II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Slyszalam ze w Rotundzie maja inny scan na pierwszym pietrze i jakosc o wiele lepsza.jak jest niewiem.
Niechca tez mowic o plci dziecka.Sama zobaczysz jak cos umow sie do niego.ja place 60 e za usg..usg trwa ok 20 min bejbik jest mierzony i lekarz odpowiada na kazde pytanie.ja jestem zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 16:28
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Stokrotka84 wrote:Generalnie mam usg w piatek za tydzien, ale wiesz jak to jest w Rotundzie. Jesli nie bede zadowolona, to pojde prywatnie powtorzyc usg. A wlasnie, wiecie ile musze oddczekac miedzy jednym a drugim usg? Jest jakas regula?
Z tego, co wiem nie ma reguły. Jesli jest potrzeba to robi sie i po kilku dnich, np. w szpitalu. Ja juz mialam 4 usg, a jestem w 17 tyg. Fakt, jedno szczegolowe, a pozostale to takie chwilowe by sprawdzic jak tam malenstwo i serduszko. Teraz bede miala w 21 tyg znowu szczegolowe i nie moge sie go doczekac mimo tego, ze w ostatni piatek mialam -
Hejka dziewczyny.
Ja dziś po wizycie. Wszystko oki. Mały nie współpracował , bo spał w najlepsze mały leniuch
Waży 280 gr
Fenoterolu nie ma potrzeby brać , więc nie będę brała.
Mam brać magne B6 3x2 tabletki.
Moja wydzielina nie ma charakteru zapalnego, ma odczyn kwaśny, aczkolwiek na to co wyszło w wymazie z pochwy dostałam MACMIROR COMPLEX w kremie. Czy któraś z was go stosowała ???? Pytam, bo na internecie ma bardzo dziwne opinie na temat stosowania w ciąż . No i cholera zwątpiłam
xcarolinex, Rika, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Nienormalna Ciesze sie ze wszystko ok Moj tez lenuichowal ostatnio i przespal caly scan :)niestety kremu nie stosowalam totez nie pomoge..
Odkrylam dzis mleko
Pychaaaa
Wypilam 3 szklanki :)Ogolnie nie przepadam za mlekiem najwyrazniej mi sie odmienilo.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Hejka dziewczyny.
Ja dziś po wizycie. Wszystko oki. Mały nie współpracował , bo spał w najlepsze mały leniuch
Waży 280 gr
Fenoterolu nie ma potrzeby brać , więc nie będę brała.
Mam brać magne B6 3x2 tabletki.
Moja wydzielina nie ma charakteru zapalnego, ma odczyn kwaśny, aczkolwiek na to co wyszło w wymazie z pochwy dostałam MACMIROR COMPLEX w kremie. Czy któraś z was go stosowała ???? Pytam, bo na internecie ma bardzo dziwne opinie na temat stosowania w ciąż . No i cholera zwątpiłam
Ja mam w domu globulki nieotwarte do sprzedania, kupiłam na poczatku lutego, ale w ciazy zaden z 3 ginekologow przez ktorych przeszłam nie kazał mi tego brać. Kazdemu mowilam tak w ramach testu, że ja juz mam w domu wykupione w razie czego i kazdy niezaleznie mówił, żeby kupić co innego w ciąży. Skończyło się u mnie na Natamycynie.
-
Niemormalna to leniuszka tam masz dobrze ze wszystko w porzadku.co do tego leku to nie pomoge bo ja bralam cos innego w globulkach ale nie srtesuj sie bo lekarz na pewno wie co robi.hehe.na moich globulkach tez pisala zeby nie stosowac w ciazy i skonsultowac sie z lekarzem ale wiadomo skoro przepisal to wie co mozemy a co nie
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
anilorak wrote:Dobre wiadomości! Super, że wszystko ok.
Dobrze, że nie musisz brać tego Fenoterolu. Ja biorę akurat Macmiror Complex ale w globulkach, dzisiaj biorę ostatnią 6.
A co dziwnego pisało o tym leku w ciąży? Ja tylko coś takiego znalazłam nt tych globulek:
"Ciąża i karmienie piersią
O stosowaniu leku Macmiror Complex 500 przez kobiety w ciąży i karmiące piersią decyduje lekarz. W razie wątpliwości należy poradzić się lekarza."
jak zwykle trafiłam na inne forum, że powoduje obumarcie płodu, że jeden ze składników ten nifuratel nie należy stosować w ciąży. Jedne opnie są takie, że w I trymestrze kategorycznie nie wolno ,w II i III trymestrze
i w okresie karmienia piersią należy dokładnie rozważyć korzyści i ryzyko
wynikające z leczenia nifuratelem (ale tutaj z kolei jest mowa o podaniu doustnym).
No nic skonsultuję ten lek jeszcze z jednym lekarzem i pozostanie mi tylko go brać w takim razie .
A ! moja szyjka macicy według dzisiejszego badania ma długość 5,5cm
-
Suzy Lee wrote:Ja mam w domu globulki nieotwarte do sprzedania, kupiłam na poczatku lutego, ale w ciazy zaden z 3 ginekologow przez ktorych przeszłam nie kazał mi tego brać. Kazdemu mowilam tak w ramach testu, że ja juz mam w domu wykupione w razie czego i kazdy niezaleznie mówił, żeby kupić co innego w ciąży. Skończyło się u mnie na Natamycynie.
no widzisz , więc wynika z tego, że zdania są podzielone.
No nic poczekam jeszcze i skonsultuję z innym lekarzem. Masakra z tymi cholernymi infekcjami. -
pasia27 wrote:Niemormalna to leniuszka tam masz dobrze ze wszystko w porzadku.co do tego leku to nie pomoge bo ja bralam cos innego w globulkach ale nie srtesuj sie bo lekarz na pewno wie co robi.hehe.na moich globulkach tez pisala zeby nie stosowac w ciazy i skonsultowac sie z lekarzem ale wiadomo skoro przepisal to wie co mozemy a co nie
no właśnie widzę, że leniuszek , nawet się do kopania i ruszania słabo zbiera . Po tatuniu swoim taki leniuszek . Czekałam całe 4ry tygodnie, żeby go zobaczyć na usg i pooglądać sobie, a on nam taki numer wywinął
pasia27, Rika lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Ja mam w domu globulki nieotwarte do sprzedania, kupiłam na poczatku lutego, ale w ciazy zaden z 3 ginekologow przez ktorych przeszłam nie kazał mi tego brać. Kazdemu mowilam tak w ramach testu, że ja juz mam w domu wykupione w razie czego i kazdy niezaleznie mówił, żeby kupić co innego w ciąży. Skończyło się u mnie na Natamycynie.
suzy Lee a czym lekarze argumentowali to, żebyś nie stosowała tych globulek w ciąży??
I w którym tc byłaś wtedy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 19:34
-
Nienormalna nie napalaj sie ale mozliwe juz za 3-4tyg bedziesz czula swojego synka
No pewnie skoro masz mozliwosc skonsultowania leku ktorego nie jestes pewna to pewnie czemu nie..ale nie obczytuj sie za duzo!mnie tesciowa nagadala na poczatku zeby sie nie smarowac kremami po brzuchu bo komus tam sie lozysko odkleilo itp itd..oczywiscie stosowanie kremu nie mialo nic wspolnego z odklejeniem lozyska po prostu przypadek ..wiec nie ma co..иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Nienormalna nie napalaj sie ale mozliwe juz za 3-4tyg bedziesz czula swojego synka
No pewnie skoro masz mozliwosc skonsultowania leku ktorego nie jestes pewna to pewnie czemu nie..ale nie obczytuj sie za duzo!mnie tesciowa nagadala na poczatku zeby sie nie smarowac kremami po brzuchu bo komus tam sie lozysko odkleilo itp itd..oczywiscie stosowanie kremu nie mialo nic wspolnego z odklejeniem lozyska po prostu przypadek ..wiec nie ma co..
no właśnie najgorsze to się naczytać, ale odkąd jestem w ciąży to silniejsze ode mnie . Wolę 15x sprawdzić i się upewnić, bo kurcze różnie to bywa... że też dostałam takie coś akurat. Ostatnio miałam natamycynę unię i nie miałam żadnych wątpliwości jak sięgnęłam po informacje z internetu a tutaj proszę.... -
Pasia jeśli chodzi o ruchy to czuję sporadycznie na razie takie szturchanka delikatne, smyranka . Rzadko to czuję stąd wnioskuję, że leniuszek na maksa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 19:41
rubi67 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZa pierwszym razem to byl sam poczatek ciazy, odradzil mi je ten sam gin co mi je przepisał. Potem zapisałam sie do ginekolog, która wybrałam sobie na prowadzaca ciążę już i ona mi mówila, ze nie jest pewna obecnie co do wydzieliny bo brałam dopochwowo luteinę, ja jej powiedzialam ze w razie czego mam macmiror o szerokim spektrum działania, po prostu stanowczo odradziła. To było koło 12 tygodnia. Na koniec kwietnia jednak pani doktor przeszła do innego centrum medycznego, wiec siłą rzeczy musialam zmienic lekarkę, na szczescie w zwiazku z sytuacja zalatwili mi ginekolog ktora chcialam a do ktorej nie ma miejsc. Już nie biore od 13 tygodnia tej luteiny i ona powiedziala ze to jednak infekcja, na co ja czy moge brac ten macmiror bo mam w domu, bo wybuliłam na to 55 zł, a ona na to, że w ciąży lepiej nie ryzykować, żębym zachowała tamto, ale nie używała w ciąży. I to był już jakiś 18 tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 19:43
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość