Ile przytyłyście w I trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakończyłam I trymestr z wynikiem 2 kg na minusie. Pod koniec tego trymestru miałam bardzo duży apetyt (wcześniej były mdłości i brak apetytu )i myślałam, że coś przytyłam, ale nie. Przed ciążą ważyłam dokładnie 54,7 kg, a teraz ważę 52,7 kg. Byłam na wizycie u mojego ginekologa i powiedział, że wszystko jest w normie - po prostu dziecko rośnie.
-
Paola, ja teraz ważę podobnie jak Ty, około 92, od początku schudłam już 2-3 kg, też nie mam apetytu. Myślę, że dla nas to akurat dobrze - warto by było na koniec nie przekroczyć setki...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFatim wrote:Dziewczyny a czy pilnujecie tego by jeść w II trymestrze o te 200-300kcal więcej czy jecie jak czujecie potrzebę lub tak jak dotychczas ?
-
Hmm 74kg ważyłam przed ciążą, 77kg w 9 tygodniu ( nie miałam mdłości)
Teraz mam 18 tydzień i ważę 79 kg, więc właściwie tylko na początku poszło
Czyli 5 kg w sumie.
Zresztą do 13 kg w sumie nie ma tragedii (Tak sobie powtarzam).
Jem to na co mam ochotę, koło 7-9 razy dziennie, owoce, warzywa, zupy, normalne obiady czasem coś słodkiego albo fast food.
polkosia lubi tę wiadomość
-
jestem w 15tc a na wadze równo 2kg na + :
jem 5-6 posiłków dziennie co 2-3 godz., chciałabym przytyć maksymalnie 12-13 kg w całej ciąży a ile będzie to się okaże
niesamowite jest, to że niektóre dziewczyny w połowie ciąży ważą mniej niż przed ciążą wniosek? najlepszy sposób na schudnięcie to zajście w ciąże
-
Ja jestem w 21 tc i mam 8, 9 kg na plusie (nie wiem dokładnie jaka wyjściowa waga była:)Ogólnie to ma trochę pełniejsze uda ramiona i buzie reszta poszła w piersi i brzuch:) Ciekawe jaki będzie ostateczny wynik:)
-
Cześć dziewczyny.
Utworzyłam dziś stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to
Zróbmy to dla nas
Pozdrawiam