II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja to super, ja też po wizycie też będzie synuś połówkowe mam 27.01.
Mały tak wypiął dupkę i pokazał jajeczka i siurka, że nie mam żadnych wątpliwości A ja narzekałam, ze nie czuje ruchów, pffffff... już przed wizytą mały się tak rozhasał, że od tamtej pory non stop biega u mnie w brzuchu :)czy to dzień, czy noc. Niestety ciężko śpię w nocy mam strasznie rwące bóle w nogach, często przekładam się z boku na bok , żeby odciążyć bolące nogi. Biorę magnez wg zaleceń lekarza ale wydaje mi się, że to coś z krążeniem, a pomyśleć, że jeszcze tak z 20 tygodni mam się męczyćnutka, Kaja, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
nadzia2215 ja tylko sie boje ,ze maly bedzie powsi noga jak ja .....i szybki bil moj m spokojny wiec moze cos po nim zostanie ,ale jak codziennie od 4 rana buszuje do popludnia ,a i na kilka godzin cisza czasami mu sie zdarzy odpoczac ehhh
-
Podobno w dużym stopniu odpowiada to co w czasie plodowym dziecko robi na czas kiedy sie urodzi. Czytałam iz np.juz teraz dziecko sobie reguluje dzien i noc czas aktywny i spoczynku u mnie naprzyklad codziennie o 5 rano robi mi pobudke w brzuchu, a dopiero jak cos zjem Się wycisza i mogę isc spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 12:56
-
nick nieaktualnyjeżeli to się sprawdzi to ja będę zachwycona, bo u mnie w nocy cisza, aż na początku byłam zmartwiona, że może jakoś uciskam dzidzię jak leże na boku , że nie czuje ruchów..
U mnie maleństwo w ciągu dnia jest aktywne ale najbardziej w godzinach 20.30 albo 22.30 a potem chyba idzie spać do ranaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Chyba wątki miesięczne przykuwają większą uwagę, dlatego ten II trymestr taki cichutki. III trymestr hula, bo tamte dziewczyny wątków miesięcznych jeszcze sobie nie zakładały, poza tym jest tam teraz gorąco, jedna urodziła dzisiaj, kolejne dwie są w szpitalu i lada moment coś się może rozwiązać, sama to śledzę z wypiekami .
Na moich "czerwcowych mamach" też hula, chociaż tutaj fajnie jest się spotkać tak gromadnie, bo dziewczyny są na różnych etapach II trymestru .monalisa lubi tę wiadomość
-
u mnie wizyta dopiero za tydzień, już nie mogę się doczekać bo chcę wiedzieć czy łożysko coś ruszyło do góry, a poza tym dzidzia dzisiaj się obija na całego kopniaki delikatne i strasznie ich mało, więc zaczynam się martwić, ale najważniejsze że się rusza pewnie się obróciła tyłkiem i dlatego słabo ją czuję
-
Agusia daj znać jak po ja mam w poniedziałek połówkowe i też się denerwuje, ale tak ma każda z nas.
Lula gratuluje !
mirka no nie zawsze dzidziol będzie nas kopał centralnie w brzuchol, dziś mój mały też całą noc odwrócony tyłem i się troszkę martwiłam ale jak czułam bąble to wiedziałam, że się rusza nad ranem odwrócił się już trochę i kiedy ja się rozbudziłam on rozbudził się na maksa i zaczął kopać
Agusia2312 lubi tę wiadomość