Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę chodzić bo po pierwsze szkoła rodzenia jest przy szpitalu, położne które ją prowadzą pracują też na oddziale(zawsze to jakaś znajoma twarz) i jest zwiedzanie porodówki na jednych zajęciach. A ja nawet nie mam pojęcia jak może ona wyglądać, co robić i gdzie iść jak się zacznie, więc to cenne informacje.
    No i takie informacje z pierwszej ręki dot porodu przede wszystkim, ale i karmienia, opieki. 200zł u nas kosztuje i myślę, że warto dać;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szkoła rodzenia darmowa. I od 24tc można chodzić. 10 spot x 2h. Ja będę korzystać z mężem. Ponieważ zdecydowaliśmy się na poród rodzinny to tym bardziej uważamy ze we dwoje chodzić powinniśmy.

nutka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od 24tc można się zapisać. Oczywiście razem chodzić będziemy, niech wie, co nas czeka;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też darmowa więc szkoda byłoby nie skorzystać:) też przewidujemy poród wspólnie z mężem:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z początku byłam przekonana, że szkoła rodzenia nie jest mi potrzebna. Ale której koleżanki po szkole rodzenia bym nie słyszała to każda mówiła, że bardzo warto. Żadne opowieści, żadne gazety i internet nie odzwierciedlą nam tego czego nauczymy się w szkole rodzenia. Kobieta czuje się spokojniejsza, jej obawy przechodzą wraz z każdym spotkaniem. Owszem zapewne jakąś część wiedzy nie wykorzystamy, ale dużo się przyda i będziemy pewne, że dobrze robimy. Ogromny plus taki, że szkoła rodzenia dużo daje naszym partnerom,przyszłym tatusiom. Dzięki szkole rodzenia kolega teraz kąpie swoje dzieci, w szkole rodzenia mężczyźni są uświadamiani, że także potrafią się opiekować maleństwem i także są tak samo ważni jak mama.

c55f3e3k4voabtmt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wybieramy na pewno. Po ostatnim pobycie w klinice MSWiA gdzie leżałam ponad tydzień, zaobserwowałam wiele rodzących mam i te które były tam w szkole rodzenia, zdecydowanie spokojniej podchodziły do porodu. Więc chyba zdecydujemy się na MSWiA i tamtejszą szkołę oraz położną.

magdalena lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    ja mam podobnie a po za tym mieszkam na wsi i samej do centrum jechać to już mnie się nie chce !!!!
    Ja mam tak samo :-) Jakbym miała koleżankę która ze mną by jeździła to może bym się zdecydowała :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 no włąsnie znam ten problem ,ale nie ma co damy rade jesli nie wystartujemy w tej szkole :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pewnie, że dacie radę i bez szkoły rodzenia :) jak będę po szkole i porodzie to ocenię czy się przydaję :) póki co cieszę się że będę chdzić.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodziłam pierwsze dziecko nie chodziłam do szkoły rodzenia i poszło bez większych problemów :-) Natura nas tak stworzyła że wiemy jak to się robi :-)

Kaja lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wreszcie postanowiłam do Was dołączyć :D Jestem w 20t.c., to będzie moje drugie dziecko. Mam już 2,5 letnią córeczkę, niestety obciążoną wadą genetyczna. Przede mną usg połówkowe, czym bliżej czwartku tym bardziej się denerwuję :/

nutka lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- kochana nie denerwuj się. Denerwowanie nic Ci nie pomoże, co ma być to będzie. A wierzę, że maluszek będzie zdrowy!
    A jeśli to zdjęcie Zuzi to już jestem w niej zakochana;) Ślicznego buziolka nam wysyła;) Uściskaj ją mocno:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magda :) trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, no bo na bank będzie!!!!!!!

c55f3e3k4voabtmt.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, Zuza wyściskana :) Wierzę, że będzie dobrze. Zwykle, nie myślę o tym, ale jak zbliżają się istotne badanie, to samo gdzieś siedzi w głowie, chociaż z doświadczenia wiem, że i tak wszystko okaże się po porodzie.

nutka lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Madziu! Ja również jestem już mamą synka obciążonego wadą genetyczną, jednak mój synek zmarł po porodzie. Znam teraz Twoje obawy, bo sama co ważniejszą wizytę jestem przerażona! Niby teraz jest wszystko prawidłowo, jednak tak jak piszesz lęk chyba odejdzie dopiero po porodzie... Ściskam mocno! Buziaki dla Zuzi:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bea_tina, bardzo mi przykro z powodu synka :( U mnie taż wszystkie badania na razie w porządku, więc musi być dobrze i tego się trzymamy, byle do czwartku...

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki!! Ja w środę teraz miałam połówkowe i lekarz stwierdziła, że nie widzi nic nieprawidłowego. Mam nadzieję, że również po porodzie się tak okaże:) U Ciebie też zapewne będzie wszystko dobrze. Po I prenatalnym zapewne miałaś dobre wyniki więc teraz oby tylko ich potwierdzenie!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana,niezła laska jesteś w tej ciąży ;D.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziu życzę samych dobrych wieści czekamy z niecierpliwością do czwartku u mnie USG jutro sprawdzające serduszko Olusia. znowu go zobaczę uwielbiam te badania:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi urosły piersi o 4 rozmiary!!!!
    Zawsze miałam C a teraz mam G.
    Masakra...

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ