Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:25

Kleopatra lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra no to znowu mezczyzna,Gratuluje ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie siedze na poczekalni i lekarza i mnie zaskoczyli...
    Dzis mnie wzieli na badanie krzywej cukrowej o.O tylko tutaj robia tak ze najpierw robia jakies male badanie i jak ono wyjdzie ok to juz nie musze robic tego naczczo :P
    A wiec mikstura juz wypita-nie bylo zle smakowalo jak kompot wisniowy :D
    I teraz 1h musze czekac i pobranie krwi :(
    Trzymajcie kciuki zebym nie musiala robic drugiego badania ;)
    Mam nadzieje ze zobacze dzis moja kruszynke,bo jak wiecie u nas sa tylko 3USG :( wszystko zalezy od lakarza... jego checi i humoru :P

anilorak, iśka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:25

vivien lubi tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra gratulacje kolejny chłopczyk hehehe :)

vivien powodzenia i obyś zobaczyła swoje Maleństwo :)

vivien, Kleopatra lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra gratulacje!!!Kolejny facecik:) Vivien jestesmy z Toba,mam nadzieje,ze lekarz ulegnie i pokaze Ci malucha na USG:)

vivien, Kleopatra lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Cześć dziewczyny, ja po wizycie i oczywiście ... chłopak :) Czyli mój synek będzie miał brata :)

Rzeczywiście dużo tych chłopaków:) Będzie miała moja Zosia w kim wybierać:):)

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien trzymam kciuki za badanie ;-) daj znac jak po i jak tam mala Vivien :-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz po badaniu i po kekarzu.
    Badanie jak juz pisalam nie bylo zle nawet smakowalo i wynik po godzinie czasu mialam 123 a norma jest 135 takze jestem ponizej i nie musze juz robic tego badania naczczo :D hurrraaaa :)
    I doktorek na szybkiego ale dal mi zobaczyc mala :P dobrze sie miala,fikala i gimnastyke odprawiala u mamusi w brzuchu o.O
    Nogi prawie sobie do buzi wkladala o.O o.O
    Czyli byla zlozona w pol jak ja podgladalismy o.O ale sie nasmialam :D
    Takze mojej kochaniej kruszynce dobrze u mamusi.Nawet czuja coraz bardziej jak nabiera sily w kopach,az sie nieraz wystraszyc idzie o.O
    Silna baba bedzie ;)

anilorak, aila, pasia27, iśka, nick nieaktualny, xcarolinex, maja2024, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien bardzo się ciesze że zobaczyłaś córeczkę...piękne widoki cieszą oko...:)

dziewczyny dzis czuje ruchy dzidziusia hiihhi fajne uczucie od 15 stego tyg.czułam łaskotki a dziś takie jak by łuskanie, ocieranie o mój brzuch hmmm nawet nie wiem jak to określić...juz nie moge sie doczekac kopniaków...to będzie z pewnością cudowne doświadczenie....szczęśliwa

anilorak, yennefer, iśka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, maja2024 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    vivien bardzo się ciesze że zobaczyłaś córeczkę...piękne widoki cieszą oko...:)

dziewczyny dzis czuje ruchy dzidziusia hiihhi fajne uczucie od 15 stego tyg.czułam łaskotki a dziś takie jak by łuskanie, ocieranie o mój brzuch hmmm nawet nie wiem jak to określić...juz nie moge sie doczekac kopniaków...to będzie z pewnością cudowne doświadczenie....szczęśliwa

super :) tez bym juz chciała coś poczuć... jak na razie głaskam brzuszek, dotykam i nic... ale to pierwsza ciąża więc pewnie muszę jeszcze chwilę poczekać :)

82do20mm8gkktux6.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, super ze wszystko ok ;)

Polska_dziewczyno, zazdroszcze, i ja juz bym chciala poczuc ;)

Kleopatra, gratuluje synka ;)

Dziewczyny, ja od śrdy do wczorajszego wieczoru mialam zawroty glowy, nawet w nocy, wirowalo mi wszystko, a do toalety szlam od sciany do sciany :/ Nie wiem czemu, macie jakis pomysl??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, pod koniec ciąży miałam non stop takie wrażenie, a na badaniach u lekarza byłam już często i nie był to objaw skracania się szyjki, tylko ucisku główki obroconego dołem dziecka.

Rubi 67... no ja w tym tygodniu miałam ze 4 takie dni pod rząd, że słabo mi było, zawroty głowy, ból z tyłu głowy i pozniejszym po południem niedobrze mi było, byłam dwa rayzy bliska biegnięciu do kibla, ale udało się po zaczerpnięciu powietrza na balkonie... tez się zastanawiałam skąd to.... :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymże Twój dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca i nie jest jeszcze trwale ustawiony głową do dołu, do porodu... może Cię tam walnął nogą, bo i tak może być, że sobie naciska kończyną :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytać nie zaszkodzi, ale ja bym sie tym nie martwiła. Z tego co pamiętam zdarzało mi się tak od czasu do czasu i we wcześneijszej ciaży. Teraz zdarzylo mi się tak raz, ale to po przytulankach z mężem. Nie przesadzaliśmy, ale nie mogłam ustać w sklepie, siadałam gdzie się dało a od powrotu tylko leżałam i przeszło.

Moje USG już za tydzień :) Nie mogę się doczekać!!!

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee to czekamy z Toba na USG i relacje oczywiscie ;) Ja tez mam 7 czerwca i marze o tym by poznac plec :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• sylwiarvk Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czas najwyższy na drugi trymestr,wkońcu się doczekałam usg w 14 tyg. I wiem że z maleństwem wszystko dobrze badania prenatalne nie wykazały żadnej niedoskonałości.Dzidziuś rozwija się prawidłowo tylko u mnie jest podejrzenie niewydolności szyjki macicy bo w poprzednich dwóch ciązach w Polsce miałam zakładany szew na szyjkę a teraz co 2 tyg.trzeba ją kontrolować na usg dopochwowym I mierzyć na razie jest ok.Tu gdzie teraz mieszkam w Islandi nie preferują takich metod jak szew na szyjkę ale specjalista od patologi ciązy uspokoiła mnie że jeśli zajdzie taka potrzeba I szyjka się będzie skracać to założą szew,a ja mam nadzieję że będzie wszystko dobrze I donoszę ciąże bez wspomagania,przewidywany termin na 22 listopada.Pozdrawiam

xcarolinex, rubi67 lubią tę wiadomość

gann9n73oq1osqsq.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ