Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki glukozy :(
    Wizytę gin mam w piątek.
    Wynik nie mieści się w normie, boję się.
    Krzywa cukrowa na czczo ok, 95,55 gdzie max to 99, więc mieszczę się. Natomiast 75g glukozy po 2h 155,1mg/dl, gdzie max to 140 -więc 15jednostek z dużo.
    Wyniki krwi morfologii też w 5 miejscach za niskie parametry :(

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda , kochana dziekuje u mnie u nas :-) wszytsko dobrze mały rosnie ksiazkowo . ja tez mam sie odbrze, jedynie poranne wymioty jeszcze nie ustaly ale przyzwycziłam sie do tego rodzaju budzika .
    Brzuszek sie zaokroglil, boli w podbrzuszu raz z prawe raz z lewej ale lekarz twierdzi ze to ze wzgledu na ulozenie malucha . bede miala synka podobno na 100 % :-)
    A jak Ty sie czujesz? Nadal w lozku czy dostalas pozwolenie na wiecej ruchu ? I jak dzidzia ? Z pewnoscia znasz juz plec??

Matylda36 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Matylda , kochana dziekuje u mnie u nas :-) wszytsko dobrze mały rosnie ksiazkowo . ja tez mam sie odbrze, jedynie poranne wymioty jeszcze nie ustaly ale przyzwycziłam sie do tego rodzaju budzika .
    Brzuszek sie zaokroglil, boli w podbrzuszu raz z prawe raz z lewej ale lekarz twierdzi ze to ze wzgledu na ulozenie malucha . bede miala synka podobno na 100 % :-)
    A jak Ty sie czujesz? Nadal w lozku czy dostalas pozwolenie na wiecej ruchu ? I jak dzidzia ? Z pewnoscia znasz juz plec??

Fajnie Lissa, że się pojawiłaś i super, że u Was wszystko w porządku :-) Długo Cię męczą te wymioty :-( Gratuluję synka. U nas będzie córeczka. Tatuś oszalał już na jej punkcie.
    U mnie brak wiekszych dolegliwości, ale niestety będę leżała do końca ciąży. Trzymamy się jak najmocniej się da, byle wytrzymać jak najdłużej. Lekarze chcą bym dała radę chociaż do 32 tc, ale razem z mężem mamy taką maleńką nadzieję, że po wszystkich niemiłych przejściach i trudnej ciąży, wbrew medycynie i wszystkim znakom na niebie, że urodzę bliżej terminu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 14:37

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwaliłam się już na naszych brzuszkach i dzieciaczkach no ale i pochwale się tu
    :)

Przedstawiam wam moją ponad 300 gramową księżniczkę Lily :)

2nk2hbr.jpg

kaaasiaczek_, Matylda36, juicca, paula22, Effcia28, Blondi22, kotek27 lubią tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na badaniach, malutka nie ruszała się zbytnio choć jak szaleje w nocy to musi kiedyś odpoczywać ;) Zdziwiła nas natomiast waga 20 października ważyła 356g, 30 października - 471, to z mężem obstawialiśmy że pewnie po 12 dniach waży 620-650g, a lekarka mówi że 719g;) szok ;) i termin wg wagi na 28 lutego. Niech się jej aż tak nie spieszy niech poczeka do marca choćby pierwszego;)

Dostałam skierowanie na glukozę pojedzie na nią 25 listopada mąż ma drugą zmianę to pojedzie ze mną;)

A dodatkowo zauważyłam to była parę dni temu ale dziś też się pojawiło że na piżamie w okolicy piersi robią mi się plamy (na razie to zauważyłam dwa razy) czyżby mój organizm już zaczynał mleko produkować? Czy ktoś tak też ma??

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr ja tak miałam, siara pojawiała się u mnie często (raz w dzień, a tak to zawsze w nocy) do około 30 tc :) Teraz już nie cieknie nic u mnie

zfxga33.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki po teście glukozy mam bardzo dobre, reszta też w normie. Ufff ... :-D

Miriam, Effcia28 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, z tego co pamiętam kupowałaś kołderkę i poduszkę dla córci z biedronki? dobrze kojarzę? oglądałaś ją może w środku? czy na poduszce są jakieś przeszycia i na kołderce, żeby wkład w środku się nie przesuwał?

z góry dzięki za odp. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaczku nie kupowałam bo ja już miałam dwie więc nie potrzebowałam trzeciej koleżanka kupowała i wysyłała mi info że fajna oglądałam ją przy okazji z ciekawości w biedronce chyba dwa dni temu i kurde nie dam sobie głowy uciąć ale chyba miała :)

kaaasiaczek_, mirka14 lubią tę wiadomość

• Natalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zdarzalo Wam sie omdlec w ciąży? Ja w ostatniej chwili usiadlam na ziemii jak,juz,mialam ciemno przed,oczami. Wcześniej przez godzinę stalam. Czytalam, ze tak sie moze zdarzyć. Czy powinnam isc do lekarza, sprawdzić czy z dzidzia wszystko ok? Planowa,wizyta dopiero 25.11

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zemdlalam dwa razy czwartek dwa tyg temu i we wtorek 4 tyg temu obydwa razy w autobusie gdy stałam i było sporo osób chyba z tego ścisku widziałam tez kilka kobiet w ciazy w kolejce w sklepie które myślały ja kontaktowalam sie z moim lekarzem zlecił mi na wszelki badania ale tez mówił ze to sie zdarza ;)

• pillow Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi latem 2k)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:13

• Natalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, potwierdza cię co czytalam. Leżę teraz i czekam na ruchy w brzuszku. Jeśli cos mnie zaniepokoi to zadzwonię do lekarza jutro, ale mam nadzieje, ze to tylko jednorazo i bez wplywu na dzidzie.

relgh371zv6v421k.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Miriam, z tego co pamiętam kupowałaś kołderkę i poduszkę dla córci z biedronki? dobrze kojarzę? oglądałaś ją może w środku? czy na poduszce są jakieś przeszycia i na kołderce, żeby wkład w środku się nie przesuwał?

z góry dzięki za odp. :)

Pozwole się wtrącić. W zestawie jest kołdra (100x135 cm) i poduszka (40x60 cm), wypełnienie: włókno poliestrowe silikonowane typu hollow, poszycie: 100% bawełna. Specjalny wzór pikowany (pszeszycia)zapobiega przesuwaniu się wypełnienia.
    Jak chcesz zobaczyć jak wygląda to wejdź sobie na gazetkę biedronki, to jest w tej z środkami czystości tak pod koniec. Ważna jest od 28.10 do 20.11.

Miriam, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    Pozwole się wtrącić. W zestawie jest kołdra (100x135 cm) i poduszka (40x60 cm), wypełnienie: włókno poliestrowe silikonowane typu hollow, poszycie: 100% bawełna. Specjalny wzór pikowany (pszeszycia)zapobiega przesuwaniu się wypełnienia.
    Jak chcesz zobaczyć jak wygląda to wejdź sobie na gazetkę biedronki, to jest w tej z środkami czystości tak pod koniec. Ważna jest od 28.10 do 20.11.

lusia22, dzięki za info, wczoraj zakupiłam ten komplecik :D

Miriam lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Ja byłam wczoraj na badaniach, malutka nie ruszała się zbytnio choć jak szaleje w nocy to musi kiedyś odpoczywać ;) Zdziwiła nas natomiast waga 20 października ważyła 356g, 30 października - 471, to z mężem obstawialiśmy że pewnie po 12 dniach waży 620-650g, a lekarka mówi że 719g;) szok ;) i termin wg wagi na 28 lutego. Niech się jej aż tak nie spieszy niech poczeka do marca choćby pierwszego;)

Dostałam skierowanie na glukozę pojedzie na nią 25 listopada mąż ma drugą zmianę to pojedzie ze mną;)

A dodatkowo zauważyłam to była parę dni temu ale dziś też się pojawiło że na piżamie w okolicy piersi robią mi się plamy (na razie to zauważyłam dwa razy) czyżby mój organizm już zaczynał mleko produkować? Czy ktoś tak też ma??
    siara to normalne ;) ja miałam juz troche od 20tyg a teraz caly czas

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Dziewczyny czy zdarzalo Wam sie omdlec w ciąży? Ja w ostatniej chwili usiadlam na ziemii jak,juz,mialam ciemno przed,oczami. Wcześniej przez godzinę stalam. Czytalam, ze tak sie moze zdarzyć. Czy powinnam isc do lekarza, sprawdzić czy z dzidzia wszystko ok? Planowa,wizyta dopiero 25.11
    czesto tez tak miałam na poczatku teraz już adko to sie zdarza

Natalia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, zadałam to pytanie na III trymestrze , ale chciałabym poznać również Wasze zdanie: czy będziecie wykupować położną do porodu? i dlaczego? czuję pewną presję otoczenia ( a dokładnie jednej osoby) i chciałabym móc zdobyć jakies rozsądne argumenty do dyskusji. Ja jakoś sceptycznie podchodzę do tego pomysłu, ale chętnie poznam Wasze opinie;P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jest wręcz odwrotnie, wszyscy dookoła odradzają mi wykupienie położnej, w środę mam wizytę u lekarza więc zapytam ją co ona o tym sądzi.
    Ja osobiście czułabym się bezpieczniej mając wykupioną położną:) ale sama jeszcze muszę się nad tym zastanowić bo jednak kwotę 1500 zł mozna przeznaczyć na coś innego.

relg3e5ejn8hl19k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo jeżeli chcesz rodzić w św Anny to z tego co dziewczyny na oddziale mówiły (jak leżałam ze skurczami na porodówce bo tam patologi nie ma a ginekologiczny na weekend zamykają ) które były już po porodzie że tam lepiej wykupić położną ale to ich opinia najlepiej właśnie pogadać z kimś kto rodził w szpitalu w którym chcesz rodzić

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ