X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie warto panikować. Najważniejsze że daje znaki życia :D Też panikowałam jak ich długo nie czułam, bo późno zaczęła mi o sobie dawać znać :). Termin majowy 21.05, ale pewnie będzie wcześniej przez CC bo mam mieć planowaną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 19:36

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to normalne, jednego dnia brzdąc skacze drugiego spokojniejszy,może odwrócony tyłeczkiem do brzucha bardziej.

c55f3e3k4voabtmt.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ;) niekiedy jestem jakby " nadopiekuńcza " bo tak bym chciała żeby w mgnieniu oka te 3 miesiące minęły ;p

Agi88 - o to widzę ,że też maj :) ja mam niby termin na 03.05 ale wczoraj powiedziała nam ,że prawdopodobnie może się wcześniej urodzić .

Nadia2215- może i masz racje . Jak pytałam ginek o to odpowiedział mi,że Mała może być odwrócona i kopać w przestrzeń i dlatego nie czuję tak jak zwykle . Choć niekiedy narzekam ,że za bardzo daje mi popalić to w takie dni żałuję tych słów .

Limerikowo lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jedną rzecz. Mam łożysko na przedniej ścianie - wysoko. Nie czuję jeszcze wyraźnych ruchów dziecka. Czuję jakieś delikatne raz na jakiś czas, ale nie tak intensywnie, jak niektóre dziewczyny piszą na forum. Równocześnie czytałam, iż regularne i mocne ruchy powinno się czuć od 26-28 tygodnia ciąży. Już sama zgłupiałam.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca brak silnie odczuwalnych ruchów jest spowodowany najprawdopodobniej umiejscowieniem łożyska w twojej macicy i tak jak lekarz tobie powiedział to od 26-28 (niekiedy później jak łożysko jest niekorzystnie umiejscowione ) odczujesz kopniaki swojego malca :) nie stresuj sie wiec kochana tylko wypoczywaj

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa dziękuję za odpowiedź. Trochę sie uspokoiłam :)

monalisa lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Monalisa . Ja mam łożysko na tylnej ścianie , niekiedy moja Mała ma dni w których praktycznie rzadko kopie a jak już zacznie to tak delikatnie ( zresztą sama się martwiłam ,że coś jest nie tak ale na drugi dzień Mała znowu była aktywna jak zawsze) . Teraz ciągle czuję albo jak ma czkawkę albo jak się wierci ;p

Czekajajaca - ja takie mocne kopniaki , wyraźne poczułam około 20 tyg może nawet po . Więc spokojnie kochana :)

cab360a44b.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to też czekam na mocne kopniaki :-) Bo na razie to takie pukanie i nie codziennie

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lozysko jest takze na przedniej scieanie, wczesnie poczulam tez ruchy w 16/17 tyg babelkowanie, bo wczesniej tez macica 2x podchodzila do gory
    kolo 18tyg/20 byly tzw ciche dni kiedy b.slabo czulam Mala, martwilam sie i sprawdzalam ja, detektorem, za to teraz 24 tydz i od 22 czuje juz regularnie kica i kopie jak trza plus goni do toalety ;--)))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Nusiaa, nadia2215 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała rozrabiaka ;p jakbym swoją widziała , regularnie mnie budzi rano bo wstaje zjeść tabletki a później się rozbudza i szaleje .

f2w3skjoi7gzo11b.png

nadia2215, Limerikowo lubią tę wiadomość

cab360a44b.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca- ja też czekam:P Damy radę;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki.
    Prezeskakuje do Was z Pierwszego trymestru:)

Limerikowo, Nusiaa, nadia2215, nutka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL witamy :) idealnie 13 tydz widze ;)

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki :) zaczynam swoją przygodę z forum:)
    włączając się do wątku, to ja czuję takie jakby kopniaczki przeważnie po tej samej stronie,ale nisko bardzo i w sumie to codziennie się pojawiają, czekam tylko aż brzuszek się powiększy i będą silniejsze :)

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytam wnioskuję to Wam aż tak brzuszki nie urosły . Ja za to wyglądam jakbym piłkę połknęła :D

Powinnam przejść na forum III trymestru ale jakoś lepiej mi tutaj więc jeszcze trochę tu u Was się rozgoszczę ;p chyba ,że macie coś przeciwko ?

f2w3skjoi7gzo11b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 14:28

cab360a44b.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaaa a siedz u Nas jak Ci tu dobrze i nigdzie nie chodz ;--)))
    za duzo ruchu w ciazy tez niezdrowo
    III trym to jest od 27 tyg a ktory Ci wybil juz ? ;--)))
    ja tez polknelam jakby pilke, ale u mnie troche sflaczala
    moja Swiadkowa tez jeszcze tydz temu miala okragla pileczke a teraz Coreczke bawi, na dniach wychodzi ze szpitala po cc, bo cora glowa do gory byla ulozona i nie zamierzala pozycji zmienic
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja po połówkowym,wszystko dobrze, Mikołaj zdrowy wg usg :)

Domi witaj :)

Nusiaa a siedź :D

ja czuje mocno kopniaki,ale ja zaczęłam ruchy czuc bardzo wcześnie bo ok 16 tygodnia już.

Kaja, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55f3e3k4voabtmt.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia super , ze połówkowe wszystko ok i oby tak dalej do samego końca!!!

nadia2215 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - Według daty porodu jestem w 28 tyg ;) z tego co kiedys wyczytałam na którymś forum to po 26 tyg powinno się czuć conajmniej 10 ruchów w godzinę. Moja Mała regularnie wierci się i czuję jakby się przesuwała , kopniaki też ale już rzadziej .

Nadia gratuluję dobrych wiesci po polowkowym :)

Dzięki dziewczyny ;p hehe

f2w3skjoi7gzo11b.png

cab360a44b.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić będziemy mieć synusia <3 w domu mamy już córkę - więc będzie parka - hura :-)

Martynika, Nusiaa, Limerikowo, Kaja lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ