Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nie jestes zapewne sama:( Do Twojego grona ja dołączam! Zawsze ta obawa ten lęk. Jednak teraz jak maluszek już daje o sobie znać, to jest nieco łatwiej, gorzej jak się inaczej ułoży i kopie w nieznane;P

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wczoraj wieczorem tak skopała po pęcherzu i jelitach że nie wiem, przyjemne to to nie było :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nie kopie, i nie czuje jeszcze ruchów.. czekam niecierpliwie;)

Miriam lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Mnie jeszcze nie kopie, i nie czuje jeszcze ruchów.. czekam niecierpliwie;)

spokojnie mnie jak mały Roczek w bok w nocy uderzył to myslałam ,że mój m z łokcia mi dał ,ale za daleko był ,aby mnie dotknąć ,a jak mały uderzył tak mu sie spodobało ,że od 5 rano stuka i sie kreci ;-) .

ps.moja kuzynka mówiła ,że ona pierwsze kuksance czuła w 21tc wiec to roznie bywa

Limerikowo, nadia2215 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to sie nie przywitałam czesc i czołem z bardzo mroznych kaszub u nas -16

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja uuuuu nie zazdroszczę mroziku :/

ja czułam bardzo wcześnie ruchy ale myliłam je z tymi jelitowymi, i wiecie co najśmieszniejsze? w 19 tygodniu miałąm wizytę, martwiłam się czy wszystko ok bo wydawało mi się, że nie czuję ruchów, zaraz przed wizytą maluch zaczął kopać i już wiedziałam, że to on :) Od tamtej pory kopie codziennie, i to w sumie non stop go czuje, może zdarza się, że nie odwróci się dupką do brzucha wtedy czasami poczuje bąbelki a tak to rozpychanie się i kopy mam prawie non stop. Czasem się tak zastanawiam czy aby moja macica rozciąga się adekwatnie do jego wzrostu. Wczoraj już mi skakał brzuch od kopów i tatuś w końcu dostał kopa w rękę :) dziś siedzi nóżkami bardzo nisko i się tam rozpycha a to bardzo nie przyjemne, ale już np nie raz wiem, gdzie ma nóżkę a gdzie główkę :) szczególnie jak się wbije w jakiś bok i dziś z rana czułam że nóżkę ma po lewej a głowkę do dołu bo smyrał mnie rączkami :) Piękne te uczucia ruchów dziecka. Tak na marginesie dodam, że ja już straciłam nadzieję, że będę kiedykolwiek w ciąży. 5 lat starań ale w końcu po walce udało się :)
    to się nagadałam :)

Agusia i Ty zaraz będziesz czuła ruchy, zobaczysz :) piękne doświadczenie :) czasami bolesne, czasami zaskakujące jak niespodziewanie młode gdzieś kopnie w dziwnym miejscu z impetem.

Agusia2312, lolka83, Limerikowo, Kaja lubią tę wiadomość

c55f3e3k4voabtmt.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu kochana - 16 stopni jak ziimno:) brrr..;)
    Dziękuje za wsparcie czekam za ruchami , musze sie wkoncu pojawic;)

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia ja też już się pogodziłam z tym że nie będę mieć własnych dzieci a tu taka niespodzianka też po 5 latach starań :)

Bea_tina, lolka83, Limerikowo, nadia2215, Kaja lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my tez ok 3 lata starań, a po slubie jestesmy juz ponad 6 lat, moj M mial bardzo kiepskie nasienie, ktore sie pogarszalo, okazalo sie, ze ma zylaki na jadrach, genetyczne ponoc, tesciowa dopiero przyznala, ze drugi mlodszy syn mial to samo, tylko na poczatku studiow zostal zoperowany, bo mu to dokuczało. Moj M nic o tym nie wiedzial, wiec bylismy bardzo zli, bo im wczensiej operacja tym lepiej...mi tez zaczal sie chrzanic cykl, mowili nam, ze przy takich plemnikach to raczej inseminacja...
    Trafilam do ginekologa, ktory prowadzil moja kumpele, on jedyny powiedzial, musi sie udac naturalnie, polecil kolege ordynatora urologa, aby zooperowal M, bylo to w czerwcu, we wrzesniu nie widzielismy roznicy w jakosci plemnikow, znów dól, w październiku zaszlam, takze sama nie wiem, czy lud czescia,czy tak mialo byc...tak czy siak, jak zobaczylam kreski na tescie to bylam przekonana, ze test jest stary, bardzo trudno bylo mi sie przyzwyczaic do tej mysli, ze tyle czasu i nagle sie udalo! Niesamowite! Wiem co czujecie...Sciskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:53

Miriam, nadia2215, Kaja lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie z dzidzia wszystko ok, waży 270 gram :) Co do gorszych informacji to gin stwierdził na badaniu ginekologicznym twardą macice i dostałam luteine dopochwowo ale zagrozenia zadnego poronieniem czy czyms innym nie widzi:)

Kaja, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to super, że dzidzia dobrze. Co do twardej macicy to gin nie mówił nic o magnezie? polecam Magneb6 max, 3 tabletki dziennie.

lolka teściowa nie fajnie się zachowała w stosunku do Was, ale najważniejsze, że się udało.

Dziś mój brzdączek grzeczny, od czasu do czasu dołownie czuje delikatny kopniaczek,chyba gdzieś się głeboko ułożył, w nocy też prawie nie kopał.

c55f3e3k4voabtmt.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was serdecznie co do mrozu no coż u nas dzis -20 ,ale jak to sie teraz mówi SORY TAKI MAMY KLIMAT buhahahahahah

nadia2215, Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Jestem po wizycie z dzidzia wszystko ok, waży 270 gram :) Co do gorszych informacji to gin stwierdził na badaniu ginekologicznym twardą macice i dostałam luteine dopochwowo ale zagrozenia zadnego poronieniem czy czyms innym nie widzi:)

kochana Luteina na pewno nie zaszkodzi bo ja biore ja juz tyle ile widzisz na suwaku i teraz dostałam mniejsza dawke :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhh jeszcze walczymy w domu z jelitowka masakra !!!!! oby mnie nie wzieło na ta chwile spokój z ta chorobą !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też do tej pory przyjmuję luteinę, i to nawet zwiększoną dawkę. Miałam na chwilę odstawioną, ale zaczęłam mieć bóle i twardnienia brzucha i teraz mam dopochwowo 2x1 tabletkę 100.

Osobiście wolę ją brać niż nie brać, kiedy potrzebna.

Limerikowo, Kaja lubią tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    ahhh jeszcze walczymy w domu z jelitowka masakra !!!!! oby mnie nie wzieło na ta chwile spokój z ta chorobą !!!!
    współczuję strasznie!! to świństwo właśnie oblega cały kraj, dookoła znajomi chorują. Uważaj na siebie.

Elle ja też brałam luteinę i duphaston, ale ja po in vitro. Brałam do 11 tygodnia, ale od lutki dowciapnej dostawałam uczulenia a od duphastonu strasznych rewolucji żołądkowych ;) tak źle i tak niedobrze.

Limerikowo, Kaja lubią tę wiadomość

c55f3e3k4voabtmt.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia, no ja na szczęście (odpukać) nie mam po luteinie żadnych "rewelacji", bardzo dobrze ją toleruję :)

A doustnej ja z kolei nie mogłam, bo nie byłam w stanie jej ssać - jest ochydna jak dla mnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 16:05

iv09mg7y9aya90me.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zadzwoniłam do niego jeszcze dzisiaj bo jakos w nocy dziwnie ten mój brzuch sie zachowywał. I jeszcze kazał nospe 2x1 i magnez aspargin 4x1 a że kupiłam megnez forte rozpuszczalny to 1 tabl dziennie;) No i dopiero dzis wykupiłam luteine bo wczoraj w aptece nie mieli która miała dyzur;) Dzis zapodam 1 dawke :D CIekawe jak mi pójdzie to "wkładanie" heh :D

• Elle Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, wkładanie nie takie straszne, można się przyzwyczaić. Ja to już na śpiąco mogłabym robić ;) Ważne, żeby pomogło - a taki zestaw jak dostałaś myślę, że pomoże na pewno :D

iv09mg7y9aya90me.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja żeby zaaplikować luteinę potrzebowałam odrobinę lubrykantu :)

c55f3e3k4voabtmt.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ