Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Suzy nie robcie sobie zartwo jak ja mam takiego klocka wypchnac??? W biodrach przed ciaza mialam 90 takze nie duzo :/ ob mala zwolnila swoje tempo :/
    Kurcze chociaz ja tez jak siw urodzilam mialam rowne 4000g a moj maz 4300g no ale on byl 4 a ja 3 dzieckem z kolei hmmm
    Za dwa tyg. Wizyta. Zobaczymy co lekarz powie

vivien, juz pisalysmy kiedys ,ze wypchniecie dziecka nie zalezy od szerokich bioder :-)tez juz pisalam ,moja tesciowa wypchnela 6 dzieci, najmniejszy mial 3800, reszta ponad 4 kg ,a kobieta w ogole nie ma bioder, wyglada jak 12 letnia szczupla dziewczynka .podobno bardziej waga zalezy od tego jakiej wielkosci dzieci rodzila Twoja mama :-)

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Pati jak to rozumieć moja mama 155cm w ciąży (i jednej i drugiej ) tylko 7kg ,ja miałam jak mnie rodziła 2700 , siostra 2900...
    I oby dwie cesarki. Ja mam 165 inną 56kg średnia waga. Przed ciążą 59-60kg.
    Ciekawe jakie wielkości dziecko ja urodzę i w jaki sposób. Moja babcia (mama mamy) rodziła naturalnie...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Maja super ze wizyta udana i synek rosnie jak na drozdzach ;)
    Fotki tez super i napewno niezle przezycie dla mamy bylo ze zobaczyla juz wnusia ;)

Tym kopanien w sonde brzmi znajomo :P
    Kurde tak patrze na wasze wymiary dzidzi i jestem przerazona o.O moja miala w 21+pare dni 520gr jako dziewczynka o.O ale kloc!!!
    Oby lekarz sie pomylil, chociaz nie wiem czemu jak ide do sklepu automatycznie patrze na ciuszki ktore sie zaczynaja od 60 w zwyz o.O

moj maly w 23 tyg tez sobie wazyl , okolo 10 dni do przodu byl ,ale chyba wtedy sobie podjadl he he ,bo obecnie nie przybral tak duzo i ma wage odpowiadajaco tygodniowi ciazy.

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Czyli Pati jak to rozumieć moja mama 155cm w ciąży (i jednej i drugiej ) tylko 7kg ,ja miałam jak mnie rodziła 2700 , siostra 2900...
    I oby dwie cesarki. Ja mam 165 inną 56kg średnia waga. Przed ciążą 59-60kg.
    Ciekawe jakie wielkości dziecko ja urodzę i w jaki sposób. Moja babcia (mama mamy) rodziła naturalnie...

pewnie nie bedziesz miala duzego dziecka ,ale moze byc wieksze od Ciebie :-)moja tesciowa jest drobna ,a dzieci takie duze ,bo podobno jej mama rodzila olbrzymy -czwarta corka to az 5 kg miala i tez urodzona naturalnie, w dzisiejszych czasch nie pozwoliliby jej na to.czesto dziecko jest male ,ale jak sie dobrze nie ustawi ,to czeka kobiete cesarka, wiec reguly nie ma.
    dodam, choc moze nie uwierzycie, ale jedna z moich babc urodzila 13 dzieci :-) to pierwsze umarlo po okolo roku, jakas choroba ,a wiadomo wtedy medycyna nie byla na takim poziomie jak obecnie.pozostala 12 dzieci wciaz zyje i ma sie calkiem ok.babcia nie zyje juz, ale do dzis nie wiem ,gdzie i w jaki sposob ona rodzila dzieci-wiem jedynie ,ze do konca zycia cieszyla sie ogromnym szacunkiem swoich dzieci, nigdy nie zostala sama w potrzebie i jej dzieci do dzis mowia na nia mamusia :-)
    mnie na przyklad wkurza jak slysze mlodych ludzi i mowia na swych rodzicow -moja stara ,moj stary .

Lalita2710, Suzy Lee, Amicizia lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    vivien, juz pisalysmy kiedys ,ze wypchniecie dziecka nie zalezy od szerokich bioder :-)tez juz pisalam ,moja tesciowa wypchnela 6 dzieci, najmniejszy mial 3800, reszta ponad 4 kg ,a kobieta w ogole nie ma bioder, wyglada jak 12 letnia szczupla dziewczynka .podobno bardziej waga zalezy od tego jakiej wielkosci dzieci rodzila Twoja mama :-)

Patti oby tak bylo jak mowisz ;)
    A co do mojej mamy to ja bylam ostatnia i najwiekszy klocek, siostry mialy po 3500gr
    A teraz role wagowe z siostrami sie odwrocily :P
    Dowiem sie najpozniej za 15tyg :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    moj maly w 23 tyg tez sobie wazyl , okolo 10 dni do przodu byl ,ale chyba wtedy sobie podjadl he he ,bo obecnie nie przybral tak duzo i ma wage odpowiadajaco tygodniowi ciazy.

Oby tez tak bylo u mnie :P pewnie mala mydlala ze mama nic dobrego do jedzenia juz nue da i najadla sie na zapas :P :D

patti lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Oby tez tak bylo u mnie :P pewnie mala mydlala ze mama nic dobrego do jedzenia juz nue da i najadla sie na zapas :P :D

to bardzo prawdopodobne :-) moj to chyba wyczul ,ze pozniej nie bede juz jadla za wiele slodkosci i korzystal poki mogl, do tego stopnia ,ze jak robilam badanie na krzywa cukrowa (wowczas 2 tyg przed w ogole zrezygnowalam ze slodkosci) i wypilam ten slodki roztwor ,maly od razu rzucil sie na cukier i wysysal go chyba, bo po badaniu moj cukier byl nizszy niz przed badaniem -taki byl spragniony slodkiego.oczywiscie pisze to pol zartem ,to tylko moja teoria :-)

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti ach te nasze male wampirki :P :P
    <3

patti lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Patti ach te nasze male wampirki :P :P
    <3
    moj wczoraj po wizycie w nagrode dostal wieczorkiem 2 kostki czekolady milka -slodka jest niesamowicie ale zjadlam -niech sie cieszy :-)ladnie rosnie, juz obrozony glowka do dolu ,nie jest olbrzymem poki co, wiec chcialam go zmotywowac oby tak dalej.

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ;)
    Pogoda jest genialna, a przynajmniej u mnie...:D

Ja mam ochote na placki po zbojnicku, ale sa troche czasochlonne wiec zrobimy je jutro wraz z mezusiem :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    moj wczoraj po wizycie w nagrode dostal wieczorkiem 2 kostki czekolady milka -slodka jest niesamowicie ale zjadlam -niech sie cieszy :-)ladnie rosnie, juz obrozony glowka do dolu ,nie jest olbrzymem poki co, wiec chcialam go zmotywowac oby tak dalej.

Jak moja kruszynka dalej tak bedzie rosla to bede ja nagradzala sokiem z bialych czeresni :D :D :D

Zart :P

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie porodu to moja mama jest waska w biodrach i urodzila mojego brata kloca 4300 i ja 4100. Moj maz tez 4 kg wiec i moje dziecie gdzies tyle bedzie wazyc ;) Nie stresuje sie tym jeszcze, narazie luzik.

Ja pracuje w ciazy i jest mi z tym bardzo dobrze :) Nie wyobrazam sobie siedzedziec w domu cale 9 miesiecy dlatego dziekuje Bogu, ze wszystko OK, ze nie musze lezec i ze cdziennie moge wstawac i szykowac sie do pracy, ktora zreszta uwielbiam :)

Kropka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, ja nie pracuje, nie musze lezec ,moja ciaza poki co ksiazkowa i tez dziekuje Bogu ,ze mam mozliwosc nie pracowac , bo mi sytuacja na to pozwala :-) ja na przyklad mam problem ze wczesnym wstawaniem w ciazy i cieszy mnie ,ze nigdzie nie musze gonic.a prace ,ktora uwielbiam to juz wykonywalam kiedys i pewnie w przyszlosci tez bede, a teraz jest fajnie, bo mam czas tylko dla siebie.kazdy jest inny i to co odpowiada jednej kobiecie dla drugiej jest turtura.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, ja moze takze zmienie zdanie jak bede w 35 tyg i bedzie ciazyl mi brzuszek, narazie jest GIT i poki co nie zamierzam tego zmienic, a sytuacja tez mi pozwala na to by siedziec na L4, bo mam umowe wiec nic bym nie stracila...

Dziewczyny, powiedzcie mi co jest dobre na przyspieszenie przemiany materii w ciazy ????? Glownie mam tu na mysli szybsze wyproznianie sie... Poza śliwkami...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciala bym zeby porzadnie mnie " przeczyscilo ", bo czuje sie ociazala :P

patti lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja mam regularne wypróżnienia. A też czuje się ociężała:P

patti lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie mam z tym problem wiec tego Ci zazdroszcze :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    To fakt, ja moze takze zmienie zdanie jak bede w 35 tyg i bedzie ciazyl mi brzuszek, narazie jest GIT i poki co nie zamierzam tego zmienic, a sytuacja tez mi pozwala na to by siedziec na L4, bo mam umowe wiec nic bym nie stracila...

Dziewczyny, powiedzcie mi co jest dobre na przyspieszenie przemiany materii w ciazy ????? Glownie mam tu na mysli szybsze wyproznianie sie... Poza śliwkami...

Rubi , to przed Toba najlepszy okres ciazy, dla mnie 2 trymestr byl cudowny, nie czulam ,ze bylam w ciazy. najgorszy byl pierwszy ,ciagle spac mi sie chcialo ,choc nie mialam mdlosci itp.w 3 trymestrze jest ciezej ,nie ma sie co oszukiwac ,jest gorzej niz w 2 .

A co do przemiany materii -ja powiem na swoim przykladzie -jadam 5/6 posilkow dziennie w mniej wiecej rownych odstepach, mniejsze porcje, w kazdy posilek staram sie wrzucic jakies warzywko (jem duzo zieleniny- salaty ,szpinak, szczypiorek, pietruszka,pomidorki, papryka codziennie zupka warzywna) badz jesli nie warzywko to owoc -nigdy raczej nie jadam owocow osobno -najpierw kanapka potem owoc -dobre na utrzymanie cukru w ryzach.tylko produkty pelnoziarniste -chleb razowy, zytni ,graham ale nie taki bardzo razowy, bo po tym mozna tez miec zaparcia, kasze ,makarony wszystko ciemne :-) wazne ,zeby nie jesc duzo slodkosci ,bo po tym tez sa zaparcia. nie wiem czy lubisz mleko, bo ja obecnie nie wypije zadnego jogurtu, kefiru -mam do tego wstret, ale gdy wczesniej jadlam to dosypywalam sobie otreby pszenne -maja duzo blonnika, czasem musli ale takie bez cukru, platki owsiane sa dobre.
    Jesli chodzi o mleko to obecnie pije na cieplo z 2 lyzeczkami kawy zbozowej inki -tez ma duzo blonnika i zwalcza zaparcia.
    plus oczywiscie picie wody ,herbatek owocowych :-)
    na swoim przykladzie moge powiedziec ,ze w moim przypadku taka dieta dziala, nie mam problemow z wyproznianiem, codziennie korzystam z toalety i moze 5 razy mialam problem w ciagi calej ciazy, a to przez tabletki z zelazem ,ktore jednak odstawilam.

rubi67 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Chciala bym zeby porzadnie mnie " przeczyscilo ", bo czuje sie ociazala :P

Rubi, napisalam Ci notke co jesc zeby unikac zaparc , co dziala u mnie, a jak juz masz zaparcia to sliwki chyba

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Stokrotka alez oczywiscie ze chodzi mi o moja nie Twoja wypowiedz ;)
    To dobrze, bo nie chcialam byc w zaden sposob sarkastyczna:)

Fajnie, ze bella rodzi:))) trzymam kciuki z calej sily

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ