II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra wrote:Malduje tylko że u mnie ok. Mały jest zdrowusieńki, widać żołądek, nerki, komory serca, przepływy itp. Jest duży, waży 560 gram
Ja dalej pracuje ale moja gin co wizytę pyta czy chcę iść na zwolnienie
Brawo , brawo gratuluję ! Ja dziś dzwoniłam i przyspieszam swoją wizytę na 6.06.
Ostatnio po wizycie z bólami w medicoverze lekarz przepisał mi dziwny lek , na skurcze macicy - fenoterol. Po ty leku ma się drżenie rąk i kołatanie serca . Nie wykupiłam recepty, idę to skonsultować z lekarką prowadzącą, bo ja jestem na nie temu lekowi! Nie wdaje mi się on aż tak konieczny! -
иιєиσямαℓиα wrote:Kleopatra wrote:Malduje tylko że u mnie ok. Mały jest zdrowusieńki, widać żołądek, nerki, komory serca, przepływy itp. Jest duży, waży 560 gram
Brawo , brawo gratuluję ! Ja dziś dzwoniłam i przyspieszam swoją wizytę na 6.06.
Ostatnio po wizycie z bólami w medicoverze lekarz przepisał mi dziwny lek , na skurcze macicy - fenoterol. Po ty leku ma się drżenie rąk i kołatanie serca . Nie wykupiłam recepty, idę to skonsultować z lekarką prowadzącą, bo ja jestem na nie temu lekowi! Nie wdaje mi się on aż tak konieczny!
ja przez jakis czas mialam okropne skurcze ale uspokoilo sie i ginekolog raczej na to liczyla ,ze to tylko chwilowe i wspomniala o tym leku ,co Ty piszesz nienormalna, ale podobno daje sie gdy naprawde jest konieczny - moze skurcze sa tylko przejsciowe jak u mnie .иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anilorak wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Kleopatra wrote:Malduje tylko że u mnie ok. Mały jest zdrowusieńki, widać żołądek, nerki, komory serca, przepływy itp. Jest duży, waży 560 gram
Ostatnio po wizycie z bólami w medicoverze lekarz przepisał mi dziwny lek , na skurcze macicy - fenoterol. Po ty leku ma się drżenie rąk i kołatanie serca . Nie wykupiłam recepty, idę to skonsultować z lekarką prowadzącą, bo ja jestem na nie temu lekowi! Nie wdaje mi się on aż tak konieczny!
Dzisiaj właśnie czytałam o tym leku, bo czytałam o isoptinie, który został mi przepisany na moje serducho. Ale z tego co przeczytałam, to ten lek o którym piszesz bierze się równocześnie z isoptinem. Nie jestem ekspertem w tych sprawach, tylko gdzieś przy okazji coś tam przeczytałam, bo też doczytałam, że powoduje właśnie jakieś drżenia i kołatania i z przerażeniem w oczach już nie czytałam. Masz racje lepiej to skonsultuj z lekarzem.
o tym leku o którym ty piszesz, to z kolei czytał mój mąż . Bo to on czytał o tym fenoterolu i dowiedział się, że powinno się go brać razem z isoptinem. Ja wolałam nie czytać nic. Sceptycznie podchodzę do leków i nie chcę go brać, wystarczą mi już zastrzyki, acard i duphaston, biorę jeszcze magnez i nospę czasami - wystarczy . Ale skonsultuję to na pewno mam nadzieję, że ona mi ten lek odradzi . -
anilorak wrote:иιєиσямαℓиα, tutaj jest stronka na której większość dziewczyn pisze, że bierze fenoterol, ale oprócz tego jeszcze leki na serducho jak isoptin lub staveran, pewnie dlatego, żeby uniknąć tych kołatań serca.
http://mjakmama24.dlarodzinki.pl/threads/831-Fenoterol-i-isoptin-w-ci%C4%85%C5%BCy
A poważne masz/miałaś te skurcze??
w zasadzie to przez ostatni około tydzień miałam długie i częste bóle tego podbrzusza.... nie wiem czemu od razu taka decyzja o przepisaniu mi leku. Pewnie ma mnie dosyć, bo co chwilę latam do niego i marudzę, że boli. Ale jak mnie boli po prostu boję się czy wszystko jest w porządku i czy przypadkiem nie dzieje się coś poważnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 07:20
-
patti wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Kleopatra wrote:Malduje tylko że u mnie ok. Mały jest zdrowusieńki, widać żołądek, nerki, komory serca, przepływy itp. Jest duży, waży 560 gram
ja przez jakis czas mialam okropne skurcze ale uspokoilo sie i ginekolog raczej na to liczyla ,ze to tylko chwilowe i wspomniala o tym leku ,co Ty piszesz nienormalna, ale podobno daje sie gdy naprawde jest konieczny - moze skurcze sa tylko przejsciowe jak u mnie .
Patti kiedy przeszły ci bóle?
Mi przeszły definitywnie na początku II trymestru. Pojawiały się potem sporadycznie. Teraz na początku 17tc pojawiły się jakby w mojej ocenie silniejsze i dłuższe. To bolało jak na okres. Czasami mam bóle typowe w pachwinach, bo się naciągają. Teraz biorę magnez to może mi pomoże. Mam nadzieję. -
Rika wrote:Kurde od paru dni nie mogę spać Całą noc się kręcę - tu mnie mały kopnie, tu mi się jakieś pierdoły przyśnią straszne, tu mnie gdzieś brzuch zaboli, tu brzuch przeszkadza, tu znów kop, tu pić, siku, za gorąco, za zimno, niewygodnie..... SZAŁU MOŻNA DOSTAĆ
No i jestem dziś oczywiście nieprzytomna:/
też nie spałam dzisiaj
Ja z trochę innych powodów....znowu mam czarne myśli
mały się mógłby już ruszać, bo oszaleję ...znowu rozmyślam... -
asia__u wrote:Ja biore fenoterol wlasnie
na skurcze. Poczatkowa bralam ze staveranem ale jest on mi niepotrzebny bo nic mi po fenoterolu nie dolega a biore duzo bo co 2 godz pol tabletki. Mnie pomogl na skurcze macicy!
jak długo go już bierzesz? i do kiedy masz brać?
te skurcze miałaś często i mocne?
Skąd decyzja lekarza o przepianiu leku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 07:18
-
Nienormalna Och, ty to nie odpuścisz sobie??
Każdy maluszek jest inny. Jedni dają o sobie znać wcześniej inni pozniej . Kiedy masz wizytę?? Jak tak bardzo niepokoisz się idz na usg i sprawdz czy z maleństwem jest ok.Bo zadreczysz sie!!!
Pewnie już malucha czujesz, ale nie zdajesz sobie sprawy z tego
Nie martw się, może twoje maleństwo jest leniuszkiem :)Albo śpioszkiem
Jesteś dopiero w 18 tyg, poczekaj cierpliwie do 20 tyg.
A ja mam pytanie z innej beczki.Macie jakieś fajne i sprawdzone sklepy internetowe, gdzie mogłabym zakupić Synkowi ciuszki ??
иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Ide dzis na wizyte do gina podpatrzec malego moze sie plec potwierdzi i zrobic badania.brzuszko rosnie i zrobilam sie jakas powolna w ruchach a to dopiero poczatek w pracy po spotkaniu z Hr takim naszym managerem moge liczyc na fige z makiem a nie krzeslo ( mam prace stojaca w recepcji) zobacze ile wytrzymam..ja wiem ze to nielegalne ale niemam ochoty kopac soe z koni bo i tak to nic nie zmieni zapytam dzis gina co on o tym mysli..иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
anilorak wrote:иιєиσямαℓиα wrote:anilorak wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Kleopatra wrote:Malduje tylko że u mnie ok. Mały jest zdrowusieńki, widać żołądek, nerki, komory serca, przepływy itp. Jest duży, waży 560 gram
Dzisiaj właśnie czytałam o tym leku, bo czytałam o isoptinie, który został mi przepisany na moje serducho. Ale z tego co przeczytałam, to ten lek o którym piszesz bierze się równocześnie z isoptinem. Nie jestem ekspertem w tych sprawach, tylko gdzieś przy okazji coś tam przeczytałam, bo też doczytałam, że powoduje właśnie jakieś drżenia i kołatania i z przerażeniem w oczach już nie czytałam. Masz racje lepiej to skonsultuj z lekarzem.
o tym leku o którym ty piszesz, to z kolei czytał mój mąż . Bo to on czytał o tym fenoterolu i dowiedział się, że powinno się go brać razem z isoptinem. Ja wolałam nie czytać nic. Sceptycznie podchodzę do leków i nie chcę go brać, wystarczą mi już zastrzyki, acard i duphaston, biorę jeszcze magnez i nospę czasami - wystarczy . Ale skonsultuję to na pewno mam nadzieję, że ona mi ten lek odradzi .
Napisz koniecznie co po wizycie powiedział i zadecydował lekarz. Dobrze, że wizyta już na dniach, tylko postaraj się nie stresować i nie myśleć o złych rzeczach. Będzie dobrze
na pewno napiszę
Nie ukrywam, że się boję -
Antolka wrote:Nienormalna Och, ty to nie odpuścisz sobie??
Każdy maluszek jest inny. Jedni dają o sobie znać wcześniej inni pozniej . Kiedy masz wizytę?? Jak tak bardzo niepokoisz się idz na usg i sprawdz czy z maleństwem jest ok.Bo zadreczysz sie!!!
Pewnie już malucha czujesz, ale nie zdajesz sobie sprawy z tego
Nie martw się, może twoje maleństwo jest leniuszkiem :)Albo śpioszkiem
Jesteś dopiero w 18 tyg, poczekaj cierpliwie do 20 tyg.
A ja mam pytanie z innej beczki.Macie jakieś fajne i sprawdzone sklepy internetowe, gdzie mogłabym zakupić Synkowi ciuszki ??
wizytę mam już na dniach w czwartek . Zaskoczę cię do tego czasu wytrzymam