II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Rika wrote:Cześć mamuśki:)
Ale się wczoraj narobiliśmy:) Sezon przetworowy uważam za otwarty;) Strasznie tanie truskawki udało mi się już trafić, więc namówiłam męża i pojechaliśmy po spore zapasy, mąż przytachał wszystko do domu, odszypułkowaliśmy i zrobiliśmy musy owocowe i dżemy na później dla Krzysia:) Ja jestem dość mocną przeciwniczką kupnych, gotowych produktów - więc takie musiki będą idealne a deserek dla synka jak już dorośnie:)
Jeszcze mi został kg truskawek to dziś na obiadek kluski na parze z truskawkami;)
-
Rika wrote:Cześć mamuśki:)
Ale się wczoraj narobiliśmy:) Sezon przetworowy uważam za otwarty;) Strasznie tanie truskawki udało mi się już trafić, więc namówiłam męża i pojechaliśmy po spore zapasy, mąż przytachał wszystko do domu, odszypułkowaliśmy i zrobiliśmy musy owocowe i dżemy na później dla Krzysia:) Ja jestem dość mocną przeciwniczką kupnych, gotowych produktów - więc takie musiki będą idealne a deserek dla synka jak już dorośnie:)
Jeszcze mi został kg truskawek to dziś na obiadek kluski na parze z truskawkami;)
-
nick nieaktualnymichaela wrote:Cześć dziewczyny jutro zaczynam II trymestr z wiadomością o tym, że mam grupie Rh-, hmm...
My mamy konflikt serologiczny, ja mam Rh- a mąż Rh+ i dziecko synek też ma RH+ i zaden z iluś lekarzy przez ktorych sie przewinelismy w roznych miastach nie przejmowal sie tym faktem BO TO BYŁA PIERWSZA CIĄŻA. Podkreślali jedynie, żeby po porodzie dopilnować zastrzyku z surowicy, żeby nie było żadnego zagrożenia przy drugiej ciąży i wszystko jest ok, jak widac dzieci mam zdrowe, ciąża trwa w najlepsze.michaela lubi tę wiadomość
-
Michaela to nic sie nie dzieje ze masz - .po prostu dostananjesz jakies dawki immunoglobiny i wszystko bedzie dobrze;-) moja sasiadka dostala przed porodem dawke i od razu po na przyszlosc i z dzieckiem oczywiscie wszystko dobrze to nic nie zmienia.lekarz ci wszystko wytlumaczy na pewno ale nie ma sie co martwic
michaela lubi tę wiadomość
-
moi przyjaciele tez maja konflikt i mowia dokladnie to co tutaj dziewczyny pisza, tylko trzeba dopilnowac zeby dali ci ta immunoglobuline, bo dopiero przy drugiej ciazy twój organizm rozpozna obce antygeny i bedzie odrzucal ciaze i wtedy mogloby dojsc do poronienia czyli w 1 ciazy zero sresu a kolejnych juz trzeba uwazac i polnowac
michaela lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam dyskretne pytanko
Jakiego rodzaju depilacji intymnej i jak golicie się w ciąży ?
Chciałabym się pozbyć owłosienia, bo i tak przed porodem trzeba będzie więc lepiej dbać o to za wczasu . Czy pasta cukrowa będzie ok ?
Czy depilacja woskiem i pastą w okresie ciąży w tych miejscach średnio jest odpowiednia ??
To cholernie pewnie boli - nigdy nie odważyłam się próbować w tym miejscu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 06:13
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny mam dyskretne pytanko
Jakiego rodzaju depilacji intymnej i jak golicie się w ciąży ?
Chciałabym się pozbyć owłosienia, bo i tak przed porodem trzeba będzie więc lepiej dbać o to za wczasu . Czy pasta cukrowa będzie ok ?
Czy depilacja woskiem i pastą w okresie ciąży w tych miejscach średnio jest odpowiednia ??
To cholernie pewnie boli - nigdy nie odważyłam się próbować w tym miejscu
Gdzies czytałam ze niewskazany jest laser,wosk mozna jesli uzywało sie go wczesniej i nie był bolesny, dobrze sie go znosi natomiast eksperymentów w ciazy odradzano, ze wzgledow na mozliwe podaznienia i stres w zwiazku z bólem, ale juz nie pamitam dokładnego wytłumaczeniaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nienormalna ja jestem wierna golarce chociaz juz jes nie zla gimnastyka zeby sobie generalke zrobic hehe na szczescie nie ma tragedi z wloskami i robie to co 3tyg przed wizyta hehe nogi musze czesciej bo drapie mnie to i drazni.czytalam ze wlasnie laser,wosk i bo depilator nie wskazane.chyba ze wzgledu na ukrwienie naczyn,bol i stres hehe..uzywam lustereczka przy tym moim zabiegu i samej mi sie smiac chce z siebie
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
michaela wrote:Cześć dziewczyny jutro zaczynam II trymestr z wiadomością o tym, że mam grupie Rh-, hmm...
Glowa do gory tez mam Rh- a maz ma Rh+ w pierwszej ciazy odrazu po poronieniu dostalam zastrzyk a teraz lekarz kazal mi na nastepna wizyte wykupic zastrzyk i dostane jeszcze raz takze glowa do gory.
Z porodem w domu nie wiem jak to jest ale jezeli bys mogla to musza ci odrazu po porodzie tez zastrzyk dac wrazie gdyby niunia miala Rh+ -
Pasia nie jesteś sama z tym lusterkiem ja też już nic nie widze choćbym sie nie wiem jak wyginała...i tak za bardzo sie nie da wygiąć ale ja używam kremu do depilacji od lat i tez jestem mu wierna, żadnych podraznien w zwiazku z ciążą nie ma wiec stosuje go nadal, choc teraz rzadziej ze względów w/w
Miłego dnia!!pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Vivien też bym chciała żeby to leciało;)) ,zamiast cieszyć się z uroków ciąży to wszyscy chcemy żeby było co raz szybciej.
Ja dziś dentista -sadysta odwiedznki;)
Co do golenia ja używam panki z Gillet satin coś tam:P i golarki.
Ja nie lubię buszu... Pasiu sposób z lustrem musi być genialny ,póki co daję radę ale potem;) a mam lustra które są nisko. Więc będą jak ulałWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 06:58
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość