Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to super, że już w domku i super, że będzie księżniczka - Pola - ładnie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mogę;P ja na tym zdjęciu widzę dziecko zasłaniające buzię rączką i mające coś pod paszką;P
    HAha;) Nie widzę nic innego, choć się staram:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki gratuluję za te dziewczynki :*

Bea tak ja doskonale widzę dwa jąderka,hihihihi super :D

a ja już zwariowałam, bo wydawało mi sie,że od dwóch tygodni czuję dzieciaczka a teraz mam schize, że to jelita. Tylko sęk w tym, że te całe ruchy czuje też właśnie na macicy, w macicy?czy jelita znajdują się też pod macicą?? Mogą ją lekko wypychać podczas swoich ruchów? ja już zgłupiałam i oczywiście schiza, że coś jest nie tak. Bo ja ogólnie mam straszne wzdęcia,non stop zastój gazów,ehhh....

c55f3e3k4voabtmt.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia, może pomoże Ci herbatka koperkowa ? Gdy moj syn ma problemy z gazami to mu ją podaje, sama też chetnie piję. Myślę że u Ciebie to dzidziuś a nie gazy :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chodzicie już do szkoły rodzenia? ja właśnie dziś miałam problem z zapisem na luty na szczęście w 3 się udało:) wyczytałam żeby do szkoły chodzić miedzy 25-30 tygodniem czyli powinnam zacząć za tydzień a chce się zapisać od lutego myślicie że będzie ok?
    będę wdzięczna na jakieś wypowiedzi:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella pije koperkową i biorę espumisan, gdzieś mi się te jelita zakręciły,macica na nie naciska i nie mają ja te gazy się przesuwać swobodnie.

Magdalena ja będę chodziła od lutego, moja szkoła rodzenia mówi, że od 21 tygodnia. Ja znalazłam u siebie w Szczecinie darmową szkołę, warunek taki , że muszę wybrać tą położną która właśnie prowadzi te zajęcia. Podobno świetna babeczka. NFZ finansuje takie zajęcia.

Dziewczynki takie twierdzenie z innej beczki, nie uważacie że forma pisania postów jest tutaj bardzo mizerna? Chodzi mi o sprawy techniczne. Nie można pogrubiać czcionki, nie ma różnych opcji, można cytować tylko jedną osobę, itd.

magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55f3e3k4voabtmt.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia- uważamy:) W ogóle niewiele tu można, nie można usunąć swoich wątków, które czasami się nie przydają. Brakuje wg mnie aktywnych moderatorek, które na każdym forum zajmowały by się takimi sprawami.

magdalena lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zadzwoniłam do szkoły rodzenia i babka powiedziała, że na grupę marcową lub kwietniową spokojnie mogę się zapisać, nie ma co się spieszyć;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam już do administracji, może coś pomoże :)

nutka a no widzisz, to dobrze, bo w sumie po co się spieszyć ;)

nutka lubi tę wiadomość

c55f3e3k4voabtmt.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak, ale pójdziemy w marcu, bo później może być ciężko:P Dosłownie ciężko:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny to zależy od szpitala, ja np. chcę rodzić w szpitalu , który jest bardzo oblegany i jak zadzwoniliśmy teraz do tego szpitala zapisać się do szkoły rodzenia to wolne miejsca są już tylko od połowy kwietnia!!!
    U mnie będzie to już na tyle zaawansowana ciąża , że polecono zapisać się do innej szkoły, w której na szczęście również prowadzą położne ze szpitala w którym chce rodzić. Więc lepiej wcześniej zadzwonić i się dowiadywać tak na wszelki wypadek

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam wybranej szkoły rodzenia, myślałam ze to za wcześnie :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    oj dziewczyny to zależy od szpitala, ja np. chcę rodzić w szpitalu , który jest bardzo oblegany i jak zadzwoniliśmy teraz do tego szpitala zapisać się do szkoły rodzenia to wolne miejsca są już tylko od połowy kwietnia!!!
    U mnie będzie to już na tyle zaawansowana ciąża , że polecono zapisać się do innej szkoły, w której na szczęście również prowadzą położne ze szpitala w którym chce rodzić. Więc lepiej wcześniej zadzwonić i się dowiadywać tak na wszelki wypadek

dziewczyny to prawda terminy są oblegane i faktycznie lepiej zapisać się wcześniej i mieć z głowy a nie tak ja dziś doznałam szoku i zaskoczenia ze 2 pierwsze pod rząd zajęte na szczęście udało się w 3:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A każda z Was chce skorzystać ze szkoły rodzenia? Jakie są plusy takiej szkoły? Bo ja nie jestem do końca przekonana czy będę chodzić ?

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam nad szkoła rodzenia, ale musze to jeszcze przemyslec:)

16udpc0zk6ntci0t.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę czuła się bezpieczniej chodząc do takiej szkoły na pewno dowiem się przydatnych wiadomości no i będą też inni rodzice więc zapewne będzie można się podzielić swoimi obawami, pytaniami, doświadczeniami no i jestem ciekawa jak mój mąż się odnajdzie w tej nowej dla nas sytuacji tego jestem najbardziej ciekawa :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z III trymestru polecały chodzenie do szkoły.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż raczej ze mną nie będzie chodzić nie ma czasu a tak samej to chyba głupio bym się czuła :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No mój mąż raczej ze mną nie będzie chodzić nie ma czasu a tak samej to chyba głupio bym się czuła :-(

ja mam podobnie a po za tym mieszkam na wsi i samej do centrum jechać to już mnie się nie chce !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to daremny wydatek, każda z nas posiada instynkt macierzyński i poradzi sobie na pewno i bez tego:) wierzę w Was :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 22:05

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ