Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • seneka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie mierzy, tylko usg robi no i seguruje się wynikami badań czy jest ok.

Paula_29 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nie mierzy dokładnie(albo tylko nie podaje) ale sprawdza na każdej wizycie.

A co do odkładania dupka to ja zmniejszałam dawkę z 3, przez tydzień 2dziennie i przez ostatni tydzień 1 dziennie. W 19 tygodniu, ale dostałam go w 13 jakoś bo miałam jeden dzień plamienia i w szpitalu przepisali.

amela, Paula_29 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny, Witam się z Wami w II trymestrze
    Wizytę mam w środę, po 3 tygodniach niewidzenia maluszka, więc jestem niecierpliwa, tym bardziej, że czekam na potwierdzenie płci. Na genetycznym lekarz powiedział, że będzie dziewczynka i teraz czekam na potwierdzenie
    Co do apetytu też co chwilę jestem głodna, jakby dzidzia kumulowała wszystko co jem:)

Mam pytanie, czy lekarz na wizytach mierzy Wam szyjkę, czy tylko sprawdza czy ok?
    Hej Paula :-)
    Mi lekarz na genetycznych tez powiedzial ze będzie dziewczynka, USG mam 17 marca połówkowe i tez wtedy nam potwierdzi :-)
    U mnie na wizycie lekarz zawsze bada, a na ostatniej kilka dni temu badał mi takze szyjkę plus sprawdza tętno maluszka :-) myślę ze teraz im ciąża starsza to powinien badać czy szyjka się nie skraca!
    Moj gin nie robi mi na każdej wizycie pelnego USG tylko slucha tętna maluszka :-) także dopiero w pelnej okazalosci zobacze dz idzie dopiero 17 marca !!! Strasznie dlugo

Milego dnia :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    nic kochane ja uciekam na III trymestr powodzenia i będę wam kibicowala i czekała jak przyjdziecie do mnie :-)
    Powodzenia kochana :-) odwiedzaj nas :-)

Kaja lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Amela ja na szczęście mam na każdej wizycie USG, ale i tak jakoś 3 tygodnie to dla mnie długo i martwię się czy ok tym bardziej, że jakiś tydzień temu poczułam coś w stylu pierwszych ruchów tak jakby jakaś rybka przesuwała się na dole i coś w stylu takiego wypychania lekkiego teraz już od kilku dni nic nie czuje. Wiem, że to jeszcze wcześnie o te ruchy są nieregularne ale mimo wszystko jak zobaczę dzidzię to się uspokoję

A o szyjkę pytam bo wyczytałam, że gin podawał dziewczyną długość szyjki.
    Mi bada szyjkę ale nie podaje długości, może w późniejszych tygodniach będzie mierzył dokładnie

Amela 17 marca to rzeczywiście długo, ale ważne, że tętno bada i wiesz, że wszystko ok:)

amela lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam u nas pada beznadziejna

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety też, szaro jak na jesień

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja widzę ,że jestem tydzień do przodu ale chciałam się zapytać czy masz skurcze /bóle brzucha ?

cab360a44b.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Kaja widzę ,że jestem tydzień do przodu ale chciałam się zapytać czy masz skurcze /bóle brzucha ?

czesc slonko wiesz co skorczy nie mam ,a i ból brzucha też nie posiadam może dla tego ,ze no spe zażywam !!!! nie mam dolegliwości żadnych prócz tej paskudnej czkawki , ktora mnie nie raz budzi w nocy !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie zaczęłam brać no spe i jest lepiej :) choc chcialabym jak najmniej brac lekow no ale cóż jak trzeba to trzeba .
    Czkawka :P o kurcze to niezle Cię dopadło

cab360a44b.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Ja własnie zaczęłam brać no spe i jest lepiej :) choc chcialabym jak najmniej brac lekow no ale cóż jak trzeba to trzeba .
    Czkawka :P o kurcze to niezle Cię dopadło

hoho ja na luteinie i no spa od samego początku ciąży ale to nieszkodliwe dla dzidzi więc luzik ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia noo czkawka daje podpalić ,ale już się przyzwyczailam się do niej :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Paula_29 napisała:
    Hej dziewczyny, Witam się z Wami w II trymestrze
    Wizytę mam w środę, po 3 tygodniach niewidzenia maluszka, więc jestem niecierpliwa, tym bardziej, że czekam na potwierdzenie płci. Na genetycznym lekarz powiedział, że będzie dziewczynka i teraz czekam na potwierdzenie
    Co do apetytu też co chwilę jestem głodna, jakby dzidzia kumulowała wszystko co jem:)
    Mam pytanie, czy lekarz na wizytach mierzy Wam szyjkę, czy tylko sprawdza czy ok? "
    U mnie co wizytę sprawdza czy jest ok i dusi mnie po brzuszku :) i nie robi mi USG co wizytę, niestety :( muszę czekać do 7go marca zeby zobaczyć mojego skarba...

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudunia mnie usg robi co wizytę , a szyki nie sprawdzał dawno... pewnie teraz to zrobi

mhsvanlih0qhtdnx.png

• amela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej Amela ja na szczęście mam na każdej wizycie USG, ale i tak jakoś 3 tygodnie to dla mnie długo i martwię się czy ok tym bardziej, że jakiś tydzień temu poczułam coś w stylu pierwszych ruchów tak jakby jakaś rybka przesuwała się na dole i coś w stylu takiego wypychania lekkiego teraz już od kilku dni nic nie czuje. Wiem, że to jeszcze wcześnie o te ruchy są nieregularne ale mimo wszystko jak zobaczę dzidzię to się uspokoję

A o szyjkę pytam bo wyczytałam, że gin podawał dziewczyną długość szyjki.
    Mi bada szyjkę ale nie podaje długości, może w późniejszych tygodniach będzie mierzył dokładnie

Amela 17 marca to rzeczywiście długo, ale ważne, że tętno bada i wiesz, że wszystko ok:)
    Paula co do ruchów to wlasnie dziś cos takiego dziwnego poczulam na dole tak jakby takie pukanie, powtórzylo się to z 10 razy i teraz juz cisza. Wiem ze to wcześnie jeszcze, ale nigdy czegoś takiego jeszcze nie czulam :-)

Oj dlugo do 17 ale pociesza się ze czas szybko mija i ani się obejrzeć i będzie marzec:-) no i 7 chociaż na chwile podejrze dz idzie :-)

Powodzenia na wizycie i daj koniecznie znać !!! <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie też szyjki nie mierzy tylko mówi ,że trzyma i jest ok. Brzuch też mi naciska dookoła. Ciekawe czy teraz mi zmierzy , wkońcu to już prawie początek 29 tyg.

Dziewczyny na kiedy macie terminy ? :p

amela lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nussia ja przelom lipca i sierpnia także jeszcze sporo czasu, ale widzę ze u Ciebie juz na wiosnę przyjdzie dzidzia :-) a znasz płeć?
    Mi na genetycznych gin powiedzial ze na 80% dziewczynka ale 17 marca na połowowych nam potwierdzi.

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super :) leci Ci jak nie wiem , już niedlugo pierwsze kopniaki . To jest moja pierwsza ciąża a ruchy delikatne poczułam już w 17 tyg .

Mnie jeszcze marzec i gdzieś połowa kwietnia została (ponieważ myślę ,że będzie wcześniej ;) ) . U nas na 100% dziewczynka ;p

amela lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka super !! :-)
    To dosyć szybko poczulas pierwsze ruchy, ja mam nadzieje ze te dzisiejsze pukniecia będą się powtarzać :-)
    To na prawdę juz Ci malutko zostało :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby malutko ale się strasznie zaczyna ciągnąć :( samopoczucie zresztą też coraz gorsze :\ .. mam nadzieję,że ten czas szybko minie i opiszę Wam przebieg porodu ;p i będę czekać aż Wy się rozpakujecie ;)

cab360a44b.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ