X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fasolke jadłam pare dni temu. Wczoraj inny rodzaj:P fasole po brytońsku.
    Dziś sama robię zapiekanki z pieczarkami i serem. Dla odmiany.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem... widzialam w telewizji na tym programie co kobiet rodza ze spora byla lista skutkow jakie moga nastapic po takim znieczuleniu ktora trzeba podpisac :\
    Kurcze nawet lekarz za to nie odpowiada jak mu sie reka powinie i by uszkodzil nerw a kobieta laduje jako inwalitka od pasa w dol o.O o.O

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj zupke kremowa z dyni ;)
    A na deser truskawki, tylko sie zastanawiam w jakiej postaci :P

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Kurcze nie wiem... widzialam w telewizji na tym programie co kobiet rodza ze spora byla lista skutkow jakie moga nastapic po takim znieczuleniu ktora trzeba podpisac :\
    Kurcze nawet lekarz za to nie odpowiada jak mu sie reka powinie i by uszkodzil nerw a kobieta laduje jako inwalitka od pasa w dol o.O o.O
    Ej spokojnie, ja nie brdzo jestem chetna na znieczulenie, z różnych powodów (chocby takich ze potrafia potem trzymać bóle głowy i inne dolegliwości po porodzie kiedy kobiety bez znieczulenia już dawno o nim nie pamietają)ale z drugiej strony jeden z bardziej znanych ginekologów wypowiadała się ze teoretycznie powikłania tego rodzaju jak uszkodzenie nerwu moga się zdayc, ale w swojej długoletniej praktyce nigdy takich nie widział.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała znieczulenie do kręgosłupa ,ale ona musiała mieć dwie cesarki. No nie można się ruszać no bo wówczas może igła źle trafić i uszkodzić nerw.
    Nie wiem jak będzie ze mną ,ale ja wystrzegam się cesarki bo nie chce mieć cewnika:P nienawidzę go... więc chciałabym naturalnie rodzić mimo wszystko.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Hej no i po wizycie i kolejna za 4 tygodnie :)
    Doktor potwierdził i na 100% będziemy mieli SYNKA :) Ładnie pokazał swoje klejnociki a także serduszko, żołądek, aortę, nóżki i rączki wszystko jest super główka też super no i nasz Maluszek waży już 432g i to dlatego pewnie tak mocno już kopie mamusie. Wczoraj kopał prosto w tą sondę od usg ale się naśmiałam. Ostatnio jak byłam to tylko widziałam jak się rusza na monitorze a teraz to już czułam jak kopie w to urządzenie. Aha termin troszkę się przesunął był na 24 października a teraz jest na 19 października bo synek ma 21t5d a ogólne wczoraj był 21t1d więc jest troszkę większy no i niech sobie rośnie. Wczoraj była z nami moja mama szczęśliwa, że mogła zobaczyć wnuczka :)
    Choć wczoraj nie chciał pozować do zdjęć i mam tylko 2 no ale dobre i tyle :) Pozdrawiam i dziękuję serdecznie buziaki
    2rfc0mc.jpg
    4uxi88.jpg

Terminy moga się nieznacznie przesuwać, bo im ciąża starsza, tym pomiary moga być mniej dokładne a i dzieci rozwijają się już w różnym tempie. Liczy się TP z pierwszego lub drugiego USG.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Maja super ze wizyta udana i synek rosnie jak na drozdzach ;)
    Fotki tez super i napewno niezle przezycie dla mamy bylo ze zobaczyla juz wnusia ;)

Tym kopanien w sonde brzmi znajomo :P
    Kurde tak patrze na wasze wymiary dzidzi i jestem przerazona o.O moja miala w 21+pare dni 520gr jako dziewczynka o.O ale kloc!!!
    Oby lekarz sie pomylil, chociaz nie wiem czemu jak ide do sklepu automatycznie patrze na ciuszki ktore sie zaczynaja od 60 w zwyz o.O

nooo niezłą masz dziewuszkę w brzuszku! :P Moj chłopaczek miał w 21tc0dni raptem 384 gramy przy Twojej niuni :P

vivien, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pomidorowa ;) jesli chodzi o zeby to mnie tez czeka leczonko w Pl w lipcu na szczescie tesciowa jest dentystka ;)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    byłam wczoraj. Powiedział, że całkiem niezły lek w ciąży. Ale jeżeli tego nie zaczęłam stosować, to przepisał mi receptę na robiony antybiotyk w globulkach - wczoraj zaniosłam receptę dziś mam odebrać globulki i brać przez 7 dni. Potem przez 2 natamycyne unie. A potem probiotyk jakiś dla odbudowy flory. Możecie jakiś polecić??

Generalnie stwierdził, że bakterie z wymazu nie są niebezpieczne.

Mówiłam, że Natamycyna ;P... no a potem lacibios femina jak już Ci polecała któraś z nas. Ma bardzo dobre opinie.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znów słyszałam że uszkodzenie nerwu przy tym znieczuleniu jest praktycznie niemozliwe, bo igła wbijana jest w sporej odległości od nerwów które odpowiadają za poruszanie się, wieć raczej wątpie żeby którąs z kobiet została inwalidką. Słyszałam natomiast o tym że dłużej się dochodzi do siebie, moga pojawić się dreszcze i bóle głowy, wszystko zależy od tego jak dobrze jest dobrana dawka. Moja koleżanka rodziła w styczniu br na tym znieczuleniu i bardzo sobie chwaliła, po podaniu zastrzyku normlanie była w stanie iśc do toalety, ból jej uśmierzyło ale czucie cały czas miała wieć pwoeidziała ze super sprawa

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym roku w jednym ze szpitali niestety zdarzyl sie przypadek ze dziewczyna zostala sparalizowana po znieczuleniu w kregoslup.niewiem czy zastrzyk byl zle zrobiony czy byly inne powody.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    patti u mnie dziś fasolka szparagowa z bułką tartą mniaaaaaammmm szybko pysznie no i w miarę zdrowo :) :P czekam do końca dniówki i mykam na pyszny obiadek :) Kobitki a któraś z Was pracuje czy wszystkie na L4??

welurka, Ty to kladziesz sie na zimnych kafelkach podczas okresu jak ja i nawet jadasz to samo co ja haha :-)
    Wlasnie dzis kupilam fasolke szparagowa -dodam ,ze nie czytalam Twojego posta, dopiero wrocilam z zakupow.

Welurka, ja nie pracuje ,na L4 tez nie jestem ,bo tak sie sklada ,ze jakis czas bylam za granica i jak wrocilam do Polski to zaszlam w ciaze, ale to byla swiadoma decyzja, bo akurat mozemy sobie pozwolic na moj brak pracy przez okolo 2 lata ,maz to w ogole nie chce zebym pracowala, ale jestem typem kobiety aktywnej i raczeej nie wytrzymam.
    powiem tyle, fajnie jest nie pracowac w ciazy :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja ci powiem ja miałam traumę do robienia zębów... I nie chodziłam... kiedyś przez głupotę 2 stomatologów straciłam dwie tylne 6;/
    Ja miałam robione przez ost rok 10 zębów. W tym (trójka) mi kompletnie wypadała i mi ją Pani dr odbudowała (nie mam koronki ,a ząb wygląda jak prawdziwy).
    Więc średnio za 1 zęba 150zł ja duża dziura to 200zł (bo zużycie materiału)
    Więc ja za zęby do wczorajszej wizyt czyli tamten rok i wczoraj = 10 zębów =1750zł.w tym ta trójka odbudowna To nie mały pieniądz. Zostały mi jeszcze 2 czwórki. I przód do wewnątrz z zewnątrz nie ma dziurek a wewnątrz między jedną 1 a 2 i drugą 1 a 2 mini dziury. A ja po mamie mam słabe zęby choć jak się uśmiechnę w ogóle tego nie widać bo wyglądają jak zdrowe. Dziury u mnie tworzą się między zębami a nie np na zębie..

powodzenia Ci zycze i oby podczas karmienia nie psuly sie za bardzo

Lalita2710 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Patti, Pasia z tym znieczuleniem to macie na mysli te znieczulenie co sie daje prosto w kregoslup??

tak ,prosto w kregoslup :-)ale u mnie tylko jesli porod przebiega prawidlowo

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    nooo niezłą masz dziewuszkę w brzuszku! :P Moj chłopaczek miał w 21tc0dni raptem 384 gramy przy Twojej niuni :P

Suzy nie robcie sobie zartwo jak ja mam takiego klocka wypchnac??? W biodrach przed ciaza mialam 90 takze nie duzo :/ ob mala zwolnila swoje tempo :/
    Kurcze chociaz ja tez jak siw urodzilam mialam rowne 4000g a moj maz 4300g no ale on byl 4 a ja 3 dzieckem z kolei hmmm
    Za dwa tyg. Wizyta. Zobaczymy co lekarz powie

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    W tamtym roku w jednym ze szpitali niestety zdarzyl sie przypadek ze dziewczyna zostala sparalizowana po znieczuleniu w kregoslup.niewiem czy zastrzyk byl zle zrobiony czy byly inne powody.

WLasnie takie historie mnie odpychaja od takich znieczulen... a nie daj Bog wlasnie w moim czy waszym przypadku komus sie reka powinie...
    Brrrrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

Lalita2710, Suzy Lee, patti lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Mówiłam, że Natamycyna ;P... no a potem lacibios femina jak już Ci polecała któraś z nas. Ma bardzo dobre opinie.

ale natamycyna tylko na grzyba przez 2 dni, wcześniej na bakterie globulki robione w aptece na receptę z mieszaniny antybiotyków

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja śliczny synuś :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    U nas dziś tarta z pomidorami i bazylią:)

ja ostatecznie zrobilam dzis zupe z porów i ziemniakow ,ale wieczorem przerobie na zupe krem w blenderze:-)
    na drugie danie fasolka plus dorsz.ogolnie to lubie pory, nie wiem czy jadlyscie gotowane w wodzie badz jak ja to robie na parze -sa mieciutkie i jesli doda sie odrobine majonezu -pychotka.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ