Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    kupowanie jest strasznie przyjemne takich słodkich ubranek :). Ja na razie nic nie kupuję, boje się. Zostawiam wszystko na koniec, ale z drugiej strony boję się, że nie zdążę ze wszystkim jak tak wszystko będę odkładać na koniec :(.

Dziewczyny mam pytanie czy wy też czujecie kłócia tak jakby w szyjce macicy??
    Za każdym razem z szyjką podczas badania jest wszystko ok, ale ja czuję te cholerne kłócia. Poza tym ostatnio mam crazy dni jeżeli chodzi o emocje :( i mój mąż wyprowadza mnie z równowagi :(. Do tego stopnia, że już dziś 3 razy podnosił mi ciśnienie i wkurzona się na niego wydzierałam. Teraz boję się że zaszkodziłam tym dziecku :(. Wiem, że nie powinnam się denerwować, ale moje hormony i emocje biorą górę, to on teraz powinien być wyrozumiały i się wycofać a nie dolewać oliwy do ognia o.O
    Powiedzcie na pocieszenie, że nie zaszkodziłam swojemu szkrabowi, bo mam wyrzuty sumienia :(.

ja tylko kilka razy w ciagu ciazy mialam ataki nerwow, ogolnie jestem spokojna -podobno tylko dlugotrwaly stres szkodzi dziecku, wiec na codzien staraj sie bys radosna itp a na pewno bedzie ok

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisałam się do szkoły rodzenia :) na nfz. Zaczynamy od 21 tc czyli 26.06. Z racji tego, że szkoła jest na NFZ to odchodzi nam jeden duży wydatek :)

Nulka, iśka, Rika lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie ja nie chodziłam... i żałowałam. Choć zdania są podzielone co do szkoły rodzenia. Rozumiem, że podzielisz się wrażeniami ;) Myślę, że jak drugi raz będę w ciąży to pójdę, a co :D Niby bardzo dużo czytałam ale zawszę się pozna techniczną stronę

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα, oj napewno nie zaszkodzilas, wszystko jest z Maluchem ok, sprobuj sie odprezyc i zrelaxowac :)

My zajecia mamy w lipcu, chyba jak bede ok 28tc i mamy tylko 2 lekcje, po 1.5 godziny kazda - jedna o karmieniu piersia, a druga to porod, dostepne srodki przeciwbólowe... i tyle. Myslalam, ze bedzie tez cos o zajmowaniu sie Maluchem po narodzinach, ale jak widac nie... Na ta o karmieniu pojde, ale nie wiem czy sie wybiore na ta druga, zobaczymy jak wyrobie sie z czasem :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ja w piątek oddaje juz całosc promotorce do zaakceptowania :)
    Mam nadzieje,ze juz nie każe nic poprawiac :)
    Trzymam kciuki za Twoje poprawki :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadę na usg połówkowe do prof Preisa :) Ale mam stresa ;p

иιєиσямαℓиα, xcarolinex lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, czekamy na relacje.

Nienormnalna, nie martw sie, ze zaszkodzilas swojemu maluszkowi ;)
    Ja potrafie tak sie na meza wydrzec, ze az sasiedzi slysza ;P Teraz juz mniej, ale na poczatku ciazy doprowadzal mnie do szalu!!
    A co do klucia w szyjce macicy, to ja nic takiego nie odczuwam.. Na kolejnej wizycie powiedz o tym gin. Zobaczymy jaka ma teorie na ten temat.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Ale tu cisza zapanowała - mało się dzieje ostatnio;)

Ja wczoraj zaliczyłam pierwsze Braxtony rano - średnio miłe uczucie kurcze, choć pewnie bardziej z nerwów niż samego odczuwania. W każdym razie po 20min wysłałam męża po nospę do apteki - ale,zanim wrócił już zdążyło mi przejść całkowicie, więc nie była potrzebna.

иιєиσямαℓиα nerwami się nie przejmuj, ale staraj się nad nimi panować. Dla siebie i dla dzidzi. Nie warto. Co do mężów... u nas też ostatnio baaaaardzo średnio. Aż nawet nie będę o tym mówić. Ale to chyba faktycznie kwestia tej nowej ciążowej sytuacji - trzeba przetrwać...

Udanego dnia życzę! Ja dziś robię ostatnie poprawki mgr i mam nadzieję już zamknąć ten temat;)

trzymam kciuki za twoją obronę :)!

Ostatnio jestem nadpobudliwa :( nie wytrzymałam wczoraj znowu wieczorem mąż mnie zdenerwował :(. Obudził mnie jak już spałam i w efekcie tego zerwałam się z łomoczącym sercem ...i znowu hormony ciążowe dały czadu :(. Nie poważny jest i tyle :(. Nakrzyczałam na niego za jego bezmyślność. Ale zrobiłam mu wykład! Siedział cicho już później cały czas, poszedł spać i chrapał , a ja przez niego nie mogłam zasnąć :(. Dziś wreszcie poszedł do pracy i mam błogi spokój :)
    A teraz się będę stresować do 11stego - wtedy mam kolejne usg. Niestety ruchów maluszka dalej nie czuję i czekam .... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 07:44

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja dzisiaj jadę na usg połówkowe do prof Preisa :) Ale mam stresa ;p

czekamy na wieści :)!!!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Kleopatra, czekamy na relacje.

Nienormnalna, nie martw sie, ze zaszkodzilas swojemu maluszkowi ;)
    Ja potrafie tak sie na meza wydrzec, ze az sasiedzi slysza ;P Teraz juz mniej, ale na poczatku ciazy doprowadzal mnie do szalu!!
    A co do klucia w szyjce macicy, to ja nic takiego nie odczuwam.. Na kolejnej wizycie powiedz o tym gin. Zobaczymy jaka ma teorie na ten temat.

Dziękuję :)
    Ja też się darłam wczoraj :) - pierwszy raz miałam na niego od dłuższego czasu takiego wnerwa.
    Powiem jej. Ostatnio w niedzielę, miałam badania w szpitalu przez te długotrwałe bóle. I zmierzyła mi lekarz szyjkę - powiedziała, że była bardzo długa 4,5 cm chyba. Ale powiem teraz 11stego na pewno. Tylko 11sty czerwca to tak długo.....nie mogę się doczekać :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, czasdem warto zacisnac zeby i olac zachowanie meza;/
    Ja w zeszlym tyg mialam sie rozwodzic hahahah, tzn wygonilam meza i mialam byc juz samotna....z czasem mialam zlozyc papiery rozwodowe, dzis znowu sie kochamy :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja wczoraj przeszlam sama siebie i wyrzucilam mojemu przez okno spodnie i koszulke!!!dobrze ze parter i nie zawislo u zadnego sasiada na parapecie..ale dostalam szaalu ciezarnej..dobrze ze w nocy pojechal do swojego domu(150km) pozalatwiac cos bo nie dosc ze mam stresa odnosnie lekarza to nie trzebaa mi nerwow w dzien..i gledzenia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 08:09

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika trzymam kciuki i wlasnie mialam pisac o skurczach bo ja albo ich nie mam albo w ogole ich nie czuje..nie biore tez zadnego magnezu zapobiegawczo i no spy wiec powinnam je juz czuc..hmm zapytam dzisiaj doktorka :-)
    no i ciekawe co mi powie na ten podwyzszony cukier ...az sie boje..wizyta o 14stej..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, odezwij sie po wizycie :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    rika trzymam kciuki i wlasnie mialam pisac o skurczach bo ja albo ich nie mam albo w ogole ich nie czuje..nie biore tez zadnego magnezu zapobiegawczo i no spy wiec powinnam je juz czuc..hmm zapytam dzisiaj doktorka :-)
    no i ciekawe co mi powie na ten podwyzszony cukier ...az sie boje..wizyta o 14stej..

daj koniecznie znać jak po wizycie :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    dziewczyny ja wczoraj przeszlam sama siebie i wyrzucilam mojemu przez okno spodnie i koszulke!!!dobrze ze parter i nie zawislo u zadnego sasiada na parapecie..ale dostalam szaalu ciezarnej..dobrze ze w nocy pojechal do swojego domu(150km) pozalatwiac cos bo nie dosc ze mam stresa odnosnie lekarza to nie trzebaa mi nerwow w dzien..i gledzenia..

to musiał cię nieźle wkurzyć :)
    Widzę, że nie jestem odosobniona :)
    Ja z moim dobrze żyję, wczoraj jakoś musiał mieć też zły dzień, bo tak marudził i zrzędził, że wyprowadzał mnie normalnie z równowagi. Ale od dziś nerwy już na wodzy, bo stresuję się tą całą sytuacją dzisiaj na chłodno jeszcze bardziej :(, że moja adrenalina zaszkodziła maluszkowi :(
    Trzeba się wziąć w garść :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:25

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziewczyny w pierwszym trymestrze miałam straszne hustawki nastroju raz już nawet byłam spakowana do wyprowadzki :) Ale mój jakoś załagodził sytuacje teraz się staram wyciszyć choć nie zawsze to wychodzi mam nadzieję, że mała będzie spokojna jak się urodzi :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie czytalam ze jak zestresowana mama zestersowane dziecko-spokojna mama spokojne dziecko..hmm ale szal ciezartnej nie zdarza sie czesto wiec jestem przy nadziei ze bedzie ok hehe.
    anilorak ja kiedys myslalam ze mam te slawne Braxtony a to jednak maly sie tak prezyl ze plecki i glowke wyczuje wiec to nie one heh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ