II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:nienormalna a może za mało wczoraj piłaś i po prostu jest taki bardzo mocno zagęszczony? pilnowałaś żeby dużo pić? Bo w taką pogodę człowiek łatwo się odwadnia, nie mówiąc już o kobietach w ciąży.
no być może mniej tej wody wypiłam niż zwykle. Idę pić teraz , ale mam stracha potwornego
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny co może oznaczać bardzo ciemny mocz jakby podbarwiony krwią ?
Robiłam ostatnio na początku miesiąca badanie moczu i było ok. Dziś 2 razy ciemny mocz, brunatny jakby z krwią , cholera nie wiem co to może oznaczać ?
a co z w ogole na tej wtorkowej wizycie??bylas??bo nie doczytalam,temety tak szybka leca;-) co z ta mascia?иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:nienormalna ja mam co rano bardzo ciemny,brunatny mocz o ostrym zapachu ale nie zauwazylam zeby byl podbarwiony..w dzien jest normalnego koloru bo duzo pije a w nocy bylam siku 5razy i juz nie pilam bo masakra i rano ciemny mocz..od poczatku ciazy tak mam..jezeli jest podbarwiony krwia to dryndnij lekarza i zapytaj albo idz do pierwszego kontaktu i jego zapytaj.da skierowanie na badania.
a co z w ogole na tej wtorkowej wizycie??bylas??bo nie doczytalam,temety tak szybka leca;-) co z ta mascia?
byłam wczoraj. Powiedział, że całkiem niezły lek w ciąży. Ale jeżeli tego nie zaczęłam stosować, to przepisał mi receptę na robiony antybiotyk w globulkach - wczoraj zaniosłam receptę dziś mam odebrać globulki i brać przez 7 dni. Potem przez 2 natamycyne unie. A potem probiotyk jakiś dla odbudowy flory. Możecie jakiś polecić??
Generalnie stwierdził, że bakterie z wymazu nie są niebezpieczne.
-
co do moczu to mysle ze z takiego dnioweg przefiltrowanego nic nie wyjdzie ciekawego..z nocy bylby najlepszy..
a co do odbudowy flory bralam tez globulki Lacibios femina ale sa tez takie ktore mozna lykac zalezy co wolisz hehиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
To trzymamy kciuki żeby szybko się rozwiązało.
Nienormalna ja taki mocz miałam jak mało piłam. Im więcje pijesz tym bardziej powinien być przeźroczysty.
Trochę lepiej się już dzisiaj czuję. Ale i tak lekarza zapytam o te napady dreszczy i drgawek z zimna.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:co do moczu to mysle ze z takiego dnioweg przefiltrowanego nic nie wyjdzie ciekawego..z nocy bylby najlepszy..
a co do odbudowy flory bralam tez globulki Lacibios femina ale sa tez takie ktore mozna lykac zalezy co wolisz heh
dopochwowe? Skuteczne są?
Ja mam w aplikatorach abiofem 6szt taki w płynie.
Jutro rano pojadę zawieść jednak ten mocz. Poczekam żeby zebrać ten właściwy. -
napisałam do lekarza - już mam skierowanie w systemie. Jutro jadę z moczem na badanie. Mam nadzieję, że to jakiś fałszywy alarm. Do tego mały ma jakiś gorszy dzień....bo w ogóle mnie nie łaskota w środku . Nawet słodkie nie pomaga, żeby go pobudzić. Ostatnio w ogóle muszę przystopować ze słodkim, bo sobie za dużo pozwalam
-
sa skuteczne i przeede wszystkim dzialaja od razu tam w srodku ..nie obciazajac watroby zbednymi powlokami tabletkowymi..trzyma sie je w lodowce i bodajze 10 szt ale kosztuja ok20zl.bralam je po antybiotykowych kuracjach lub po jakims grzybie jak sie przyplatal a nawet od razu po okresie zeby wyrownac flore po tym krwawieniu.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:napisałam do lekarza - już mam skierowanie w systemie. Jutro jadę z moczem na badanie. Mam nadzieję, że to jakiś fałszywy alarm. Do tego mały ma jakiś gorszy dzień....bo w ogóle mnie nie łaskota w środku . Nawet słodkie nie pomaga, żeby go pobudzić. Ostatnio w ogóle muszę przystopować ze słodkim, bo sobie za dużo pozwalam
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość