Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś po USG ,przy okazji okazało się że pani dr ma 3d.
    Nie szłam tam z kuli 3d ,tylko żeby spr czy z synem wszystko ok ,gdyż zostałam wyrombana w banbuko w swojej przychodni;/ i pani dr nie dała rady zrobić mi usg.

To mój synuś:
    c41e754cc20e691cmed.jpg

b459afc144ef0e3bmed.jpg

fb9c056607487b19med.jpg

d52e77d4b1c6362dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 21:38

Matylda36, haybeauti, Blondi22, paula22, Ancia77, sylvia, Selena, juicca lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710, ale fajne te foty, jak dokładnie widać twarzyczkę Twojego synusia.
    Czyli zawirowania z wizytą wyszły nawet na dobre, masz fajne foty 3D. Chociaż i tak najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie ,bo wiem jak to bywa z tym 3d nie raz kobietki idą a dzidziuś się obraca tyłkiem ( zresztą mnie rączki zasłonił... i nogami w 26 tygodniu.
    I kasa idzie na darmo.

A tu szłam z kuli ważnych informacji czy wszystko ok i dostałam taki suprise.

Jak ktoś będzie miał okazje to życzę mu i polecam jedzenie słodkich cukierków (nimm 2 ) :D przed hihihh

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    A mnie dziś tak zemdliło przy sprzątaniu, że byłam bliska by zwymioto...
    Poleżałam i przeszło. Troszkę się wystraszyłam, bo wczoraj w sklepie z kolei zrobiło mi się czarno przed oczami, i sądziłam że za chwile zemdleje,rzuciłam w Rosmanie zakupy, pomogło jak wyszłam na świeże powietrze. Oszczędzam się, nie wiem skąd takie przpadłości ;(
    Pozdrawiam
    ja tez tak mam

a.png
    a.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam USG 3D w poniedziałek w gabinecie mojego ginka. Moja mała waży już 699 g i wygląda a to ,że wszystko w porządku. No i nosek ma podobny do naszej córeczki :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny troszkę zmienię temat:) jaki macie obwód brzuszka?bo ja 97cm
    112cm ;)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A nawet jesli to ruchy dziecka, to czemu to ma byc za wczesnie i cie martwic?? ja po 16stym czulam a teraz jakies pojedyncze razy i w 13stym i to przeiez tylko sie cieszyc =]
    ja pierwsze takie sporadyczne pukanie i przelewanie sie czulam juz koło 14tyg a w 17tyg mocniejsze kopniaki a teraz mala caly czas szaleje

Suzy Lee lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Ja też miałam USG 3D w poniedziałek w gabinecie mojego ginka. Moja mała waży już 699 g i wygląda a to ,że wszystko w porządku. No i nosek ma podobny do naszej córeczki :)
    nasza mala jak sotatnio widziałam to miała tez malutki nosek taki jak synek ale troche inna twarzyczke

Asi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia zycze my niedlugo z meżem i synkiem ruszamy do Plocka i przy okazji zajrzymy do galeri handlowej moze coś ciekawego bedzie dla malej ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita śliczniutki! Nie wiem dlaczego ale najbardziej mi się wargi w oczy rzuciły, ponętne usta haha :)

Ja ostatnio jak mierzyłam (jakieś 3 dni temu) miałam 85cm w pasie ;)
    Zreszta tutaj jest coraz większy hotelik Mikołaja. <3
    6e2bace8d9343b4bm.jpg

Dziewczyny tak z innej beczki myślałyście nad tym kiedy najwyższa pora na zakup wózka? :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się trafiła okazja i wózek już czeka na strychu;):).Ale jeśli ma się wybrany już model to raczej z kupnem nie ma problemu można poczekać.Ja jednak chciałam mieć z głowy

Lalita2710 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 9 października 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wózkiem wiele par czeka jak najdłużej bo po zakupie leci gwarancja, a szkoda jej jak się jeszcze wózka nie używa. Warto mieć jednak wybrany model i tylko zamówić/kupić przed porodem. Czasem spotykam się z tym że kupują dopiero po porodzie, ale ja wolałabym chyba jednak przed. Jeśli sprawa dotyczy wózka używanego to można kupić kiedy się podoba :-). To tylko moje zdanie, każdy zrobi jak zechce. Ja mam termin na sam koniec lutego i myślę że kupimy w styczniu choć oglądam już od jakiegoś czasu w necie i czasem w sklepie jak mam okazję. A no i nie znamy jeszcze płci ale i tak będzie raczej uniwersalny, jedynie dla chłopca wybralibyśmy ciemniejszy (widziałam taki grafitowy z dodatkiem kratki w kolorze) a dla dziewczynki jaśniejszy (podobał mi się jasny beż i też jakiś wzorek jako dodatek, chyba kółka czarne)

Suzy Lee, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;-) my wozek mamy wybrany i chcemy kupic w przyszlym miesiacu. A chcialabym sie doradzic jesli chodzi o laktator polecacie reczny czy elektryczny i jakiej firmy. Dodam ze biust mam duzy wiec i brodawki sa duze.

jd7r1di.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy używany;) co do laktatora to ja mam ręczny od bratowej i nie kupuję.Chyba ze nie będzie zdawał egzaminu ale to po porodzie przetestujemy

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Suzy martwi mnie bo gdzieś czytałam ze dodaje sie 20 tyg i w tedy wychodzi data porodu a nie chce rodzic w 35 tyg tylko chce donosić ;) ah ja to chyba za bardzo sie przejmuje jak coś przeczytam powinni mnie chyba zamknąć w klatce z dała od internetu :D

hahahahaa.... a gdzie takie cuda sa napisane? Gdyby ciąża była tak przewidywalna, to nikt by nie był zaskakiwany :P Pierwszego syna poczułam jak mówie gdzieś po 16stym tygodniu i wcale nie urodziłam w 36stym tylko w 40stym + 4 dni! :) Teraz też powinnam miec już prawie miesieczne dziecko w domu a ja naal w dwupaku :) To jakaś kompletna bzdura, żeby niepotrzebnie stresować przyszłe mamy, zapomnij że to czytałaś.

Jelita są dookoła brzucha, jeśli Miriam czuje pod pępkiem, to tam jest prawdopodobieństwo że to maluch.

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WÓZKI:
    Jak nówka wózek, to jak KlaraM pisała wyżej, a jeśli używany to dowolnie. Ja siłą rzeczy kupię po porodzie, po becikowym... nie mam tak dobrze żeby ktos mi cokolwiek sponsorował, więc muszę tak to rozwiązać.

LAKTATORY:

* Jeśli któraś zamierza karmić piersią cały czas i siedzieć w domu na macierzyńskim, to może lepiej z oszczednosci reczny dwufazowy. W zupelnosci wystarczy na potrzeby sporadycznego odciagniecia.

* Jesli planujecie szybki powrot na uczelnie czy do pracy, to zdecydowanie elektryczny. Elektryczny również przydaje się przy długotrwałych prpblemach z laktacją, którą trzeba wystymulować, ale żadna z Was nie jest w stanie przewidzieć, czy będziecie miały z nią problemy. To nie jest takie proste jak sie wydaje, bo procz rozkrecenia laktacji sa tez kryzysy laktacyjne i kaprysy dziecka, a piersi odpowiadaja na zmiane zapotrzebowania rowniez jego brak.

Z polecanych laktatorów - medela elektryczna, lovi prolacits (w zestawie rowniez z recznym), avent

elektryczne to wydatek około 400 zł... używane po 250 (ale trzeba i tak dokupic swoje koncowki)

Z polecanych recznych: Lovi protect (moj zakup na drugie bobo), medela... na bangli avent nie ma powalajacych opinii, ale mi sie dobrze nim odciagało... wazne zeby był dwufazowy zasys.

reczny to wydatek około 130zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 13:38

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    Z wózkiem wiele par czeka jak najdłużej bo po zakupie leci gwarancja, a szkoda jej jak się jeszcze wózka nie używa. Warto mieć jednak wybrany model i tylko zamówić/kupić przed porodem. Czasem spotykam się z tym że kupują dopiero po porodzie, ale ja wolałabym chyba jednak przed. Jeśli sprawa dotyczy wózka używanego to można kupić kiedy się podoba :-). To tylko moje zdanie, każdy zrobi jak zechce. Ja mam termin na sam koniec lutego i myślę że kupimy w styczniu choć oglądam już od jakiegoś czasu w necie i czasem w sklepie jak mam okazję. A no i nie znamy jeszcze płci ale i tak będzie raczej uniwersalny, jedynie dla chłopca wybralibyśmy ciemniejszy (widziałam taki grafitowy z dodatkiem kratki w kolorze) a dla dziewczynki jaśniejszy (podobał mi się jasny beż i też jakiś wzorek jako dodatek, chyba kółka czarne)
    ja tak właśnie zrobiłam. Wózek na razie zamówiony, jeszcze go nie odebrałam, czekam na telefon ze sklepu jak dotrze, a w sumie mam 4 tyg. do porodu :). Jeśli nie dotrze do terminu porodu, nie będę rozpaczać ;) pojedziemy po sam fotelik , a wózek odbierzemy po :). To na prawdę nie jest takie istotne kiedy się go nabędzie.
    Tak ja suzy pisze , nie wszyscy mają sponsorów ;) i niektóre zakupy można odłożyć na po porodzie, tym bardziej że przed jest tyle ważnych rzeczy do kupienia , bardziej potrzebnych po narodzinach dziecka niż wózek ;).

Co do laktatorów - to wszystko zależy - najelpiej z zakupem wstrzymać się na po porodzie i ocenić jak będzie wyglądała laktacja, czy w ogóle będzie potrzebny. A na po porodzie najlepiej mieć pożyczony. Wtedy też okazę się czy będziemy (musimy) często odciągać - wtedy najlepiej elektryczny a jak sporadycznie to ręczny wystarczy. Istotne jest jak długo zmierzamy karmić swoim pokarmem oraz to czy i kiedy musimy wrócić do szkoły, pracy etc. wtedy lepiej zainwestować w elekryczny , o ile w ogóle będzie potrzebny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 13:51

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW Suzy my tu na 3cim myślałyśmy, że ty już zaczęłaś się rozpakowywać :P
    nie meldowałaś się tak długo ;) i już położyłyśmy cię na porodówce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 13:54

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierz mi, że juz bym chciala bo od 4 dni nie moge spac, maly juz tak sie przeciaga silnie ze boli i mnie budzi i oddychac nie moge przez to, że mi przemeblowanie robi w srodku... :) A tak to rano poklocilam sie z mezem i zajelam sie sprzataniem i Jasiem co to te katarzycha mi wszystkie sprzedaje łobuz jeden :P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Wierz mi, że juz bym chciala bo od 4 dni nie moge spac, maly juz tak sie przeciaga silnie ze boli i mnie budzi i oddychac nie moge przez to, że mi przemeblowanie robi w srodku... :) A tak to rano poklocilam sie z mezem i zajelam sie sprzataniem i Jasiem co to te katarzycha mi wszystkie sprzedaje łobuz jeden :P
    no wiem o czym mówisz, bo mi też coraz ciężej. A z mężem mam nadzieję, że to nic poważnego i że się pogodzicie :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ