Ile przytyłyście w I trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do dziewczyn które są w II Trymestrze ciąży? Ja jestem w 9 t.c. nie objadam się aczkolwiek zaczęłam jeść więcej białych bułek (których nigdy wcześniej nie jadłam tylko chleb razowy ) bo pomagały mi na mdłości i mam 3 kg na plusie a to dopiero 9 t.c. Dlatego chciałam Was zapytać ile przytyłyście w ciągu całego I trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 17:30
-
nick nieaktualny
-
Arsenka wrote:Mam pytanie do dziewczyn które są w II Trymestrze ciąży? Ja jestem w 9 t.c. nie objadam się aczkolwiek zaczęłam jeść więcej białych bułek (których nigdy wcześniej nie jadłam tylko chleb razowy ) bo pomagały mi na mdłości i mam 3 kg na plusie a to dopiero 9 t.c. Dlatego chciałam Was zapytać ile przytyłyście w ciągu całego I trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:49
-
My zaczynamy II trymestr w czwartek i jak do tej pory nawet nie dotarłam z wagą do normy gdyż w początkowych tyg schudłam 1.5 kg i 55.6 na wadze ale brzuszek rośnie i to bardzo cieszy.Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Ja też w I trymestrze nic nie przytyłam (nie wymiotowałam, albe było mi od rana do nocy niedobrze), teraz jestem w 24 tygodniu i przybyło mi 1,5 kg.
Jeden lekarz mówi, że to ok, że mogę w całej ciąży przytyć tylko z 7 kg, a druga pani doktor dała mi na wszelki wypadek skierowanie na badanie tarczycy pod kątem niedoczynności.
To raczej nie tarczyca, a to, że po wszystkim mam zgagę, więc staram sie mało jeść, żeby się potem nie męczyć. Do tego chodzę dwa razy w tygodniu na fitness, dwa razy ćwiczę w domu i non stop się "krzątam", bo tak już mam, że ciężko mi usiedzieć na tyłku.
Myślę, że to wszystko jest bardzo indywidualne, zależy od wielu czynników i od podejścia. I nie ma się co przejmować odchyleniami w żadną stronęChica Mala, Pokahontaz, Ewuch lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszym trymestrze schudłam 3-4 kg, zeszłam z wagi 74kg na 70kg (niestety miałam nadwagę przed ciążą). Obecnie jestem w II trymestrze i ważę 72kg.Martwiłam się, że nie przytyłam, ale położna powiedziała, żebym się nie martwiła bo przyjdzie moment gdy skoczy nawet 4kg.
Mdłości i wymioty bardzo mnie męczyły, przynajmniej raz dziennie zatem pewnie waga spadła z tego powodu. Obecnie nieco ustąpiły i pojawiają się okazjonalnie. -
ja przytyłam ponad 3 kg i też się martwiłam, ale rozmawiałam z położną i powiedziała, że ten przyrost jest jak najbardziej ok i że nie ma się czym martwić. Oczywiście każda chce być w ciąży super laską, ale trzeba sobie chyba dać trochę luzu. To jest jednak ciąża i widocznie tak musi być. Ważne żeby się nie przejadać, ale z tyciem w ciąży trzeba się pogodzić. Czytałam również, że często jest tak, że te które tyją na początku później stopniowo przybierają na wadze, a te które chudną mogą szybko nabrać wagi na przełomie II/III trymestru. Zdarza się też tak, że niektóre kobiety całą ciążę chodzą ślicznie i tylko z przodu widać im śliczny, okrągły brzuszek, a inne puchną i tyją. To niestety zależy nie tylko od odżywiania, ale predyspozycji danego organizmu. Nie ma na to żadnej reguły. Podobnie jest z resztą z rozstępami. Niektóre dziewczyny wydają krocie, wcierają cuda i mają rozstępy. Inne nie robią nic. Mają po prostu dobrą elastyczność i skóra pozostaje nienaruszona.
Dla mnie bycie atrakcyjną kobietą w ciąży jest ważne i myślę, że to jak my się czujemy również wpływa na nasze dzieci, więc rozumiem wszystkie dziewczyny, które martwią się nadmiernymi kilogramami, ale musimy pamiętać, że najważniejsze jest żeby nasze dzieci były zdroweArsenka, weronika86, olka30, dorcia8919, marzenka, Kama_88, annna83 lubią tę wiadomość
Maracuja -
nick nieaktualny
-
do 12 tygodnia schudłam o 1 kg(wymioty),teraz jestem w 15 tygodniu-waga początkowa 60.200 teraz 60.500,czyli 300 gram w góre.Ja z kolei martwię się,że nie tyje.W pierwszej ciąży przytyłam 19 kg 800 syn ważył 3.700.A teraz licho z tą wagą moją5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
-
Ja w pierwszym trymestrze przytyłam 8 kg, teraz, pod koniec drugiego mam łącznie +14. Myślę,że mogę nawet przytyć 25 kg w całości. Ale nie martwię się, bo wiem,że zrzucę W pierwszej ciąży przytyłam 21 kg. Karmienie piersią, brak snu i czasu na nudę(czyt. jedzenie), a potem bieganie za maluszkiem robi swoje:)
weronika86, olka30, Marietta, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
Ja w I trymestrze przytyłam prawie 4 kg, teraz mam już kolejny kg na plusie i się zastanawiam jak to jest, że prawie wszystkie chudną, a ja jedna tyję.. Jem tyle samo co jadłam, jedyne co to dużo mniej się ruszam, bo mi lekarz dosłownie wszystkiego zabronił.. Brzuch sam sobie rośnie, w tamtym tyg. w ciągu 3 dni urosły mi cyce (choć myślałam, że skoro są całkiem spore i tyle czasu nie rosną to może zostaną jakie są). Ogólnie w sumie nie tyję ani po nogach ani po rękach, po twarzy też nie widzę, a co wskakuję na wagę to przekraczam kolejną masę krytyczną.. Załamać się idzie jak się czyta, że jedna schudła 4 kg druga 2 itd.. To ile ważyłyście przed ciążą? Może tu tkwi szczegół??
sikorka@ lubi tę wiadomość