Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika śliczny brzuszek :)
    Dziewczyny, fajnie poczytać Wasze historie, moja trochę skomplikowana i jakoś nie chcę mi się długo pisać ;)
    Rubi skonsultuj to z lekarzem, bo tak męczyć się nie możesz biedna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 21:19

Rika lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Patti ja zanim siegne po leki staram sie naturalnymi sposobami zwalczac problem ;) mam to chyba po tacie zna sie super na ziololecznictwie ;)

Pomagala ci tez czarna kawa na migreny?

tak ,pomagala,ale najlepiej wspominam plasterki.Raz gdy mialam okropny bol glowy z ulicy weszlam do neurologa i zgodzil sie przyjac mnie prywatnie, nawet poza kolejka i przepisal leki -od razu poczulam ulge ,ale wowczas bylam juz zdesperowana, mialam mnostwo nauki i musialam szybko dojsc do siebie.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kawa pomagala ale na te pierwsze tak zwane cmienie.. jak szybko zareagowalam to bol sie nie zdazyl rozwinac ;)

A oklady zimne tez byly super ale wyprobowalam wszystkie i przypasowaly mi tylko te z apap ;) mialm wrazenie ze inne marki tak dlugo nie chlodza.

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migrena ??? O matko, w zyciu migreny nie mialam, glowa bolala mnie tylko jak bylo za wysokie cisnienie badz na kacu ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myslicie, ze juz ta migrena to moze byc ze mna do konca zycia ??? Bo ja w ogole nic nie wiem o migrenie, chyba zaczne sie nia interesowac...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a z ta kawa to nie wiem przy wysokim cisnieniu wole nie ryzykowac, ale dzieki dziewczyny za rady. Z wami jakos latwiej ...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tez nigdy nie mialam migreny pierwszy raz w ciazy :\
    Mnie meczyly bole glowy okolo 4-6tyg to bylo wlasnie tak od 14 tyg do 20 :\ teraz odpukac odpuscilo ;)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne historie, dziewczyny:) my z moim mezem znamy sie od dziecka, ale zaiskrzylo miedzy nami dopiero 6 lat temu i od tego czasu mieszkamy razem, od wrzesnia zeszlego roku, jako malzenstwo:)

Musze sie pochwalic, ze dzis moja kruszynka ruszala sie non stop przez 15-20 min!!! Super uczucie! Juz nie mam zadnych watpliwosci, to sa ruchy mojego dziecka i z dnia na dzien wyrazniej je czuje hurra!!!

Rubi mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej. Jesli to migrena, to tylko tabletki przeciwbolowe Ci pomoga, naturalne sposoby podzialaja tylko na chwilke. Rob sobie zimne oklady, odpoczywaj i nie przemeczaj oczu, tzn nie uzywaj za duzo kompa i nie ogladaj tv zbyt dlugo. No i Vivien ma racje, kawa zazwyczaj pamaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 17:47

Lalita2710, vivien, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy dziewczyny ,najwcześniej wyczułyście ruchy bobusia?
    Ja dopiero następna wizyta 15 lipca a badanie usg pod koniec lipca.
    Chyba że będzie coś nie tak mam przyjść wcześniej.

Ja miałam przez 2 dni ból głowy. Ale nie aż taki jak wy opisujecie:(( Ciekawa jestem skąd on się bierz i dlaczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 18:04

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas ostatniego ataku migreny wyladowalam w szpitalu i odkrylismy torbiela pajeczynowki.Nie moglam mowic poruszac sie i bylam przerazona.jest to tak zwana migrena z aura ..przed poteznym bolem pojawiaja sie pierwsze symptomy jak problemy z mowieniem itd. Po diagnozie mialam robionych kilka rezonansow magnetycznych i jestem pod kontrola lekarzy.Dowiedzielismy sie o tym pol roku przed slubem..bylo kiepsko od momentu kiedy uslyszalam od irl lekarzy ze znalezli guza do wyjasnienia ze to torbiele.Polscy lekarze kaza obserwowac i gdyby cos sie dzialo zglosic sie do lekarza.przez ostatnie dni mam mocne bole glowy ale mysle ze to hormony.i wymioty wrocily.znajomi przywiezli czekoladki z hawajii pycha zjadlam jedna tabliczke i bylo niewesolo.tak jakby Jasio mowil nie niezdrowemu jedzonku :)
    My z mezem jestesmy 12 lat od roku malzenstwem ;) wciaz zakochani wciaz szczesliwi.mam nadzieje ze jic sie nie zmieni bo zawsze jak cos wypowiem na glos to bach i sie klocimy albo inny czort ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Piekne historie, dziewczyny:) my z moim mezem znamy sie od dziecka, ale zaiskrzylo miedzy nami dopiero 6 lat temu i od tego czasu mieszkamy razem, od wrzesnia zeszlego roku, jako malzenstwo:)

Musze sie pochwalic, ze dzis moja kruszynka ruszala sie non stop przez 15-20 min!!! Super uczucie! Juz nie mam zadnych watpliwosci, to sa ruchy mojego dziecka i z dnia na dzien wyrazniej je czuje hurra!!!

Rubi mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej. Jesli to migrena, to tylko tabletki przeciwbolowe Ci pomoga, naturalne sposoby podzialaja tylko na chwilke. Rob sobie zimne oklady, odpoczywaj i nie przemeczaj oczu, tzn nie uzywaj za duzo kompa i nie ogladaj tv zbyt dlugo. No i Vivien ma racje, kawa zazwyczaj pamaga

Stokrotko a kiedy macie dokladnie rocznice we wrzesniu? My z M.14.09 swietujemy ;);)
    Ale by byly jaja jak by mala zrobila nam prezenzt na rocznce o.O :O

• vivien Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Kiedy dziewczyny ,najwcześniej wyczułyście ruchy bobusia?
    Ja dopiero następna wizyta 15 lipca a badanie usg pod koniec lipca.
    Chyba że będzie coś nie tak mam przyjść wcześniej.

Ja miałam przez 2 dni ból głowy. Ale nie aż taki jak wy opisujecie:(( Ciekawa jestem skąd on się bierz i dlaczego.

Poczulam ruchy w 16+1 tygodniu ale nie byly to tak zwane motylki tylko raczej juz pelzanie pod skora wyczowalne pod reka ;)
    Ale to moja druga ciaza dlatego moze byc ze troszku wczesniej czuje ;)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówią Vivien że w drugiej ciąży już od 16 tygodnia ,wiele kobiet czuję ruch. A tak z reguły koło 19-20 tydzień nawet 21... czytałam..

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja z mężem zaręczyliśmy się 15 września 2007 roku, ślub braliśmy 13 września 2008 roku a 17 września 2010 roku urodził się Wiktor więc teraz chciałabym też urodzić we wrześniu :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze niesmiale ruchy zaczełam czuc juz w 17 tygodniu ale takie juz bardziej zdecydowane to w 18 tygodniu. ( mowa tu o rozpoczetych a nie zakonczonych tygodniach) ale na razie nie sa jakies czeste i silne najbardziej je czuje wieczorem jak leze juz i jak zjem cos slodkiego :) Ogólnie od ponad tygodnia ciesze sie odczuwaniem ruchów malenstwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 20:20

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładne historie opowiadacie az sobie naszze poczatki przypomniałam ehh:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• patti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    No a z ta kawa to nie wiem przy wysokim cisnieniu wole nie ryzykowac, ale dzieki dziewczyny za rady. Z wami jakos latwiej ...

No cos TY -czasem pojawia sie w ciazy przez hormony i pewnie po ciazy Ci przejdzie.Trzeba byc jednak swiadomym ,ze czesciej migrena dotyka kobiet i wiadomo im czlowiek starszy tym czesciej cos nas dopada ;-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Tak mówią Vivien że w drugiej ciąży już od 16 tygodnia ,wiele kobiet czuję ruch. A tak z reguły koło 19-20 tydzień nawet 21... czytałam..

ja poczulam dokladnie w 20 tyg i 7 dniu ciazy ;-) ale dopiero teraz to sa kopniaki, a na poczatku cos jak babelki

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    No cos TY -czasem pojawia sie w ciazy przez hormony i pewnie po ciazy Ci przejdzie.Trzeba byc jednak swiadomym ,ze czesciej migrena dotyka kobiet i wiadomo im czlowiek starszy tym czesciej cos nas dopada ;-)

kurcze ,pomylilam wypowiedzi.powyzsza wypowiedz jest do Twego pytania czy czeka Cie migrena do konca zycia ;-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę doczekać się by poczuć ruchy dziecka. Zawsze było to coś co chciałam doświadczyć w życiu a zarazem jest to coś,czego nie mogę sobie wyobrazić jak to jest :) Jeszcze tylko około 4 lub 5 tyg czekania :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ