II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
ja nie biorę- twardnienie trwa parenaście sekund- góra minuta i przechodzi. Kiedyś wyczytałam, jak jakaś dziewczyna na forum ( kurcze nie pamiętam która już) napisała, że warto robić oddechy...takie ćwiczenia oddechowe. I mi to pomaga....jak na drodze złapie mnie skurcz, to staję ( albo siadam jak jest gdzie) i zaczynam oddychać, i wtedy przechodzi. Nospę wzięłam podczas ciąży narazie dwa razy( później ćw. i magnez załatwiły sprawę). Chociaż mojego gina to niepokoi- a ja się już przyzwyczaiłam.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
mój gin mówi ze no spa nie pomaga az tak na twardnienia ze lekarze przepisują no spe niby zeby uspokoic...i ze magnez jest lepszy i luteina rozluznia macice a na skurcze na pozniejszym etapie fenoterol
Co lekarz to inna opinia , ale ja swojemu ufam
-
nick nieaktualny
-
;)mi no spa nawet na lekkie bóle menstruacyjne nie pomagała
magnez mi tez duzo pomaga , jej ale mi pępek wysadziło i napina mi się skóra w tym miejscu -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak macie częste skórcze to należy coś rozkurczowego brać, bo te twardnienia powodują skracanie szyjki macicy.
Ja miałam tak twardy brzuch, że nie mogłam się wyprostować, a nawet i chodzenie sprawiało ból. Od 26 tc biorę fenoterol i tylko dzięki niemu funkcjonuję jako tako -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mnie też boli mnie kręgosłup i chyba miednica, dziś mi dokuczają bóle takie a'la miesiączkowe znów buuuu
Co do siedzenia, to jest jakiś koszmar, bo mi się generalnie lepiej chodzi niż siedzi, więc 1,5h na wykładach bitego siedzenia to jest dla mnie katorga i kręcę się jakbym miała robaki ;] -
nick nieaktualnyCzyli na mam powodu aby sie martwic:) dzis mój malec mnie tak nisko kopał ,miałam wrażenie ze szyjke macicy mi kopie-dziwne uczucie...na szczescie zmieniłam pozycje i maluszek zaczął wiercic sie w innym miejscu. Druga sprawa mam odczucie jakby miał już coraz mniej miejsca.
-
Kurcze a ja się martwię wzięłam magnez właśnie bo nasiliły mi się te bóle... przez jakiś czas nie bolało a teraz od jakiś 2 godzin znów ... w dole placów i w okolicy miednicy, takie ciągnięcie - identycznie jak przy okresie... mały kopie jak opętany, to po bokach to nad pępkiem ciągle gdzieś się wierci i trochę mnie to uspakaja, ale nie wiem już sama. Do tej pory aż tak długo to nie trwało, no w pierwszym trymestrze owszem, ale tyle czasu minęło i raczej sporadycznie się coś przytrafiało a dziś cały dzień
-
nick nieaktualny
-
biorę tylko doraźnie, powiem Ci że po tym magnezie poleżałam z godzinkę na lewym boku czytając książkę i mi lepiej ... ja praktycznie nic nie biorę tak po prawdzie. Wyniki mam dobre, tylko żelazo niskie staram się je uzupełniać w diecie, a jak nie mam szans na posiłek bogaty w żelazo wezmę femiferal (tak ok 3 razy w tygodniu). Chciałabym jak najdłużej wytrzymać bez wspomagaczy, zobaczymy czy się uda Z resztą z moimi wymiotami to i tak z tymi witamiani ruletka
-
Dostałam skierowanie na badanie glukozy. Czy dzień wcześniej powinnam ograniczyć jedzenie jakiś potraw czy produktów, które mogłyby mieć wpływ na podwyższenie wyniku?
Nie zapytałam o to lekarza, ale wiele z was już jest po tym badaniu, więc może wiecie coś na ten temat?Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny