II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej ja po wizycie ok.
szyjka zamknieta,dostalam zelazo ,3kg przytylam od ostatniej wizyty, cisnienie ok, tetno coreczki ok,skierowanie na glukoze też dostałam i na usg juz ostatnie 13 listopada a wizyta u gin 5 listopada kolejna.Lula_w, Suzy Lee, Matylda36, ;oniqa, Effcia28, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Blondi22 wrote:hej ja po wizycie ok.
szyjka zamknieta,dostalam zelazo ,3kg przytylam od ostatniej wizyty, cisnienie ok, tetno coreczki ok,skierowanie na glukoze też dostałam i na usg juz ostatnie 13 listopada a wizyta u gin 5 listopada kolejna.
Blondi22 dobre informacje
Fajnie, że wszystko w porządku, oby tak dalej i już z górki maszEffcia28, Blondi22 lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
A mnie dziś tak zemdliło przy sprzątaniu, że byłam bliska by zwymioto...
Poleżałam i przeszło. Troszkę się wystraszyłam, bo wczoraj w sklepie z kolei zrobiło mi się czarno przed oczami, i sądziłam że za chwile zemdleje,rzuciłam w Rosmanie zakupy, pomogło jak wyszłam na świeże powietrze. Oszczędzam się, nie wiem skąd takie przpadłości ;(
Pozdrawiam -
Kotek moim zdaniem nie masz sie czym martwić - od kąd jestem w ciąży już nie raz mdlałam lub słabłam w kościele i w sklepie, ale na szczęście zawsze ktoś życzliwy mi pomógł Teraz jak tylko robi mi sie gorąco 'w środku' lub zaczynam mieć mroczki przed oczami to od razu wychodzę na powietrze i odzyskuję szybko świadomość
Co do wymiotów jestem mniej więcej na tym samym etapie co ty, a wymiotuję codziennie ;/ więcej lub mniej ale przynajmniej tzw. kontrolniaka szczególnie rano zazwyczaj zaliczę ;]
Wkurzam się czasem na te objawy zwłaszcza że zaczął się rok akademicki a nie specjalnie lubie skupiać na sobie uwagę (choć wiadomo, że dla niektórych sam brzuch to już jest coś tak niespotykanego, ze trzeba się gapić z każdej strony -_-), ale trudno - staram się stanąć na wysokości zadania.
Będzie dobrze kotek - uszka up przed nami jeszcze tylko drugie tylekotek27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja od 3 dni wieczorem jak leże odczuwam dziwne bulgotanie w brzuchu poniżej pępka po lewej stronie takie bulgotki łaskotki kurde zaczynam się bać że to już ruchy dziecka a na to to stanowczo za wcześnie !!!! Aaaaaaa jak nie urok to sraczka wrrr ja to chyba szukam problemów na siłe za dużo wolnego czasu ....
kotek27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:hej ja po wizycie ok.
szyjka zamknieta,dostalam zelazo ,3kg przytylam od ostatniej wizyty, cisnienie ok, tetno coreczki ok,skierowanie na glukoze też dostałam i na usg juz ostatnie 13 listopada a wizyta u gin 5 listopada kolejna.Blondi22 lubi tę wiadomość
-
Kocur wrote:Kotek moim zdaniem nie masz sie czym martwić - od kąd jestem w ciąży już nie raz mdlałam lub słabłam w kościele i w sklepie, ale na szczęście zawsze ktoś życzliwy mi pomógł Teraz jak tylko robi mi sie gorąco 'w środku' lub zaczynam mieć mroczki przed oczami to od razu wychodzę na powietrze i odzyskuję szybko świadomość
Co do wymiotów jestem mniej więcej na tym samym etapie co ty, a wymiotuję codziennie ;/ więcej lub mniej ale przynajmniej tzw. kontrolniaka szczególnie rano zazwyczaj zaliczę ;]
Wkurzam się czasem na te objawy zwłaszcza że zaczął się rok akademicki a nie specjalnie lubie skupiać na sobie uwagę (choć wiadomo, że dla niektórych sam brzuch to już jest coś tak niespotykanego, ze trzeba się gapić z każdej strony -_-), ale trudno - staram się stanąć na wysokości zadania.
Będzie dobrze kotek - uszka up przed nami jeszcze tylko drugie tyle
To mnie pocieszylas. Biedna jesteś ze wymiotujesz codziennie. Ja Wogole nie wymiotowalam, nawet na początku, tylko mdłości same miałam.
A na brzuszek niech sie patrzą ) trzeba go dumnie prezentować )
Mam nadzieje ze druga połowa minie szybko, i będziemy tulic malenstwa w swych ramionach.
)
Kocur lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:a ja od 3 dni wieczorem jak leże odczuwam dziwne bulgotanie w brzuchu poniżej pępka po lewej stronie takie bulgotki łaskotki kurde zaczynam się bać że to już ruchy dziecka a na to to stanowczo za wcześnie !!!! Aaaaaaa jak nie urok to sraczka wrrr ja to chyba szukam problemów na siłe za dużo wolnego czasu ....
Miriam ja tez czułam bulgotanie na takim samym etapie ciazy jak Ty, a było to niedawno. Pozniej zero ruchów przez tydzien, pozniej takie lekkie, a teraz już czuje kilka razy dziennie jakby mały walec jeździł w brzuch )
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiriam wrote:a ja od 3 dni wieczorem jak leże odczuwam dziwne bulgotanie w brzuchu poniżej pępka po lewej stronie takie bulgotki łaskotki kurde zaczynam się bać że to już ruchy dziecka a na to to stanowczo za wcześnie !!!! Aaaaaaa jak nie urok to sraczka wrrr ja to chyba szukam problemów na siłe za dużo wolnego czasu ....
A nawet jesli to ruchy dziecka, to czemu to ma byc za wczesnie i cie martwic?? ja po 16stym czulam a teraz jakies pojedyncze razy i w 13stym i to przeiez tylko sie cieszyc =]Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuzy martwi mnie bo gdzieś czytałam ze dodaje sie 20 tyg i w tedy wychodzi data porodu a nie chce rodzic w 35 tyg tylko chce donosić ah ja to chyba za bardzo sie przejmuje jak coś przeczytam powinni mnie chyba zamknąć w klatce z dała od internetu
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Właśnie Miriam powinnaś się cieszyć. A może to w jelitach mi lekarz mówił że często są mylone z ruchami dziecka bo kobiety nadmiernie ich wyczekują i przypisują ruchom dziecka. Ja ekspertką nie jestem (mimo napisu pod zdjęciem hehe ) ale skoro starsze dziewczyny tak piszą to możesz być spokojna
-
Dziś byłam na USG 3D...i wszytko jest prawidłowo- serduszko też ( a o to się martwiliśmy najbardziej). Maleńśtwo było ułożone pupą w mojej miednicy i dlatego ciężko było okreśłić płeć- ale leakrz dojrzał wargi sromowe, choć dodał, że ręki nie da sobie obciąć i żeby nie kupowac jeszcze ubranek. Maleństwo waży 600gram:)
Matylda36, Lalita2710, Lula_w, kotek27, magdalena, haybeauti, Selena, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Suzy martwi mnie bo gdzieś czytałam ze dodaje sie 20 tyg i w tedy wychodzi data porodu a nie chce rodzic w 35 tyg tylko chce donosić ah ja to chyba za bardzo sie przejmuje jak coś przeczytam powinni mnie chyba zamknąć w klatce z dała od internetu
Miriam koniecznie trzeba Ci zabrać internet
Effcia28, juicca lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
Perełka wrote:Dziś byłam na USG 3D...i wszytko jest prawidłowo- serduszko też ( a o to się martwiliśmy najbardziej). Maleńśtwo było ułożone pupą w mojej miednicy i dlatego ciężko było okreśłić płeć- ale leakrz dojrzał wargi sromowe, choć dodał, że ręki nie da sobie obciąć i żeby nie kupowac jeszcze ubranek. Maleństwo waży 600gram:)
Perełka, najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Na określenie płci i kupowanie ubranek przyjdzie jeszcze czasPerełka lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów