Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:03

• aher Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Mnie chyba zaczyna przeziębienie brać :(
    Czym tu się ratować żeby mnie nie rozłożyło???

Fifi mnie też dopadło przeziębienie :/ dzwoniłam do mojego ginka, zalecił mi calcium sandoz pomarańczowe dwa razy dziennie, tantum verde i w przypadku bólu głowy paracetamol. Dodatkowo dużo herbaty z miodem i cytryną i leżenie w ciepłym łóżku :) Stosuję się do wszystkiego :) Warto zapytać lekarza prowadzącego - ja do mojego ze wszystkim uderzam :)

Córci podobają się chyba słodkości i relaks w łóżku bo cały czas daje o sobie znać. Dosłownie tańczy w brzuszku :) nie czuć aż tak mocnych kopniaków ale widać jak porusza kolankiem lub tyłeczkiem bo robią się pagórki na brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 22:06

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Ja 21.10 :)
    Zaczynam myśleć nad hasłem :)
    u Nas wygrywały przeważnie jakieś wierszyki, rymowanki i wyklejanki

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkich;-) my juz po ślubie i po weselu. Całą trójeczką zadowoleni :-P. Małemu napewno zasmakowało jedzonko i zadowolony jak rodzice tańcowali a długo buszowaliśmy na parkiecie.
    Dziewczynki napinanie się brzucha jest normalne. Jeśli trwa dłużej niż kilka sekund i boli wtedy lepiej iść do lekarza sprawdzić. Ale ogólnie nie ma się czym martwić mimo że jest to dość nieprzyjemne.
    U nas zaczynają się powoli mało przyjemne kopniaki:-P ale mamusia się cieszy jak tylko mały da znać o sobie, w nocy grzecznie śpi a całymi dniami szaleje:-*

Matylda36, Kocur, Perełka, juicca lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś zrobił sobie od 4 rano dyskotekę;):) kawa nie była potrzebna do sniadania.Pobudka świetna

haybeauti, magdalena lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia ja to śmiechem nazywam Mortal Combat szczególnie, że tatuś od wielu lat trenuje sztuki walki to po kimś Mikołaj musi to mieć :D

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witaj ja byłam powiem szczerze że mi sie podobało było kilka rzeczy które pokrywały się z mamo to ja ale mi sie wydaje że warto iśc z upominków dostajesz taka mase do odbicia rączki bądź nózki dzidziusia , wkładki laktacyjne, smoczek uspokajający, próbki kremów, ulotki z rabatami, proszki próbki i póxniej wypełniasz taka karteczke z imieniem i nazwiskiem i wrzycasz do takiej kuli na koniec są losowane różne nagrody :)
    ja własnie ide na takie spotkanie za 2 tyg z cyklu MAMA WIE ;)

a.png
    a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny rozmarzyłam się przez was :)o tych kopniakach waszych maluszków. Jak mogłabym was poprosić to opiszcie o pierwszych ruchach waszych skarbów :)

Miriam, Natalia lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti ja poczułam niedawno te pierwsze ruchy;) sa delikatne i przyjemne, czuć je tylko w trakcie spoczynku jak siedzisz lub leżysz;)
    to jakby malutka rybka sie kręciła w dole brzucha, raz te ruchy są mocniejsze a raz słabiutkie ale da się wyczuć. jak poczułam to wiedziałam, że to to bo nigdy czegoś takiego wcześniej nie czułam;)

haybeauti, Selena lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze ruchy jak by pękały bańki mydlane,czasem takie jakby przelewanie w jelitach.Potem u mnie był strach bo długo nic nie czułam.A teraz o czy siedzę czy leże czy coś robię czuć fajnie Krzyś ma już takie swoje pory.Kopie z samego rana, jak poczuje obiadek;):)łakomczuch po tacie, i na wieczór jak mama by się już zanurzyła w głęboki sen.Spokojnie jeszcze ze 2 tygodnie i poczujesz.Mój jak już kopnie to go czuć konkretnie jak mąż miał rękę na wysokości mojej piersi to czuł ;pp;p

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heybeuti - poczujesz i będziesz wiedziała, ze to właśnie to :) U mnie na początku też była niewinna próba buszowania podczas kąpieli potem kilka dni przerwy i stopniowo stopniowo coraz bardziej. Wszystko się zgadza na początku tylko jak leżysz lub siedzisz, tylko w dole brzucha później co mocniejsze kopniaczki czujesz w każdej pozycji :) Myślę, że w ciagu tygodnia od pierwszysch ruchów zauważysz je na brzuchu:) Pomimo, że maluch okopuje mnie już sukcesywnie od jakiś 3 tygodni, wczoraj pierwszy raz pokopał tatę po dłoni :) Tyle razy mąż mi przykładał rękę do brzucha i nic nie czuł, bo mały albo leciutko dawał sygnały albo nagle przestawał. Od kilku dni wystarczy, że przyłożę dłoń, zjem coś (szczególnie słodkiego), napiję się albo naglę zapragnę odpocząć i maluch kopie z każdej strony :) Najwięcej widać w dole brzucha bo tam wiadomo jest najbardziej naciągnieta skóra, ale coraz częściej zdarza się nawet niedaleko pępka :) Maluchy mają mnóstwo miejsca więc szaleją :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak troche z innej beczki;)
    używa któraś z Was nafty kosmetycznej do włosów w ciąży? ja przed ciąża trochę używałam gdyż mam włosy naturalnie kręcone i musze o nie dbac chociaż przez I trym zaniedbałam je przez kiepskie samopoczucie i nie robiłam masek ani nic. czytałam na jakiejś stronie, że można ale wolę Was sie doradzic;)

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę ja dopiero jestem w 13w4d więc miesiąc i poczuję :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja własnie ide na takie spotkanie za 2 tyg z cyklu MAMA WIE ;)

Ja idę w niedzielę na te spotkanie w Grodzisku Mazowieckim ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki... macie zaparcia? bo mnie znow zaczeły meczyc,jabłka kefir, i inne metody nie działaja

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup w aptece laktuloze to jest syrop.Działa cuda mi lekarz polecił teraz już piję raz dziennie przed śniadaniem i problem zniknął.A wcześniej była masakra

relg3e5ejwatx9hx.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 7 października 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje pierwsze odczucia dokładnie jak to opisała paula22

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Kup w aptece laktuloze to jest syrop.Działa cuda mi lekarz polecił teraz już piję raz dziennie przed śniadaniem i problem zniknął.A wcześniej była masakra
    Dzieki,przetestuje :) na mnie tylko czopki glicerynowe działaja

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Ja idę w niedzielę na te spotkanie w Grodzisku Mazowieckim ;)
    o to daj znac po jak było ;) ja ide do Sochaczewie bliziutko mam ;)

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie tez chciałam napisac ze czopki glicerynowe są dobre na zaparcia , woda przegotowana z miodem na czczo

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ