Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Cześć mamuśki:)

Ale się wczoraj narobiliśmy:) Sezon przetworowy uważam za otwarty;) Strasznie tanie truskawki udało mi się już trafić, więc namówiłam męża i pojechaliśmy po spore zapasy, mąż przytachał wszystko do domu, odszypułkowaliśmy i zrobiliśmy musy owocowe i dżemy na później dla Krzysia:) Ja jestem dość mocną przeciwniczką kupnych, gotowych produktów - więc takie musiki będą idealne a deserek dla synka jak już dorośnie:)

Jeszcze mi został kg truskawek to dziś na obiadek kluski na parze z truskawkami;)
    hej a dasz mi przepis jak robić musy ?bo dżemy wiem:)sama bym juz z checia zaczeła robić zapasy:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Cześć mamuśki:)

Ale się wczoraj narobiliśmy:) Sezon przetworowy uważam za otwarty;) Strasznie tanie truskawki udało mi się już trafić, więc namówiłam męża i pojechaliśmy po spore zapasy, mąż przytachał wszystko do domu, odszypułkowaliśmy i zrobiliśmy musy owocowe i dżemy na później dla Krzysia:) Ja jestem dość mocną przeciwniczką kupnych, gotowych produktów - więc takie musiki będą idealne a deserek dla synka jak już dorośnie:)

Jeszcze mi został kg truskawek to dziś na obiadek kluski na parze z truskawkami;)
    hej a dasz mi przepis jak robić musy ?bo dżemy wiem:)sama bym juz z checia zaczeła robić zapasy:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jutro zaczynam II trymestr z wiadomością o tym, że mam grupie Rh-, hmm...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalea, nie przejmuj sie za bardzo przynajmniej juz wiesz i jak cos to lekarze wiedza ze beda musieli dzialac, poza tym konflikt serologiczny czesto "ujawnia" sie dopiero przy drugiej ciazy.

michaela lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej teściowej przy 1 ciąży akurat , i 1 syn ma grupę zero. Mój mąż rok później i ma grupę Rh- ... Więc różnie to bywa. Porozmawiaj z lekarzem i nie przejmuj się na zapas..

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczulam dzis ze cos slabne i zauwazylam ze zaczynam chodzic jak kaczka :)oddech krotki zadyszka a tu poczatki :) glowa boli :( i marudzenie mi sie wlacza.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Cześć dziewczyny jutro zaczynam II trymestr z wiadomością o tym, że mam grupie Rh-, hmm...

My mamy konflikt serologiczny, ja mam Rh- a mąż Rh+ i dziecko synek też ma RH+ i zaden z iluś lekarzy przez ktorych sie przewinelismy w roznych miastach nie przejmowal sie tym faktem BO TO BYŁA PIERWSZA CIĄŻA. Podkreślali jedynie, żeby po porodzie dopilnować zastrzyku z surowicy, żeby nie było żadnego zagrożenia przy drugiej ciąży i wszystko jest ok, jak widac dzieci mam zdrowe, ciąża trwa w najlepsze.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela to nic sie nie dzieje ze masz - .po prostu dostananjesz jakies dawki immunoglobiny i wszystko bedzie dobrze;-) moja sasiadka dostala przed porodem dawke i od razu po na przyszlosc i z dzieckiem oczywiscie wszystko dobrze ;-) to nic nie zmienia.lekarz ci wszystko wytlumaczy na pewno ale nie ma sie co martwic

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi przyjaciele tez maja konflikt i mowia dokladnie to co tutaj dziewczyny pisza, tylko trzeba dopilnowac zeby dali ci ta immunoglobuline, bo dopiero przy drugiej ciazy twój organizm rozpozna obce antygeny i bedzie odrzucal ciaze i wtedy mogloby dojsc do poronienia czyli w 1 ciazy zero sresu a kolejnych juz trzeba uwazac i polnowac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, brzmi to bardzo uspakajajaco:) bede zawracac głowe jutro lekarzowi, zastanawialam sie nad porodem w domu, zobaczymy czy taki wybór nie odpadnie w takim wypadku.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dyskretne pytanko :)

Jakiego rodzaju depilacji intymnej i jak golicie się w ciąży :)?
    Chciałabym się pozbyć owłosienia, bo i tak przed porodem trzeba będzie więc lepiej dbać o to za wczasu :). Czy pasta cukrowa będzie ok :)?
    Czy depilacja woskiem i pastą w okresie ciąży w tych miejscach średnio jest odpowiednia ??
    To cholernie pewnie boli - nigdy nie odważyłam się próbować w tym miejscu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 06:13

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam konfliktu, mam RH+, ale mąż ma za to RH- :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki czy mogę do Was dołączyć bo jestem już w drugim trymestrze uffffff :)

pasia27, vivien, Lalita2710, Rika, yennefer, Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny mam dyskretne pytanko :)

Jakiego rodzaju depilacji intymnej i jak golicie się w ciąży :)?
    Chciałabym się pozbyć owłosienia, bo i tak przed porodem trzeba będzie więc lepiej dbać o to za wczasu :). Czy pasta cukrowa będzie ok :)?
    Czy depilacja woskiem i pastą w okresie ciąży w tych miejscach średnio jest odpowiednia ??
    To cholernie pewnie boli - nigdy nie odważyłam się próbować w tym miejscu :)

Gdzies czytałam ze niewskazany jest laser,wosk mozna jesli uzywało sie go wczesniej i nie był bolesny, dobrze sie go znosi natomiast eksperymentów w ciazy odradzano, ze wzgledow na mozliwe podaznienia i stres w zwiazku z bólem, ale juz nie pamitam dokładnego wytłumaczenia

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja jestem wierna golarce chociaz juz jes nie zla gimnastyka zeby sobie generalke zrobic hehe na szczescie nie ma tragedi z wloskami i robie to co 3tyg przed wizyta hehe nogi musze czesciej bo drapie mnie to i drazni.czytalam ze wlasnie laser,wosk i bo depilator nie wskazane.chyba ze wzgledu na ukrwienie naczyn,bol i stres hehe..uzywam lustereczka przy tym moim zabiegu i samej mi sie smiac chce z siebie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:

Glowa do gory tez mam Rh- a maz ma Rh+ w pierwszej ciazy odrazu po poronieniu dostalam zastrzyk a teraz lekarz kazal mi na nastepna wizyte wykupic zastrzyk i dostane jeszcze raz takze glowa do gory.
    Z porodem w domu nie wiem jak to jest ale jezeli bys mogla to musza ci odrazu po porodzie tez zastrzyk dac wrazie gdyby niunia miala Rh+

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Witajcie kobitki czy mogę do Was dołączyć bo jestem już w drugim trymestrze uffffff :)

Teraz to juz tylko z gorki bedzie ;)
    Po 20tyg nim sie obejzysz a juz bedziesz rodzic ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia nie jesteś sama z tym lusterkiem :) ja też już nic nie widze choćbym sie nie wiem jak wyginała...i tak za bardzo sie nie da wygiąć ;) ale ja używam kremu do depilacji od lat i tez jestem mu wierna, żadnych podraznien w zwiazku z ciążą nie ma wiec stosuje go nadal, choc teraz rzadziej ze względów w/w :)

Miłego dnia!!

pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien też bym chciała żeby to leciało;)) ,zamiast cieszyć się z uroków ciąży to wszyscy chcemy żeby było co raz szybciej.
    Ja dziś dentista -sadysta odwiedznki;)

Co do golenia ja używam panki z Gillet satin coś tam:P i golarki.
    Ja nie lubię buszu... Pasiu sposób z lustrem musi być genialny ,póki co daję radę ale potem;) a mam lustra które są nisko. Więc będą jak ulał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 06:58

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ