X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ty bidulko, moze Krzysiu chce sprawdzic na ile moze sobie u namy pozwolic :P albo czuje ze juz niedlugo bedzie mial mniej miejsca i kotysta jeszcze z miejsca u mamusi w brzuszku ;)
    Tak jak nasza Vivien ostatnio tez jesz bardzo zywotna.. (widze ze imie dobrane 100% sie zgadza bo Vivien z tlumaczenia oznacza wlasnie zywotna, cieszaca sie zyciem ;) ;)
    Ale nasza mala obrala sobie czas nawet mi dogodny bo wariuje w ciagu dnia a w nocy (odpukac) jak narazie mam spokoj :P oby jej tak zostalo ;) ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Teraz to juz tylko z gorki bedzie ;)
    Po 20tyg nim sie obejzysz a juz bedziesz rodzic ;)

pierwszy trymestr trochę się ciągnał bo mdłości miałam straszne, ale teraz juz jest ok wiec pewnie czas przyspieszy :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Glowa do gory tez mam Rh- a maz ma Rh+ w pierwszej ciazy odrazu po poronieniu dostalam zastrzyk a teraz lekarz kazal mi na nastepna wizyte wykupic zastrzyk i dostane jeszcze raz takze glowa do gory.
    Z porodem w domu nie wiem jak to jest ale jezeli bys mogla to musza ci odrazu po porodzie tez zastrzyk dac wrazie gdyby niunia miala Rh+
    Hmm podobno do 72 godzin po porodzie, czyli nie tak od razu, no i może położna może to zrobić? Bede sie dowaiadywać:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Hmm podobno do 72 godzin po porodzie, czyli nie tak od razu, no i może położna może to zrobić? Bede sie dowaiadywać:)

Co do godzin to nie wiem dokladnie ja dostalam odrazu po zabiegu tego samego dnia.

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Co do godzin to nie wiem dokladnie ja dostalam odrazu po zabiegu tego samego dnia.
    no pewnie, po co przeciągać wszystko, najlepiej od razu i mozesz odpoczac od szpitala:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 07:56

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Teraz to juz tylko z gorki bedzie ;)
    Po 20tyg nim sie obejzysz a juz bedziesz rodzic ;)

poważnie :)??
    to ja się łapię jupi ;)!!!
    nie mogę się doczekać....chciałabym już przeskoczyć do listopada :D

Lalita2710, Lalita2710, anetta28 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Witajcie kobitki czy mogę do Was dołączyć bo jestem już w drugim trymestrze uffffff :)

witaj :)
    życzę spokojnego II trymestru

anetta28 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a tych golarek do golenia to jakich używacie :)?
    Jakieś te droższe i lepsze, czy zwykłe jednorazówki?Ja do tej pory jednorazówki, ale one się zapychają i poza tym kaleczą :( tego się trochę obawiam, bo przy clexanie krew leci i nie chce się specjalnie szybko tamować ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:10

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się komuś przyda. Domowa pasta cukrowa do golenia
    http://www.youtube.com/watch?v=V7eWn-9TSxA

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przywiazuje zbytniej wagi do typu golarki. Zastanawialabym sie tylko nad laserem i kremem, czy nie jest zbyt chemiczny, ale tak to nieee. Poza tym tam gdzie ja bede rodzic i gdzie rodzilam nie ma takich wymogów, że trzeba być ogoloną, więc poprzednio jak już nic nie widziałam pod koniec, nie kombinowalam z zadnymi lusterkami i wyginaniem się, po prostu zarosłam i ogoliłam się już jakis tydzien po porodzie o ile sie nie myle.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam sie wole ogolic w domu niz polozna przez porodem mialaby mnie golic ;-) moze i nie ma nigdzie napisane w wymogach ze trzeba byc glodka jak pupcia niemowlaczka ale jednak lepiej sie bede czula ogolona w czasie porodu i ogledzin jak bedzie chodzila cala banda przyszlych lekarzy na obchodzie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no to jak akademicki szpital to chyba tez bym sie jakos ogoliła, bo tłumy ;)

Leżałam w takowym 3 dni w Częstochowie w zeszłej ciąży koło 17 tygodnia i bardoz źle wspominam. 10 osob w gabinecie, traktowali pacjenta albo jak denata albo jak bydło, przedmiotowo jak manekin w sali wykładowej, niewielki szacunek do pacjentki, a na USGtaki podstarzaly lekarz mowil do studentek pszczółki, plotkowal z nimi słodko do nich mowil co widzi na monitorze a jak zapytalam, czy tez moge zobaczyc, burknal, ze kino bede miala na swoich prywatnych wizytach :/ Bardzo to było słabe.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam normalnej golarki ale takie z 3 ostrzami albo czterema i bardzo dobrze się sprawdza.
    Witam nowe dziewczyny :)
    Ja tez mam krew rh+ a mąż rh- :)

Suzy Lee, michaela lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu podziwiam cię że taki szpital wybierasz. Bo ja akurat nie mam problemu w kwestii ginekologi. Ale dla mnie jednak jak by 10 lekarzy stało studentów czułabym się mega źle.
    U nas w K-ce na Ligocie też jest taki szpital. Ale nigdy nie chciałabym tam rodzić. "

Kleopatra ja też rh+ mąż rh- . Konfikt jest jak chyba kobieta ma - ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:35

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej nie akademicki ale Wojewodzki szpital specjalistyczny i mnie akurat to nie przeszkadza tym bardziej ze z suchej luktury przyszly lekarz sie nie wiele nauczy zawodu i podejscia do pacjenta ;-) moze na jakas zmiane trafilas bo ja nie slyszalam o takkich przypadkach i jestem zadowolona z mojego szpitala no a polozene i lekarze hmmm jak wszedzie sa lepsi i gorsi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:43

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Aaaa no to jak akademicki szpital to chyba tez bym sie jakos ogoliła, bo tłumy ;)

Leżałam w takowym 3 dni w Częstochowie w zeszłej ciąży koło 17 tygodnia i bardoz źle wspominam. 10 osob w gabinecie, traktowali pacjenta albo jak denata albo jak bydło, przedmiotowo jak manekin w sali wykładowej, niewielki szacunek do pacjentki, a na USGtaki podstarzaly lekarz mowil do studentek pszczółki, plotkowal z nimi słodko do nich mowil co widzi na monitorze a jak zapytalam, czy tez moge zobaczyc, burknal, ze kino bede miala na swoich prywatnych wizytach :/ Bardzo to było słabe.
    Jejku własnie dlatego ja bym najchętniej do szpitala nie trsfiła w cale :/

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie znalazłam taki, gdzie porody są jak marzenie, obsługa też i wszystko bez płacenia złotówki :)

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja używam normalnej golarki ale takie z 3 ostrzami albo czterema i bardzo dobrze się sprawdza.
    Witam nowe dziewczyny :)
    Ja tez mam krew rh+ a mąż rh- :)
    Dopytałam mamy jaką ma grupę krwi i okazuje się ze Rh+ czyli minus mam po tacie, u niej 3 ciąze i bez problemu jesli chodzi o grupy krwi, wszystkie dzieci duze zdrowe sie urodziły :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela ja znowu balabym sie rodzic w domku albo w innym dziwnym miejscu jakby mnie nagle zlapalo.rozmawialam troche z lekarzem o porodach i hmmm rozne historie mi opowiadal i jednak dla mnie szpital i obsluga medyczna,aparatura na miejscu to najwazniejsze :-) tym bardziej nie wiemy na co nas stac przy pierwszym dzieciaczku hehe
    ogladalam tez jakis program na tlc o poloznych w angli i tam porod w basenie na srodku to luzik ale nie dla mnie heh

Lalita2710 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ma zdrowe podejście do rzeczy. Na kimś uczyć się muszą aby być dobrymi specjalistami. Bo bez praktyki w żadnym zawodzie nie jest się doświadczonym. Książki wszystkiego nie nauczą.

No ja się krępuje, bo nie lubię swojego ciała. Ale jeśli ktoś nie ma problemu to go podziwiam.

Ja myślałam o porodzie w wodzie:)) I na kuckach... Ale wszystko przede mną będziemy myśleć potem. Bo może cesarka się przetrawić. A wystrzegam się jej jak ognia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:52

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ