II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
maja89waw wrote:Jagoda ślicznie Zuź jest teraz bardzo dużo, chyba 3 miejsce przez ostatnie lata w Warszawie Także mój typ Jagódka Chodź u nas będzie Lilka.
maja89waw lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
hehe wszystkie imiona w pierwszej 30stce się plasują Poczytajcie sobie:
https://msw.gov.pl/pl/aktualnosci/11689,Lena-i-Jakub-to-najpopularniejsze-imiona-mijajacego-roku.html?search=8896121
Amela Twoja Jagódka bardziej oryginalna od naszych typów Moja Lilianka na 29, więc chyba też nie ma tragedii.
Powiem wam, że jeszcze przed ciążą wiedziałam, że córeczka to będzie na pewno Lilianka - nie znam żadnej a pracuje z dzieciakami na co dzień. Kiedyś w gimnazjum miałam koleżankę o tym imieniu, bardzo sympatyczna dziewczyna, poukładana - może dlatego taki wybór Niby to imię zyskuje na popularności, jeszcze się okaże, że za kilka lat co druga będzie Lilaamela lubi tę wiadomość
-
amela wrote:Paula super sprawa urządzanie domu, mam tyle pomysłów. A dzidzia z dnia na dzień coraz mocniej daje o sobie znać
Betina89 my pewnie dopiero w maju wejdziemy robić środek, ale mam nadzieje ze się wyrobimy do końca lipca zanim dzidzia się urodzi.
Dzięki dziewczyny juz nie mogę się doczekać jutraamela lubi tę wiadomość
-
betina89 wrote:Myślisz, że tak szybko uda Wam się środek zrobić?? Ja mam obawy, bo mąż mówi, że będzie dobrze jak się uda na święta wprowadzić...hmmm Chciałabym żeby dzidzi już w nowym domu mieszkała , a nie u teściowej... ciekawe jak to będzie;)
My robiliśmy 6 miesięcy ale to wszystko zależy od finansów, jak masz kasę, wynajmujesz ekipę i zrobi Ci spokojnie w 3 m-ceamela lubi tę wiadomość
-
Kochane,
orientujecie się, które dziewczyny kupiły lub mają od jakiegos czasu Bebetto Luca? Chodzi mi o gondolę??
Jak mala urodzi sie na poczatku lipca, wiec pewnie jeszcze zima bedzie jezdzic w gondoli, czy takie dziecko w tych spiworkach, otulaczach itd, zmiesci sie w tych wymiarach...???
W sklepie nie zwróciłam uwagi na wymiary, bo gondola wydawala sie ok, na stronie producenta ma 79 cm (ale to chyba zewnętrzne), ale dziewczyny pisza, ze po wymierzeniu ma ok 73-75cm ? To nie wydaje sie duzo... Wiadomo, ze kazde dziecko jest inne...
Jestem w kropce, bo bym juz zdecydowala sie na wozek, a teraz nie wiem czy nie bedzie pozniej problemu z upychaniem dziecka do goncoli...?? Zalezy mi na lekkiej gondoli, a ta byla ok.
Spacerówkę zamierzam kupic juz porzadna, wiec na to nie zwracam uwagi. -
betina89 wrote:Myślisz, że tak szybko uda Wam się środek zrobić?? Ja mam obawy, bo mąż mówi, że będzie dobrze jak się uda na święta wprowadzić...hmmm Chciałabym żeby dzidzi już w nowym domu mieszkała , a nie u teściowej... ciekawe jak to będzie;)
My jesteśmy na etapie gładzi, niedługo będą malować podkładem, ale do łazienek dopiero będą wchodzić za tydzień, nie ma jeszcze nigdzie podłóg, kuchnia w ogóle nie zrobiona... Cały czas ekipy robiły, czasami 3 na raz i mamy wielkie obawy czy uda się w czerwcu wprowadzić...
Tak, to prawda wszystko zależy od kaski, ale tez od metrażu - jak do wykończenia jest 70 metrowe mieszkanie to rachu ciachu i po strachu. U nas użytkowego w domku jest ponad 200 m i obawiamy się, że na czerwiec wszytko pewnie będzie gotowe, ale może nie być żadnych mebli ;/ a na niektóre czeka się nawet 8 tyg ;/
A gdzie jeszcze ogródek, ogrodzenie ehhhhh nie chce mi się o tym nawet myśleć ;( -
nick nieaktualny
-
Wczoraj wyskoczyła mi jakaś krostka na ustach i przestraszyłam się, że może to być opryszczka. Od razu wpadł mi w ręce artykuł z gazety w którym było napisane jak bardzo może być ona groźna dla dziecka (zarówno wargowa jak i narządów płciowych). Przestraszyłam się i popłakałam wieczorem a w nocy nie mogłam spać i miałam koszmary ;-/ Nie mogę się tak denerwować bo to szkodzi dzidzi! Dziewczyny czy wiecie coś na temat opryszczki w ciąży? Słyszałam, że jest groźna jak się ją przechodzi po raz pierwszy ale ja nie pamiętam czy już to miałam kiedyś? Czy mogę jakoś to ustalić z badania krwi?
-
betina wiesz chodzi mi żeby chociaż zrobić jedno piętro z łazienką i kuchnie a resztę pomału się skończy
aleksa ja mdłości miałam tylko w I trymestrze to nie pomoge, ale myśle, ze przez okres całej ciązy można się ich spodziewać, także spokojnie takie uroki ciąży
Cammila nie wiem czy można to jakoś zbadać, wydaje mi się że nie ale może zapytaj o to gina, kiedy idziesz do lekarza? Nie denerwuj albo zadzwon do lekarza i się zapytaj ?Paula_29 lubi tę wiadomość
No pewnie Amela, nie ma co przesadzać, akurat płot czy ogrodzenie do zamieszkania niezbędne nie jest, wystarczy kuchnia, łazienka i jeden pokój i można mieszkać. Moja koleżanka ponad 200 metrowy dom wykończyła w 4 m-ce na tip top łącznie z wszelkimi dodatkami.Pewnie że na meble trzeba teraz czekać, ale kto mówi, że je trzeba zamawiać jak wszystko będzie gotowe, można zamówić wcześniej i będą na czas
Dziewczyny a ja odczuwam dziwne kłucia na samym dole w podbrzuszu, nieraz mam wrażenie że jakby kłucia w pochwie, czy któraś z Was tak miała?
Bo to dla mnie nowość. Rozciągania , skurcze miałam ale takiego czegoś jeszcze nieamela lubi tę wiadomość
-
Dokładnie kilka pomieszczeń wystarczy narazie, a potem reszta na spokojnie
Paula ja czasami miałam takie delikatne kłucia w pochwie ale zaraz przechodziły, nie były bardzo bolesne. Ja myślę, ze to wszystko jest związane z rozciąganiem się macicy i jej podnoszeniem. A często Ci się to powtarza ?
Wiesz jednak zdecydowaliśmy się na imię Nela
Przez ostatnie kilka dni tak mam, na razie obserwuje bo tez nie trwa to długo ale czasem jest bolesne a wizyta dopiero za dwa tygodnie, jakby mi bardzo dawało we znaki, to wybiorę się wcześniej
Nela też bardzo ładnie;)amela, betina89 lubią tę wiadomość
-
My z mężem nie chcemy już nic w środku robić gdy będzie dzidzia. Mój brat wprowadził się do mieszkania jak mieli łazienke, sypialnie i kuchnię. Potem już jak mieszkali robili resztę np. Oświetlenie, parapety, tapety itd. Wiecie ile kurzu mieli codziennie, zwłaszcza jak kuli coś albo szlifowali ? To nic fajnego mieć wieczny remont w domku, a jeszcze jak jest dzidzia... A jeśli chodzi o ogródek to wszystko się niestety zazębia tak jak w środku. Póki nie zaczeliśmy budowy nie sądziłam, że to wszystko trzeba dobrze przemyśleć. Mamy zamiar mieszkać tam przez najbliższe kilkadziesiąt lat, więc czasami dwa razy dziennie jesteśmy na budowie.
Amela spróbujcie zrobić jak najwięcej tych brudnych robót, bo mówie Ci że ten ciągły syf da Ci w kość...amela, betina89 lubią tę wiadomość
-
maja myśle że u nas nie będzie problemu, za miesiąc bedzie już założona elektryka i hydraulika i bedzie można wchodzić do środka z robotą, a że u nas domek ma ok 110 m także spokojnie myślę że się wyrobimy
maja89waw, betina89 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif