II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oleńka wrote:A co myslicie o tym dziewczyny ?
http://allegro.pl/nowy-detektor-tetna-plodu-baby-sound-b-zel-usg-i3571762091.html
mi się podoba cały czas bym słyszała maluszka...muszę pogadać z M może na naszą 10 rocznicę spotkania się dostanę coś takiego -
Miriam wrote:U mnie lepiej przenieśli mnie na odddzial polozniczy bo ginekologie zamykają na weekend a patologi ciazy tu w tym szpitalu nie ma lekarze mówią ze już jest ok w sumie brzuch mnie już nie boli dostaje luteine cały czas i nospe mam leżeć i spacerować do łazienki więc w sumie mogli by mnie wypuścić do domu tam tak samo mogę brać te leki i leżeć .... Na sali jestem z małym Leszkiem dziś o 13:39 kończy 5 dni i jego mama jest cudny i prawie nie płacze więc sie wyspalam
To możesz na Leszku trochę potrenować hehe, np. pośpiewać kołysankę :}
-
Miriam wrote:U mnie lepiej przenieśli mnie na odddzial polozniczy bo ginekologie zamykają na weekend a patologi ciazy tu w tym szpitalu nie ma lekarze mówią ze już jest ok w sumie brzuch mnie już nie boli dostaje luteine cały czas i nospe mam leżeć i spacerować do łazienki więc w sumie mogli by mnie wypuścić do domu tam tak samo mogę brać te leki i leżeć .... Na sali jestem z małym Leszkiem dziś o 13:39 kończy 5 dni i jego mama jest cudny i prawie nie płacze więc sie wyspalam
Miriam dobre wieści, ale rzeczywiście lepiej jakby Cię do domu puścili, bo szpitale nie są fajne, a w domu zawsze lepiej do siebie sie dochodzi.
Przynajmniej towarzystwo masz ciekawe. Możesz ze świeżo upieczoną mamusią porozmawiać i Leszkowi się poprzyglądaćMama najcudowniejszych skarbów -
witamina c, letnia woda z miodem i cytryną, maliny. Koniecznie ciepłe ciuszki - to na pewno Ci nie zaszkodzi. Jak czujesz , ze to coś poważniejszego to najlepiej chyba jednak iść do lekarza .
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak wygląda u was sprawa z suchością skóry? W ostatnim czasie zauważyłam, że bardzo wysycha mi skóra na buzi przez co robią mi się czerwpne przebarwienia..
Dziś na noc wysmarowałam buzie kremem nivea ale nie ukrywam niezbyt komfortowo się czuje i czuje, że skóra jest niesamowicie wysuszona, bo aż szczypie. -
Ja też mam bardziej suchą skórę, ale nie wiem czy to zmiana klimatu, a teraz centralne ogrzewanie czy ciąża rzeczywiście. Twarz myję pianką do cery wrażliwej, używam kremu nawilżającego rano i wieczorem plus tonik do cery suchej w ciągu dnia i u mnie to pomaga bardzo.Mama najcudowniejszych skarbów
-
Ja tez mam problemy ze,skóra,sucha na calym ciele,,dlonie smaruje 2 raY w nocy i 4 razy w dzien inaczej suche jak tarka. Na buzi trochę wypryskow i tez sucho. Czy zabiegi na twarz u kosmetyczki oczywiscie bez prądów itd. sa w II trym. bezpieczne i mogę spokojnie isc powalczyć z cera i sie porelaksowac?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy któraś z Was była na tych warsztatach "Moda na brzuszek" organizowane przez "Mamo to ja"?
Chciałabym poznać Wasze wrażenia, czego się dowiedziałyście, jakie upominki dostałyście, wszystko co zachęci do wzięcia w tym udziału czy może są tam tylko firmy, które przekonują do zakupu swoich produktów?
Ja niestety nie mogę w nich uczestniczyć, ale kuzynka zaoferowała się, że pójdzie na nie i później przekaże mi wszystko co się tam działo, tylko muszę ją przygotować na co ma zwrócić uwagę i co zapisywaćMama najcudowniejszych skarbów -
Witaj ja byłam powiem szczerze że mi sie podobało było kilka rzeczy które pokrywały się z mamo to ja ale mi sie wydaje że warto iśc z upominków dostajesz taka mase do odbicia rączki bądź nózki dzidziusia , wkładki laktacyjne, smoczek uspokajający, próbki kremów, ulotki z rabatami, proszki próbki i póxniej wypełniasz taka karteczke z imieniem i nazwiskiem i wrzycasz do takiej kuli na koniec są losowane różne nagrody
Matylda36, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Matylda36 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was była na tych warsztatach "Moda na brzuszek" organizowane przez "Mamo to ja"?
Chciałabym poznać Wasze wrażenia, czego się dowiedziałyście, jakie upominki dostałyście, wszystko co zachęci do wzięcia w tym udziału czy może są tam tylko firmy, które przekonują do zakupu swoich produktów?
Ja niestety nie mogę w nich uczestniczyć, ale kuzynka zaoferowała się, że pójdzie na nie i później przekaże mi wszystko co się tam działo, tylko muszę ją przygotować na co ma zwrócić uwagę i co zapisywać
właśnie o to samo miałam zapytać
-
Matylda potwierdzam - warto iść Dostaje się dużo prezentów, a jak poszłam z teściową to dostawałyśmy podwójnie Oprócz masy darmowych próbek dowiadujesz się jak kąpać niemowlę, zapinać fotelik w samochodzie itp. Oczywiście są do wygrania różne nagrody. Mi się udało wygrać jedną z nagród w konkursie na hasło MAMO TO JA suplementy i witaminy dla kobiet w ciąży i niemowląt, więc jestem zadowolona Długo trwają bo coś ok. 4 h ale myślę, że warto. Główną nagrodą jest fotelik MAXI COSI no i fajne są też np. adapter do pasów, wyparzacz do butelek, laktator. Najlepiej wspominam spotkanie z położną, która pokazywała techniki karmienia piersią no i właśnie wspomnianą już kąpiel noworodka, dzięki której przekonałam się, że wiaderka do kąpieli są świetnym pomysłem
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Od pewnego czasu po jakimś wysiłku lub dłuższym chodzeniu odczuwam napięcie brzucha.Raczej nie jest to twardnienie macicy, ale brzuch faktycznie jest twardszy, napięty, czuję jakby był cięższy i nawet trochę boli.Czy któraś z was ma takie dolegliwości?jak sobie z tym radzicie?
-
Kocur wrote:Matylda potwierdzam - warto iść Dostaje się dużo prezentów, a jak poszłam z teściową to dostawałyśmy podwójnie Oprócz masy darmowych próbek dowiadujesz się jak kąpać niemowlę, zapinać fotelik w samochodzie itp. Oczywiście są do wygrania różne nagrody. Mi się udało wygrać jedną z nagród w konkursie na hasło MAMO TO JA suplementy i witaminy dla kobiet w ciąży i niemowląt, więc jestem zadowolona Długo trwają bo coś ok. 4 h ale myślę, że warto. Główną nagrodą jest fotelik MAXI COSI no i fajne są też np. adapter do pasów, wyparzacz do butelek, laktator. Najlepiej wspominam spotkanie z położną, która pokazywała techniki karmienia piersią no i właśnie wspomnianą już kąpiel noworodka, dzięki której przekonałam się, że wiaderka do kąpieli są świetnym pomysłem
Brzmi fantastycznie. Dużo praktycznych rzeczy można się dowiedzieć. W takim razie na pewno wysyłam kuzynkę z zeszytem do notowania
Ja zapisałam się na 17 października. Miałam taką cichą nadzieję, że będę mogła już wstawać do tego czasu i pójdę tam osobiście, no ale coż, dobrze, że mam chętną do pomocy
Mama najcudowniejszych skarbów -
milola86 wrote:Od pewnego czasu po jakimś wysiłku lub dłuższym chodzeniu odczuwam napięcie brzucha.Raczej nie jest to twardnienie macicy, ale brzuch faktycznie jest twardszy, napięty, czuję jakby był cięższy i nawet trochę boli.Czy któraś z was ma takie dolegliwości?jak sobie z tym radzicie?
Ja tak mam czasami.
Kładę się wtedy i leżę plackiem