II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wlasnie siedze na poczekalni i lekarza i mnie zaskoczyli...
Dzis mnie wzieli na badanie krzywej cukrowej
tylko tutaj robia tak ze najpierw robia jakies male badanie i jak ono wyjdzie ok to juz nie musze robic tego naczczo 
A wiec mikstura juz wypita-nie bylo zle smakowalo jak kompot wisniowy
I teraz 1h musze czekac i pobranie krwi
Trzymajcie kciuki zebym nie musiala robic drugiego badania
Mam nadzieje ze zobacze dzis moja kruszynke,bo jak wiecie u nas sa tylko 3USG
wszystko zalezy od lakarza... jego checi i humoru
anilorak, iśka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja juz po badaniu i po kekarzu.
Badanie jak juz pisalam nie bylo zle nawet smakowalo i wynik po godzinie czasu mialam 123 a norma jest 135 takze jestem ponizej i nie musze juz robic tego badania naczczo
hurrraaaa 
I doktorek na szybkiego ale dal mi zobaczyc mala
dobrze sie miala,fikala i gimnastyke odprawiala u mamusi w brzuchu 
Nogi prawie sobie do buzi wkladala

Czyli byla zlozona w pol jak ja podgladalismy
ale sie nasmialam 
Takze mojej kochaniej kruszynce dobrze u mamusi.Nawet czuja coraz bardziej jak nabiera sily w kopach,az sie nieraz wystraszyc idzie
Silna baba bedzie
anilorak, aila, pasia27, iśka, nick nieaktualny, xcarolinex, maja2024, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
vivien bardzo się ciesze że zobaczyłaś córeczkę...piękne widoki cieszą oko...

dziewczyny dzis czuje ruchy dzidziusia hiihhi fajne uczucie od 15 stego tyg.czułam łaskotki a dziś takie jak by łuskanie, ocieranie o mój brzuch hmmm nawet nie wiem jak to określić...juz nie moge sie doczekac kopniaków...to będzie z pewnością cudowne doświadczenie....szczęśliwa
anilorak, yennefer, iśka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, maja2024 lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:vivien bardzo się ciesze że zobaczyłaś córeczkę...piękne widoki cieszą oko...

dziewczyny dzis czuje ruchy dzidziusia hiihhi fajne uczucie od 15 stego tyg.czułam łaskotki a dziś takie jak by łuskanie, ocieranie o mój brzuch hmmm nawet nie wiem jak to określić...juz nie moge sie doczekac kopniaków...to będzie z pewnością cudowne doświadczenie....szczęśliwa
super
tez bym juz chciała coś poczuć... jak na razie głaskam brzuszek, dotykam i nic... ale to pierwsza ciąża więc pewnie muszę jeszcze chwilę poczekać
-
Vivien, super ze wszystko ok

Polska_dziewczyno, zazdroszcze, i ja juz bym chciala poczuc
Kleopatra, gratuluje synka
Dziewczyny, ja od śrdy do wczorajszego wieczoru mialam zawroty glowy, nawet w nocy, wirowalo mi wszystko, a do toalety szlam od sciany do sciany
Nie wiem czemu, macie jakis pomysl??
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRika, pod koniec ciąży miałam non stop takie wrażenie, a na badaniach u lekarza byłam już często i nie był to objaw skracania się szyjki, tylko ucisku główki obroconego dołem dziecka.
Rubi 67... no ja w tym tygodniu miałam ze 4 takie dni pod rząd, że słabo mi było, zawroty głowy, ból z tyłu głowy i pozniejszym po południem niedobrze mi było, byłam dwa rayzy bliska biegnięciu do kibla, ale udało się po zaczerpnięciu powietrza na balkonie... tez się zastanawiałam skąd to....
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZapytać nie zaszkodzi, ale ja bym sie tym nie martwiła. Z tego co pamiętam zdarzało mi się tak od czasu do czasu i we wcześneijszej ciaży. Teraz zdarzylo mi się tak raz, ale to po przytulankach z mężem. Nie przesadzaliśmy, ale nie mogłam ustać w sklepie, siadałam gdzie się dało a od powrotu tylko leżałam i przeszło.
Moje USG już za tydzień
Nie mogę się doczekać!!!
-
Cześć dziewczyny czas najwyższy na drugi trymestr,wkońcu się doczekałam usg w 14 tyg. I wiem że z maleństwem wszystko dobrze badania prenatalne nie wykazały żadnej niedoskonałości.Dzidziuś rozwija się prawidłowo tylko u mnie jest podejrzenie niewydolności szyjki macicy bo w poprzednich dwóch ciązach w Polsce miałam zakładany szew na szyjkę a teraz co 2 tyg.trzeba ją kontrolować na usg dopochwowym I mierzyć na razie jest ok.Tu gdzie teraz mieszkam w Islandi nie preferują takich metod jak szew na szyjkę ale specjalista od patologi ciązy uspokoiła mnie że jeśli zajdzie taka potrzeba I szyjka się będzie skracać to założą szew,a ja mam nadzieję że będzie wszystko dobrze I donoszę ciąże bez wspomagania,przewidywany termin na 22 listopada.Pozdrawiam
xcarolinex, rubi67 lubią tę wiadomość

[/link]