Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubranek sporo po córeczce kuzynki, tych takich do 68 cm, nie wiem, ale dokupię chyba tylko do szpitala jakieś nówki i kilka nowych bodziaków na wyjście, pewnie dużo też dostaniemy w prezencie, więc nie będę szaleć z ciuchami :)
    Łóżeczko, kołyskę do sypialni, szafę i przewijak mamy. Wózek upatrzony, ale to teściowie kupują. Zostanie pościel i wszyyyyyyystkie akcesoria do pielęgnacji niemowlaka. Także sporo jeszcze, no ale takie 3 miesiące bite są aby to na spokojnie ogarnąć. Mam nadzieję, że dam radę, bo jak czytam, że niektóre z Was, mają już wszystko, to jestem lekko podłamana :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    My z mężem jesteśmy w trakcie budowy domu i mamy zamiar się czerwiec/lipiec już wprowadzić także trochę będzie rzeczy do przewiezienia!
    U mnie wózek kupują moi rodzice a łóżeczko teściowie.
    Karola 3 miesiące to na spokojnie wszystko ogarniesz, ja tak jak pisze nie mam w sumie nic, ale chyba nie ma się co spieszyć jeszcze sporo czasu jest !
    Kaja hej, u mnie odliczanie do usg połówkowego które jest w poniedziałek! A jak u Ciebie III trymestr się zaczął ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam na razie tylko materacyk do kapieli,1 butelke,smoczek,krem johnsona na noc,1 body :)
    U mamy mam cala reklamowke ciuszkow bo kupila mi na tablicy-uzywane.
    No i od kuzynki bede miala lozeczko po jej synku.
    To wszystko. Bardzo malo tego mam czytajac wasze wypowiedzi...

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na spacerku w parku z koleżanką, taka piękna pogoda dziś była i tak cieplutko :)
    miłego wieczorku :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy bierzecie nadal kwas foliowy ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • kynga Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze biorę...miałam opakowanie 90 tabletek. Wizytę mam 18.03. Chyba dokupię sobie jeszcze omegamed pregna DHA, bo już mi się skończyły...miałam 30 kapsułek. Więcej nic nie biorę.

16ud9jcgknfom8xx.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ;) jej ale tu cisza ostatnio ! Jak się czujecie mamusie ?
    Ja korzystam z tak pieknej pogody i jak tylko moge ide na spacerek !
    Miłego dnia <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • kynga Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję za jakiś czas wsiąść na rower, tylko muszę go zrobić :) Znaczy mój K. wymieni dętki.
    Na co dzień czuję się dobrze :)...
    Czasami mam kłucie w dole brzucha...takie trochę bardziej rozległe, nie w jednym punkcie, może to dziecko się rusza w środku i kłuje...niezbyt to przyjemne powiem.
    Jako takich ruchów nie czuje jeszcze, a brzuch mam malutki. Raz tylko 2 tyg. temu wydawało mnie się, że nastąpił taki ruch dziecka wokół osi ;p że się obrócił, ale nie wiem czy to to.
    Co tu taka cisza się zrobiła? :)

Miłego dnia

16ud9jcgknfom8xx.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Oj cisza tu straszna :)

kynga możesz już odczuwać jakieś ruchy maluszka w brzuchu. ja czuje jak się przemieszcza i puka w różnych miejscach brzucha!
    Co do tych kłuć, to pewnie jest to rozciągająca się macica, także myśle że nie masz się co martwić, chyba że były by to jakieś mocne bóle wtedy wiadomo nie można tego zbagatelizować.

miłego dnia

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dodaje zdjęcie wózka jak obiecałam
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b52f828abafa03c7.html
    drugie z poszerzona nową budką
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a052330129eac47.html
    i gondola
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d73c1f3c6c701999.html

amela, lolka83, Camilia, Plumb80 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śliczny ten Twój wózeczek! i kolorek bardzo mi się podoba :)

Paula_29, kynga lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny dodaje zdjęcie wózka jak obiecałam
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b52f828abafa03c7.html
    drugie z poszerzona nową budką
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a052330129eac47.html
    i gondola
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d73c1f3c6c701999.html

KOlor, który uwielbiam, mysle o takim. W domu mam sporo tego koloru :) Co to za firma? Ja ostatnio ogladalam wozek Lupo, Babydesign, cena swietna, ma funkcje ktore mi sie podobaja, no i jest bardzo lekki jak na wielofunkcyjny, opinie ma rozne, ale raczej pozytywne...czy to nie ten?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 15:19

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    KOlor, który uwielbiam, mysle o takim. W domu mam sporo tego koloru :) Co to za firma? Ja ostatnio ogladalam wozek Lupo, Babydesign, cena swietna, ma funkcje ktore mi sie podobaja, no i jest bardzo lekki jak na wielofunkcyjny, opinie ma rozne, ale raczej pozytywne...czy to nie ten?
    Tak to ten, tylko wersja lupo comfort:)
    W spacerówce są drobne zmiany, jest wkładka dla mniejszych dzieci oddychająca i budka jest poszerzona, także jak się założy pokrowiec na nóżki o budka prawie całe dziecko chroni przed deszczem czy słońcem
    Fajny wózek, spacerówkę, i gondole wyciąga się i wkłada na klik, stelaż się składa też jednym ruchem, kosz duży, rączka regulowana 3 stopniowo, dla niższych wyższych osób, ja jestem zadowolona
    Sąsiadki na osiedlu mają i polecały

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Paula śliczny ten Twój wózeczek! i kolorek bardzo mi się podoba :)

Dzięki Amela, zastanawiałam się jeszcze nad beżowym , ale w końcu padło na ten:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Tak to ten, tylko wersja lupo comfort:)
    W spacerówce są drobne zmiany, jest wkładka dla mniejszych dzieci oddychająca i budka jest poszerzona, także jak się założy pokrowiec na nóżki o budka prawie całe dziecko chroni przed deszczem czy słońcem
    Fajny wózek, spacerówkę, i gondole wyciąga się i wkłada na klik, stelaż się składa też jednym ruchem, kosz duży, rączka regulowana 3 stopniowo, dla niższych wyższych osób, ja jestem zadowolona
    Sąsiadki na osiedlu mają i polecały

Woow, bo wlasnie tego lupo comfort nie mieli, tylko lupo, wiec comfort nawet lepszy? Myslalam o innych wozkach, ale ten przyciagnal moja uwage :)
    Ja ogladalam x-landery, ale maja male gondole, wiec odpada, bo jednak zima bede wozic mala, znow Emaljunga i Tautonia raczej cięższe, a ja bede wnosic wozek...albo samą gondole...na 3 piętro. Nawet zastanawiam się nad sama gondolka, a pozniej na dokupieniu spacerowki...ale to Lupo rozwazam :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka zobacz w Smyku, tam powinni mieć tą wersję
    Fajnie się prowadzi, koło skrętne, pompowane i dobra amortyzacja, można bujać dzieciątko jakby co. Są adaptery do fotelika maxi cosi więc masz 3 w 1 jak fotelik dokupisz. Ja też oglądałam xlandery, ale ogólnie sugerowałam się stronką bangla.pl i tam było sporo też takich zniechęcających opinii. Jak na moje oko gondola jest lekka, klik i wypinasz i możesz wnosić. Najlepiej jak sobie podjedziesz do smyka i sama powpinasz, pojeździsz
    Też myślałam o gondoli ale stwierdziłam, że jakby się dziecko urodziło duże to w zimie już trzeba będzie kupić spacerówkę więc postawiłam na dwa w jednym

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka zobacz w Smyku, tam powinni mieć tą wersję
    Fajnie się prowadzi, koło skrętne, pompowane i dobra amortyzacja, można bujać dzieciątko jakby co. Są adaptery do fotelika maxi cosi więc masz 3 w 1 jak fotelik dokupisz. Ja też oglądałam xlandery, ale ogólnie sugerowałam się stronką bangla.pl i tam było sporo też takich zniechęcających opinii. Jak na moje oko gondola jest lekka, klik i wypinasz i możesz wnosić. Najlepiej jak sobie podjedziesz do smyka i sama powpinasz, pojeździsz
    Też myślałam o gondoli ale stwierdziłam, że jakby się dziecko urodziło duże to w zimie już trzeba będzie kupić spacerówkę więc postawiłam na dwa w jednym

oo Smyk, super, jeszcze chyba sa w swiecie dziecka u nas w Wawie, poogladam, chociaz ja z zakupem czekam na ostatnia chwilke, ale chce miec juz wybrany :)
    No wlasnie u mnie ta sama gondola to raczej kwestia wnoszenia,bo wielofunkcyjne cięższe...ale jesli on bylby lekki, bo jak podnosilam to byl, to tez niezla sprawa, mocno sie nad nim zastanawiam, ale zobacze jeszcze inne, bo na razie tylko kilka modeli przylukałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 15:37

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam czekać na ostatnią chwilę, ale trafiła nam się okazja, by kupić 20% taniej więc się zdecydowaliśmy

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja też chciałam czekać na ostatnią chwilę, ale trafiła nam się okazja, by kupić 20% taniej więc się zdecydowaliśmy

Jak patrze na te gondolki to one nie sa ciezkie, zalezy oczywiście jaka firma, ale wozek spacerowy to inna sprawa...
    NP. ten Lupo ma wage ze spacerówką ok. 15 kg, nie tak zle, ale spacerowka już sama tej firmy, rozne modele od 7,5-10 kg, wiec pozniej bedzie dla mnie roznica :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak 7 i 15 to duża różnica, w sumie ja nie muszę wnosić więc nie myślałam o tym, bardziej na zasadzie wpakowywania do samochodu, ale to już dużo mniejszy problem

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ