II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, cos tu u nas cicho...?
Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok?
Ja wczoraj troche spanikowalam bedac w pracy, ze 'nie czuje' Malej i wybralam sie na oddzial polozniczy, zrobili nam usg i Malenstwo cale i zdrowe... Ja chyba zwariuje a tu jeszcze 18tyg do konca!
Mowilam sobie, ze nie bedziemy kupowac zadnych ciuszkow do konca ciazy, no ale sie nie udalo, juz kilka par spodenek, sukienke i zestaw dla Malutkiej kupilismy No i jeszcze dostala slodziutkie ubranka na Dzien Dziecka
Tez tak macie Dziewczyny, ze wieksza przyjemnosc sprawiaja Wam zakupy dla Malenstw niz dla siebie samej? Ja juz nawet nie chce wchodzic do sklepów z odzieza dla mnie, tylko dla Malucha
Zycze udanej niedzieli! xиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja sobie od poczatku ciazy kupilam tylko getry z pasem zeby przelazic w nich zime hehe i teraz ostatnio 4sukienki luzne na ciuchach haha i nie mysle na razie sobie niczego kupowac bo przed ciaza nosilam 34-36 a teraz...hmmm z 42?hehe.za to moj maluszek ma juz duuuzo za duzo ciuszkow hehe
rubi67 lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Hej Dziewczyny, cos tu u nas cicho...?
Ja wczoraj troche spanikowalam bedac w pracy, ze 'nie czuje' Malej i wybralam sie na oddzial polozniczy, zrobili nam usg i Malenstwo cale i zdrowe... Ja chyba zwariuje a tu jeszcze 18tyg do konca!
Mowilam sobie, ze nie bedziemy kupowac zadnych ciuszkow do konca ciazy, no ale sie nie udalo, juz kilka par spodenek, sukienke i zestaw dla Malutkiej kupilismy No i jeszcze dostala slodziutkie ubranka na Dzien Dziecka
Tez tak macie Dziewczyny, ze wieksza przyjemnosc sprawiaja Wam zakupy dla Malenstw niz dla siebie samej? Ja juz nawet nie chce wchodzic do sklepów z odzieza dla mnie, tylko dla Malucha
Zycze udanej niedzieli! x
To norma i tak Ci już zostanie. Często wolę sobie odmówić a małemu kupić Jest dla mnie całym światem i nieba bym mu uchyliłąrubi67 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny ostatnio pisalam ze kochalam sie dzien przed @ z mezem . . . no i dostalam ... tylko ze zawsze milalam bardzo bolesne i obfite miesiaczki a tym razem tylko 2 dni lekkiego krwawienia i 2 dni plamienia ... zazwyczaj miesiaczka trwala z 7 dni a tu dzisiaj juz prawie nic . ... zerknijcie ma moj wykres i czy jest na to jakies wytlumaczenie ? POMOCY!
https://ovufriend.pl/graph/ba8581860b6098e61a8acc5a7742850d -
pasia27 wrote:Ja sobie od poczatku ciazy kupilam tylko getry z pasem zeby przelazic w nich zime hehe i teraz ostatnio 4sukienki luzne na ciuchach haha i nie mysle na razie sobie niczego kupowac bo przed ciaza nosilam 34-36 a teraz...hmmm z 42?hehe.za to moj maluszek ma juz duuuzo za duzo ciuszkow hehe
Pasia -ja przed ciaza mialam 38, zima zazwyczaj 40 ,bo przybywa mi kg na mrozy -mowie o spodniach, bo gora to zawsze 38 -obecnie w ciazy mam 40 lub niektore spodnie 42 -nigdy nie mialam 42
ogolnie nie widac po mnie ,ze przytylam wiec mam nadzieje wrocic do figury sprzed ciazy, a nawet licze na mniej kgpasia27 lubi tę wiadomość
-
xcarolinex,
Ja pierwsze ciuszki kupilam juz w 5 tyg ciazy i pozniej gdy tylko cos mi sie spodobalo dokupowalam (na samym poczatku ,gdy nie znalam plci ,choc i tak przeczuwalam ,ze bedzie chlopczyk, kupowalam ciuszki unisex)
Tym oto sposobem juz 2 miesiace temu skompletowalam dla dzidzi wszytsko.Jestem bardzo z tego zadowolona, bo obecnie nie chce mi sie jezdzic juz po sklepach, ponadto wszystkie rzeczy, ktore kupilam sa nowe i pochodza z wyprzedazy ,jakichs promocji i mam wiele fajnych ,dobrych jakosciowo ciuchow za niewielka cene.
Moim zdaniem ,nie ma sie co nastawiac, ze bedzie cos nie tak -trzeba myslec pozytywnie.
Jesli chodzi o mnie to tez lubie sie wystroic i kupilam sobie kilka zestawow ubran ciazowych - musi byc i ladna dzidzia i ladna mamusiapolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
patti wrote:xcarolinex wrote:Hej Dziewczyny, cos tu u nas cicho...?
xcarolinex,
Ja pierwsze ciuszki kupilam juz w 5 tyg ciazy i pozniej gdy tylko cos mi sie spodobalo dokupowalam (na samym poczatku ,gdy nie znalam plci ,choc i tak przeczuwalam ,ze bedzie chlopczyk, kupowalam ciuszki unisex)
Tym oto sposobem juz 2 miesiace temu skompletowalam dla dzidzi wszytsko.Jestem bardzo z tego zadowolona, bo obecnie nie chce mi sie jezdzic juz po sklepach, ponadto wszystkie rzeczy, ktore kupilam sa nowe i pochodza z wyprzedazy ,jakichs promocji i mam wiele fajnych ,dobrych jakosciowo ciuchow za niewielka cene.
Moim zdaniem ,nie ma sie co nastawiac, ze bedzie cos nie tak -trzeba myslec pozytywnie.
Jesli chodzi o mnie to tez lubie sie wystroic i kupilam sobie kilka zestawow ubran ciazowych - musi byc i ladna dzidzia i ladna mamusia
Ja nie zwlekalam z kupnem, ze wzgledu na zabobony Poprostu po poznej stracie chcialam zaczekac jak najdluzej, ale jak tu sie nie skusic
I Tez czekalam na usg w 20tc, zeby poznac plec, i teraz kupuje sety i outfity typowe dla dziewczynek - w zeszlym roku wszystko mialam skompletowane dla chlopca (wszystkie bodziaki, spiochy, pajacyki etc mialam kupione w universalnych kolorach ), a ze nic nie bylo uzywane, to teraz tylko dziewczece ciuszki kupuje u nas w UK wyprzedaze zaczna sie czerwiec/lipiec to wtedy wszystko juz kupimy i potem tylko wozek
A co do ciuchów, to ja jeszcze nosze swoje jeansy, sa dobre i mam duuuzo ciuchów ciazowych z zeszlego roku - tylko musze dokupic kilka maxi sukienek, dzis Moj Mezczyzna wyciaga mnie na zakupy, to mam nadzieje sie troszke zaopatrzyc no i znalazlam super promocje na staniki do karmienia (70% taniej!) wiec juz dzis je kupieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2013, 10:17
-
Też kupowałam na wyprzedażach i w lumpeksach takie malutkie idzie nowe i firmowe dostać za grosze a sprawują się o wiele lepiej jak ciuszki które podostawałam zakupione w pepco... w Biedronce i w Lidlu bywają fajne ciuszki i też się nic z nimi nie dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2013, 10:36
-
Ja bym tak do końca jeśli chodzi o USG to bym nie wierzyła... Według niego mój syn miał być córką a nawet na 3D byliśmy a on albo się przekręcał kombinował więc albo nie widzieliśmy nic albo dziewczynkę i tylko jeden lekarz na 4 widział chłopaka
-
ja jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia wiec nie moge sie wypowiedziec ale domyslam sie że to bardzo przyjemne...
mam pytanie .....
piszesz że wybrałas sie na oddział połozniczy bo spanikoałaś...to znaczy ze do szpitala zawsze mozna jechac jak sie ma jakies obawy i tak człowieka przyjmą od razu?...za darmo zrobia nie wiem usg? czy inne badanie kontrolne? -
Powinni cię przyjąć jeśli coś się dzieje... Jak ja zaczęłam rodzić a nie byłam pewna czy tak jest bo skurczy nie miałam tylko wody mi się sączyły to zaraz mnie wieli na oddział mimo, że skierowania nie miałam bo to był jakoś początek 37 tc
-
DAGMARA 19--SMUTNA
nie wiem czy twoim zamiarem było dać link z wykresem na którym sa tylko dwie temperatury pokazane...w kazdym bądź razie mi taki się wyświetla...
i z tego co widać gdyby doszło do zapłodnienia to by temperatura nie spadła...oczywiście w ciąży sa skoki ale myślę że w twoim przypadku spadła bo zaczą się nowy cykl...ale nie jestem ekspertem ani lekarzem....
trzymam kciuki aby sie udało bo domyslam sie że bardzo bys chciała byc w ciąży:)
pozdrawiam -
polska_dziewczyna wrote:xcarolinex wrote:Hej Dziewczyny, cos tu u nas cicho...?
ja jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia wiec nie moge sie wypowiedziec ale domyslam sie że to bardzo przyjemne...
mam pytanie .....
piszesz że wybrałas sie na oddział połozniczy bo spanikoałaś...to znaczy ze do szpitala zawsze mozna jechac jak sie ma jakies obawy i tak człowieka przyjmą od razu?...za darmo zrobia nie wiem usg? czy inne badanie kontrolne?
Ojej, kurcze nie powiem Ci jak to jest w Polsce, ja mieszkam w Anglii... U nas w szpitalach sa oddzialy poloznicze, ktore przyjmuja 24h na dobe od 18tc... Jak bylam w 19tc, zeby sprawdzic czy wszystko ok, to nie robili mi usg, tylko dopplerem sprawdzali serduszko, a wczoraj poprostu byl tam lekarz, ktory robil usg wszystkim czekajacym kobietom... I jesli cos sie dzieje, to chyba wtedy robia badania etc, ale nie wiem jak w Polsce to wyglada, pewnie dziewczyny Ci tutaj doradza - orientuja sie pewnie w tympolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:no to juz końcówka była....ale ja w tak wczesnej ciązy ciekawe czy by mnie przyjeli hmmm...mam nadzieje ze nigdy nie bede musiała skorzystać z takich usług dodatkowych....
dziekuje za odpowiedź
Mojego przyjaciela mama też była równo ze mną na oddziale i była chyba w 26 tyg. i też ją przyjeli -
kupowanie jest strasznie przyjemne takich słodkich ubranek . Ja na razie nic nie kupuję, boje się. Zostawiam wszystko na koniec, ale z drugiej strony boję się, że nie zdążę ze wszystkim jak tak wszystko będę odkładać na koniec .
Dziewczyny mam pytanie czy wy też czujecie kłócia tak jakby w szyjce macicy??
Za każdym razem z szyjką podczas badania jest wszystko ok, ale ja czuję te cholerne kłócia. Poza tym ostatnio mam crazy dni jeżeli chodzi o emocje i mój mąż wyprowadza mnie z równowagi . Do tego stopnia, że już dziś 3 razy podnosił mi ciśnienie i wkurzona się na niego wydzierałam. Teraz boję się że zaszkodziłam tym dziecku . Wiem, że nie powinnam się denerwować, ale moje hormony i emocje biorą górę, to on teraz powinien być wyrozumiały i się wycofać a nie dolewać oliwy do ognia
Powiedzcie na pocieszenie, że nie zaszkodziłam swojemu szkrabowi, bo mam wyrzuty sumienia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2013, 14:02
-
nick nieaktualny
-
m_f wrote:Zaszkodzic pewnie nie zaszkodziłas. ale warto byc spokojna, spokojnym matkom rodza sie spokojne dzieci
Słyszałam o tym .
Dzięki m_f
Zawsze mam schizmę, że jak się denerwuję wydziela mi się adrenalina która może zaszkodzić malutkiemu serduszku.
Na razie się relaksuję i omijam męża z daleka
-
m_f wrote:Zaszkodzic pewnie nie zaszkodziłas. ale warto byc spokojna, spokojnym matkom rodza sie spokojne dzieci
a u mnie w rodzinie jest odwrotnie Ja byłam w ciąży strasznym cholerykiem a dziecko anioł, a moja kuzynka spokojna a dziecko hmm...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:kupowanie jest strasznie przyjemne takich słodkich ubranek . Ja na razie nic nie kupuję, boje się. Zostawiam wszystko na koniec, ale z drugiej strony boję się, że nie zdążę ze wszystkim jak tak wszystko będę odkładać na koniec .
Dziewczyny mam pytanie czy wy też czujecie kłócia tak jakby w szyjce macicy??
Za każdym razem z szyjką podczas badania jest wszystko ok, ale ja czuję te cholerne kłócia. Poza tym ostatnio mam crazy dni jeżeli chodzi o emocje i mój mąż wyprowadza mnie z równowagi . Do tego stopnia, że już dziś 3 razy podnosił mi ciśnienie i wkurzona się na niego wydzierałam. Teraz boję się że zaszkodziłam tym dziecku . Wiem, że nie powinnam się denerwować, ale moje hormony i emocje biorą górę, to on teraz powinien być wyrozumiały i się wycofać a nie dolewać oliwy do ognia
Powiedzcie na pocieszenie, że nie zaszkodziłam swojemu szkrabowi, bo mam wyrzuty sumienia .
Ja moje dziecko dwa tygodnie przed porodem obciuszyłamиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość