Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak bede miec okazje to sprawdze;)

Dziewczyny moze to głupie pytanie ale wole zapytac niz gdyby co szkodzic dziecku. Uzywacie oliwy z oliwek? i kulinarnie i kosmetycznie. bo zawiera wit. A więc pytam...

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa właśnie dzwoniła ze sa te kolderki :) i czy nam kupić :) mowila ze sa u niej w biedronce 4 szt więc to chyba od dziś ;)

A co do oliwy z oliwek to używam kulinarne do sałatek najczęściej a czy szkodzą to nie mam pojęcia nic nie słyszałam ba ten temat zabiłas mnie tym pytaniem tez jestem ciekawa czy mozna

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja po wizycie u gin ok.
    wyniki super. mam lekkie rozwarcie na opuszek palca ale to nic niepokojacego. Co do wagi gin nie mowiła ze za duzo przytylam wiec super . nastepna wizyta 3 grudnia a 27listopada ostatnie usg

Marysia0312, Matylda36, kaaasiaczek_, kotek27, mychowe lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Tez tak myślałam ze przekrocze 12 tydzien i luzik a tu hm dupa świruje jak jakaś wariata w głowie mam same czarne scenariusze już czasami sobie rady z tym nie daje :(
    Miriam doskonale cię rozumiem ja mam tak samo. Mąż trochę lepiej to znosi ale ja mam wrażenie że jestem w rozsypce. Inaczej sobie ciążę wyobrażałam. Miałam latać po sklepach pomiędzy wózkami dla dziecka, mebelkami a ciuchami. A ja każdego dnia uważam na wszystko i nad wszystkim się zastanawiam.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi cieszę sie ze wszystko ok :) teraz zaciskam kciuki zeby było tak do terminu :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi jeszcze 10 tygodni i ze spokojem możesz rodzić:) Fajnie że z bobaskiem wszystko dobrze:)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które są w podobym tygodniu co ja , czy często czujecie ruchy maluszka w ciągu dnia ??

• Natalia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne, ze po pierwszych naprawde wyraźnych ruchach kropkaw brzuszku (zdarzylo sie to 3 razy (2dni)) , teraz od dwóch dni nie moge wyczuć tych wyraźnych ruchów? czy już powinnam czuć codziennie? Dostałam jedną uspokajjącą informację, ze to normalne ale moze zaawansowane grono Wasze:) też potwierdzi i nie będe juz siać paniki:)

relgh371zv6v421k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Blondi cieszę sie ze wszystko ok :) teraz zaciskam kciuki zeby było tak do terminu :)
    ja mam taka nadzieje że do terminu dalej sie nie ruszy no moze ale góra na 3tyg przed ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Blondi jeszcze 10 tygodni i ze spokojem możesz rodzić:) Fajnie że z bobaskiem wszystko dobrze:)
    byle do 37 ty ;)

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    hej

ja po wizycie u gin ok.
    wyniki super. mam lekkie rozwarcie na opuszek palca ale to nic niepokojacego. Co do wagi gin nie mowiła ze za duzo przytylam wiec super . nastepna wizyta 3 grudnia a 27listopada ostatnie usg
    ja też dzis miałam wizytę ;-) w zasadzie wszystko dobrze ale gin kazał się oszczędzać. palpacyjnie zbadał szyjke i znów luteine przepisał, a dopiero co przestałam brać. zakazał ćwiczeń, seksu i wysiłku. usg będę mieć za 3 tygodnie. wczoraj przed snem nie czułam ruchów i się wystraszyłam, ale nad ranem Mała się uaktywnila w końcu. lekarz posłuchał tetna i było ok. kazał leżeć na lewym boku i dużo odpoczywać. sama nie wiem, co o tym myśleć...

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka a mówił jaka masz długosc szyjki? mi tez kazał sie oszczedzać i zero seksu.(w sumie od 4miesiecy juz się nie kochalismy z mezem...masakra) ja dł. szyjki mam 2,81 -biore duphaston i aspargin.

• welurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Dziewczyny czy to normalne, ze po pierwszych naprawde wyraźnych ruchach kropkaw brzuszku (zdarzylo sie to 3 razy (2dni)) , teraz od dwóch dni nie moge wyczuć tych wyraźnych ruchów? czy już powinnam czuć codziennie? Dostałam jedną uspokajjącą informację, ze to normalne ale moze zaawansowane grono Wasze:) też potwierdzi i nie będe juz siać paniki:)
    to normalne. dziecko jesszcze jest małe ma dużo nmiejsca wieć nie każdy jegfo ruch jest odczuwalny

Natalia lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Perełka a mówił jaka masz długosc szyjki? mi tez kazał sie oszczedzać i zero seksu.(w sumie od 4miesiecy juz się nie kochalismy z mezem...masakra) ja dł. szyjki mam 2,81 -biore duphaston i aspargin.
    nie mówił- nie robił mi USG tylko palpacyjnie badał. On mi w karcie przy informacjach o szyjce rysuje dwa kółka i do nich strzałki a przy strzałkach jest napisane "2". NIgdy mi nie podał tej długości, więc nie jestem zorientowana. My mieliśmy zakaz bo plamiłam, ale jak przestałam, to po jakimś czasie pozwolił...a teraz znowu. DO tego ten brzuch mi twardnieje. Biorę magnez i luteinę. USG będę mieć za trzy tygodnie.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    to normalne. dziecko jesszcze jest małe ma dużo nmiejsca wieć nie każdy jegfo ruch jest odczuwalny
    i właśnie takiej wiadomości oczekiwałam:) dziękuję:) Lekarz mówił, że dziecko jest jeszcze małe, ale powinnam je czuć. I że jak nie będę do południa czuła ruchów, to mam jechać do szpitala.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Pisze, bo się trochę martwię:/ Od wczoraj odczuwam intensywne ruchy dziecka (jupiii), ale jednocześnie coś jakby skurcze. Czasem twardnienie brzucha, czasem jakby kolka a innym razem take pobolewanie tuż nad wzgórkiem łonowym. Czy to ma coś wspólnego z ruchami dziecka? A może z niedoborem magnezu, bo mam skurcze w stopie?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na skurcze biorę magnez i faktycznie jest lepiej. Pobolewanie nad wzgórkiem to mogą być tez więzadła. A twardnieje Ci brzuch? Mi gin mówił, że jak twardnieje, to wtedy trzeba brać magnez ( ja biore jeszcze luteinę) i odpoczywać. Nie wiązał moich dolegliwości z ruchami dziecka, ale to lepiej się swojego spytaj lekarza;) wiadomo, co lekarz- to opinia;)
    A jeśli chodzi o skurcze w topie to faktycznie może wskazywac na niedobór magnezu. Powiedz lekarzowi na wizycie- powinien Ci coś zapisać.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Teściowa właśnie dzwoniła ze sa te kolderki :) i czy nam kupić :) mowila ze sa u niej w biedronce 4 szt więc to chyba od dziś ;)

A co do oliwy z oliwek to używam kulinarne do sałatek najczęściej a czy szkodzą to nie mam pojęcia nic nie słyszałam ba ten temat zabiłas mnie tym pytaniem tez jestem ciekawa czy mozna

oliwa z oliwek jest zdrowa wiec nie popadala bym w paranoje ale chyba troche jednak panikuje;| kosmetycznie to ja chcialam czasami do peelingu dodac i moczyc paznokcie bo sa w stanie fatalnym;/

lprktv73nye615w2.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    ja na skurcze biorę magnez i faktycznie jest lepiej. Pobolewanie nad wzgórkiem to mogą być tez więzadła. A twardnieje Ci brzuch? Mi gin mówił, że jak twardnieje, to wtedy trzeba brać magnez ( ja biore jeszcze luteinę) i odpoczywać. Nie wiązał moich dolegliwości z ruchami dziecka, ale to lepiej się swojego spytaj lekarza;) wiadomo, co lekarz- to opinia;)
    A jeśli chodzi o skurcze w topie to faktycznie może wskazywac na niedobór magnezu. Powiedz lekarzowi na wizycie- powinien Ci coś zapisać.

Czasami mam takie wrażenie jakby rozpierania - to chyba to twardnienie, ale głownie jakie pobolewanie po bokach ciągłe i takie krótkie skurcze, jakby ruchy dziecka. Kur... to jak wróżenie z fusów:/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo twardnienia brzuszka- bierzecie nospe?

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ