Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po wizycie ok.
    szyjka zamknieta,dostalam zelazo ,3kg przytylam od ostatniej wizyty, cisnienie ok, tetno coreczki ok,skierowanie na glukoze też dostałam i na usg juz ostatnie 13 listopada a wizyta u gin 5 listopada kolejna.

Lula_w, Suzy Lee, Matylda36, ;oniqa, Effcia28, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zbieram powoli na glukozę... blee chyba pójdę w piątek ale ciężko o widzę

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    hej ja po wizycie ok.
    szyjka zamknieta,dostalam zelazo ,3kg przytylam od ostatniej wizyty, cisnienie ok, tetno coreczki ok,skierowanie na glukoze też dostałam i na usg juz ostatnie 13 listopada a wizyta u gin 5 listopada kolejna.

Blondi22 dobre informacje :-)
    Fajnie, że wszystko w porządku, oby tak dalej i już z górki masz :-)

Effcia28, Blondi22 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś tak zemdliło przy sprzątaniu, że byłam bliska by zwymioto...
    Poleżałam i przeszło. Troszkę się wystraszyłam, bo wczoraj w sklepie z kolei zrobiło mi się czarno przed oczami, i sądziłam że za chwile zemdleje,rzuciłam w Rosmanie zakupy, pomogło jak wyszłam na świeże powietrze. Oszczędzam się, nie wiem skąd takie przpadłości ;(
    Pozdrawiam

82dox1hp47sulw8a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek moim zdaniem nie masz sie czym martwić - od kąd jestem w ciąży już nie raz mdlałam lub słabłam w kościele i w sklepie, ale na szczęście zawsze ktoś życzliwy mi pomógł:) Teraz jak tylko robi mi sie gorąco 'w środku' lub zaczynam mieć mroczki przed oczami to od razu wychodzę na powietrze i odzyskuję szybko świadomość :)
    Co do wymiotów jestem mniej więcej na tym samym etapie co ty, a wymiotuję codziennie ;/ więcej lub mniej ale przynajmniej tzw. kontrolniaka szczególnie rano zazwyczaj zaliczę ;]
    Wkurzam się czasem na te objawy zwłaszcza że zaczął się rok akademicki a nie specjalnie lubie skupiać na sobie uwagę (choć wiadomo, że dla niektórych sam brzuch to już jest coś tak niespotykanego, ze trzeba się gapić z każdej strony -_-), ale trudno - staram się stanąć na wysokości zadania.
    Będzie dobrze kotek - uszka up :) przed nami jeszcze tylko drugie tyle :D

kotek27 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od 3 dni wieczorem jak leże odczuwam dziwne bulgotanie w brzuchu poniżej pępka po lewej stronie takie bulgotki łaskotki kurde zaczynam się bać że to już ruchy dziecka a na to to stanowczo za wcześnie !!!! Aaaaaaa jak nie urok to sraczka wrrr :/ ja to chyba szukam problemów na siłe :( za dużo wolnego czasu ....

kotek27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    hej ja po wizycie ok.
    Bondi super wieści :) oby już tak do końca :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kochana nie martw się na zapas wszystko jest i będzie dobrze :*

Miriam lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja poczułam tydzien temu takie bulgotania, jedne dziewczyny czują wczesniej , inne pózniej

Effcia28, Miriam lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Kotek moim zdaniem nie masz sie czym martwić - od kąd jestem w ciąży już nie raz mdlałam lub słabłam w kościele i w sklepie, ale na szczęście zawsze ktoś życzliwy mi pomógł:) Teraz jak tylko robi mi sie gorąco 'w środku' lub zaczynam mieć mroczki przed oczami to od razu wychodzę na powietrze i odzyskuję szybko świadomość :)
    Co do wymiotów jestem mniej więcej na tym samym etapie co ty, a wymiotuję codziennie ;/ więcej lub mniej ale przynajmniej tzw. kontrolniaka szczególnie rano zazwyczaj zaliczę ;]
    Wkurzam się czasem na te objawy zwłaszcza że zaczął się rok akademicki a nie specjalnie lubie skupiać na sobie uwagę (choć wiadomo, że dla niektórych sam brzuch to już jest coś tak niespotykanego, ze trzeba się gapić z każdej strony -_-), ale trudno - staram się stanąć na wysokości zadania.
    Będzie dobrze kotek - uszka up :) przed nami jeszcze tylko drugie tyle :D

To mnie pocieszylas. Biedna jesteś ze wymiotujesz codziennie. Ja Wogole nie wymiotowalam, nawet na początku, tylko mdłości same miałam.
    A na brzuszek niech sie patrzą :)) trzeba go dumnie prezentować :))
    Mam nadzieje ze druga połowa minie szybko, i będziemy tulic malenstwa w swych ramionach.
    :))

Kocur lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a ja od 3 dni wieczorem jak leże odczuwam dziwne bulgotanie w brzuchu poniżej pępka po lewej stronie takie bulgotki łaskotki kurde zaczynam się bać że to już ruchy dziecka a na to to stanowczo za wcześnie !!!! Aaaaaaa jak nie urok to sraczka wrrr :/ ja to chyba szukam problemów na siłe :( za dużo wolnego czasu ....

Miriam ja tez czułam bulgotanie na takim samym etapie ciazy jak Ty, a było to niedawno. Pozniej zero ruchów przez tydzien, pozniej takie lekkie, a teraz już czuje kilka razy dziennie jakby mały walec jeździł w brzuch :))

Miriam lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troszkę zmienię temat:) jaki macie obwód brzuszka?bo ja 97cm

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:

A nawet jesli to ruchy dziecka, to czemu to ma byc za wczesnie i cie martwic?? ja po 16stym czulam a teraz jakies pojedyncze razy i w 13stym i to przeiez tylko sie cieszyc =]

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy martwi mnie bo gdzieś czytałam ze dodaje sie 20 tyg i w tedy wychodzi data porodu a nie chce rodzic w 35 tyg tylko chce donosić ;) ah ja to chyba za bardzo sie przejmuje jak coś przeczytam powinni mnie chyba zamknąć w klatce z dała od internetu :D

Matylda36 lubi tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Miriam powinnaś się cieszyć. A może to w jelitach mi lekarz mówił że często są mylone z ruchami dziecka bo kobiety nadmiernie ich wyczekują i przypisują ruchom dziecka. Ja ekspertką nie jestem (mimo napisu pod zdjęciem hehe :) ) ale skoro starsze dziewczyny tak piszą to możesz być spokojna

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż pytał się co u was słychać :) i kazał was pozdrowić hehe :) będę się śmiała jak założy sobie konto hehe :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na USG 3D...i wszytko jest prawidłowo- serduszko też ( a o to się martwiliśmy najbardziej). Maleńśtwo było ułożone pupą w mojej miednicy i dlatego ciężko było okreśłić płeć- ale leakrz dojrzał wargi sromowe, choć dodał, że ręki nie da sobie obciąć i żeby nie kupowac jeszcze ubranek. Maleństwo waży 600gram:)

Matylda36, Lalita2710, Lula_w, kotek27, magdalena, haybeauti, Selena, Suzy Lee lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Suzy martwi mnie bo gdzieś czytałam ze dodaje sie 20 tyg i w tedy wychodzi data porodu a nie chce rodzic w 35 tyg tylko chce donosić ;) ah ja to chyba za bardzo sie przejmuje jak coś przeczytam powinni mnie chyba zamknąć w klatce z dała od internetu :D

Miriam koniecznie trzeba Ci zabrać internet :-)

Effcia28, juicca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja też poczułam w15t2d pierwsze ruchy:) bardzo się cieszę że mogę codziennie maluszka czuć jak się wierci:)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Dziś byłam na USG 3D...i wszytko jest prawidłowo- serduszko też ( a o to się martwiliśmy najbardziej). Maleńśtwo było ułożone pupą w mojej miednicy i dlatego ciężko było okreśłić płeć- ale leakrz dojrzał wargi sromowe, choć dodał, że ręki nie da sobie obciąć i żeby nie kupowac jeszcze ubranek. Maleństwo waży 600gram:)

Perełka, najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Na określenie płci i kupowanie ubranek przyjdzie jeszcze czas :-D

Perełka lubi tę wiadomość

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ