II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dziewczynki gratuluję za te dziewczynki :*
Bea tak ja doskonale widzę dwa jąderka,hihihihi super
a ja już zwariowałam, bo wydawało mi sie,że od dwóch tygodni czuję dzieciaczka a teraz mam schize, że to jelita. Tylko sęk w tym, że te całe ruchy czuje też właśnie na macicy, w macicy?czy jelita znajdują się też pod macicą?? Mogą ją lekko wypychać podczas swoich ruchów? ja już zgłupiałam i oczywiście schiza, że coś jest nie tak. Bo ja ogólnie mam straszne wzdęcia,non stop zastój gazów,ehhh.... -
dziewczyny chodzicie już do szkoły rodzenia? ja właśnie dziś miałam problem z zapisem na luty na szczęście w 3 się udało:) wyczytałam żeby do szkoły chodzić miedzy 25-30 tygodniem czyli powinnam zacząć za tydzień a chce się zapisać od lutego myślicie że będzie ok?
będę wdzięczna na jakieś wypowiedzi:) -
excella pije koperkową i biorę espumisan, gdzieś mi się te jelita zakręciły,macica na nie naciska i nie mają ja te gazy się przesuwać swobodnie.
Magdalena ja będę chodziła od lutego, moja szkoła rodzenia mówi, że od 21 tygodnia. Ja znalazłam u siebie w Szczecinie darmową szkołę, warunek taki , że muszę wybrać tą położną która właśnie prowadzi te zajęcia. Podobno świetna babeczka. NFZ finansuje takie zajęcia.
Dziewczynki takie twierdzenie z innej beczki, nie uważacie że forma pisania postów jest tutaj bardzo mizerna? Chodzi mi o sprawy techniczne. Nie można pogrubiać czcionki, nie ma różnych opcji, można cytować tylko jedną osobę, itd.magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Nadia- uważamy:) W ogóle niewiele tu można, nie można usunąć swoich wątków, które czasami się nie przydają. Brakuje wg mnie aktywnych moderatorek, które na każdym forum zajmowały by się takimi sprawami.
magdalena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoj dziewczyny to zależy od szpitala, ja np. chcę rodzić w szpitalu , który jest bardzo oblegany i jak zadzwoniliśmy teraz do tego szpitala zapisać się do szkoły rodzenia to wolne miejsca są już tylko od połowy kwietnia!!!
U mnie będzie to już na tyle zaawansowana ciąża , że polecono zapisać się do innej szkoły, w której na szczęście również prowadzą położne ze szpitala w którym chce rodzić. Więc lepiej wcześniej zadzwonić i się dowiadywać tak na wszelki wypadekmagdalena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anielka27 wrote:oj dziewczyny to zależy od szpitala, ja np. chcę rodzić w szpitalu , który jest bardzo oblegany i jak zadzwoniliśmy teraz do tego szpitala zapisać się do szkoły rodzenia to wolne miejsca są już tylko od połowy kwietnia!!!
U mnie będzie to już na tyle zaawansowana ciąża , że polecono zapisać się do innej szkoły, w której na szczęście również prowadzą położne ze szpitala w którym chce rodzić. Więc lepiej wcześniej zadzwonić i się dowiadywać tak na wszelki wypadek
dziewczyny to prawda terminy są oblegane i faktycznie lepiej zapisać się wcześniej i mieć z głowy a nie tak ja dziś doznałam szoku i zaskoczenia ze 2 pierwsze pod rząd zajęte na szczęście udało się w 3:)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
ja będę czuła się bezpieczniej chodząc do takiej szkoły na pewno dowiem się przydatnych wiadomości no i będą też inni rodzice więc zapewne będzie można się podzielić swoimi obawami, pytaniami, doświadczeniami no i jestem ciekawa jak mój mąż się odnajdzie w tej nowej dla nas sytuacji tego jestem najbardziej ciekawa
-
topa42 wrote:No mój mąż raczej ze mną nie będzie chodzić nie ma czasu a tak samej to chyba głupio bym się czuła
ja mam podobnie a po za tym mieszkam na wsi i samej do centrum jechać to już mnie się nie chce !!!!