II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeściowa właśnie dzwoniła ze sa te kolderki
i czy nam kupić
mowila ze sa u niej w biedronce 4 szt więc to chyba od dziś 
A co do oliwy z oliwek to używam kulinarne do sałatek najczęściej a czy szkodzą to nie mam pojęcia nic nie słyszałam ba ten temat zabiłas mnie tym pytaniem tez jestem ciekawa czy mozna -
hej
ja po wizycie u gin ok.
wyniki super. mam lekkie rozwarcie na opuszek palca ale to nic niepokojacego. Co do wagi gin nie mowiła ze za duzo przytylam wiec super . nastepna wizyta 3 grudnia a 27listopada ostatnie usg
Marysia0312, Matylda36, kaaasiaczek_, kotek27, mychowe lubią tę wiadomość
-
Miriam doskonale cię rozumiem ja mam tak samo. Mąż trochę lepiej to znosi ale ja mam wrażenie że jestem w rozsypce. Inaczej sobie ciążę wyobrażałam. Miałam latać po sklepach pomiędzy wózkami dla dziecka, mebelkami a ciuchami. A ja każdego dnia uważam na wszystko i nad wszystkim się zastanawiam.Miriam wrote:Tez tak myślałam ze przekrocze 12 tydzien i luzik a tu hm dupa świruje jak jakaś wariata w głowie mam same czarne scenariusze już czasami sobie rady z tym nie daje

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy to normalne, ze po pierwszych naprawde wyraźnych ruchach kropkaw brzuszku (zdarzylo sie to 3 razy (2dni)) , teraz od dwóch dni nie moge wyczuć tych wyraźnych ruchów? czy już powinnam czuć codziennie? Dostałam jedną uspokajjącą informację, ze to normalne ale moze zaawansowane grono Wasze:) też potwierdzi i nie będe juz siać paniki:)
-
ja też dzis miałam wizytęBlondi22 wrote:hej
ja po wizycie u gin ok.
wyniki super. mam lekkie rozwarcie na opuszek palca ale to nic niepokojacego. Co do wagi gin nie mowiła ze za duzo przytylam wiec super . nastepna wizyta 3 grudnia a 27listopada ostatnie usg
w zasadzie wszystko dobrze ale gin kazał się oszczędzać. palpacyjnie zbadał szyjke i znów luteine przepisał, a dopiero co przestałam brać. zakazał ćwiczeń, seksu i wysiłku. usg będę mieć za 3 tygodnie. wczoraj przed snem nie czułam ruchów i się wystraszyłam, ale nad ranem Mała się uaktywnila w końcu. lekarz posłuchał tetna i było ok. kazał leżeć na lewym boku i dużo odpoczywać. sama nie wiem, co o tym myśleć...
-
nick nieaktualny
-
to normalne. dziecko jesszcze jest małe ma dużo nmiejsca wieć nie każdy jegfo ruch jest odczuwalnyNatalia wrote:Dziewczyny czy to normalne, ze po pierwszych naprawde wyraźnych ruchach kropkaw brzuszku (zdarzylo sie to 3 razy (2dni)) , teraz od dwóch dni nie moge wyczuć tych wyraźnych ruchów? czy już powinnam czuć codziennie? Dostałam jedną uspokajjącą informację, ze to normalne ale moze zaawansowane grono Wasze:) też potwierdzi i nie będe juz siać paniki:)
Natalia lubi tę wiadomość
-
nie mówił- nie robił mi USG tylko palpacyjnie badał. On mi w karcie przy informacjach o szyjce rysuje dwa kółka i do nich strzałki a przy strzałkach jest napisane "2". NIgdy mi nie podał tej długości, więc nie jestem zorientowana. My mieliśmy zakaz bo plamiłam, ale jak przestałam, to po jakimś czasie pozwolił...a teraz znowu. DO tego ten brzuch mi twardnieje. Biorę magnez i luteinę. USG będę mieć za trzy tygodnie.Marysia0312 wrote:Perełka a mówił jaka masz długosc szyjki? mi tez kazał sie oszczedzać i zero seksu.(w sumie od 4miesiecy juz się nie kochalismy z mezem...masakra) ja dł. szyjki mam 2,81 -biore duphaston i aspargin.
-
i właśnie takiej wiadomości oczekiwałam:) dziękujęwelurka wrote:to normalne. dziecko jesszcze jest małe ma dużo nmiejsca wieć nie każdy jegfo ruch jest odczuwalny
Lekarz mówił, że dziecko jest jeszcze małe, ale powinnam je czuć. I że jak nie będę do południa czuła ruchów, to mam jechać do szpitala.
-
Hej dziewczyny,
Pisze, bo się trochę martwię
Od wczoraj odczuwam intensywne ruchy dziecka (jupiii), ale jednocześnie coś jakby skurcze. Czasem twardnienie brzucha, czasem jakby kolka a innym razem take pobolewanie tuż nad wzgórkiem łonowym. Czy to ma coś wspólnego z ruchami dziecka? A może z niedoborem magnezu, bo mam skurcze w stopie?
-
ja na skurcze biorę magnez i faktycznie jest lepiej. Pobolewanie nad wzgórkiem to mogą być tez więzadła. A twardnieje Ci brzuch? Mi gin mówił, że jak twardnieje, to wtedy trzeba brać magnez ( ja biore jeszcze luteinę) i odpoczywać. Nie wiązał moich dolegliwości z ruchami dziecka, ale to lepiej się swojego spytaj lekarza;) wiadomo, co lekarz- to opinia;)
A jeśli chodzi o skurcze w topie to faktycznie może wskazywac na niedobór magnezu. Powiedz lekarzowi na wizycie- powinien Ci coś zapisać. -
Miriam wrote:Teściowa właśnie dzwoniła ze sa te kolderki
i czy nam kupić
mowila ze sa u niej w biedronce 4 szt więc to chyba od dziś 
A co do oliwy z oliwek to używam kulinarne do sałatek najczęściej a czy szkodzą to nie mam pojęcia nic nie słyszałam ba ten temat zabiłas mnie tym pytaniem tez jestem ciekawa czy mozna
oliwa z oliwek jest zdrowa wiec nie popadala bym w paranoje ale chyba troche jednak panikuje;| kosmetycznie to ja chcialam czasami do peelingu dodac i moczyc paznokcie bo sa w stanie fatalnym;/ -
Perełka wrote:ja na skurcze biorę magnez i faktycznie jest lepiej. Pobolewanie nad wzgórkiem to mogą być tez więzadła. A twardnieje Ci brzuch? Mi gin mówił, że jak twardnieje, to wtedy trzeba brać magnez ( ja biore jeszcze luteinę) i odpoczywać. Nie wiązał moich dolegliwości z ruchami dziecka, ale to lepiej się swojego spytaj lekarza;) wiadomo, co lekarz- to opinia;)
A jeśli chodzi o skurcze w topie to faktycznie może wskazywac na niedobór magnezu. Powiedz lekarzowi na wizycie- powinien Ci coś zapisać.
Czasami mam takie wrażenie jakby rozpierania - to chyba to twardnienie, ale głownie jakie pobolewanie po bokach ciągłe i takie krótkie skurcze, jakby ruchy dziecka. Kur... to jak wróżenie z fusów:/
-
nick nieaktualny