II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Rika ty bidulko, moze Krzysiu chce sprawdzic na ile moze sobie u namy pozwolic albo czuje ze juz niedlugo bedzie mial mniej miejsca i kotysta jeszcze z miejsca u mamusi w brzuszku
Tak jak nasza Vivien ostatnio tez jesz bardzo zywotna.. (widze ze imie dobrane 100% sie zgadza bo Vivien z tlumaczenia oznacza wlasnie zywotna, cieszaca sie zyciem
Ale nasza mala obrala sobie czas nawet mi dogodny bo wariuje w ciagu dnia a w nocy (odpukac) jak narazie mam spokoj oby jej tak zostalo -
vivien wrote:Glowa do gory tez mam Rh- a maz ma Rh+ w pierwszej ciazy odrazu po poronieniu dostalam zastrzyk a teraz lekarz kazal mi na nastepna wizyte wykupic zastrzyk i dostane jeszcze raz takze glowa do gory.
Z porodem w domu nie wiem jak to jest ale jezeli bys mogla to musza ci odrazu po porodzie tez zastrzyk dac wrazie gdyby niunia miala Rh+ -
vivien wrote:Teraz to juz tylko z gorki bedzie
Po 20tyg nim sie obejzysz a juz bedziesz rodzic
poważnie ??
to ja się łapię jupi !!!
nie mogę się doczekać....chciałabym już przeskoczyć do listopada
Lalita2710, Lalita2710, anetta28 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a tych golarek do golenia to jakich używacie ?
Jakieś te droższe i lepsze, czy zwykłe jednorazówki?Ja do tej pory jednorazówki, ale one się zapychają i poza tym kaleczą tego się trochę obawiam, bo przy clexanie krew leci i nie chce się specjalnie szybko tamować ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:10
-
nick nieaktualnyJa nie przywiazuje zbytniej wagi do typu golarki. Zastanawialabym sie tylko nad laserem i kremem, czy nie jest zbyt chemiczny, ale tak to nieee. Poza tym tam gdzie ja bede rodzic i gdzie rodzilam nie ma takich wymogów, że trzeba być ogoloną, więc poprzednio jak już nic nie widziałam pod koniec, nie kombinowalam z zadnymi lusterkami i wyginaniem się, po prostu zarosłam i ogoliłam się już jakis tydzien po porodzie o ile sie nie myle.
-
ja tam sie wole ogolic w domu niz polozna przez porodem mialaby mnie golic moze i nie ma nigdzie napisane w wymogach ze trzeba byc glodka jak pupcia niemowlaczka ale jednak lepiej sie bede czula ogolona w czasie porodu i ogledzin jak bedzie chodzila cala banda przyszlych lekarzy na obchodzie
-
nick nieaktualnyAaaa no to jak akademicki szpital to chyba tez bym sie jakos ogoliła, bo tłumy
Leżałam w takowym 3 dni w Częstochowie w zeszłej ciąży koło 17 tygodnia i bardoz źle wspominam. 10 osob w gabinecie, traktowali pacjenta albo jak denata albo jak bydło, przedmiotowo jak manekin w sali wykładowej, niewielki szacunek do pacjentki, a na USGtaki podstarzaly lekarz mowil do studentek pszczółki, plotkowal z nimi słodko do nich mowil co widzi na monitorze a jak zapytalam, czy tez moge zobaczyc, burknal, ze kino bede miala na swoich prywatnych wizytach Bardzo to było słabe. -
Pasiu podziwiam cię że taki szpital wybierasz. Bo ja akurat nie mam problemu w kwestii ginekologi. Ale dla mnie jednak jak by 10 lekarzy stało studentów czułabym się mega źle.
U nas w K-ce na Ligocie też jest taki szpital. Ale nigdy nie chciałabym tam rodzić. "
Kleopatra ja też rh+ mąż rh- . Konfikt jest jak chyba kobieta ma - ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:35
-
raczej nie akademicki ale Wojewodzki szpital specjalistyczny i mnie akurat to nie przeszkadza tym bardziej ze z suchej luktury przyszly lekarz sie nie wiele nauczy zawodu i podejscia do pacjenta moze na jakas zmiane trafilas bo ja nie slyszalam o takkich przypadkach i jestem zadowolona z mojego szpitala no a polozene i lekarze hmmm jak wszedzie sa lepsi i gorsi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:43
-
Suzy Lee wrote:Aaaa no to jak akademicki szpital to chyba tez bym sie jakos ogoliła, bo tłumy
Leżałam w takowym 3 dni w Częstochowie w zeszłej ciąży koło 17 tygodnia i bardoz źle wspominam. 10 osob w gabinecie, traktowali pacjenta albo jak denata albo jak bydło, przedmiotowo jak manekin w sali wykładowej, niewielki szacunek do pacjentki, a na USGtaki podstarzaly lekarz mowil do studentek pszczółki, plotkowal z nimi słodko do nich mowil co widzi na monitorze a jak zapytalam, czy tez moge zobaczyc, burknal, ze kino bede miala na swoich prywatnych wizytach Bardzo to było słabe. -
nick nieaktualny
-
Kleopatra wrote:Ja używam normalnej golarki ale takie z 3 ostrzami albo czterema i bardzo dobrze się sprawdza.
Witam nowe dziewczyny
Ja tez mam krew rh+ a mąż rh- -
michaela ja znowu balabym sie rodzic w domku albo w innym dziwnym miejscu jakby mnie nagle zlapalo.rozmawialam troche z lekarzem o porodach i hmmm rozne historie mi opowiadal i jednak dla mnie szpital i obsluga medyczna,aparatura na miejscu to najwazniejsze tym bardziej nie wiemy na co nas stac przy pierwszym dzieciaczku hehe
ogladalam tez jakis program na tlc o poloznych w angli i tam porod w basenie na srodku to luzik ale nie dla mnie hehLalita2710 lubi tę wiadomość
-
Pasia ma zdrowe podejście do rzeczy. Na kimś uczyć się muszą aby być dobrymi specjalistami. Bo bez praktyki w żadnym zawodzie nie jest się doświadczonym. Książki wszystkiego nie nauczą.
No ja się krępuje, bo nie lubię swojego ciała. Ale jeśli ktoś nie ma problemu to go podziwiam.
Ja myślałam o porodzie w wodzie:)) I na kuckach... Ale wszystko przede mną będziemy myśleć potem. Bo może cesarka się przetrawić. A wystrzegam się jej jak ognia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:52