II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój lekarz nie mierzy dokładnie(albo tylko nie podaje) ale sprawdza na każdej wizycie.
A co do odkładania dupka to ja zmniejszałam dawkę z 3, przez tydzień 2dziennie i przez ostatni tydzień 1 dziennie. W 19 tygodniu, ale dostałam go w 13 jakoś bo miałam jeden dzień plamienia i w szpitalu przepisali.amela, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny, Witam się z Wami w II trymestrze
Wizytę mam w środę, po 3 tygodniach niewidzenia maluszka, więc jestem niecierpliwa, tym bardziej, że czekam na potwierdzenie płci. Na genetycznym lekarz powiedział, że będzie dziewczynka i teraz czekam na potwierdzenie
Co do apetytu też co chwilę jestem głodna, jakby dzidzia kumulowała wszystko co jem:)
Mam pytanie, czy lekarz na wizytach mierzy Wam szyjkę, czy tylko sprawdza czy ok?
Mi lekarz na genetycznych tez powiedzial ze będzie dziewczynka, USG mam 17 marca połówkowe i tez wtedy nam potwierdzi
U mnie na wizycie lekarz zawsze bada, a na ostatniej kilka dni temu badał mi takze szyjkę plus sprawdza tętno maluszka myślę ze teraz im ciąża starsza to powinien badać czy szyjka się nie skraca!
Moj gin nie robi mi na każdej wizycie pelnego USG tylko slucha tętna maluszka także dopiero w pelnej okazalosci zobacze dz idzie dopiero 17 marca !!! Strasznie dlugo
Milego dniaPaula_29 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Hej Amela ja na szczęście mam na każdej wizycie USG, ale i tak jakoś 3 tygodnie to dla mnie długo i martwię się czy ok tym bardziej, że jakiś tydzień temu poczułam coś w stylu pierwszych ruchów tak jakby jakaś rybka przesuwała się na dole i coś w stylu takiego wypychania lekkiego teraz już od kilku dni nic nie czuje. Wiem, że to jeszcze wcześnie o te ruchy są nieregularne ale mimo wszystko jak zobaczę dzidzię to się uspokoję
A o szyjkę pytam bo wyczytałam, że gin podawał dziewczyną długość szyjki.
Mi bada szyjkę ale nie podaje długości, może w późniejszych tygodniach będzie mierzył dokładnie
Amela 17 marca to rzeczywiście długo, ale ważne, że tętno bada i wiesz, że wszystko ok:)amela lubi tę wiadomość
-
Nusiaa wrote:Kaja widzę ,że jestem tydzień do przodu ale chciałam się zapytać czy masz skurcze /bóle brzucha ?
czesc slonko wiesz co skorczy nie mam ,a i ból brzucha też nie posiadam może dla tego ,ze no spe zażywam !!!! nie mam dolegliwości żadnych prócz tej paskudnej czkawki , ktora mnie nie raz budzi w nocy !!!! -
Nusiaa wrote:Ja własnie zaczęłam brać no spe i jest lepiej choc chcialabym jak najmniej brac lekow no ale cóż jak trzeba to trzeba .
Czkawka o kurcze to niezle Cię dopadło
hoho ja na luteinie i no spa od samego początku ciąży ale to nieszkodliwe dla dzidzi więc luzik ....
-
nick nieaktualny"Paula_29 napisała:
Hej dziewczyny, Witam się z Wami w II trymestrze
Wizytę mam w środę, po 3 tygodniach niewidzenia maluszka, więc jestem niecierpliwa, tym bardziej, że czekam na potwierdzenie płci. Na genetycznym lekarz powiedział, że będzie dziewczynka i teraz czekam na potwierdzenie
Co do apetytu też co chwilę jestem głodna, jakby dzidzia kumulowała wszystko co jem:)
Mam pytanie, czy lekarz na wizytach mierzy Wam szyjkę, czy tylko sprawdza czy ok? "
U mnie co wizytę sprawdza czy jest ok i dusi mnie po brzuszku i nie robi mi USG co wizytę, niestety muszę czekać do 7go marca zeby zobaczyć mojego skarba...
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Hej Amela ja na szczęście mam na każdej wizycie USG, ale i tak jakoś 3 tygodnie to dla mnie długo i martwię się czy ok tym bardziej, że jakiś tydzień temu poczułam coś w stylu pierwszych ruchów tak jakby jakaś rybka przesuwała się na dole i coś w stylu takiego wypychania lekkiego teraz już od kilku dni nic nie czuje. Wiem, że to jeszcze wcześnie o te ruchy są nieregularne ale mimo wszystko jak zobaczę dzidzię to się uspokoję
A o szyjkę pytam bo wyczytałam, że gin podawał dziewczyną długość szyjki.
Mi bada szyjkę ale nie podaje długości, może w późniejszych tygodniach będzie mierzył dokładnie
Amela 17 marca to rzeczywiście długo, ale ważne, że tętno bada i wiesz, że wszystko ok:)
Oj dlugo do 17 ale pociesza się ze czas szybko mija i ani się obejrzeć i będzie marzec:-) no i 7 chociaż na chwile podejrze dz idzie
Powodzenia na wizycie i daj koniecznie znać !!!Paula_29 lubi tę wiadomość
Nussia ja przelom lipca i sierpnia także jeszcze sporo czasu, ale widzę ze u Ciebie juz na wiosnę przyjdzie dzidzia a znasz płeć?
Mi na genetycznych gin powiedzial ze na 80% dziewczynka ale 17 marca na połowowych nam potwierdzi.
To super leci Ci jak nie wiem , już niedlugo pierwsze kopniaki . To jest moja pierwsza ciąża a ruchy delikatne poczułam już w 17 tyg .
Mnie jeszcze marzec i gdzieś połowa kwietnia została (ponieważ myślę ,że będzie wcześniej ) . U nas na 100% dziewczynka ;pamela lubi tę wiadomość