II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni rozumiem, ze nie lubisz lub odrzuca Cie na mieso, jednak pomysl by w Twej diecie byl jakis jego ok zamiennik, chodzi glownie o zelazo bys sie czasem anemii nie dorobila ze szkoda dla Ciebie i Maluszka
najlepiej sprawdz sobie jego poziom, mi ginka powiedziala ze 1ym mozliwym objawem braku Fe w organizmie moga byc pekajace kaciki ust
-
Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanko, czy któraś z Was brała duphaston w ciąży i kiedy gin kazał Wam go odstawić ? Ja biore w związku z pierwszą strata ciąży. Zostało mi ostatnie opakowanie, które w przeciągu 2 tygodni zużyje i już kazał mi odstawić. Martwie się zeby nie było za wcześnie odstawione ?
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
wlasnie dziewczyny co do odstawienia dupka...sama odstawilam kilka dni temu ponieważ zachorowałam wiec nie mialam jak jechac kupic dodatkowo inna osoba tez nie mogla...myslicie ze to bardzo zle? zaczelam juz 14 tydz...nie umawialam sie z ginem jak dlugo mam je brac a tez 1 ciaze stracilam
-
oczekuje wrote:wlasnie dziewczyny co do odstawienia dupka...sama odstawilam kilka dni temu ponieważ zachorowałam wiec nie mialam jak jechac kupic dodatkowo inna osoba tez nie mogla...myslicie ze to bardzo zle? zaczelam juz 14 tydz...nie umawialam sie z ginem jak dlugo mam je brac a tez 1 ciaze stracilam
nie wiem czemu odstawilas ten lek jesli juz raz stracilas !! ja mimo choroby bralam i biorę na dal jak dlamnie troche bagatelizujesz ..... jak mnie się skończyły tabl to wykonalam tel i gin wypisal mi recepte bez problemu !!!!!!! i widzelismy sie po tyg jeszcze raz.......Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nadia2215 wrote:ja odstawiłam w 11 tygodniu, to już byl bezpieczny czas na odstawienie a co dopiero Twój więc się nic nie martw, śmiało możesz odstawić.
apetyt mam ogromny, ciagle bym jadła.
zależy jak kochana od przebiegu calego zaplodnienia i progesteronu a tym bardziej , ze jak kolezanka pisze juz raz stracila więc samemu bym nic nie odstawiala !!!!!!!Limerikowo lubi tę wiadomość
-
amela wrote:Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanko, czy któraś z Was brała duphaston w ciąży i kiedy gin kazał Wam go odstawić ? Ja biore w związku z pierwszą strata ciąży. Zostało mi ostatnie opakowanie, które w przeciągu 2 tygodni zużyje i już kazał mi odstawić. Martwie się zeby nie było za wcześnie odstawione ?
jak ci lekarz zezwolił na odstawienie to odstaw , a biorę nadal bo mi każe !!!! -
Ja tam dalej jade na duph mimo ze 25 tydz, jestem po 2 stratach, przyczyny niewyjasnione mimo 2 serii badan
gin w sumie mowil by po 12 tyg odstawic, ale jak raz zapomnilam wziac dawki po tym terminie po mialam plame krwi i plamienie wiec kontynuuje na wlasna reke, niby lozysko przejmuje funkcje po 12 tyg, a gdzie indziej pisza po 17
moja kol po invitro po 20ktoryms tyg odstawila i tez z wielkim strachem, ale ok u niej, teraz 2 tyg coreczka. na pocz mowila ze miala zalecenie od kliniki kontynuuowania wspomagaczy do samego konca a gin po 20 mowil ze moze odstawic
badalam sobie poziom progesteronu cala ciaze i w 22 tyg teraz i jakiejs rewelacji nie bylo nigdy, teraz 37 (norma 27-50) tak jak od pocz "stoi" w dolnej granicy
czytalam ze szybkie i gwaltowne odstawienie moze spowodowac plamienie, wiec jesli odstawic to powoli zmniejszajac dawke o pol
nie jestem lekarzem, ale po stratach nie odstawialabym lekow tak szybko,bo nikt nei da gwarancji ze nie wywolamy klopotow
Kaja lubi tę wiadomość
-
Cześć Limerkowa ja na samym początku na Lutku byłam 3x2 tabl ,a teraz od miesiąca 2x2tabl zmniejsza mi dawkę co do radykalnego odstawienia takich leków zgadzam się z Tobą !!!! nie miałam poronienia żadnego , ale progesteron niski i prolaktyna też lipna ja na samą rękę nic nie będę rezygnowala bo mnie zależy na dziecku , a Ty widzę dalej i dobrze bo roznie bywa !!!!! te leki nie szkodzą , a pomagają !!!!!!
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz kazal odstawić wlasnie stopniowo czyli ostatnich kilka tabletek brać po 1 dziennie. Za 2 tyg mam wizytę u drugiego gina na NFZ zobaczymy co on powie.
Limerikowo czyli kontynulujesz na wlasna rękę to lekarz daje ci receptę ? I jaka dawkę dupka przyjmujesz dziennie ?Limerikowo lubi tę wiadomość
Ja mam jeszcze 15 tabletek i musialabym brać po jednej dziennie do wizyty u giną 24 lutego , teraz biorę dwie, ale nie mam innego wyjścia muszę brać po tej jednej tabletce dziennie
Limerikowo lubi tę wiadomość
U mnie ogolnie nic złego się nie działo w ciąży, nie plamiłam ani nic z tych rzeczy, brałam tylko ze względu na jedną stratę ciąży. Mam jeszcze ponad połowe opakowania i bede brała po jednym dziennie,
Seneka a Ty pod koniec jaką dawke brałaś dziennie ? Może warto sobie zbadac progesteron ? Chociaż i tak tego z duphastonu nie wykaże
Pod koniec po jednej dziennie, bo wcześniej 2 razy dziennie brałam, byłam tydzień temu na wizycie i powiedział że spokojnie możemy odstawić bo nic złego się nie dzieje i łożysko dobrze funkcjonuje. Poprzednio straciłam 2 ciąże, miałam badania genetyczne i nie wiedzieli dlaczego tak się dzieję.
Mój lekarz jest genetykiem więc trafiłam w naprawdę dobre ręce. Na 99% diagnoza jest taka że mój organizm na początku nie produkował wystarczającej ilości progesteronu dlatego tak się działo.
Na razie odpukać jest ok.Limerikowo, amela lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, Witam się z Wami w II trymestrze
Wizytę mam w środę, po 3 tygodniach niewidzenia maluszka, więc jestem niecierpliwa, tym bardziej, że czekam na potwierdzenie płci. Na genetycznym lekarz powiedział, że będzie dziewczynka i teraz czekam na potwierdzenie
Co do apetytu też co chwilę jestem głodna, jakby dzidzia kumulowała wszystko co jem:)
Mam pytanie, czy lekarz na wizytach mierzy Wam szyjkę, czy tylko sprawdza czy ok?Limerikowo lubi tę wiadomość