Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka nie martw sie. Moje kolezanki tez musza nosic apaszki (na lotnisku) i nie wazne czy w ciazy czy nie. Reprezentujesz firme i widocznie takie maja wymogi. Jednak fakt, ze nie dali Ci krzesla jest nie do zaakceptowania. Nie mozesz sie jakos odwolac? Mi juz czasami jest ciezko nosic brzuszek, a on jest jeszcze maly. Boje sie co to bedzie za kilka miesiecy,,,

relgi09k52jutqx1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee serdecznie dziękuje za rozwinięcie jak to mniej więcej wygląda:)
    Im bliżej będę to będę się orientować co i jak. Bo ja chodzę gdzie indziej do lekarza ,a chcę gdzie indziej rodzić.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka stad ten sarkazm ze apaszka ma byc a Twoje prawa lamac bedziemy.krzesla nie bedzie i nie mog sie odwolac bo to jest policy of the company..notatek od lekarza tez nie bede brac ze potrzebuje krEsla bo nie zamierzam sie kopac z koniem.lubie swoja prace ale ostatnio ciezko tam wytrzymac wymagaja wiecej i wiecej w zamian nie dajac nic.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tez okropny bol glowy i wzielam paracetamol i teraz mam wyrzuty ale nie dalabym rady w pracy wytrzymac :(

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie planuję poród w wodzie z użyciem "gas and air", zobaczymy czy mi się nie zmieni, jeszcze mam trochę czasu :)
    A co do golenia, to używam golarki (też nie lubię być tam zarośnięta) a jak później nawet i z lusterkiem będzie ciężko, to mąż będzie służył pomocną dłonią :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o porod ja nie boje sie ani troche, skorzystam z epidural - nie bede sie meczyc ze skurczami skoro mam okazje znieczulenia, nie bede uzywac gas+air - strasznie dlugo po tym do siebie dochodzilam, nie skorzystam tym razem...

Nie warto miec wyrzuty sumienia przez paracetamol - to przeciez jest bezpieczne w ciazy. :)

Suzy Lee, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, na razie mam tak samo - nie boje sie, mam tylko nadzieje ze bede potrafiła sie skupić na pozytywach, dobrych stronach tego doswiadczenia

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już gdzies kiedyś tu pisałam, porod może być bardzo pozytywnie zapamięanym wspomnieniem mimo trudnego do zneisienia bólu. Ja pamietam fakt bólu, mogę go opisać, ale przede wszystkim pamiętam to, jak piękne i niezwykle było to przeżycie. Zaraz po porodzie powiedzialam mężowi, że trzeba być stukniętym, żeby chcieć więcej dzieci, ale jak widac... ;)

A ja skorzystam tym razem z jakiegos tam elektronicznego urzadzenia do łagodzenia odczuwania skurczy. To sie chyba nazywa aparat TENS. Któras już moze korzystała? Może się jakoś wypowiedzieć? {p[rzednio nie korzystałam z niczego, ale teraz chyba sprubóję czegoś z tych najmniej inwazyjnych opcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 19:27

michaela lubi tę wiadomość

• kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podczas porodu nachodzą takie myśli, że nigdy więcej, ale po wszystkim, kiedy tulisz maleństwo w ramionach i już jesteście w domku, zgrywacie się ze sobą myślisz sobie.. warto było się trochę pomęczyć dla tych małych oczek wlepionych w ciebie jak w obrazek :) pamiętam te chwile doskonale jakby to było wczoraj, po kilku dniach już mówiłam że chcę napewno mieć drugie dziecko, mimo tego bólu który musiałam przejść.. wszystko da się przeżyć :) tak więc DAMY RADE BO MY TWARDE BABKI JESTEŚMY :D

pasia27, Suzy Lee, vivien, yennefer, Kropka lubią tę wiadomość

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Ja porodu nie boje sie w ogole, bynajmmiej na razie:) oczywiscie, ze boje sie bolu, ale jakos tak powtarzam sobie, ze bede musiala to przejsc i tyle! Raczej nie mamy wyjscie dziewczyny:)))

Co do golenia to na razie jest ok, choc juz ostrzeglam meza, ze jak nie bede widziec, to on przejmuje te role. Nie moge chodzic nieogolona, strasznie mnie draznia dluzsze wloski...

Stokrotka to qidze ze podejscie mamy podobne ja tez juz do meza mowilam, ze jak nie bede widziala juz mojej broszki to on przejmuje paleczke w goleniu :P a co wkoncu do tanca trzeba bylo dwojga :P :P

pasia27, Stokrotka84, Kropka lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie nie chciał podjąć wtedy i powiedzial, że nie bedzie ryzykowal i teraz :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wicie co kiedys przechodziłam bardzo zle bóle nerwicowe / okres, tak fatalne ze do wymiotów utraty przytomnosci, dreszcze, biegunka, komplet, nie miałam siły nawet dzwonic po pomoc, raz maz jak juz troche pusciło zawiózł mnie na pogotowie, i dano mi zastrzyk o którym wszyscy mowili ze bolesny ze chodzic sie po nim nie da, to był pikus przy bólu brzucha, potrafiło to trwac cały dzień, od tamtej pory mysle ze poród jest pewnie gorszy, ale przynajmniej ma sens wiec jest łatwiej.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Może któraś z Was tak miała ja mam tak już 2 raz. Pierwsy raz mialam pare tyg temu ,obudzilam sie i miałam drgawki takie jak na gorączke z zimna. Ciało w dotyku normalne tempertura 36,74 C . Ciśnienie miałam 113/80 puls90. Te drgawki co pare sekund że leże pod kołdrą , a nagle mnie trzepie z zimna... Pytam czy to może być coś poważnego.

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Stokrotka stad ten sarkazm ze apaszka ma byc a Twoje prawa lamac bedziemy.krzesla nie bedzie i nie mog sie odwolac bo to jest policy of the company..notatek od lekarza tez nie bede brac ze potrzebuje krEsla bo nie zamierzam sie kopac z koniem.lubie swoja prace ale ostatnio ciezko tam wytrzymac wymagaja wiecej i wiecej w zamian nie dajac nic.

Mam nadzieje, ze piszac o sarkazmie masz na mysli firme, nie moja wypowiedz.

relgi09k52jutqx1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, dopytaj lekarza, mąż o podobnych objawach mówił przy niedotlenieniu krwi - niedomykalność zastawki jak był dzieckiem. więc może to przez tą naszą nadprodukcję krwi? Ale dopytaj.

Rika, ja rąbnełam pracą na wariackich papierach i uspokoiłam troche zycie, nerwy, rytm dnia, posiłków, i przeszło, to chyba taka żółta kartka od organizmu - zobacz zobacz jeszcze troche a naprawde sie tak rozchorujesz - faktycznie nic nie pomagało, nawet końskie dawki leków, oby nigdy nie wróciło:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę zapytać ,ale dziś w przychodni chyba nikogo nie ma. Spróbuję potem zadzwonić. Jak do popołudnia będę miała taki objaw to jadę do szpitala. Martwię się żeby z bobusiem było ok.

dqprepoku4out2uw.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co do okropnych bóli okresowych to i ja się dopisuje, miałam tak samo wymioty, omdlenia i biegunka.Moim sposobem na ten ból było polożenie się na zimnych kafelkach, myśle że poród będzie podobnym bólem tylko bardziej nasilonym :P dlatego obawiam się go :P ja sie zdecyduje na zewnątrz oponowe, w tym szpitalu w którym chce rodzić jest za darmo więc pewnie skorzystam :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, spokojnie dopytaj własnie żeby się uspokoić, na pewno będzie dobrze.

Werulko, a ja pomyślałam że może nie trzeba się w takim razie obawiać - tamto dało sie jednak przeżyc i przetrwać, poród też na pewno sie da bo nastawienie jest inne. Tyle teoria bardzo ciekawa jestem jak to na prawde będzie:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 06:59

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co może oznaczać bardzo ciemny mocz jakby podbarwiony krwią :(?
    Robiłam ostatnio na początku miesiąca badanie moczu i było ok. Dziś 2 razy ciemny mocz, brunatny jakby z krwią , cholera nie wiem co to może oznaczać :(?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ