Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Malduje tylko że u mnie ok. Mały jest zdrowusieńki, widać żołądek, nerki, komory serca, przepływy itp. Jest duży, waży 560 gram :)
    Ja dalej pracuje ale moja gin co wizytę pyta czy chcę iść na zwolnienie :)

Brawo , brawo gratuluję :)! Ja dziś dzwoniłam i przyspieszam swoją wizytę na 6.06.
    Ostatnio po wizycie z bólami w medicoverze lekarz przepisał mi dziwny lek , na skurcze macicy - fenoterol. Po ty leku ma się drżenie rąk i kołatanie serca :(. Nie wykupiłam recepty, idę to skonsultować z lekarką prowadzącą, bo ja jestem na nie temu lekowi! Nie wdaje mi się on aż tak konieczny!

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:27

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:27

• patti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Kleopatra wrote:
    Malduje tylko że u mnie ok. Mały jest zdrowusieńki, widać żołądek, nerki, komory serca, przepływy itp. Jest duży, waży 560 gram :)

Brawo , brawo gratuluję :)! Ja dziś dzwoniłam i przyspieszam swoją wizytę na 6.06.
    Ostatnio po wizycie z bólami w medicoverze lekarz przepisał mi dziwny lek , na skurcze macicy - fenoterol. Po ty leku ma się drżenie rąk i kołatanie serca :(. Nie wykupiłam recepty, idę to skonsultować z lekarką prowadzącą, bo ja jestem na nie temu lekowi! Nie wdaje mi się on aż tak konieczny!

ja przez jakis czas mialam okropne skurcze ale uspokoilo sie i ginekolog raczej na to liczyla ,ze to tylko chwilowe i wspomniala o tym leku ,co Ty piszesz nienormalna, ale podobno daje sie gdy naprawde jest konieczny - moze skurcze sa tylko przejsciowe jak u mnie .

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• asia__u Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore fenoterol wlasnie
    na skurcze. Poczatkowa bralam ze staveranem ale jest on mi niepotrzebny bo nic mi po fenoterolu nie dolega a biore duzo bo co 2 godz pol tabletki. Mnie pomogl na skurcze macicy!

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

MADZIULA13, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie uroki ciąży;) a co gorsza po porodzie to się nie odeśpimy zarwanych nocy;)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj spałam jak zabita :) Mój Wiko też. Pogoda pod psem, szaroburo więc nic tylko spać. Dzidzia jest bardzo ruchliwa, już mocno kopie :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Kleopatra wrote:

Dzisiaj właśnie czytałam o tym leku, bo czytałam o isoptinie, który został mi przepisany na moje serducho. Ale z tego co przeczytałam, to ten lek o którym piszesz bierze się równocześnie z isoptinem. Nie jestem ekspertem w tych sprawach, tylko gdzieś przy okazji coś tam przeczytałam, bo też doczytałam, że powoduje właśnie jakieś drżenia i kołatania i z przerażeniem w oczach już nie czytałam. Masz racje lepiej to skonsultuj z lekarzem.

o tym leku o którym ty piszesz, to z kolei czytał mój mąż :). Bo to on czytał o tym fenoterolu i dowiedział się, że powinno się go brać razem z isoptinem. Ja wolałam nie czytać nic. Sceptycznie podchodzę do leków i nie chcę go brać, wystarczą mi już zastrzyki, acard i duphaston, biorę jeszcze magnez i nospę czasami - wystarczy :). Ale skonsultuję to na pewno mam nadzieję, że ona mi ten lek odradzi :).

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    иιєиσямαℓиα, tutaj jest stronka na której większość dziewczyn pisze, że bierze fenoterol, ale oprócz tego jeszcze leki na serducho jak isoptin lub staveran, pewnie dlatego, żeby uniknąć tych kołatań serca.
    http://mjakmama24.dlarodzinki.pl/threads/831-Fenoterol-i-isoptin-w-ci%C4%85%C5%BCy

A poważne masz/miałaś te skurcze??

w zasadzie to przez ostatni około tydzień miałam długie i częste bóle tego podbrzusza.... nie wiem czemu od razu taka decyzja o przepisaniu mi leku. Pewnie ma mnie dosyć, bo co chwilę latam do niego i marudzę, że boli. Ale jak mnie boli po prostu boję się czy wszystko jest w porządku i czy przypadkiem nie dzieje się coś poważnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 07:20

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Kleopatra wrote:

ja przez jakis czas mialam okropne skurcze ale uspokoilo sie i ginekolog raczej na to liczyla ,ze to tylko chwilowe i wspomniala o tym leku ,co Ty piszesz nienormalna, ale podobno daje sie gdy naprawde jest konieczny - moze skurcze sa tylko przejsciowe jak u mnie .

Patti kiedy przeszły ci bóle?
    Mi przeszły definitywnie na początku II trymestru. Pojawiały się potem sporadycznie. Teraz na początku 17tc pojawiły się jakby w mojej ocenie silniejsze i dłuższe. To bolało jak na okres. Czasami mam bóle typowe w pachwinach, bo się naciągają. Teraz biorę magnez to może mi pomoże. Mam nadzieję.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Kurde od paru dni nie mogę spać:/ Całą noc się kręcę - tu mnie mały kopnie, tu mi się jakieś pierdoły przyśnią straszne, tu mnie gdzieś brzuch zaboli, tu brzuch przeszkadza, tu znów kop, tu pić, siku, za gorąco, za zimno, niewygodnie..... SZAŁU MOŻNA DOSTAĆ :/
    No i jestem dziś oczywiście nieprzytomna:/

też nie spałam dzisiaj :(
    Ja z trochę innych powodów....znowu mam czarne myśli :(
    mały się mógłby już ruszać, bo oszaleję :( ...znowu rozmyślam...

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    A ja dzisiaj spałam jak zabita :) Mój Wiko też. Pogoda pod psem, szaroburo więc nic tylko spać. Dzidzia jest bardzo ruchliwa, już mocno kopie :)

zazdroszczę tych kopniaków :(
    ja już zaczynam się stresować :(

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia__u wrote:
    Ja biore fenoterol wlasnie
    na skurcze. Poczatkowa bralam ze staveranem ale jest on mi niepotrzebny bo nic mi po fenoterolu nie dolega a biore duzo bo co 2 godz pol tabletki. Mnie pomogl na skurcze macicy!

jak długo go już bierzesz? i do kiedy masz brać?
    te skurcze miałaś często i mocne?
    Skąd decyzja lekarza o przepianiu leku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 07:18

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:28

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna :) Och, ty to nie odpuścisz sobie?? :)
    Każdy maluszek jest inny. Jedni dają o sobie znać wcześniej inni pozniej :). Kiedy masz wizytę?? Jak tak bardzo niepokoisz się idz na usg i sprawdz czy z maleństwem jest ok.Bo zadreczysz sie!!!
    Pewnie już malucha czujesz, ale nie zdajesz sobie sprawy z tego :)
    Nie martw się, może twoje maleństwo jest leniuszkiem :)Albo śpioszkiem :)
    Jesteś dopiero w 18 tyg, poczekaj cierpliwie do 20 tyg. :)

A ja mam pytanie z innej beczki.Macie jakieś fajne i sprawdzone sklepy internetowe, gdzie mogłabym zakupić Synkowi ciuszki ??

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Ide dzis na wizyte do gina podpatrzec malego moze sie plec potwierdzi :) i zrobic badania.brzuszko rosnie i zrobilam sie jakas powolna w ruchach a to dopiero poczatek ;) w pracy po spotkaniu z Hr takim naszym managerem moge liczyc na fige z makiem a nie krzeslo ( mam prace stojaca w recepcji) zobacze ile wytrzymam..ja wiem ze to nielegalne ale niemam ochoty kopac soe z koni bo i tak to nic nie zmieni zapytam dzis gina co on o tym mysli..

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:29

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    anilorak wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Kleopatra wrote:

Dzisiaj właśnie czytałam o tym leku, bo czytałam o isoptinie, który został mi przepisany na moje serducho. Ale z tego co przeczytałam, to ten lek o którym piszesz bierze się równocześnie z isoptinem. Nie jestem ekspertem w tych sprawach, tylko gdzieś przy okazji coś tam przeczytałam, bo też doczytałam, że powoduje właśnie jakieś drżenia i kołatania i z przerażeniem w oczach już nie czytałam. Masz racje lepiej to skonsultuj z lekarzem.

o tym leku o którym ty piszesz, to z kolei czytał mój mąż :). Bo to on czytał o tym fenoterolu i dowiedział się, że powinno się go brać razem z isoptinem. Ja wolałam nie czytać nic. Sceptycznie podchodzę do leków i nie chcę go brać, wystarczą mi już zastrzyki, acard i duphaston, biorę jeszcze magnez i nospę czasami - wystarczy :). Ale skonsultuję to na pewno mam nadzieję, że ona mi ten lek odradzi :).

Napisz koniecznie co po wizycie powiedział i zadecydował lekarz. Dobrze, że wizyta już na dniach, tylko postaraj się nie stresować i nie myśleć o złych rzeczach. Będzie dobrze :)

na pewno napiszę :)
    Nie ukrywam, że się boję

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Nienormalna :) Och, ty to nie odpuścisz sobie?? :)
    Każdy maluszek jest inny. Jedni dają o sobie znać wcześniej inni pozniej :). Kiedy masz wizytę?? Jak tak bardzo niepokoisz się idz na usg i sprawdz czy z maleństwem jest ok.Bo zadreczysz sie!!!
    Pewnie już malucha czujesz, ale nie zdajesz sobie sprawy z tego :)
    Nie martw się, może twoje maleństwo jest leniuszkiem :)Albo śpioszkiem :)
    Jesteś dopiero w 18 tyg, poczekaj cierpliwie do 20 tyg. :)

A ja mam pytanie z innej beczki.Macie jakieś fajne i sprawdzone sklepy internetowe, gdzie mogłabym zakupić Synkowi ciuszki ??

wizytę mam już na dniach :) w czwartek :). Zaskoczę cię ;) do tego czasu wytrzymam :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ