II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wlasnie siedze na poczekalni i lekarza i mnie zaskoczyli...
Dzis mnie wzieli na badanie krzywej cukrowej tylko tutaj robia tak ze najpierw robia jakies male badanie i jak ono wyjdzie ok to juz nie musze robic tego naczczo
A wiec mikstura juz wypita-nie bylo zle smakowalo jak kompot wisniowy
I teraz 1h musze czekac i pobranie krwi
Trzymajcie kciuki zebym nie musiala robic drugiego badania
Mam nadzieje ze zobacze dzis moja kruszynke,bo jak wiecie u nas sa tylko 3USG wszystko zalezy od lakarza... jego checi i humoruanilorak, iśka, Rika lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja juz po badaniu i po kekarzu.
Badanie jak juz pisalam nie bylo zle nawet smakowalo i wynik po godzinie czasu mialam 123 a norma jest 135 takze jestem ponizej i nie musze juz robic tego badania naczczo hurrraaaa
I doktorek na szybkiego ale dal mi zobaczyc mala dobrze sie miala,fikala i gimnastyke odprawiala u mamusi w brzuchu
Nogi prawie sobie do buzi wkladala
Czyli byla zlozona w pol jak ja podgladalismy ale sie nasmialam
Takze mojej kochaniej kruszynce dobrze u mamusi.Nawet czuja coraz bardziej jak nabiera sily w kopach,az sie nieraz wystraszyc idzie
Silna baba bedzieanilorak, aila, pasia27, iśka, Rika, xcarolinex, maja2024, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
vivien bardzo się ciesze że zobaczyłaś córeczkę...piękne widoki cieszą oko...
dziewczyny dzis czuje ruchy dzidziusia hiihhi fajne uczucie od 15 stego tyg.czułam łaskotki a dziś takie jak by łuskanie, ocieranie o mój brzuch hmmm nawet nie wiem jak to określić...juz nie moge sie doczekac kopniaków...to będzie z pewnością cudowne doświadczenie....szczęśliwaanilorak, yennefer, iśka, Rika, Suzy Lee, maja2024 lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:vivien bardzo się ciesze że zobaczyłaś córeczkę...piękne widoki cieszą oko...
dziewczyny dzis czuje ruchy dzidziusia hiihhi fajne uczucie od 15 stego tyg.czułam łaskotki a dziś takie jak by łuskanie, ocieranie o mój brzuch hmmm nawet nie wiem jak to określić...juz nie moge sie doczekac kopniaków...to będzie z pewnością cudowne doświadczenie....szczęśliwa
super tez bym juz chciała coś poczuć... jak na razie głaskam brzuszek, dotykam i nic... ale to pierwsza ciąża więc pewnie muszę jeszcze chwilę poczekać -
Vivien, super ze wszystko ok
Polska_dziewczyno, zazdroszcze, i ja juz bym chciala poczuc
Kleopatra, gratuluje synka
Dziewczyny, ja od śrdy do wczorajszego wieczoru mialam zawroty glowy, nawet w nocy, wirowalo mi wszystko, a do toalety szlam od sciany do sciany Nie wiem czemu, macie jakis pomysl??Kleopatra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRika, pod koniec ciąży miałam non stop takie wrażenie, a na badaniach u lekarza byłam już często i nie był to objaw skracania się szyjki, tylko ucisku główki obroconego dołem dziecka.
Rubi 67... no ja w tym tygodniu miałam ze 4 takie dni pod rząd, że słabo mi było, zawroty głowy, ból z tyłu głowy i pozniejszym po południem niedobrze mi było, byłam dwa rayzy bliska biegnięciu do kibla, ale udało się po zaczerpnięciu powietrza na balkonie... tez się zastanawiałam skąd to....Rika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZapytać nie zaszkodzi, ale ja bym sie tym nie martwiła. Z tego co pamiętam zdarzało mi się tak od czasu do czasu i we wcześneijszej ciaży. Teraz zdarzylo mi się tak raz, ale to po przytulankach z mężem. Nie przesadzaliśmy, ale nie mogłam ustać w sklepie, siadałam gdzie się dało a od powrotu tylko leżałam i przeszło.
Moje USG już za tydzień Nie mogę się doczekać!!! -
Cześć dziewczyny czas najwyższy na drugi trymestr,wkońcu się doczekałam usg w 14 tyg. I wiem że z maleństwem wszystko dobrze badania prenatalne nie wykazały żadnej niedoskonałości.Dzidziuś rozwija się prawidłowo tylko u mnie jest podejrzenie niewydolności szyjki macicy bo w poprzednich dwóch ciązach w Polsce miałam zakładany szew na szyjkę a teraz co 2 tyg.trzeba ją kontrolować na usg dopochwowym I mierzyć na razie jest ok.Tu gdzie teraz mieszkam w Islandi nie preferują takich metod jak szew na szyjkę ale specjalista od patologi ciązy uspokoiła mnie że jeśli zajdzie taka potrzeba I szyjka się będzie skracać to założą szew,a ja mam nadzieję że będzie wszystko dobrze I donoszę ciąże bez wspomagania,przewidywany termin na 22 listopada.Pozdrawiam
xcarolinex, rubi67 lubią tę wiadomość