II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Monalisa ja mam nadcisienie i przed ciaza tez bylo kolo 140/90 i wyzej
teraz w ciazy bez tab nie da rady trzymac go w ryzach, tym bardziej ze po 20tyg podobno wybija samo ze wzgledu na wiekszka ilosc krwi i pracy jaka ma serce
wiec jest dawka u mnie 3x1 Dopegytu i mam ponizej 130/80 i tak ma byc wg lekarzy
a tak w sumie to nie czuje jakos podwyzszonego, moze czasem serducho wali puk puk jak szalone troche, wiadomo czas na tab ;--))
co ciekwsze bo mierze Omronem plus potrafi byc niski 55-65 a cis to dolne rozkurczowe bez tab 90cos wiec za duzo
na poczatku brania Dopegytu mialam kolo 2 tyg bole glowy.podobno organizm musial sie przyzwyczaic do leku, jakos wytrzymalam choc byly dni gdy zarzucalam by nei miec migren
monalisa lubi tę wiadomość
-
Witajcie, dziś miałam połówkowe.Mikołaj nie chciał współpracować, odwrócony plecami,zwinięty w kłębek poszedł sobie spać!! lekarz kazał w poczekalni wypić czekoladę, tak też uczyniłam i dalej nic! wizyta przełożona na za tydzień.
Agusia2312, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
monalisa ja w pierwszej ciąży miała ciśnienie lepsze niż książkowe, teraz pomimo brania 2x1 depegytu nadal mam 130/65-80. Więc nie za ciekawie, ostatnio będąc u lekarza miałam 150/90, ale tak mam zawsze na wizycie, za dużo ruchu.
Nadia, to faktycznie nie współpracujący, ale za to za tydzień znowu zobaczysz swojego maluszka:)nadia2215, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Limerikowo Bea Tina dziękuję za informacje kurde ja tez mam takie skacząc czasami to nawet 170/100 i puls przy tym ze 110 mowie wam masakra głowę rozwala czasami. Dzis miałam podwyższone bo trochę stresu i biegania z córką jutro idziemy do szpitala ba operacje migdałków i polip w narkozie. Córka ma 12 lat i obawiam się że ciężko może byc w tym wieku. Nawet nie cieszy mnie fakt ze idę w czwartek na połówkę
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej co prawda ja już od niedzieli nie bede zaliczac się do II trymestru ale widzę,że są dziewczyny po 23 tyg . Chciałam się Was zapytać czy też tak macie ,że wasze pociechy niekiedy praktycznie nie sa tak bardzo ruchliwe ? Zaczynam 27 tydzien i moja Mała wczoraj do popołudnia była średnio ruchliwa , pózniej się rozbrykała i dziś znowu taka niezbyt ruchliwa .
-
Ja też tak mam jedne dni są ciche i prawie nie czuje ruchów, a są takie że nie mogę się ich naliczyć więc to chyba norma. Z tego co wiem to problem pojawia się jeżeli kilka dni z rzędu nie czujesz ruchów i wtedy należy niezwłocznie zgłosić się do lekarza. Więc nie martw się Nusiaa na zapas