Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:

Spróbuję jeszcze, zobaczę czy dam radę troszkę popracować... może jakoś wytrzymam do 7 miesiąca ???

... ale po co? nie rozumiem... samo określenie, że "może jakoś WYTRZYMASZ" jest nacechowane tym, że siedzenie w tej robocie nie sprawia Ci przyjemności, więc... po co?

Miriam lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjanko to Twoja decyzja , ale ja bym juz na tym etapie zwolniła tempo , tym bardziej ze masz częściowo fizyczną pracę , i stresów w pracy

ale to jest moje zdanie , zrobisz co zechcesz ;)

Najważniejsze żeby maluszek był zdrowy ;)

Miriam lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Może wytrzymam"- hmm, a co jak nie wytrzymasz? I jeszcze zaszkodzisz dziecku? Dziewczyny, nie bądźcie takie nadgorliwe! Tutaj chodzi o wasze dzieci, nie o przesoloną zupę czy podarte rajstopy...

AISAK, Miriam, mychowe lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnienie chcę iść od 1 marca, ale już teraz zaczynam zwalniać tempo. Zawsze jestem pełna energii i w pracy na pełnych obrotach, ale zaczęłam zauważać, iż jestem coraz bardziej zmęczona. Muszę co dziennie robić sobie godzinną drzemkę. Zwalniam tempo i oby wytrzymać do końca lutego.

Dorjana lubi tę wiadomość

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wiem że lubisz życie na pełnych obrotach ale czy jest sens poświęcać się akurat pracy ? Ja jestem od ok. 10 tygodnia ciąży na l4 nie prosiłam lekarza żeby mi wypisał i choć wiem że nie mam powrotu po porodzie do zakładu to szczerze nie żałuje że przyjęłam l4

Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:

Ostatecznie postanowiłam że spróbuję najpierw na tydzień wziąć to L4 - zobaczę jak mój organizm zareaguje ??? może teraz przy tym przemęczeniu będzie mi łatwiej się przystosować do nowych-domowych warunków :D
    ... odpocznę i naładuję baterie... Zaplanuje dalsze przygotowania

W pierwszej ciąży pracowałam na dwa etaty - od 7 do 15 i od 15:30 do 20-21. Uwielbiałam to, nie wiedziałam co sie robi z wolnym czasem, bo każdą wolną chwilę (weekendy, święta itd) poświęcałam drugiej pracy, którą kochałam. Pierwsze półtora miesiąca to była tragedia - zapisywałam się na dodatkowe zajęcia, ciągle coś robiłam, gdzieś chodziłam. Męczyłam się. Ale z biegiem czasu było coraz fajniej. Pod koniec ciąży zrozumiałam, że nigdy więcej nie chcę pracować na takich obrotach :) Spróbuj, zobaczysz, że odpoczywać tez można się nauczyć :)

Miriam, Dorjana, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a to fajne stwierdzenie, "odpoczywać też można się nauczyć". Bardzo mi się podoba i ile w tym prawdy!

Bo odpoczywać przecież można też nieefektywnie, tj. zajmując sobie głowę czymś, co męczy nas bardziej, niż sama praca. A efektywne, DOBRE odpoczywanie, to niekiedy jest sztuka :).

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to kwestia charakteru pracy i atmosfery, jaka w niej panuje. W moim wypadku jest ok, więc dalej pracuję w pełnym wymiarze i póki co nie planuję jeszcze iść na L-4. Ale nie wyobrażam sobie z takim brzuszkiem jakiejkolwiek fizycznej pracy, bo nawet od siedzenia boli kręgosłup. Podobnie jest ze stresem, jeśli się dobrze czujemy w miejscu pracy, to i maluszek nie cierpi na tym. Lekarz powiedział mi na początku ciąży, że wypisze mi L-4 jak tylko poczuję, że mam już dość pracy :) Na razie ten moment nie nadszedł, ale jeśli tak będzie, to nic na siłę. Po to odprowadzamy składki, żeby wykorzystywać należne nam świadczenia prawda?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny moge do was dołączyc?:) :D

16udpc0zudl0kd41.png

Limerikowo, Kaja lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jak najbardziej :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia przeprowadzka z 1 trym na 2 to jest jednak cos, prawie polowa sukcesu ;;--)))))))))))))))))
    ja od niedz walcze z gardlem szalikiem i kaszlem, oczyw wiekszosc syropow w ciazy jest na nie,no ale cos lykac trzeba by nei poszlo dalej na pluca plus nieprzyjemnie kaszel wyrywa z czlowieka

f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Witam dziewczyny moge do was dołączyc?:) :D

16udpc0zudl0kd41.png

witamy rozgosc się :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane !!a co tu tak cicho ??!?!?? spicie jeszcze ?

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ivv Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Wszystko to kwestia charakteru pracy i atmosfery, jaka w niej panuje. W moim wypadku jest ok, więc dalej pracuję w pełnym wymiarze i póki co nie planuję jeszcze iść na L-4. Ale nie wyobrażam sobie z takim brzuszkiem jakiejkolwiek fizycznej pracy, bo nawet od siedzenia boli kręgosłup. Podobnie jest ze stresem, jeśli się dobrze czujemy w miejscu pracy, to i maluszek nie cierpi na tym. Lekarz powiedział mi na początku ciąży, że wypisze mi L-4 jak tylko poczuję, że mam już dość pracy :) Na razie ten moment nie nadszedł, ale jeśli tak będzie, to nic na siłę. Po to odprowadzamy składki, żeby wykorzystywać należne nam świadczenia prawda?

Jak najbardziej masz rację, ja w pierwszej ciąży niestety miałam wybór albo dalej harować na dwa etaty (pierwsza praca - masakra, druga - najlepsza na świecie) albo odpoczywać, bo nie dostanie się zwolnienia tylko z jednego etatu. Wybrałam drugą wersję, bo wcześniej obiady jadłam tylko w weekendy, więc to nie tryb życia dla ciężarnej. Szkoda mi tej drugiej pracy, bo kochałam ją i wiem, że już tam nie wrócę. Ale postawiłam na rodzinę, więc pozostały mi co najwyżej fajne wspomnienia :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za miłe przyjęcie;) Mam nadzieje że ten trymestr przeleci szybciutko i że badania połówkowe beda dobre:)

16udpc0zs17bisd0.png

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a kiedy masz połówkowe?

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam terminu wyznaczonego, wiem aby tyle ze nastepna normalna wizyta 24 stycznia i na niej sie umówimy na połówkowe :) A wy juz macie terminy wyznaczone? ;)

16udpc0zs17bisd0.png

• Nina2301 Nowa

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) ja juz znam termin swojej wizyty ktora odbedzie sie 31 stycznia trzymajcie kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe jutro o 17:00. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku :) Jutro napiszę wieczorem.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie znam daty na razie wizytę mam 13 stycznia to może porozmawiam z lekarzem o tym :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ