Imiona dla dzieci
-
WIADOMOŚĆ
-
ja byłam przekonana od początku że będzie chłopiec więc byłby Marcel, ale póki co wskazuje na to że będzie dziewczynka więc może Marcelina... jeszcze rozważam Iga, Nikola... a może okaże się że to jednak chłopczyk, wtedy bym nie miła żadnego problemu, na pewno byłby Marcelek:)
-
U nas podobno ma być chłopczyk, za 2 tyg na połówkowym się okaże. Dla dziewczynki nie było problemu, obojgu podoba nam się Lilka, gorzej z chłopczykiem. Mąż upierał się żeby było tak jak on ma na imię czyli Michał ale wydaje mi się że bez sensu dwa takie same imiona w jednej rodzinie. Forsuję Tymka ewentualnie Natana ale ciężko jest. Mógłby być też Kubuś ale mężowi kojarzy się z Jakubkiem z Janosika
A w domu mamy Lenkę -
nick nieaktualnyJesteśmy z mężem zwolennikami tradycyjnych imion, na pewno nie takich, które kojarzą się z Zachodem. Powolutku zastanawiamy się nad imionami dla drugiego dziecka. Na razie dla chłopca jest propozycja Tadeusz, ale nie trzymamy się jej kurczowo. Co do dziewczynki, na razie nic nas nie chwyciło za serce. Jedną dziewczynkę już mamy i z drugą jest problem, odnośnie imienia.
Ja mam takie imię, że ze mną były 4 o tym imieniu w klasie i nie chcę tego dla dziecka. Najchętniej wybrałabym coś, co się zbyt szybko nie powtórzy w szkole. Coś, co łatwo i ładnie się zdrabnia, ale też brzmi dostatecznie poważnie dla osoby dorosłej. No i musi pasować do nazwiska.*Słoneczko, unbeldi lubią tę wiadomość
-
unbeldi wrote:Gora, masz dobry gust Tadeusz to moje ulubione męskie imię - pierwszy synek dostał tak na imię. A Łucja to mój aktualny numer jeden dla córci
Dziękuję za miłe słowa
Wiedząc, że czekamy na córeczkę, rozmyślamy nad imieniem...Łucja ustąpiła miejsce Toni, a właściwie Antoninie:)
Wiem, że to teraz popularne imię, ale nie umiemy myśleć o niej inaczej:)unbeldi lubi tę wiadomość
-
Gora, ja wczoraj na USG dojrzałam "pękniętego kasztana" i stanęło że będzie Łucja Hanna. Nie zarzekam się jednak bo lubię ostatnio zmieniać zdanie w tej kwestii
gora, Martynka30 lubią tę wiadomość
Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
Elaria wrote:Jesteśmy z mężem zwolennikami tradycyjnych imion, na pewno nie takich, które kojarzą się z Zachodem. Powolutku zastanawiamy się nad imionami dla drugiego dziecka. Na razie dla chłopca jest propozycja Tadeusz, ale nie trzymamy się jej kurczowo. Co do dziewczynki, na razie nic nas nie chwyciło za serce. Jedną dziewczynkę już mamy i z drugą jest problem, odnośnie imienia.
Ja mam takie imię, że ze mną były 4 o tym imieniu w klasie i nie chcę tego dla dziecka. Najchętniej wybrałabym coś, co się zbyt szybko nie powtórzy w szkole. Coś, co łatwo i ładnie się zdrabnia, ale też brzmi dostatecznie poważnie dla osoby dorosłej. No i musi pasować do nazwiska.
U nas dziś okazało się, że będzie chłopiec, to z imieniem dla dziewczynki był u nas problem, więc na pewno będzie Wojciech. Dziś tylko uzgodniliśmy, że mały będzie miał też drugie imię - po dziadku, więc będzie Wojciech Mieczysław.https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
nick nieaktualny
-
unbeldi wrote:Gora, ja wczoraj na USG dojrzałam "pękniętego kasztana" i stanęło że będzie Łucja Hanna. Nie zarzekam się jednak bo lubię ostatnio zmieniać zdanie w tej kwestii
Łucja<3
U mnie podobnie / zmiennie:)
Dziś dzień dylematu...na temat tego, czy nasza Antosia nie jest przypadkiem Anatolią (Tolą)...mała się nie wypowiedziała:)
Co myślicie na temat tych imion?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 23:46
unbeldi lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny , u nas chłopak miał mieć na imię Tobiasz, najprawdopodobniej będzie jednak dziewczynka więc obstawiałam właśnie Liliane, Kingę lub Hanię, ostatnio widzę że dużo pada wyborów na Hanie i Lilianę więc zostaliśmy przy Kindze mój T jak rozmawiamy o dzidzi to mówi Kinia ... i tak zostanieNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
nick nieaktualny