X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kiedy a zwolnienie L4
Odpowiedz

Kiedy a zwolnienie L4

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie! Wszędzie tylko kasa do wydania,a sobie tez musimy życie w jakikolwiek sposób umilić,a nie kisić sie w domu jak te ogórki :D
    Na zwolnieniu jestesmy,bo jestesmy w ciąży,a wg mnie,to chodzić w ciazy do pracy-tym bardziej jak jest to praca w chorym markecie,gdzie panuje chór atmosfera i psychicznie nie idzie wyrobić-to jak dla mnie nie do zniesienia i z pewnością ciąż by sie skończyła przez ten stres i chór atmosferę...
    Miley- jedziemy na wakacje i niech nas pocałują w dupcie :-) Ostatnie wakacje,bo na nast.moze juz nie pojedziemy,a jesli pojedziemy,to będzie nas juz wiecej :P
    Trzeba korzystać,a nie siedzieć w chacie i na zus czekać :-)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, każdy robi to, co uważa za słuszne ;) Ja mam DG i nie będę ryzykować wyjść, a już na pewno urlopów, bo mogłabym naprawdę stracić niezłe pieniądze. Ale ja też mieszkam w domku jednorodzinnym w lesie, więc to co innego... W mieszkaniu pewnie też bym zwariowała. Przy umowach o pracę nie ma takich ciężkich kontroli jak z DG...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu też bym siedziała w domu gdybym miała DG;-)

A tak to trochę łaze tu i tam, jak mnie nie ma w ciągu dnia to sprawdzam skrzynkę czy zawiadomienia nie zostawili. A jak jestem w domu to gonie do domofonu chociaż nigdy tego nie robiłam :-)

Dodi urzędnicy też by nie zrozumieli moich warunków pracy, przez które jestem na zwolnieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 23:22

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mimo że nie jestem na DG też raczej nigdzie się nie wybieram tzn planujemy krótki wypad w lipcu ale bardziej weekendowy w sierpniu również szkoda by mi było stracić kasę nawet na ten miesiąc czy dwa do wyjaśnienia bo i do lekarza trzeba jeździć i wyprawkę powoli zacząć szykować zresztą zawsze coś się znajdzie, fakt faktem że i urlop się należy ja mam jeszcze 26 dni w tym roku i myślę że powinien ZUS odpuścić np na jeden miesiąc :-P ale fajnie tak nie jest, a wczoraj na wizycie lekarz mi powiedział że najczęściej kontrolę robione są z donosow z pracy właśnie ze często się pokazujemy mówimy że czujemy się świetnie ale ile w tym prawdy nie wiem:-P

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może trzeba wszędzie mówić, że tragicznie się czujemy :P

dddodiii, jedziemy, ja w tej Warszawie się ukiszę jak klimatu nie zmienię :P

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pewnie,ze jedziemy :D
    Właśnie ostatnio myślałam sobie nad tym,jak kadrowa do mnie czasem dzwoni w jakiejś tam sprawie i za każdym razem pyta-jak sie czujesz?
    A ja...super się czuje :D I potem zaczęłam myśleć,ze skoro mowie ze super się czuje,to moze powinnam byc w pracy...? :D
    A za chwile sobie mysle...ze nawet gdybym koszmarnie sie czuła,to i tak bym tego jej nie powiedziała,bo wiem jak jest...zaraz druga sie dowie,a za chwile wszyscy będą mi dupsko rąbać za plecami-jak zawsze z resztą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co powinnyśmy wystawiać Zusowi rachunki za lekarzy i oni powinni nam zwracać za to bo przez okres swojej pracy ani razu nie korzystałam z zasiłku czy chorobowego a jak szłam do lekarza dentysta ginekolog to prywatnie a nawet jak dentysta przyjmował na NFZ to żeby mieć dobrze zrobione żeby trzeba było zapłacić. A my w ciąży boimy się kontroli masakra.
    Ja dzisiaj byłam w ZUSie zgłosić że nie przebywam pod adresem zameldowania, do tej pory takie oświadczenie dołączalam do każdego zwolnienia w razie co, facet poprosił mnie o nr telefonu i tak sobie pomyślałam że może zadzwonia jak się będą wybierali do mnie :-P

dddodiii, binka76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a musiałaś podać gdzie przebywasz?

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:24

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam nie musiałam ale jakby pod adres zameldowania przyszli czyli do moich rodziców, którzy od maja do września urzeduja w domku na wsi i rzadko zaglądają do miasta bo bym mogła się zdziwić że dłuższy czas w skrzynce coś leży, poza tym żeby mi później nie mówili że to moja wina ze powinnam zgłosić im gdzie przebywa moja koleżanka z pracy mówiła żebym podała adres tam gdzie przebywam u niej pojawili się 3 dni przed porodem.

Adres zamieszkania może być i na zwolnieniu lekarskim. Mój lekarz już odruchowo przepisuje adres z karty a nie chce mu wprowadzać kolejnego adresu bo i pod koniec ciąży zamierzamy się przeprowadzić więc już ją dopilnuje sobie tych adresów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie bo ja chyba 2tyg spędze w mieście ale pod innym adresem, chyba też podejdę i dla św spokoju im podam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binka ja dla świętego spokoju bym podała nowy adres że od tego dnia do tego będziesz przebywała pod innym adresem i podała powód: remont, nic Ciebie to nie kosztuje a będziesz spokojna w razie czego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie o to mi chodzi. Nie będą się czepiać ,a ja nie będę wzywana aby tlumaczyć się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak nad morze będę się wybierać,to tez podjade do nich i dam im adres domku nad morzem:D powod-leżakowanie,opalanie i moczenie nóżek w morzu :D hahahah :D nie no żarcik taki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No cóż, każdy robi to, co uważa za słuszne ;) Ja mam DG i nie będę ryzykować wyjść, a już na pewno urlopów, bo mogłabym naprawdę stracić niezłe pieniądze. Ale ja też mieszkam w domku jednorodzinnym w lesie, więc to co innego... W mieszkaniu pewnie też bym zwariowała. Przy umowach o pracę nie ma takich ciężkich kontroli jak z DG...

co to jest DG? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działalność gospodarcza jeżeli się nie mylę ;-)
    Chyba dziewczyny na DG są częściej kontrolowane bo i kasa wieksza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 08:25

polkosia lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Działalność gospodarcza jeżeli się nie mylę ;-)
    Chyba dziewczyny na DG są częściej kontrolowane bo i kasa wieksza.

Dokładnie chodzi o działalność gospodarczą ;)

A tak na marginesie nie do końca jest, że kobiety z DG mają częściej kontrole. Niestety znam tyle przypadków, że jest na odwrót. Znam przypadki gdzie dziewczyny w trakcie ciąży podwyższają celowo ZUS i potem mają dużo dużo więcej pieniążków, a wcale nie są sprawdzane. I wtedy nie ukrywam krew mnie zalewa, że "biednemu" zawsze wiatr w oczy. Bo kobiety pracujące za marne grosze potrafią być maglowane przez wiele tygodni, a z DG mają kasę od razu. No nic taka nasza sprawiedliwość. Sorki musiałam sobie ponarzekać na to :P

Jasne najlepiej w czasie jakiegoś dłuższego wyjazdu podać info do ZUSu gdzie się będzie przebywać dla własnego spokoju ;)

A właśnie bo piszecie odnośnie adresu w L4. Podaje się adres zamieszkania, nie zameldowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo można napisać oświadczenie i dołączyć do zwolnienia pytałam w ZUSie ;-)

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel dokładnie tak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

A byłaś kontrolowana przez ZUS? bo słyszałam, że jak się ma działalność gospodarczą to bardzo sprawdzają i zatrzymują świadczenia

‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ