X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Cześć mamuśki:)

Ale się wczoraj narobiliśmy:) Sezon przetworowy uważam za otwarty;) Strasznie tanie truskawki udało mi się już trafić, więc namówiłam męża i pojechaliśmy po spore zapasy, mąż przytachał wszystko do domu, odszypułkowaliśmy i zrobiliśmy musy owocowe i dżemy na później dla Krzysia:) Ja jestem dość mocną przeciwniczką kupnych, gotowych produktów - więc takie musiki będą idealne a deserek dla synka jak już dorośnie:)

Jeszcze mi został kg truskawek to dziś na obiadek kluski na parze z truskawkami;)
    hej a dasz mi przepis jak robić musy ?bo dżemy wiem:)sama bym juz z checia zaczeła robić zapasy:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Cześć mamuśki:)

Ale się wczoraj narobiliśmy:) Sezon przetworowy uważam za otwarty;) Strasznie tanie truskawki udało mi się już trafić, więc namówiłam męża i pojechaliśmy po spore zapasy, mąż przytachał wszystko do domu, odszypułkowaliśmy i zrobiliśmy musy owocowe i dżemy na później dla Krzysia:) Ja jestem dość mocną przeciwniczką kupnych, gotowych produktów - więc takie musiki będą idealne a deserek dla synka jak już dorośnie:)

Jeszcze mi został kg truskawek to dziś na obiadek kluski na parze z truskawkami;)
    hej a dasz mi przepis jak robić musy ?bo dżemy wiem:)sama bym juz z checia zaczeła robić zapasy:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jutro zaczynam II trymestr z wiadomością o tym, że mam grupie Rh-, hmm...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalea, nie przejmuj sie za bardzo przynajmniej juz wiesz i jak cos to lekarze wiedza ze beda musieli dzialac, poza tym konflikt serologiczny czesto "ujawnia" sie dopiero przy drugiej ciazy.

michaela lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej teściowej przy 1 ciąży akurat , i 1 syn ma grupę zero. Mój mąż rok później i ma grupę Rh- ... Więc różnie to bywa. Porozmawiaj z lekarzem i nie przejmuj się na zapas..

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczulam dzis ze cos slabne i zauwazylam ze zaczynam chodzic jak kaczka :)oddech krotki zadyszka a tu poczatki :) glowa boli :( i marudzenie mi sie wlacza.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Cześć dziewczyny jutro zaczynam II trymestr z wiadomością o tym, że mam grupie Rh-, hmm...

My mamy konflikt serologiczny, ja mam Rh- a mąż Rh+ i dziecko synek też ma RH+ i zaden z iluś lekarzy przez ktorych sie przewinelismy w roznych miastach nie przejmowal sie tym faktem BO TO BYŁA PIERWSZA CIĄŻA. Podkreślali jedynie, żeby po porodzie dopilnować zastrzyku z surowicy, żeby nie było żadnego zagrożenia przy drugiej ciąży i wszystko jest ok, jak widac dzieci mam zdrowe, ciąża trwa w najlepsze.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela to nic sie nie dzieje ze masz - .po prostu dostananjesz jakies dawki immunoglobiny i wszystko bedzie dobrze;-) moja sasiadka dostala przed porodem dawke i od razu po na przyszlosc i z dzieckiem oczywiscie wszystko dobrze ;-) to nic nie zmienia.lekarz ci wszystko wytlumaczy na pewno ale nie ma sie co martwic

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi przyjaciele tez maja konflikt i mowia dokladnie to co tutaj dziewczyny pisza, tylko trzeba dopilnowac zeby dali ci ta immunoglobuline, bo dopiero przy drugiej ciazy twój organizm rozpozna obce antygeny i bedzie odrzucal ciaze i wtedy mogloby dojsc do poronienia czyli w 1 ciazy zero sresu a kolejnych juz trzeba uwazac i polnowac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, brzmi to bardzo uspakajajaco:) bede zawracac głowe jutro lekarzowi, zastanawialam sie nad porodem w domu, zobaczymy czy taki wybór nie odpadnie w takim wypadku.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dyskretne pytanko :)

Jakiego rodzaju depilacji intymnej i jak golicie się w ciąży :)?
    Chciałabym się pozbyć owłosienia, bo i tak przed porodem trzeba będzie więc lepiej dbać o to za wczasu :). Czy pasta cukrowa będzie ok :)?
    Czy depilacja woskiem i pastą w okresie ciąży w tych miejscach średnio jest odpowiednia ??
    To cholernie pewnie boli - nigdy nie odważyłam się próbować w tym miejscu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 06:13

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam konfliktu, mam RH+, ale mąż ma za to RH- :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki czy mogę do Was dołączyć bo jestem już w drugim trymestrze uffffff :)

pasia27, vivien, Lalita2710, Rika, yennefer, Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny mam dyskretne pytanko :)

Jakiego rodzaju depilacji intymnej i jak golicie się w ciąży :)?
    Chciałabym się pozbyć owłosienia, bo i tak przed porodem trzeba będzie więc lepiej dbać o to za wczasu :). Czy pasta cukrowa będzie ok :)?
    Czy depilacja woskiem i pastą w okresie ciąży w tych miejscach średnio jest odpowiednia ??
    To cholernie pewnie boli - nigdy nie odważyłam się próbować w tym miejscu :)

Gdzies czytałam ze niewskazany jest laser,wosk mozna jesli uzywało sie go wczesniej i nie był bolesny, dobrze sie go znosi natomiast eksperymentów w ciazy odradzano, ze wzgledow na mozliwe podaznienia i stres w zwiazku z bólem, ale juz nie pamitam dokładnego wytłumaczenia

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja jestem wierna golarce chociaz juz jes nie zla gimnastyka zeby sobie generalke zrobic hehe na szczescie nie ma tragedi z wloskami i robie to co 3tyg przed wizyta hehe nogi musze czesciej bo drapie mnie to i drazni.czytalam ze wlasnie laser,wosk i bo depilator nie wskazane.chyba ze wzgledu na ukrwienie naczyn,bol i stres hehe..uzywam lustereczka przy tym moim zabiegu i samej mi sie smiac chce z siebie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:

Glowa do gory tez mam Rh- a maz ma Rh+ w pierwszej ciazy odrazu po poronieniu dostalam zastrzyk a teraz lekarz kazal mi na nastepna wizyte wykupic zastrzyk i dostane jeszcze raz takze glowa do gory.
    Z porodem w domu nie wiem jak to jest ale jezeli bys mogla to musza ci odrazu po porodzie tez zastrzyk dac wrazie gdyby niunia miala Rh+

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Witajcie kobitki czy mogę do Was dołączyć bo jestem już w drugim trymestrze uffffff :)

Teraz to juz tylko z gorki bedzie ;)
    Po 20tyg nim sie obejzysz a juz bedziesz rodzic ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia nie jesteś sama z tym lusterkiem :) ja też już nic nie widze choćbym sie nie wiem jak wyginała...i tak za bardzo sie nie da wygiąć ;) ale ja używam kremu do depilacji od lat i tez jestem mu wierna, żadnych podraznien w zwiazku z ciążą nie ma wiec stosuje go nadal, choc teraz rzadziej ze względów w/w :)

Miłego dnia!!

pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien też bym chciała żeby to leciało;)) ,zamiast cieszyć się z uroków ciąży to wszyscy chcemy żeby było co raz szybciej.
    Ja dziś dentista -sadysta odwiedznki;)

Co do golenia ja używam panki z Gillet satin coś tam:P i golarki.
    Ja nie lubię buszu... Pasiu sposób z lustrem musi być genialny ,póki co daję radę ale potem;) a mam lustra które są nisko. Więc będą jak ulał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 06:58

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ