II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeściowa właśnie dzwoniła ze sa te kolderki i czy nam kupić mowila ze sa u niej w biedronce 4 szt więc to chyba od dziś
A co do oliwy z oliwek to używam kulinarne do sałatek najczęściej a czy szkodzą to nie mam pojęcia nic nie słyszałam ba ten temat zabiłas mnie tym pytaniem tez jestem ciekawa czy mozna -
hej
ja po wizycie u gin ok.
wyniki super. mam lekkie rozwarcie na opuszek palca ale to nic niepokojacego. Co do wagi gin nie mowiła ze za duzo przytylam wiec super . nastepna wizyta 3 grudnia a 27listopada ostatnie usgMarysia0312, Matylda36, kaaasiaczek_, kotek27, mychowe lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Tez tak myślałam ze przekrocze 12 tydzien i luzik a tu hm dupa świruje jak jakaś wariata w głowie mam same czarne scenariusze już czasami sobie rady z tym nie daje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy to normalne, ze po pierwszych naprawde wyraźnych ruchach kropkaw brzuszku (zdarzylo sie to 3 razy (2dni)) , teraz od dwóch dni nie moge wyczuć tych wyraźnych ruchów? czy już powinnam czuć codziennie? Dostałam jedną uspokajjącą informację, ze to normalne ale moze zaawansowane grono Wasze:) też potwierdzi i nie będe juz siać paniki:)
-
Blondi22 wrote:hej
ja po wizycie u gin ok.
wyniki super. mam lekkie rozwarcie na opuszek palca ale to nic niepokojacego. Co do wagi gin nie mowiła ze za duzo przytylam wiec super . nastepna wizyta 3 grudnia a 27listopada ostatnie usg -
nick nieaktualny
-
Natalia wrote:Dziewczyny czy to normalne, ze po pierwszych naprawde wyraźnych ruchach kropkaw brzuszku (zdarzylo sie to 3 razy (2dni)) , teraz od dwóch dni nie moge wyczuć tych wyraźnych ruchów? czy już powinnam czuć codziennie? Dostałam jedną uspokajjącą informację, ze to normalne ale moze zaawansowane grono Wasze:) też potwierdzi i nie będe juz siać paniki:)
Natalia lubi tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Perełka a mówił jaka masz długosc szyjki? mi tez kazał sie oszczedzać i zero seksu.(w sumie od 4miesiecy juz się nie kochalismy z mezem...masakra) ja dł. szyjki mam 2,81 -biore duphaston i aspargin.
-
welurka wrote:to normalne. dziecko jesszcze jest małe ma dużo nmiejsca wieć nie każdy jegfo ruch jest odczuwalny
-
Hej dziewczyny,
Pisze, bo się trochę martwię Od wczoraj odczuwam intensywne ruchy dziecka (jupiii), ale jednocześnie coś jakby skurcze. Czasem twardnienie brzucha, czasem jakby kolka a innym razem take pobolewanie tuż nad wzgórkiem łonowym. Czy to ma coś wspólnego z ruchami dziecka? A może z niedoborem magnezu, bo mam skurcze w stopie? -
ja na skurcze biorę magnez i faktycznie jest lepiej. Pobolewanie nad wzgórkiem to mogą być tez więzadła. A twardnieje Ci brzuch? Mi gin mówił, że jak twardnieje, to wtedy trzeba brać magnez ( ja biore jeszcze luteinę) i odpoczywać. Nie wiązał moich dolegliwości z ruchami dziecka, ale to lepiej się swojego spytaj lekarza;) wiadomo, co lekarz- to opinia;)
A jeśli chodzi o skurcze w topie to faktycznie może wskazywac na niedobór magnezu. Powiedz lekarzowi na wizycie- powinien Ci coś zapisać. -
Miriam wrote:Teściowa właśnie dzwoniła ze sa te kolderki i czy nam kupić mowila ze sa u niej w biedronce 4 szt więc to chyba od dziś
A co do oliwy z oliwek to używam kulinarne do sałatek najczęściej a czy szkodzą to nie mam pojęcia nic nie słyszałam ba ten temat zabiłas mnie tym pytaniem tez jestem ciekawa czy mozna
oliwa z oliwek jest zdrowa wiec nie popadala bym w paranoje ale chyba troche jednak panikuje;| kosmetycznie to ja chcialam czasami do peelingu dodac i moczyc paznokcie bo sa w stanie fatalnym;/ -
Perełka wrote:ja na skurcze biorę magnez i faktycznie jest lepiej. Pobolewanie nad wzgórkiem to mogą być tez więzadła. A twardnieje Ci brzuch? Mi gin mówił, że jak twardnieje, to wtedy trzeba brać magnez ( ja biore jeszcze luteinę) i odpoczywać. Nie wiązał moich dolegliwości z ruchami dziecka, ale to lepiej się swojego spytaj lekarza;) wiadomo, co lekarz- to opinia;)
A jeśli chodzi o skurcze w topie to faktycznie może wskazywac na niedobór magnezu. Powiedz lekarzowi na wizycie- powinien Ci coś zapisać.
Czasami mam takie wrażenie jakby rozpierania - to chyba to twardnienie, ale głownie jakie pobolewanie po bokach ciągłe i takie krótkie skurcze, jakby ruchy dziecka. Kur... to jak wróżenie z fusów:/
-
nick nieaktualny