II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
A to nie warto panikować. Najważniejsze że daje znaki życia Też panikowałam jak ich długo nie czułam, bo późno zaczęła mi o sobie dawać znać . Termin majowy 21.05, ale pewnie będzie wcześniej przez CC bo mam mieć planowaną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 19:36
-
To dobrze niekiedy jestem jakby " nadopiekuńcza " bo tak bym chciała żeby w mgnieniu oka te 3 miesiące minęły ;p
Agi88 - o to widzę ,że też maj ja mam niby termin na 03.05 ale wczoraj powiedziała nam ,że prawdopodobnie może się wcześniej urodzić .
Nadia2215- może i masz racje . Jak pytałam ginek o to odpowiedział mi,że Mała może być odwrócona i kopać w przestrzeń i dlatego nie czuję tak jak zwykle . Choć niekiedy narzekam ,że za bardzo daje mi popalić to w takie dni żałuję tych słów .Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny powiedzcie mi jedną rzecz. Mam łożysko na przedniej ścianie - wysoko. Nie czuję jeszcze wyraźnych ruchów dziecka. Czuję jakieś delikatne raz na jakiś czas, ale nie tak intensywnie, jak niektóre dziewczyny piszą na forum. Równocześnie czytałam, iż regularne i mocne ruchy powinno się czuć od 26-28 tygodnia ciąży. Już sama zgłupiałam.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Czekajaca brak silnie odczuwalnych ruchów jest spowodowany najprawdopodobniej umiejscowieniem łożyska w twojej macicy i tak jak lekarz tobie powiedział to od 26-28 (niekiedy później jak łożysko jest niekorzystnie umiejscowione ) odczujesz kopniaki swojego malca nie stresuj sie wiec kochana tylko wypoczywaj
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam się z Monalisa . Ja mam łożysko na tylnej ścianie , niekiedy moja Mała ma dni w których praktycznie rzadko kopie a jak już zacznie to tak delikatnie ( zresztą sama się martwiłam ,że coś jest nie tak ale na drugi dzień Mała znowu była aktywna jak zawsze) . Teraz ciągle czuję albo jak ma czkawkę albo jak się wierci ;p
Czekajajaca - ja takie mocne kopniaki , wyraźne poczułam około 20 tyg może nawet po . Więc spokojnie kochanaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
u mnie lozysko jest takze na przedniej scieanie, wczesnie poczulam tez ruchy w 16/17 tyg babelkowanie, bo wczesniej tez macica 2x podchodzila do gory
kolo 18tyg/20 byly tzw ciche dni kiedy b.slabo czulam Mala, martwilam sie i sprawdzalam ja, detektorem, za to teraz 24 tydz i od 22 czuje juz regularnie kica i kopie jak trza plus goni do toalety ;--)))
Nusiaa, nadia2215 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie mamuśki zaczynam swoją przygodę z forum:)
włączając się do wątku, to ja czuję takie jakby kopniaczki przeważnie po tej samej stronie,ale nisko bardzo i w sumie to codziennie się pojawiają, czekam tylko aż brzuszek się powiększy i będą silniejszeLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Z tego co czytam wnioskuję to Wam aż tak brzuszki nie urosły . Ja za to wyglądam jakbym piłkę połknęła
Powinnam przejść na forum III trymestru ale jakoś lepiej mi tutaj więc jeszcze trochę tu u Was się rozgoszczę ;p chyba ,że macie coś przeciwko ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 14:28
-
Nusiaaa a siedz u Nas jak Ci tu dobrze i nigdzie nie chodz ;--)))
za duzo ruchu w ciazy tez niezdrowo
III trym to jest od 27 tyg a ktory Ci wybil juz ? ;--)))
ja tez polknelam jakby pilke, ale u mnie troche sflaczala
moja Swiadkowa tez jeszcze tydz temu miala okragla pileczke a teraz Coreczke bawi, na dniach wychodzi ze szpitala po cc, bo cora glowa do gory byla ulozona i nie zamierzala pozycji zmienic
-
Limerikowo - Według daty porodu jestem w 28 tyg z tego co kiedys wyczytałam na którymś forum to po 26 tyg powinno się czuć conajmniej 10 ruchów w godzinę. Moja Mała regularnie wierci się i czuję jakby się przesuwała , kopniaki też ale już rzadziej .
Nadia gratuluję dobrych wiesci po polowkowym
Dzięki dziewczyny ;p hehe