X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

• aher Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Mnie chyba zaczyna przeziębienie brać :(
    Czym tu się ratować żeby mnie nie rozłożyło???

Fifi mnie też dopadło przeziębienie :/ dzwoniłam do mojego ginka, zalecił mi calcium sandoz pomarańczowe dwa razy dziennie, tantum verde i w przypadku bólu głowy paracetamol. Dodatkowo dużo herbaty z miodem i cytryną i leżenie w ciepłym łóżku :) Stosuję się do wszystkiego :) Warto zapytać lekarza prowadzącego - ja do mojego ze wszystkim uderzam :)

Córci podobają się chyba słodkości i relaks w łóżku bo cały czas daje o sobie znać. Dosłownie tańczy w brzuszku :) nie czuć aż tak mocnych kopniaków ale widać jak porusza kolankiem lub tyłeczkiem bo robią się pagórki na brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 22:06

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Ja 21.10 :)
    Zaczynam myśleć nad hasłem :)
    u Nas wygrywały przeważnie jakieś wierszyki, rymowanki i wyklejanki

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkich;-) my juz po ślubie i po weselu. Całą trójeczką zadowoleni :-P. Małemu napewno zasmakowało jedzonko i zadowolony jak rodzice tańcowali a długo buszowaliśmy na parkiecie.
    Dziewczynki napinanie się brzucha jest normalne. Jeśli trwa dłużej niż kilka sekund i boli wtedy lepiej iść do lekarza sprawdzić. Ale ogólnie nie ma się czym martwić mimo że jest to dość nieprzyjemne.
    U nas zaczynają się powoli mało przyjemne kopniaki:-P ale mamusia się cieszy jak tylko mały da znać o sobie, w nocy grzecznie śpi a całymi dniami szaleje:-*

Matylda36, Kocur, Perełka, juicca lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś zrobił sobie od 4 rano dyskotekę;):) kawa nie była potrzebna do sniadania.Pobudka świetna

haybeauti, magdalena lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia ja to śmiechem nazywam Mortal Combat szczególnie, że tatuś od wielu lat trenuje sztuki walki to po kimś Mikołaj musi to mieć :D

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witaj ja byłam powiem szczerze że mi sie podobało było kilka rzeczy które pokrywały się z mamo to ja ale mi sie wydaje że warto iśc z upominków dostajesz taka mase do odbicia rączki bądź nózki dzidziusia , wkładki laktacyjne, smoczek uspokajający, próbki kremów, ulotki z rabatami, proszki próbki i póxniej wypełniasz taka karteczke z imieniem i nazwiskiem i wrzycasz do takiej kuli na koniec są losowane różne nagrody :)
    ja własnie ide na takie spotkanie za 2 tyg z cyklu MAMA WIE ;)

a.png
    a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny rozmarzyłam się przez was :)o tych kopniakach waszych maluszków. Jak mogłabym was poprosić to opiszcie o pierwszych ruchach waszych skarbów :)

Miriam, Natalia lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti ja poczułam niedawno te pierwsze ruchy;) sa delikatne i przyjemne, czuć je tylko w trakcie spoczynku jak siedzisz lub leżysz;)
    to jakby malutka rybka sie kręciła w dole brzucha, raz te ruchy są mocniejsze a raz słabiutkie ale da się wyczuć. jak poczułam to wiedziałam, że to to bo nigdy czegoś takiego wcześniej nie czułam;)

haybeauti, Selena lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze ruchy jak by pękały bańki mydlane,czasem takie jakby przelewanie w jelitach.Potem u mnie był strach bo długo nic nie czułam.A teraz o czy siedzę czy leże czy coś robię czuć fajnie Krzyś ma już takie swoje pory.Kopie z samego rana, jak poczuje obiadek;):)łakomczuch po tacie, i na wieczór jak mama by się już zanurzyła w głęboki sen.Spokojnie jeszcze ze 2 tygodnie i poczujesz.Mój jak już kopnie to go czuć konkretnie jak mąż miał rękę na wysokości mojej piersi to czuł ;pp;p

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heybeuti - poczujesz i będziesz wiedziała, ze to właśnie to :) U mnie na początku też była niewinna próba buszowania podczas kąpieli potem kilka dni przerwy i stopniowo stopniowo coraz bardziej. Wszystko się zgadza na początku tylko jak leżysz lub siedzisz, tylko w dole brzucha później co mocniejsze kopniaczki czujesz w każdej pozycji :) Myślę, że w ciagu tygodnia od pierwszysch ruchów zauważysz je na brzuchu:) Pomimo, że maluch okopuje mnie już sukcesywnie od jakiś 3 tygodni, wczoraj pierwszy raz pokopał tatę po dłoni :) Tyle razy mąż mi przykładał rękę do brzucha i nic nie czuł, bo mały albo leciutko dawał sygnały albo nagle przestawał. Od kilku dni wystarczy, że przyłożę dłoń, zjem coś (szczególnie słodkiego), napiję się albo naglę zapragnę odpocząć i maluch kopie z każdej strony :) Najwięcej widać w dole brzucha bo tam wiadomo jest najbardziej naciągnieta skóra, ale coraz częściej zdarza się nawet niedaleko pępka :) Maluchy mają mnóstwo miejsca więc szaleją :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak troche z innej beczki;)
    używa któraś z Was nafty kosmetycznej do włosów w ciąży? ja przed ciąża trochę używałam gdyż mam włosy naturalnie kręcone i musze o nie dbac chociaż przez I trym zaniedbałam je przez kiepskie samopoczucie i nie robiłam masek ani nic. czytałam na jakiejś stronie, że można ale wolę Was sie doradzic;)

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę ja dopiero jestem w 13w4d więc miesiąc i poczuję :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja własnie ide na takie spotkanie za 2 tyg z cyklu MAMA WIE ;)

Ja idę w niedzielę na te spotkanie w Grodzisku Mazowieckim ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki... macie zaparcia? bo mnie znow zaczeły meczyc,jabłka kefir, i inne metody nie działaja

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup w aptece laktuloze to jest syrop.Działa cuda mi lekarz polecił teraz już piję raz dziennie przed śniadaniem i problem zniknął.A wcześniej była masakra

relg3e5ejwatx9hx.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 7 października 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje pierwsze odczucia dokładnie jak to opisała paula22

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Kup w aptece laktuloze to jest syrop.Działa cuda mi lekarz polecił teraz już piję raz dziennie przed śniadaniem i problem zniknął.A wcześniej była masakra
    Dzieki,przetestuje :) na mnie tylko czopki glicerynowe działaja

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Ja idę w niedzielę na te spotkanie w Grodzisku Mazowieckim ;)
    o to daj znac po jak było ;) ja ide do Sochaczewie bliziutko mam ;)

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie tez chciałam napisac ze czopki glicerynowe są dobre na zaparcia , woda przegotowana z miodem na czczo

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ