Ile przytyłyście w I trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak, ale nawet lekarz nie zalecał mi tyle przytyć co BBF i zastanawiam się jak to jest u innych ? Moja mama w każdej ciąży tyła 8-10kg a była mojej postury, 3 dzieci i każde po min 3250g mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie choć patrząc na to ile jem może być różnie
-
Ja przed ciąża ważyłam 53 kg, teraz w 13 tyg. mam 57-57,5 kg, czyli 4-4,5 kg do przodu. To dużo. Przybrałam tyle pomimo okropnych mdłości i zmuszania sie do jedzenia. Tylko tyle, ze leżałam w łożku przez całe dwa miesiące (przez mdłości i słabe samopoczucie), przez co mogłam tez coś przytyć. Chociaż jezeli o mnie chodzi, to mam wrażenie ze 2-3 kg to obrzęk (zatrzymanie wody) a nie tłuszcz. Widzę to po moim ciele, nie mam prawie żadnego tłuszczu pod skóra (tak jak wcześniej) ale oczywiście cm przybyło mi wszędzie, w biodrach, udach itp. wszystkie spodnie ciasne nie tyłko w brzuchu. A jak u Was? Czy macie tez zatrzymanie wody? Zastanawiam sie tez, czy ten obrzęk ustąpi wcześniej czy dopiero po porodzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:59
-
Początkowa waga u Mnie to 67 schudłam do 65 ma ostatniej wizycie ważyłam 67.8 czyli niecały kilogram przytyłam można powiedzieć myślę ,że Mam jeszcze czas do tycia nic Mnie nie ominie ha ha.
-
Ja sie pilnowalam i udalo mi sie nic nie przytyc, a nawet schudnac 300g
Mam tendencje do tycia jak tylko sobie odpuszcze, wiec wolalam uniknac tego w okresie kiedy jeszcze nie trzeba, na rzecz pozniejszego czasu;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aaaa09
Nie martw się, ja przytyłam tez jakies 4 kg, więc musiałam przejśc z 34 na 36 rozmiar. Czuję się jak wieloryb. Nie wiem czy to woda, w każdym razie bardzo dużo jadłam.
Po prostu skręcało mnie w żoładku jak spręzynę, w brzuchu tak burczało, że każdy zwracał mi uwagę, a jak nie zjadłam to bolała mnie głowa. Nie mogłam funkcjonować bez jedzenia. Nie miałam żadnych mdłości.
Przed ciążą regularnie ćwiczyłam, ale przez bół brzucha lekarka kazałą przerwać ćwiczenia do końca I trymestru. Dużo też spałam więc wiadomo skąd te kg i cm.
Teraz już troszkę przeszło. Mam nadzieję, że jak wróce do normalnego odżywiania to troszkę zrzuce z tego tłuszczu, może chociaż 2-3 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 21:59
-
Ja też mam nadzieję, że coś sie unormuje i nie będę więcej przybierać albo że to się jakoś wyrówna w II trym, bo to mnie dołuje nie chce być gruba. A może takie przybieranie to efekt tego, że organizm chudzielca chce trochę tłuszczyku w ciąży? Bo ja też chuda, bez tłuszczu