Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie ze lekarz powinien wiedziec njapeiej i wybrac takiego lekarza ktoremu sie ufa. Na pewno w 1 trymestrsze nei wolno nic silnego brac później juz trzeba, a poza tym kazdy przypadek jest inny. Jesli to cos powaznego to lepiej to raz a dobrze wyleczyc niz gdyby infekcja miala zaszkodzic dziecku.

ja przez caly 1 trymestr musialam brac leki i czopki na wymioty i trawienie bo inaczej sie nie da mimo zew ulotkach i na forach pisalo ze nie wskazane w 1 trymestrze itd ale gdybym tego nie brala nic bym nie jadla odwodnila sie i wylądowala w szpitalu i to bardzije by dziecku zaszkodzilo niz te tabletki. A dzieciatko jak na razie rozwija sie dobrze i juz sie nie moge doczekac USG połówkowego.

co do USG ja mam na kazdej wizycie, ale ostatnio bylo takie ekspresowe tylko sprawdzila serduszko, pewnie dlatego ze byla straszna kolejka i olbrzymie opoznienie a przychodnia juz konczyla prace. Ale z poczatkiem lipca bede mogla sie napatrzec na malucha. I ciekawa jestem kto tam u mnie rosnie. Na pewno bardzo wybredne dziecko jesli chodzi o jedzonko :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Hejka dziewczyny.
    Ja dziś po wizycie. Wszystko oki. Mały nie współpracował , bo spał w najlepsze mały leniuch :)
    Waży 280 gr :)

Fenoterolu nie ma potrzeby brać , więc nie będę brała.
    Mam brać magne B6 3x2 tabletki.
    Moja wydzielina nie ma charakteru zapalnego, ma odczyn kwaśny, aczkolwiek na to co wyszło w wymazie z pochwy dostałam MACMIROR COMPLEX w kremie. Czy któraś z was go stosowała ???? Pytam, bo na internecie ma bardzo dziwne opinie na temat stosowania w ciąż :(. No i cholera zwątpiłam :(

nienormalna, super ,ze jednak nie potrzebujesz brac Fenoterolu, tez mi sie tak wydawalo.Nienormalna, Ty nie czytaj na internecie tylko sluchaj lekarza ,bo chyba wie co robi -Fenoterolu Ci nie przepisal bez potrzeby przeciez ,wiec jest w porzadku.wiele lekow niby nie mozna w ciazy ,ale jesli korzysci sa dla Ciebie wieksze to sie stosuje lek nizeli mialoby pojawic sie cos gorszego.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no właśnie widzę, że leniuszek , nawet się do kopania i ruszania słabo zbiera :). Po tatuniu swoim taki leniuszek ;). Czekałam całe 4ry tygodnie, żeby go zobaczyć na usg i pooglądać sobie, a on nam taki numer wywinął :P

Ciesze sie bardzo ze wszytsko z toba i z dzidzia ok ;)
    CO do ruszania na USG jak chcesz zobaczyc jak dzidzia fika to zjedz 15 min przed badaniem cos slodkiego,kawalek czokolady albo cus ;)
    U mnie niestety to pomoglo i mala sie tak ruszala na badaniu w 12 tyg ze lekarka miala malo mozliwosci zeby moja ksiezniczke "przegladnac" :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mala widac ze poranny ptaszek bedzie ;) wstaje razem z tata okolo 5.30
    tylko ze nasza niuniu za pierszym budzikiem wstaje i zaczyna kopac i sie prezyc a tatus jeszcze z 5 razy budzik przestawia i wylancza :P

Ostatnio mala Vivien nabrala takiego pedu ze w ciagu dnia sa tylko male odstepy co jej nie czuje :D Probuje sie prostowac bo czuje ruchy z dwoch stron jak leze na boku :P
    Kurcze kiedy ona spi?? Ale bardzo sie ciesze ze daje mamusi caly czas znac o sobie ;)
    Mezus sie ostatnio zdziwil ze z mala z taka sila daje o sobie znac :P
    kurcze jak podrosnie i nabierze sily i zacznie mnie kopac to przynajmniej poznam dokladne polozenie moich organow wewnetrzynch :P :P :P

Rika, pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:15

vivien, pasia27, иιєиσямαℓиα, patti lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Cześć mamuśki:)

Ale się wczoraj narobiliśmy:) Sezon przetworowy uważam za otwarty;) Strasznie tanie truskawki udało mi się już trafić, więc namówiłam męża i pojechaliśmy po spore zapasy, mąż przytachał wszystko do domu, odszypułkowaliśmy i zrobiliśmy musy owocowe i dżemy na później dla Krzysia:) Ja jestem dość mocną przeciwniczką kupnych, gotowych produktów - więc takie musiki będą idealne a deserek dla synka jak już dorośnie:)

Jeszcze mi został kg truskawek to dziś na obiadek kluski na parze z truskawkami;)

U mnie jeszcze ceny za trukskawki sa wysokie takze jeszcze musze poczekac :(
    Ja co roku robie dzemy wlasnie z wisni,truskawek i jagod ;)
    pozniej az sie chce jesc jak sie wie co jestw srodku ;)

A te kluski to masz moze na mysli parowance z ciasta drozdzowego?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo Rika jak bym mieszkala blizej to bym sie wprosila :P :P :P
    Uwielbiam je,w lipcu bede miala troche wiecej motywacji bo goscie przyjezdzaja to wtedy bedzie sie oplacalo stac w kuchni.Moj maz sie smieje ze oo sie tym nie najada ze tylko przeleci przez zoladek i po wszytskim :P

U mnie truskawki po 3-4€ za pol kilko o.O o.O
    wiem ze beda tansze dlatego czekam :/ bo za taka cene to z torbami mnie maz z domu pusci :P

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mi apetytu narobilas, Rika:)))

U nas tez ceny truskawek dosc wysokie, ale od czasu do czasu kupuje. Ilez mozna jesc banany, jablka, czeresnie, winogrona:) kiedys nie jadlam tyle owocow i przed ciaza zastanawialam sie jak to bedzie z moim apetytem. Teraz jednak jem warzywa i owoce codziennie, jakos tak samo przyszlo:) po prostu mam ochote

Nienormalna, zgadzam sie z dziewczynami. Nie czytaj internetu i zaufaj lekarzowi. Czasem lepiej wziac tabl/ antybiotyk i pozbyc sie infekcji, niz chodzic z infekcja, ktora tylko moze bardziej zaszkodzic...

relgi09k52jutqx1.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba musze sie w koncu na plac wybrac, tylko tu by mi sie M przydał, zeby zrobic sobie zakupy owocowe, a u mnie to wyprawa na pół dnia i dzwiganie niewskazane dla mnie :(

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    nienormalna, super ,ze jednak nie potrzebujesz brac Fenoterolu, tez mi sie tak wydawalo.Nienormalna, Ty nie czytaj na internecie tylko sluchaj lekarza ,bo chyba wie co robi -Fenoterolu Ci nie przepisal bez potrzeby przeciez ,wiec jest w porzadku.wiele lekow niby nie mozna w ciazy ,ale jesli korzysci sa dla Ciebie wieksze to sie stosuje lek nizeli mialoby pojawic sie cos gorszego.

Problem w tym, że ja właściwie nie mam objawów żadnej infekcji. Zbadała mi wydzielinę powiedziała, że nie ma charakteru zapalnego i odczyn w pochwie jest kwaśny. Jutro mam dopiero konsultację po południu u tego drugiego lekarza. Jak powie żeby brać to wezmę , jeśli zasugeruje coś innego to zobaczymy.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika a jak się je robi? Mam ochotę na jakieś placuszki albo naleśniki, itp.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy nigdy nie sprawdzacie nic w necie na temat leków które wam przepisze lekarz zwłaszcza w ciąży:)?
    Ja zawsze sprawdzałam takie informacje, nawet jeszcze przed ciążą, teraz to już w ogóle opętało mnie na tym punkcie - nie potrafię tak nie sprawdzać :) To tylko ja taka jestem "nienormalna" :)?

A jeżeli chodzi o wymaz to ja miałam na nim antybiogram, a moja ginekolog przepisała zupełnie coś innego nie z tego antybiogramu, bo na koniec sprawdziła, czy ten antybiotyk był testowany na tych bakteriach i okazało się, że nie było go na liście. Zaczekam do jutra. Najgorsze to czekanie.
    Moja szwagierka brała podobno gdzieś powyżej 20tc globulki tego Macmiror...

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny wy nigdy nie sprawdzacie nic w necie na temat leków które wam przepisze lekarz zwłaszcza w ciąży:)?
    Ja zawsze sprawdzałam takie informacje, nawet jeszcze przed ciążą, teraz to już w ogóle opętało mnie na tym punkcie - nie potrafię tak nie sprawdzać :) To tylko ja taka jestem "nienormalna" :)?

A jeżeli chodzi o wymaz to ja miałam na nim antybiogram, a moja ginekolog przepisała zupełnie coś innego nie z tego antybiogramu, bo na koniec sprawdziła, czy ten antybiotyk był testowany na tych bakteriach i okazało się, że nie było go na liście. Zaczekam do jutra. Najgorsze to czekanie.
    Moja szwagierka brała podobno gdzieś powyżej 20tc globulki tego Macmiror...

ja sprawdzam jesli mam watpliwosci, ale ogolnie w 1 trymestrze nie mialam innego wyjscia jak zluchac sie lekarza bo w necie wtedy bylo, ze nic nie powinnam brac i gdybym posluchala opini z netu wyladowalabym w szpitalu, takze wszystko trzeba wywarzyc bo kazda z nas jest inna i nawet nie bedac w ciazy jednemu bedzie sluzyc ten lek a drugiemu juz niekoniecznie.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami sprawdzam i czasami tez mam wątpliwości ale ogólnie wiem, że każdy lekarz inaczej uważa i skoro zdecydowałam się chodzić do tego, to muszę mu ufać.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:55

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wiekszym sceptykiem c to lekow w ciazy jest moj M. na kazdej wizycie sie o ne wypytuje lekarki i o rozne inne rzeczy wiec ona mu cierpliwie na wszytskie pytania odpowiada, bo biedaczek tak sie martwi zeby maluszkowi nie zaszkodzic. Slodki jest wtedy. A ja za to nie musze sie juz potem zamrtwiac czy o cos nie zapomnialam sie zapytac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Pasia jeśli chodzi o ruchy to czuję sporadycznie na razie takie szturchanka delikatne, smyranka :). Rzadko to czuję stąd wnioskuję, że leniuszek na maksa :)

Tez juz chce czuc jakies " szturchanka " ;)

иιєиσямαℓиα, Lalita2710 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi67 spokojnie niedlugo poczujesz :) ja tez czuje takie bardzo deliaktne ruchy malucha ale w sumie to dopiero od tygodnia takze cierpliwosci jeszcze przyjdzie czas ze bedziesz miec dosc tego malego zywiolka w brzuszku :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj jak dolozyl malutki, musialam zmienic pozycje na lezaca :-)bardzo fajne uczucie mimo wszystko.mnie najbardziej podoba sie jednak, gdy wypina poszczegolne czesci ciala i mozna poczuc raczke badz nozke. na poczatku to bylo dla mnie dziwne uczucie i pierwszy raz to sie nawet wystraszylam :-) i dotarlo do mnie ,ze faktycznie on tam w srodku jest

rubi67, Amicizia, vivien lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ