Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fasolke jadłam pare dni temu. Wczoraj inny rodzaj:P fasole po brytońsku.
    Dziś sama robię zapiekanki z pieczarkami i serem. Dla odmiany.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem... widzialam w telewizji na tym programie co kobiet rodza ze spora byla lista skutkow jakie moga nastapic po takim znieczuleniu ktora trzeba podpisac :\
    Kurcze nawet lekarz za to nie odpowiada jak mu sie reka powinie i by uszkodzil nerw a kobieta laduje jako inwalitka od pasa w dol o.O o.O

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj zupke kremowa z dyni ;)
    A na deser truskawki, tylko sie zastanawiam w jakiej postaci :P

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Kurcze nie wiem... widzialam w telewizji na tym programie co kobiet rodza ze spora byla lista skutkow jakie moga nastapic po takim znieczuleniu ktora trzeba podpisac :\
    Kurcze nawet lekarz za to nie odpowiada jak mu sie reka powinie i by uszkodzil nerw a kobieta laduje jako inwalitka od pasa w dol o.O o.O
    Ej spokojnie, ja nie brdzo jestem chetna na znieczulenie, z różnych powodów (chocby takich ze potrafia potem trzymać bóle głowy i inne dolegliwości po porodzie kiedy kobiety bez znieczulenia już dawno o nim nie pamietają)ale z drugiej strony jeden z bardziej znanych ginekologów wypowiadała się ze teoretycznie powikłania tego rodzaju jak uszkodzenie nerwu moga się zdayc, ale w swojej długoletniej praktyce nigdy takich nie widział.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała znieczulenie do kręgosłupa ,ale ona musiała mieć dwie cesarki. No nie można się ruszać no bo wówczas może igła źle trafić i uszkodzić nerw.
    Nie wiem jak będzie ze mną ,ale ja wystrzegam się cesarki bo nie chce mieć cewnika:P nienawidzę go... więc chciałabym naturalnie rodzić mimo wszystko.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Hej no i po wizycie i kolejna za 4 tygodnie :)
    Doktor potwierdził i na 100% będziemy mieli SYNKA :) Ładnie pokazał swoje klejnociki a także serduszko, żołądek, aortę, nóżki i rączki wszystko jest super główka też super no i nasz Maluszek waży już 432g i to dlatego pewnie tak mocno już kopie mamusie. Wczoraj kopał prosto w tą sondę od usg ale się naśmiałam. Ostatnio jak byłam to tylko widziałam jak się rusza na monitorze a teraz to już czułam jak kopie w to urządzenie. Aha termin troszkę się przesunął był na 24 października a teraz jest na 19 października bo synek ma 21t5d a ogólne wczoraj był 21t1d więc jest troszkę większy no i niech sobie rośnie. Wczoraj była z nami moja mama szczęśliwa, że mogła zobaczyć wnuczka :)
    Choć wczoraj nie chciał pozować do zdjęć i mam tylko 2 no ale dobre i tyle :) Pozdrawiam i dziękuję serdecznie buziaki
    2rfc0mc.jpg
    4uxi88.jpg

Terminy moga się nieznacznie przesuwać, bo im ciąża starsza, tym pomiary moga być mniej dokładne a i dzieci rozwijają się już w różnym tempie. Liczy się TP z pierwszego lub drugiego USG.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Maja super ze wizyta udana i synek rosnie jak na drozdzach ;)
    Fotki tez super i napewno niezle przezycie dla mamy bylo ze zobaczyla juz wnusia ;)

Tym kopanien w sonde brzmi znajomo :P
    Kurde tak patrze na wasze wymiary dzidzi i jestem przerazona o.O moja miala w 21+pare dni 520gr jako dziewczynka o.O ale kloc!!!
    Oby lekarz sie pomylil, chociaz nie wiem czemu jak ide do sklepu automatycznie patrze na ciuszki ktore sie zaczynaja od 60 w zwyz o.O

nooo niezłą masz dziewuszkę w brzuszku! :P Moj chłopaczek miał w 21tc0dni raptem 384 gramy przy Twojej niuni :P

vivien, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pomidorowa ;) jesli chodzi o zeby to mnie tez czeka leczonko w Pl w lipcu na szczescie tesciowa jest dentystka ;)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    byłam wczoraj. Powiedział, że całkiem niezły lek w ciąży. Ale jeżeli tego nie zaczęłam stosować, to przepisał mi receptę na robiony antybiotyk w globulkach - wczoraj zaniosłam receptę dziś mam odebrać globulki i brać przez 7 dni. Potem przez 2 natamycyne unie. A potem probiotyk jakiś dla odbudowy flory. Możecie jakiś polecić??

Generalnie stwierdził, że bakterie z wymazu nie są niebezpieczne.

Mówiłam, że Natamycyna ;P... no a potem lacibios femina jak już Ci polecała któraś z nas. Ma bardzo dobre opinie.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znów słyszałam że uszkodzenie nerwu przy tym znieczuleniu jest praktycznie niemozliwe, bo igła wbijana jest w sporej odległości od nerwów które odpowiadają za poruszanie się, wieć raczej wątpie żeby którąs z kobiet została inwalidką. Słyszałam natomiast o tym że dłużej się dochodzi do siebie, moga pojawić się dreszcze i bóle głowy, wszystko zależy od tego jak dobrze jest dobrana dawka. Moja koleżanka rodziła w styczniu br na tym znieczuleniu i bardzo sobie chwaliła, po podaniu zastrzyku normlanie była w stanie iśc do toalety, ból jej uśmierzyło ale czucie cały czas miała wieć pwoeidziała ze super sprawa

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym roku w jednym ze szpitali niestety zdarzyl sie przypadek ze dziewczyna zostala sparalizowana po znieczuleniu w kregoslup.niewiem czy zastrzyk byl zle zrobiony czy byly inne powody.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    patti u mnie dziś fasolka szparagowa z bułką tartą mniaaaaaammmm szybko pysznie no i w miarę zdrowo :) :P czekam do końca dniówki i mykam na pyszny obiadek :) Kobitki a któraś z Was pracuje czy wszystkie na L4??

welurka, Ty to kladziesz sie na zimnych kafelkach podczas okresu jak ja i nawet jadasz to samo co ja haha :-)
    Wlasnie dzis kupilam fasolke szparagowa -dodam ,ze nie czytalam Twojego posta, dopiero wrocilam z zakupow.

Welurka, ja nie pracuje ,na L4 tez nie jestem ,bo tak sie sklada ,ze jakis czas bylam za granica i jak wrocilam do Polski to zaszlam w ciaze, ale to byla swiadoma decyzja, bo akurat mozemy sobie pozwolic na moj brak pracy przez okolo 2 lata ,maz to w ogole nie chce zebym pracowala, ale jestem typem kobiety aktywnej i raczeej nie wytrzymam.
    powiem tyle, fajnie jest nie pracowac w ciazy :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja ci powiem ja miałam traumę do robienia zębów... I nie chodziłam... kiedyś przez głupotę 2 stomatologów straciłam dwie tylne 6;/
    Ja miałam robione przez ost rok 10 zębów. W tym (trójka) mi kompletnie wypadała i mi ją Pani dr odbudowała (nie mam koronki ,a ząb wygląda jak prawdziwy).
    Więc średnio za 1 zęba 150zł ja duża dziura to 200zł (bo zużycie materiału)
    Więc ja za zęby do wczorajszej wizyt czyli tamten rok i wczoraj = 10 zębów =1750zł.w tym ta trójka odbudowna To nie mały pieniądz. Zostały mi jeszcze 2 czwórki. I przód do wewnątrz z zewnątrz nie ma dziurek a wewnątrz między jedną 1 a 2 i drugą 1 a 2 mini dziury. A ja po mamie mam słabe zęby choć jak się uśmiechnę w ogóle tego nie widać bo wyglądają jak zdrowe. Dziury u mnie tworzą się między zębami a nie np na zębie..

powodzenia Ci zycze i oby podczas karmienia nie psuly sie za bardzo

Lalita2710 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Patti, Pasia z tym znieczuleniem to macie na mysli te znieczulenie co sie daje prosto w kregoslup??

tak ,prosto w kregoslup :-)ale u mnie tylko jesli porod przebiega prawidlowo

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    nooo niezłą masz dziewuszkę w brzuszku! :P Moj chłopaczek miał w 21tc0dni raptem 384 gramy przy Twojej niuni :P

Suzy nie robcie sobie zartwo jak ja mam takiego klocka wypchnac??? W biodrach przed ciaza mialam 90 takze nie duzo :/ ob mala zwolnila swoje tempo :/
    Kurcze chociaz ja tez jak siw urodzilam mialam rowne 4000g a moj maz 4300g no ale on byl 4 a ja 3 dzieckem z kolei hmmm
    Za dwa tyg. Wizyta. Zobaczymy co lekarz powie

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    W tamtym roku w jednym ze szpitali niestety zdarzyl sie przypadek ze dziewczyna zostala sparalizowana po znieczuleniu w kregoslup.niewiem czy zastrzyk byl zle zrobiony czy byly inne powody.

WLasnie takie historie mnie odpychaja od takich znieczulen... a nie daj Bog wlasnie w moim czy waszym przypadku komus sie reka powinie...
    Brrrrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

Lalita2710, Suzy Lee, patti lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Mówiłam, że Natamycyna ;P... no a potem lacibios femina jak już Ci polecała któraś z nas. Ma bardzo dobre opinie.

ale natamycyna tylko na grzyba przez 2 dni, wcześniej na bakterie globulki robione w aptece na receptę z mieszaniny antybiotyków

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja śliczny synuś :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    U nas dziś tarta z pomidorami i bazylią:)

ja ostatecznie zrobilam dzis zupe z porów i ziemniakow ,ale wieczorem przerobie na zupe krem w blenderze:-)
    na drugie danie fasolka plus dorsz.ogolnie to lubie pory, nie wiem czy jadlyscie gotowane w wodzie badz jak ja to robie na parze -sa mieciutkie i jesli doda sie odrobine majonezu -pychotka.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ