II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia0312 wrote:ja słyszałam ,ze nalezy ograniczyc słodkosci:)
to z tym nie będzie problemu, bo ich prawie w ogóle nie jem, jedyny cukier jaki dostarczam swojemu organizmowi to ten z owoców, a tych też nie jem wieczoramiMama najcudowniejszych skarbów -
jestem juz po wizycie;)
wyjątkowo dzis bez usg;) ale miałam badanie ginekologiczne i ciąża trzyma sie dobrze i bicie serce dziecka 133;) kupiłam herbatke w rossmannie dla karmiacych i pytałam to lekarz powiedział, że moge juz taka pic;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 18:57
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Matylda36 wrote:Dostałam skierowanie na badanie glukozy. Czy dzień wcześniej powinnam ograniczyć jedzenie jakiś potraw czy produktów, które mogłyby mieć wpływ na podwyższenie wyniku?
Nie zapytałam o to lekarza, ale wiele z was już jest po tym badaniu, więc może wiecie coś na ten temat?
Tak, ja dzień wcześniej nie jadłam cały dzień słodyczy, a od 18 godziny już w ogóle nie jadłam, ani nie piłam nic słodkiego, tylko woda mineralna. Trzeba być na czczo, to wiadomo. Dasz radę, tez się bałam, a nie było tak strasznie. Przyjemne to też nie jest, ale do przeżycia. PozdrawiamMatylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorjana - nie panikuj Bardzo prawdopodobne, że na wadze nie zaczełaś jeszcze przybierać bo odżywiasz się rozsądniej czyli zdrowiej niż przed ciążą. Jeżeli kruszynka ładnie rośnie i zdrowo się rozwija to nie ma co się stresować tym, że twoja waga stoi w miejscu. Niektóre dziewczyny zaczynają przybierać dopiero po 17 tc. A brzuszek napewno urośnie Troche cierpliwości.
-
Dorjana,,spokojnie. Ja mam dopiero +1 kg, który pojawił sie,od zeszłego tygodnia.a brzuszek taki, ze jest juz rano, a nie tylko po dużej kolacji wieczorem tez niedawno.
jak pisze Mirella, jeśli bobo rosnie ladnie,to, nie ma sie co stresować. Moj lekarz powiedział mi, ze jeszcze zatesknie za malym brzuszkiem i niska waga jak będę sloniem;) -
nick nieaktualny
-
MI mój też upodobał sobie kopanie pęcherza czasem go czuje aż w bokach
Bawi się ze mna w kotka i myszkę
Gdy czytam ksiazkę albo myslę o czymś innym kopie a jak od razu ksiązkę odłoże i czekam na widoczne ruchy to cisza i tak za każdym razem
Mały jest przebiegły , spryciulaszczessciara lubi tę wiadomość
-
mirka zleci zobaczysz;) ja pamiętam jak odkryłam, że jestem w ciąży a jestem już prawie w III trym;)
co sądzicie o tym łóżeczku?
http://allegro.pl/lozeczko-radek-z-szuflada-materac-posciel-8el-i3669570581.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 15:32
-
nick nieaktualny
-
Test glukozy już za mną. Niestety ja przeszłam go bardzo źle. Zasłabłam. Była potrzebna interwencja lekarza.
Mam nadzieję, że wynik będzie dobry, bo nie wyobrażam sobie bym miała drugi raz przechodzić to badanie.Effcia28 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów