniejsze a raz słabiutkie ale da się wyczuć. jak poczułam to wiedziałam, że to to bo nigdy czegoś takiego wcześniej nie czułam;)haybeauti, Selena lubią tę wiadomość
-
Moje pierwsze ruchy jak by pękały bańki mydlane,czasem takie jakby przelewanie w jelitach.Potem u mnie był strach bo długo nic nie czułam.A teraz o czy siedzę czy leże czy coś robię czuć fajnie Krzyś ma już takie swoje pory.Kopie z samego rana, jak poczuje obiadek;)łakomczuch po tacie, i na wieczór jak mama by się już zanurzyła w głęboki sen.Spokojnie jeszcze ze 2 tygodnie i poczujesz.Mój jak już kopnie to go czuć konkretnie jak mąż miał rękę na wysokości mojej piersi to czuł ;pp;p
haybeauti, Selena lubią tę wiadomość
-
heybeuti - poczujesz i będziesz wiedziała, ze to właśnie to U mnie na początku też była niewinna próba buszowania podczas kąpieli potem kilka dni przerwy i stopniowo stopniowo coraz bardziej. Wszystko się zgadza na początku tylko jak leżysz lub siedzisz, tylko w dole brzucha później co mocniejsze kopniaczki czujesz w każdej pozycji Myślę, że w ciagu tygodnia od pierwszysch ruchów zauważysz je na brzuchu:) Pomimo, że maluch okopuje mnie już sukcesywnie od jakiś 3 tygodni, wczoraj pierwszy raz pokopał tatę po dłoni Tyle razy mąż mi przykładał rękę do brzucha i nic nie czuł, bo mały albo leciutko dawał sygnały albo nagle przestawał. Od kilku dni wystarczy, że przyłożę dłoń, zjem coś (szczególnie słodkiego), napiję się albo naglę zapragnę odpocząć i maluch kopie z każdej strony Najwięcej widać w dole brzucha bo tam wiadomo jest najbardziej naciągnieta skóra, ale coraz częściej zdarza się nawet niedaleko pępka Maluchy mają mnóstwo miejsca więc szaleją
haybeauti, Selena lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tak troche z innej beczki;)
używa któraś z Was nafty kosmetycznej do włosów w ciąży? ja przed ciąża trochę używałam gdyż mam włosy naturalnie kręcone i musze o nie dbac chociaż przez I trym zaniedbałam je przez kiepskie samopoczucie i nie robiłam masek ani nic. czytałam na jakiejś stronie, że można ale wolę Was sie doradzic;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny