Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:25

Kleopatra lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra no to znowu mezczyzna,Gratuluje ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie siedze na poczekalni i lekarza i mnie zaskoczyli...
    Dzis mnie wzieli na badanie krzywej cukrowej o.O tylko tutaj robia tak ze najpierw robia jakies male badanie i jak ono wyjdzie ok to juz nie musze robic tego naczczo :P
    A wiec mikstura juz wypita-nie bylo zle smakowalo jak kompot wisniowy :D
    I teraz 1h musze czekac i pobranie krwi :(
    Trzymajcie kciuki zebym nie musiala robic drugiego badania ;)
    Mam nadzieje ze zobacze dzis moja kruszynke,bo jak wiecie u nas sa tylko 3USG :( wszystko zalezy od lakarza... jego checi i humoru :P

anilorak, iśka, Rika lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:25

vivien lubi tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra gratulacje kolejny chłopczyk hehehe :)

vivien powodzenia i obyś zobaczyła swoje Maleństwo :)

vivien, Kleopatra lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra gratulacje!!!Kolejny facecik:) Vivien jestesmy z Toba,mam nadzieje,ze lekarz ulegnie i pokaze Ci malucha na USG:)

vivien, Kleopatra lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Cześć dziewczyny, ja po wizycie i oczywiście ... chłopak :) Czyli mój synek będzie miał brata :)

Rzeczywiście dużo tych chłopaków:) Będzie miała moja Zosia w kim wybierać:):)

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien trzymam kciuki za badanie ;-) daj znac jak po i jak tam mala Vivien :-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz po badaniu i po kekarzu.
    Badanie jak juz pisalam nie bylo zle nawet smakowalo i wynik po godzinie czasu mialam 123 a norma jest 135 takze jestem ponizej i nie musze juz robic tego badania naczczo :D hurrraaaa :)
    I doktorek na szybkiego ale dal mi zobaczyc mala :P dobrze sie miala,fikala i gimnastyke odprawiala u mamusi w brzuchu o.O
    Nogi prawie sobie do buzi wkladala o.O o.O
    Czyli byla zlozona w pol jak ja podgladalismy o.O ale sie nasmialam :D
    Takze mojej kochaniej kruszynce dobrze u mamusi.Nawet czuja coraz bardziej jak nabiera sily w kopach,az sie nieraz wystraszyc idzie o.O
    Silna baba bedzie ;)

anilorak, aila, pasia27, iśka, Rika, xcarolinex, maja2024, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien bardzo się ciesze że zobaczyłaś córeczkę...piękne widoki cieszą oko...:)

dziewczyny dzis czuje ruchy dzidziusia hiihhi fajne uczucie od 15 stego tyg.czułam łaskotki a dziś takie jak by łuskanie, ocieranie o mój brzuch hmmm nawet nie wiem jak to określić...juz nie moge sie doczekac kopniaków...to będzie z pewnością cudowne doświadczenie....szczęśliwa

anilorak, yennefer, iśka, Rika, Suzy Lee, maja2024 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    vivien bardzo się ciesze że zobaczyłaś córeczkę...piękne widoki cieszą oko...:)

dziewczyny dzis czuje ruchy dzidziusia hiihhi fajne uczucie od 15 stego tyg.czułam łaskotki a dziś takie jak by łuskanie, ocieranie o mój brzuch hmmm nawet nie wiem jak to określić...juz nie moge sie doczekac kopniaków...to będzie z pewnością cudowne doświadczenie....szczęśliwa

super :) tez bym juz chciała coś poczuć... jak na razie głaskam brzuszek, dotykam i nic... ale to pierwsza ciąża więc pewnie muszę jeszcze chwilę poczekać :)

82do20mm8gkktux6.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, super ze wszystko ok ;)

Polska_dziewczyno, zazdroszcze, i ja juz bym chciala poczuc ;)

Kleopatra, gratuluje synka ;)

Dziewczyny, ja od śrdy do wczorajszego wieczoru mialam zawroty glowy, nawet w nocy, wirowalo mi wszystko, a do toalety szlam od sciany do sciany :/ Nie wiem czemu, macie jakis pomysl??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, pod koniec ciąży miałam non stop takie wrażenie, a na badaniach u lekarza byłam już często i nie był to objaw skracania się szyjki, tylko ucisku główki obroconego dołem dziecka.

Rubi 67... no ja w tym tygodniu miałam ze 4 takie dni pod rząd, że słabo mi było, zawroty głowy, ból z tyłu głowy i pozniejszym po południem niedobrze mi było, byłam dwa rayzy bliska biegnięciu do kibla, ale udało się po zaczerpnięciu powietrza na balkonie... tez się zastanawiałam skąd to.... :/

Rika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymże Twój dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca i nie jest jeszcze trwale ustawiony głową do dołu, do porodu... może Cię tam walnął nogą, bo i tak może być, że sobie naciska kończyną :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytać nie zaszkodzi, ale ja bym sie tym nie martwiła. Z tego co pamiętam zdarzało mi się tak od czasu do czasu i we wcześneijszej ciaży. Teraz zdarzylo mi się tak raz, ale to po przytulankach z mężem. Nie przesadzaliśmy, ale nie mogłam ustać w sklepie, siadałam gdzie się dało a od powrotu tylko leżałam i przeszło.

Moje USG już za tydzień :) Nie mogę się doczekać!!!

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee to czekamy z Toba na USG i relacje oczywiscie ;) Ja tez mam 7 czerwca i marze o tym by poznac plec :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• sylwiarvk Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czas najwyższy na drugi trymestr,wkońcu się doczekałam usg w 14 tyg. I wiem że z maleństwem wszystko dobrze badania prenatalne nie wykazały żadnej niedoskonałości.Dzidziuś rozwija się prawidłowo tylko u mnie jest podejrzenie niewydolności szyjki macicy bo w poprzednich dwóch ciązach w Polsce miałam zakładany szew na szyjkę a teraz co 2 tyg.trzeba ją kontrolować na usg dopochwowym I mierzyć na razie jest ok.Tu gdzie teraz mieszkam w Islandi nie preferują takich metod jak szew na szyjkę ale specjalista od patologi ciązy uspokoiła mnie że jeśli zajdzie taka potrzeba I szyjka się będzie skracać to założą szew,a ja mam nadzieję że będzie wszystko dobrze I donoszę ciąże bez wspomagania,przewidywany termin na 22 listopada.Pozdrawiam

xcarolinex, rubi67 lubią tę wiadomość

gann9n73oq1osqsq.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ