Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najstarsze malenstwo 12 tc

bontbhr.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa ja tez jeszcze nie mam wózka. Przykro mi z powodu tylu strat <3 . Ja mialam jedna.
    Paula to czekam jutro na fotke. A jeśli była okazja to pewnie ja tez bym kupila, 400 zl to sporo kasy za co można kupić dużo innych rzeczy dla dzidzi:-)

monalisa lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklej jutro fotkę wozeczka chetnie zobaczę, choć juz podejrzalamna allegro :) . My juz wszystko mamy tylko wozek odebrać i kolyke bo na początek kolyske od kolezanki z pracy pożycze :) lozeczko od brata dostane po bratanku. Tylko jeszcze pare ciuszków dokupie lubie miec ;) Dostalismy od brata 3 duze worki ciuszków po Alanku ale co będzie ja bedzie corcia

amela, Paula_29 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400zl oszczędności..... hmmm ale bym poszalala w sklepie dziecięcymi ubrankami za ta kase:)

bontbhr.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę przyznać ze jeszcze nic nie mam. Ale juz po usg polowkowym znaczne cos kupować :-)
    Monalisa a znacię płeć?
    Fajnie ze dostaliscie tyle ciuszkow, na pewno sie przydadza, ja niestety nie mam nikogo kto moglby nam podarować w spadku jakieś ciuszki:-(

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety płci nie znamy malenstwo nie chce współpracować z nami :) wczesniej udalo sie dojrzeć i 4 x wyszło dwa razy corka i dwarazy ze syn

bontbhr.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) to faktycznie pół na pół :-) może w końcu uda sie podejrzec dzidzie :-)
    U nas na 80% córeczka ale może za tydzień na połwkowych potwierdzi nam na 100% , w końcu zaczela bym jakieś zakupy :-)
    Lece po mału spać, do jutra, miłej nocki <3

monalisa, Paula_29 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ja tez zmykam

amela lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już coraz więcej ale jeszcze sporo brakuje, niestety tez nie mam nikogo od kogo dostałabym ciuszki lub cokolwiek więc wszystko trzeba samemu, dlatego po troszku a do przodu. Następny zakup grubszy to będzie łóżeczko i szafka z przewijakiem, bo tyle jeszcze do pokoju małej brakuje
    Monalisa przykro mi z powodu tylu strat, teraz już jesteś prawie w III trymestrze więc wszystko będzie dobrze
    Co do ciuszków to na niemowlaka wszystko jest takie samo, a bez znaczenia czy różowy czy niebieski:) później dopiero zaczynają się zmiany:)

amela lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Podczytuje was dziewczyny i widze ze większość was ma juz wozek, a my kurcze mam juz upatrzony tylko zaplacic i zabrać do domu ale jakość boimy się za wcześnie
    . Wiecie my 7 lat staran i 6 strat podrodzee

ja nie mam nic, na razie sobie przeglądam tylko...pytalam kolezanek, to raczej tez ok 7 miesiaca zaczely kompletowac, to chyba zalezy od kazdego indywidulanie... :) dla mnie po prostu za wczesenie :)

amela lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wielką radością witam się z wami Dziewczyny w II trymestrze :) w koncu ;)

Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki. U mnie dziś piękna pogoda, słonko świeci, wiosna tuż tuż ;)
    Lolka ja też jakoś się nie spieszę z zakupami, na pewno zdążymy !:)
    Aleksa witaj w II trymestrze :) Jak się czujesz ?

lolka83, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)ja z tych mam, co nic nie maja jeszcze:)ale moze w ten czw dowiem sie kto tam pod serduchem mieszka i wtedy zaczne po malusku szukac:)wozeczek bynajmniej wybrany:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika ja wózek też mam już wybrany ale poza tym nic nie mam :)
    A na jaki wózek się zdecydowałaś ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    ja nie mam nic, na razie sobie przeglądam tylko...pytalam kolezanek, to raczej tez ok 7 miesiaca zaczely kompletowac, to chyba zalezy od kazdego indywidulanie... :) dla mnie po prostu za wczesenie :)

w obecnych czasach to jesteś w stanie skompletować wyprawkę w kilka dni, więc to nie problem, że ktoś jeszcze czegoś nie ma...Ja mam już większość ubranek, od maja/kwietnia się zabiorę za resztę.

lolka83, amela lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Aleksa witaj w II trymestrze :) Jak się czujesz ?

A dziekuje, wyśmienicie :)

• kynga Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,
    Widzę dziewczyny, że piszecie o wyprawkach dla maluchów... Ja jak na razie mam tylko upatrzone kilka wózków (typów), a później będę z nich wybierać :) Ważne, żeby był lekki, gondola z uchwytem, nie ma windy u nas w bloku...ale to drugie piętro - dam radę. Czterokołowy, spore kółka...szczególnie tylne, w miare pojemny kosz na zakupy. No i komplet - gondola, spacerówka, i dobrze jakby był fotelik.
    Spacerówkę to ja już mam (nie parasolka), po mojej najmłodszej siostrze :) bardzo wygodnie się go prowadzi pamiętam i jest lekki (całość ok. 9 kg)...chyba taki trochę turystyczny jest, nie pamiętam teraz nazwy, ale napiszę Wam później :)
    Łóżeczka też już mniej więcej jestem zorientowana, pewnie wezmę używane z odbiorem osobistym w W-wie.
    Dobranoc

seneka lubi tę wiadomość

16ud9jcgknfom8xx.png
  • kynga Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah...i ubranka dostaniemy od kolegi z pracy mojego K. (po chłopcu), i po mojej siostrze coś zostało. Te najmniejsze rozmiary tylko pewnie będą do dokupienia, no chyba, że po tym chłopcu będzie sporo :). Butelki mam po siostrze (smoczki do dokupienia). Sporo jeszcze brakuje...
    Jedyne co już kupiłam w związku z maluchem...to kocyk, bo mnie się spodobał :D
    Dodam, że nie wiem jeszcze czy to chłopczyk czy dziewczynka.

seneka lubi tę wiadomość

16ud9jcgknfom8xx.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo rzeczy po moim bratanku no i już sporo kupiłam ubranek, łóżeczko też już mam jak i wózek tylko po nie jechać. Myślę nad przewijakiem z półkami.
    W piątek dostane potwierdzenie co do płci.

qq873e5erivgw16d.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no witam mamuśki || trymęstru jak wam idzie ?

amela lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ