Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze w Rotundzie maja inny scan na pierwszym pietrze i jakosc o wiele lepsza.jak jest niewiem.;)
    Niechca tez mowic o plci dziecka.Sama zobaczysz jak cos umow sie do niego.ja place 60 e za usg..usg trwa ok 20 min bejbik jest mierzony i lekarz odpowiada na kazde pytanie.ja jestem zadowolona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 16:28

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Generalnie mam usg w piatek za tydzien, ale wiesz jak to jest w Rotundzie. Jesli nie bede zadowolona, to pojde prywatnie powtorzyc usg. A wlasnie, wiecie ile musze oddczekac miedzy jednym a drugim usg? Jest jakas regula?

Z tego, co wiem nie ma reguły. Jesli jest potrzeba to robi sie i po kilku dnich, np. w szpitalu. Ja juz mialam 4 usg, a jestem w 17 tyg. Fakt, jedno szczegolowe, a pozostale to takie chwilowe by sprawdzic jak tam malenstwo i serduszko. Teraz bede miala w 21 tyg znowu szczegolowe i nie moge sie go doczekac mimo tego, ze w ostatni piatek mialam :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo Rubi..
    Ja dopiero miałam 2 USG i następne mam pod koniec lipca ,te kolejne prenatalne dokładniejsze. Chyba że będzie coś nie tak... Wizytę u lekarza dopiero 15 lipca.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.
    Ja dziś po wizycie. Wszystko oki. Mały nie współpracował , bo spał w najlepsze mały leniuch :)
    Waży 280 gr :)

Fenoterolu nie ma potrzeby brać , więc nie będę brała.
    Mam brać magne B6 3x2 tabletki.
    Moja wydzielina nie ma charakteru zapalnego, ma odczyn kwaśny, aczkolwiek na to co wyszło w wymazie z pochwy dostałam MACMIROR COMPLEX w kremie. Czy któraś z was go stosowała ???? Pytam, bo na internecie ma bardzo dziwne opinie na temat stosowania w ciąż :(. No i cholera zwątpiłam :(

xcarolinex, Rika, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna Ciesze sie ze wszystko ok :) Moj tez lenuichowal ostatnio i przespal caly scan :)niestety kremu nie stosowalam totez nie pomoge..

Odkrylam dzis mleko :)
    Pychaaaa :)
    Wypilam 3 szklanki :)Ogolnie nie przepadam za mlekiem najwyrazniej mi sie odmienilo.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:39

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Hejka dziewczyny.
    Ja dziś po wizycie. Wszystko oki. Mały nie współpracował , bo spał w najlepsze mały leniuch :)
    Waży 280 gr :)

Fenoterolu nie ma potrzeby brać , więc nie będę brała.
    Mam brać magne B6 3x2 tabletki.
    Moja wydzielina nie ma charakteru zapalnego, ma odczyn kwaśny, aczkolwiek na to co wyszło w wymazie z pochwy dostałam MACMIROR COMPLEX w kremie. Czy któraś z was go stosowała ???? Pytam, bo na internecie ma bardzo dziwne opinie na temat stosowania w ciąż :(. No i cholera zwątpiłam :(

Ja mam w domu globulki nieotwarte do sprzedania, kupiłam na poczatku lutego, ale w ciazy zaden z 3 ginekologow przez ktorych przeszłam nie kazał mi tego brać. Kazdemu mowilam tak w ramach testu, że ja juz mam w domu wykupione w razie czego i kazdy niezaleznie mówił, żeby kupić co innego w ciąży. Skończyło się u mnie na Natamycynie.

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα dobre wiadomosci :)
    A co do kremu niestety nie pomoge...

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemormalna to leniuszka tam masz ;-) dobrze ze wszystko w porzadku.co do tego leku to nie pomoge bo ja bralam cos innego w globulkach ale nie srtesuj sie bo lekarz na pewno wie co robi.hehe.na moich globulkach tez pisala zeby nie stosowac w ciazy i skonsultowac sie z lekarzem ale wiadomo skoro przepisal to wie co mozemy a co nie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Dobre wiadomości! Super, że wszystko ok.
    Dobrze, że nie musisz brać tego Fenoterolu. Ja biorę akurat Macmiror Complex ale w globulkach, dzisiaj biorę ostatnią 6.
    A co dziwnego pisało o tym leku w ciąży? Ja tylko coś takiego znalazłam nt tych globulek:
    "Ciąża i karmienie piersią
    O stosowaniu leku Macmiror Complex 500 przez kobiety w ciąży i karmiące piersią decyduje lekarz. W razie wątpliwości należy poradzić się lekarza."

jak zwykle trafiłam na inne forum, że powoduje obumarcie płodu, że jeden ze składników ten nifuratel nie należy stosować w ciąży. Jedne opnie są takie, że w I trymestrze kategorycznie nie wolno ,w II i III trymestrze
    i w okresie karmienia piersią należy dokładnie rozważyć korzyści i ryzyko
    wynikające z leczenia nifuratelem (ale tutaj z kolei jest mowa o podaniu doustnym).
    No nic skonsultuję ten lek jeszcze z jednym lekarzem i pozostanie mi tylko go brać w takim razie :).

A :)! moja szyjka macicy według dzisiejszego badania ma długość 5,5cm

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja mam w domu globulki nieotwarte do sprzedania, kupiłam na poczatku lutego, ale w ciazy zaden z 3 ginekologow przez ktorych przeszłam nie kazał mi tego brać. Kazdemu mowilam tak w ramach testu, że ja juz mam w domu wykupione w razie czego i kazdy niezaleznie mówił, żeby kupić co innego w ciąży. Skończyło się u mnie na Natamycynie.

no widzisz , więc wynika z tego, że zdania są podzielone.
    No nic poczekam jeszcze i skonsultuję z innym lekarzem. Masakra z tymi cholernymi infekcjami.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Niemormalna to leniuszka tam masz ;-) dobrze ze wszystko w porzadku.co do tego leku to nie pomoge bo ja bralam cos innego w globulkach ale nie srtesuj sie bo lekarz na pewno wie co robi.hehe.na moich globulkach tez pisala zeby nie stosowac w ciazy i skonsultowac sie z lekarzem ale wiadomo skoro przepisal to wie co mozemy a co nie :-)

no właśnie widzę, że leniuszek , nawet się do kopania i ruszania słabo zbiera :). Po tatuniu swoim taki leniuszek ;). Czekałam całe 4ry tygodnie, żeby go zobaczyć na usg i pooglądać sobie, a on nam taki numer wywinął :P

pasia27, Rika lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

suzy Lee a czym lekarze argumentowali to, żebyś nie stosowała tych globulek w ciąży??

I w którym tc byłaś wtedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 19:34

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna nie napalaj sie ale mozliwe juz za 3-4tyg bedziesz czula swojego synka ;-)
    No pewnie skoro masz mozliwosc skonsultowania leku ktorego nie jestes pewna to pewnie czemu nie..ale nie obczytuj sie za duzo!mnie tesciowa nagadala na poczatku zeby sie nie smarowac kremami po brzuchu bo komus tam sie lozysko odkleilo itp itd..oczywiscie stosowanie kremu nie mialo nic wspolnego z odklejeniem lozyska po prostu przypadek ..wiec nie ma co..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nienormalna nie napalaj sie ale mozliwe juz za 3-4tyg bedziesz czula swojego synka ;-)
    No pewnie skoro masz mozliwosc skonsultowania leku ktorego nie jestes pewna to pewnie czemu nie..ale nie obczytuj sie za duzo!mnie tesciowa nagadala na poczatku zeby sie nie smarowac kremami po brzuchu bo komus tam sie lozysko odkleilo itp itd..oczywiscie stosowanie kremu nie mialo nic wspolnego z odklejeniem lozyska po prostu przypadek ..wiec nie ma co..

no właśnie najgorsze to się naczytać, ale odkąd jestem w ciąży to silniejsze ode mnie :(. Wolę 15x sprawdzić i się upewnić, bo kurcze różnie to bywa... że też dostałam takie coś akurat. Ostatnio miałam natamycynę unię i nie miałam żadnych wątpliwości jak sięgnęłam po informacje z internetu a tutaj proszę....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia jeśli chodzi o ruchy to czuję sporadycznie na razie takie szturchanka delikatne, smyranka :). Rzadko to czuję stąd wnioskuję, że leniuszek na maksa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 19:41

rubi67 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem to byl sam poczatek ciazy, odradzil mi je ten sam gin co mi je przepisał. Potem zapisałam sie do ginekolog, która wybrałam sobie na prowadzaca ciążę już i ona mi mówila, ze nie jest pewna obecnie co do wydzieliny bo brałam dopochwowo luteinę, ja jej powiedzialam ze w razie czego mam macmiror o szerokim spektrum działania, po prostu stanowczo odradziła. To było koło 12 tygodnia. Na koniec kwietnia jednak pani doktor przeszła do innego centrum medycznego, wiec siłą rzeczy musialam zmienic lekarkę, na szczescie w zwiazku z sytuacja zalatwili mi ginekolog ktora chcialam a do ktorej nie ma miejsc. Już nie biore od 13 tygodnia tej luteiny i ona powiedziala ze to jednak infekcja, na co ja czy moge brac ten macmiror bo mam w domu, bo wybuliłam na to 55 zł, a ona na to, że w ciąży lepiej nie ryzykować, żębym zachowała tamto, ale nie używała w ciąży. I to był już jakiś 18 tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 19:43

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to skonsultuj to z drugim lekarzem i bedziesz pewna.wiem o czym mowisz ale ja juz nie obczytuje sie zbytnio bo nie warto i za duzo juz mialam niepotrzebnych zmartwien..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:55

pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ilu lekarzy tyle opinii, ja osobiście też uważam że trzeba ufać swojemu lekarzowi albo go zmienić na innego ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ