Imiona dla dzieci
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jeszcze zdecydowanie za wcześnie na stwierdzenie jakiej płci będzie nasze dzieciątko ale już zastanawiamy się nad imionami. Jeśli chodzi o dziewczynkę to podoba mi się: Hanna, Zuzanna, Laura i Pola (mąż o tym ostatnim imieniu nie chce słyszeć, woli Lenę, a ja z kolei jakoś średnio do tego imienia podchodzę ) Co do chłopców to nie mam jakiś faworytów ale może: Aleksander, Wojciech, Jakub, Dariusz. A może jak przyjdzie co do czego to pojawi się w głowie jakieś inne imię, którego nawet nie braliśmy pod uwagę. Ja miałam nazywać się Natalia ale, że urodziłam się w imieniny Karola to nazwali mnie Karolina. Zobaczymy jak to będzie u nas
-
"przypałowe" bo nam się podoba a całej reszcie albo większości nie. Wszystko jasne, że to nasz wybór i takie tam, ale na pustyni nie żyjemy i nasze dziecko też. Z drugiej strony to nasze dziecko, nasz wybór i niestety nasze dziecko, jak każde inne, będzie musiało ponosić konsekwencje pomysłów swoich rodziców, do których jako rodzice ktoś dał nam prawo.
-
U nas prawdopodobnie bedzie chłopak, ale jak ginka powiedziala na razie nie ma pewnosci. W poniedziałek mamy wizyte to bedzie rozpoczęty 20 tc wiec moooooże wtedy coś pewniejszego ujrzymy
Dla chłopca: Dawid, Jan i to wlasciwie tylko tyle
Dla dziewczynki: Maria ( lub Maja ) Sara, Wiktoria, Julia... ewentualnie jeszcze Weronika, Zuzanna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:24
-
pikny wrote:Mania na kiedy masz termin ?
u nas wciąż nie wiemy jak z imieniem propozycje to Aleksander, Jan albo Mateusz -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Ja 23.11 dowiedziałam się, że chłopiec. Z imieniem były i są problemy. Chociaż dla chłopca mieliśmy już imię od samego początku. Ze względu na to, że ja jestem polka,a mój facet Belg dla dziecka chcemy neutralne imię, czyli nie czysto polskie czy też bardzo angielskie czy belgijskie. Dla syna wybraliśmy imię Leo. Chociaż cały czas szukam czegoś ciekawszego dziewczynka miała być Nel. Na początku mówiłam, że dla dziewczynki znaleźć imię to masakra, teraz zmieniam zdanie... Chłopiec to jest dopiero wyzwanie. Praktycznie żadne mi się nie podoba.
Termin na 1go maja, a z Usg na 16.04Angela -
U nas nie wiemy jeszcze czy chłopczyk czy dziewczynka ale już mamy imiona. Dziewczynka będzie Anielka a chłopczyk Aron ( tak jak napisałam, bez drugiego "a"). Też chcieliśmy nietuzinkowe, ale takie które ładnie by się zdrabniało i miło kojarzyło.
-
Tata wymyślił Feliksa - zaskoczył mnie bo do głowy mi nie przyszło a imię piękne. Dla dziewczynki kolejna propozycja: Łucja. Jak tak dalej pójdzie dziecku damy na imie Mordechaj albo ŻaklinaTadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
Mamy córkę Liliankę. Teraz spodziewamy się synka. Miał być Nikodem, ale ogarnęły mnie wątpliwości i póki co stawiam na Leona
Gdyby jednak zrobił nam psikusa i stał się dziewczynką (jak to miało miejsce w 1 ciąży ) to będzie NelaAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
My z mężem czekamy na dziewczynkę. Wybór imienia faktycznie trudny a nasze typy to Helena (tak miała na imię zarówno moja babcia jak i babcia męża)oraz Magdalena. Ostatnio spodobały mi się jeszcze imiona Anastazja i Melania ale nie wiem co mąż na to. Mam nadzieję, że do kwietnia się zdecydujemy...